Terrorism

Nytt attentat mot europa

2016-03-22 14:24 #0 av: Hera

Attentat mot både tunnelbana och flygplats i Bryssel.

Jag blir så jäkla förbannad att jag inte finner ord!

Anmäl
2016-03-22 15:00 #1 av: Fillifjonkan60

Ja det är verkligen för jäkligt allt som sker! 

Känns definitivt inte bra Ledsen Arg 

"Ja, herrarna blir hjältar, medans folket det blir dömt
Och vi som ser hur allt går till får veta att vi drömt"

Björn Afzelius - En kungens man


Anmäl
2016-03-22 15:24 #2 av: rara

När flera länder i Europa började att stänga deras gränser sa Merkel "Det här är inte mitt Europa". Nu har vi Paris, Köln och Bryssel.  Är det här "Merkels Europa"?

Paris och Bryssel var säkert bara små tester. Det befinner sig tusentals terrorister bland invandrarna. Säkert kommer det en "big one" där det smäller i alla europäiska storstäder samtidigt, Kanske de kapar telefon och el och när kaoset är perfekt kommer de med deras kemivapen.

Vad folk och våra politiker inte fattar är att IS är en stor organisation, som har förklarat krig till Europa. De har till och med talat om för oss vilken plan de har. De vill översvämma Europa med flyktingar för att destabilisera Europa och dessa är samtidigt en trojansk häst för att smuggla in deras soldater i Europa.

Anmäl
2016-03-22 15:54 #3 av: rudyC

super mer sånt vill vi ha !!

Anmäl
2016-03-22 16:07 #4 av: rara

Jag läste nyss att Belgien har evakuerat all personal som för tillfället inte behövs från deras kärnkraftverk. Tjeckien har höjd alarmberedskap i deras kärnkraftverk. Det här gjorde dom inte när det smällde i Paris. Undrar om det fanns hot mot kärnkraftverk?

Anmäl
2016-03-22 16:24 #5 av: landsbygdsbo

#2 Hur många av de terrorister som var inblandade i Parisattentaten var "flyktingar" som kom från Mellanöstern?

Anmäl
2016-03-22 16:45 #6 av: fatcat

#5 Den som levt i Sverige och blev ihjälskujten i Paris förra veckan var "flykting" från Mellanöstern. Han fick till uppgift att låtsas vara flykting för att i själva verket planera ett självmordsdåd.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-03-22 16:59 #7 av: Farwuq

Det är tydligen så man säger "tack för hjälpen".
Ledsen

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2016-03-22 17:02 #8 av: rara

# 5

Alla av de 3 som sprängde sig i luften i Paris kom  som flyktingar och sen fanns det flera hjälpare som också var "flyktingar".

Ahmad Al Mohammad reste tillsammans med en annan icke identifierad terrorist från Leros till Pyräus den 5. Oktober.  Sen reste dom till flyktingslägret i Presevo, Serbien.  Därifrån reste dom till ett flyktingsläger i Opatovac, Kroatien där dom hamnade den 8. Oktober. 24 timmar senare lämnade dom lägret och reste  vidare till Paris, antagligen genom Österrike och Tyskland. Men eftersom Österrike och Tyskland inte gjorde kontroller eller registreringar finns det inga  uppgifter från och med Kroatien..

http://www.krone.at/Welt/Paris_Terror-Duo_kam_ueber_Fluechtlingsroute-3200_km_zum_Attentat-Story-482755

Den tredje som hade 7 namn var också flykting:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article150844998/Der-Typus-Fluechtling-vor-dem-Experten-warnten.html

Terroristen Abdesalam som häktades i Belgien för ett par dagar och som organiserade attentaten plockade upp 3 Syriska flyktingar från ett flyktingsläger i Ulm, Tyskland ett par veckor före Paris attentatet.

http://www.tagesschau.de/ausland/bruessel-terror-razzia-113.html

Anmäl
2016-03-22 17:25 #9 av: landsbygdsbo

Och med det anser ni att alla flyktingar ska dras över en kam?

Självklart ska man svara upp mot det här, självklart ska man ha en flyktingmottagning som både dimensionellt och informationsmässigt kan kontrolleras.

Men att hänga det här på "flyktingar" är ju som att skuldbelägga norrmännen för Breiviks handlingar.

Anmäl
2016-03-22 17:59 #10 av: Zyperior

#9 Ser inte att någon beskyller alla flyktingar här?

Det är dock av allmänt intresse kan jag tycka, att det är just terrorister förklädda till flyktingar som gör sånt här. Där är mängden och bristen på kontroll en avgörande faktor.

Väldigt märkligt att folk inte reagerar hårdare på den politik som förs. Visst, de alternativ som funnits har varit "allt" eller "inget". Men det sundaste hade ju varit ett alternativ som sagt "både och".

"Vi stänger gränserna och släpper bara in de som tydligt kan påvisa att de har akut behov av asyl. Sedan tänker vi igenom ett bra och kontrollerat sätt att ta emot folk på, en plan A, en plan B och gärna en plan C. När dessa är på plats, då öppnar vi gränserna".

Eller hade det varit rasistiskt också?

Det är inte en fråga OM detta kommer hända igen, endast NÄR.
De enda OM-frågorna värda att ställa är OM de som ansvarar för detta okontrollerade insläpp kommer få stå till svars, och OM dessa terrorhandlingar någonsin kommer upphöra?

Ska man dra paralleller till Breivik så synades hans kontaktnät, livshistoria, förberedelser, genomförande och nuvarande aktiviteter totalt, för att förhindra att det händer något liknande igen.
När det gäller terrorister från mellanöstern, då görs inte speciellt mycket sådant. Istället diskuterar till exempel politiker i Sverige hur vi ska inkvartera dem i våra samhällen och ge dem jobb osv.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-03-22 18:20 #11 av: hankans91

Fruktansvärt med dessa totalt menningslösa terrorist attacker. Sen är det tragiskt att det finns så många folk i och ifrån mellanöstern som är så lätt påverkade av denna sektens jihadistiska fanatiska tankar. Nu har dessa länder blivit utsatta för dom Libanon, Frankrike, Ryssland, Turkiet och nu Belgien. Jag tycker att man över hela EU ska komma överens om rejälla straffsatser som ska gälla över hela unionen mot de personer som väljer att gå med i IS. 

Anmäl
2016-03-22 18:23 #12 av: hyacinten44

# 3 

Du har helt rätt. Tyvärr.

Anmäl
2016-03-22 18:31 #13 av: landsbygdsbo

En person på ett terroruppdrag är knappast en flykting.

Han gör som MAO sa, simmar som en fisk i folkhavet...

Anmäl
2016-03-22 18:33 #14 av: Bermudas

#13 Exakt! Vi har ingen koll på vilka vi släpper in. Och det är ett farligt, problem.


Anmäl
2016-03-22 19:04 #15 av: Halvdansken

#2. Glöm inte Köpenhamn 14 februari 2015.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-03-22 21:35 #16 av: Huygens

NATO-IS har till slut gjort terrordåd i NATO-Belgien. Bryssel, NATOs huvudstad.

Anmäl
2016-03-23 09:36 #17 av: [Carpinus]

"Att försvara våra värderingar innebar att inte relativisera, att inte skylla terrordåd på någon annan än dem som faktiskt ar ansvariga – gärningspersonerna, deras facilatorer och de stater som under de senaste sjuttio åren spenderat enorma resurser på att sprida salafismens hat. Det handlar om att återföra ansvaret där det hör hemma, såväl i handlingen som i berättelsen. Det gäller såväl där i Mellanöstern som här hemma i Sverige."---

Socialdemokratiske lokalpolitikern Magnus Brixskiöld (Sigtuna) på "Ledarsidorna" 151126.

Tänkvärda ord inte minst idag, då politiska debattörer återigen kommer att försöka flytta fokus i ansvarsfrågan för terrordåden.


Anmäl
2016-03-23 09:40 #18 av: landsbygdsbo

#14

Då är det alltså inte flyktingar som begår terrorbrott. Det är brottslingar som gömmer sig bland flyktingar.

Mao ska kontrollen ökas

Inte en stigmatisering av flyktingar som grupp.

Anmäl
2016-03-23 10:09 #19 av: Farwuq

Det ena utesluter inte det andra, det kan vara brottslingar på flykt.

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2016-03-23 10:12 #20 av: rara

#18

Sakta i backarna. Det finns ingen "gräns" som du föreställer dig mellan flyktingar och terrorister, fast du har rätt i att man inte kann dra alla över en kam. Man kan ju heller inte anse att alla som bor i Molenbeek är terrorister, men Molenbeek är en del av ett paralellsällskap och är en grogrund för extremister som radikaliseras till terrorister. Med invandringen skapar vi sådana här grogrunder om invandringen är så stor att vi inte kan integrera invandrarna i vårt sällskap. Många av dom som kommer vill heller inte integreras.

Om vi nu kollar läget i Syrien, så är det krig där sen 5 år. Människorna som är i den åldern som man i vanliga fall bygger upp en existens i, dvs. grundar en familj och startar yrkeslivet för att skapa förutsättningar för familjens existens har inga perspektiv i länder som Syrien. Dom är frustrerade, arga och ett lätt byte för organisationer som IS att hjärntvätta dom. Dom förfaller lätt i illusionen att IS ger dom ett perspektiv i livet och även om de inte rekruteras, sympatiserar dom med sådana organisationer och bygger upp hat mot oss, vår kultur, våra religioner och vårt sätt att leva. 

I Syrien har nästan en hel generation radikaliserats. Det är de ilskna unga männen som försöker att ta sig in med våld i Europa och som begår brott här i Europa och som bygger upp paralellsällskap. Det är grogrunden för framtida terrorister.  Terroristerna rekryterar människor i flyktingsläger, i paralellsälskap (som Molenbeek) och här i Europa finns det många som är besvikna att deras förväntningar om Europa inte uppfylldes, som ser ett perpektiv i det som IS ger dom.

Sen kan man ju heller inte integrera muslimer som är fanatiska i deras religionsutövning eller som hatar det sällskapet som vi försöker att integrera dom i.  Dom är ju på den nivån som vi i Europa var på för 500 år när vi brände "häxor" på bål. Dom tror att om dom offrar sig för IS och spränger sig i luften för att mörda oss väntar 72 jungfruar på dom i "himlen", men om dom dödas av en kvinna kommer dom inte i himlen. Det är ju primitiv vidskepelse och religiöst vansinne. Hur vill man integrera såna grottmänniskor?

Anmäl
2016-03-23 12:07 #21 av: kamera0710

#20 "Sen kan man ju heller inte integrera muslimer som är fanatiska i deras religionsutövning eller som hatar det sällskapet som vi försöker att integrera dom i.  Dom är ju på den nivån som vi i Europa var på för 500 år när vi brände "häxor" på bål. Dom tror att om dom offrar sig för IS och spränger sig i luften för att mörda oss väntar 72 jungfruar på dom i "himlen", men om dom dödas av en kvinna kommer dom inte i himlen. Det är ju primitiv vidskepelse och religiöst vansinne. Hur vill man integrera såna grottmänniskor?"

Tar du då även avstånd från SD, som vill att kristendomen ska ha en särställning i Sverige? Själv betackar jag mig för såväl muslimsk fundamentalism som sagor om att gå på vattnet och där blodtörstiga figurer bland molnen vill kolla om fäder är beredda att bränna sina söner på bål.

Anmäl
2016-03-23 13:44 #22 av: rara

#21

Jag är kritisk mot alla religioner, även kristendomen, men så länge man inte fanatiskt förljer den bokstavstroget är det inget problem.  Det finns ett par ställen i bibeln där Jahwe är lika grymm som IS terroristerna och det är klart att om han skulle existera, sulle han inte vara den kärleksfulla "fadern" som Jesus talar om,  Vi ser motsägelserna i Bibeln och tar den inte bokstavstroget. Saken är den att vi har vidareutvecklats sen bibeln skrevs.  T.ex. är vi inte lika vidskepliga längre att vi tror att dom som vi brände på bål var häxor som stod i förbund med satan.  Vi har en mer klarsynt vetenskaplig syn på världen.  Men i muslimska länder tror många  fortfarande på satan, demoner, dogmerna i koranen och tramset med de 72 jungfruarna.

I alla flyktingsläger är det slagsmål mellan människorna pga annan religionstillhörighet. Men även helt vanliga muslimer som inte är terrorister skär av halsen på varandra för att de tolkar koranen på olika sätt. Denna primitiva ilskan som de har i sig förstärks av perspektivlösheten de lever i och om de läser IS propaganda styrs ilskan mot oss och vår kultur.  Dom tycker inte att det är rättvist, att dom som "tjänar Allah" har det sämre än vi i Europa. Vi har fina hem, bilar, jobb och allt möjligt som dom inte har.  Hatet mot oss växer på så vis och frustrationen stiger.  Det är en grogrund för våld mot oss.  

Anmäl
2016-03-23 13:46 #23 av: Maikailoa

Det här har inget med islam att göra.

Det är samma individer som reser runt i världen och bombar, för att skrämma upp er, och ni går på det.

Här är en av dom. En mormon som varit med både i Boston, Paris och Bryssel.

http://redicecreations.com/article.php?id=35553&utm_source=Twitterfeed&utm_medium=Twitter

Anmäl
2016-03-23 13:49 #24 av: landsbygdsbo

#19

Självklart kan det ju vara så att en liten del av dem som kommer är både flyktingar och brottslingar. Det handlar ju om människor, och brottslingar förekommer ju bland alla människor. Även bland den i Sverige sedan generationer bofasta befolkningen

Anmäl
2016-03-23 13:54 #25 av: landsbygdsbo

#20

Molenbeek är resultatet av en felaktig migrationspolitik

Grundregeln är och måste vara att vi ite tar emot mer folk än vad samhällskroppen kan integrera.

Nu är ju förhållandena i de fd kolonialländerna lite annorlunda.

Där följde, med avvecklingen av kolonierna ett större inflöde av folk.

Sedan har ju den Belgiska statsmakten tidigare visat att man inte har kontroll. Både nu och i den pedofilaffär som exploderade i Belgien för några år sedan.

Anmäl
2016-03-23 14:36 #26 av: rara

#23

Jo det har mycket väl med Islam att göra, för om den inte skulle existera, skulle heller ingen följa den inklusive sharialagarna och kvinnoförtryck.  Och framför allt skulle det inte finnas folk som vill tvinga andra att följa den och att mörda dom om dom inte vill följa. Ingen skulle betrakta oss som "otroende" och i så fall skulle det vara möjligt att integrera invandrarna.

Att det även finns muslimer som inte är fanatiska och som inte är salafister är en annan sak och det är klart att dom inte ser det som terroristerna gör som deras religion, Men det beror ju bara på att de inte följer religionen bokstavstroget. Som sagt, skulle även kristendomen vara en ond religion om man följer den bokstavstrogert,  t.ex. där slaveri är accepterad och om vi skulle följa bibeln bokstavstroget och hålla slavar för att bibeln ger oss lov till det, kan man heller inte säga att "det här har ingenting med kristendomen att göra". Skillnaden är bara att vi inte följer kristendomen lika bokstavstroget som salafisterna följer koranen.

Anmäl
2016-03-23 14:50 #27 av: rara

#24

Det där med brottslingarna är heller inte så enkelt. Det finns den ena sorten som är brottslingar enligt både våra lagar och sharialagarna. Sen finns det dom som är brottslingar enligt våra lagar, men inte enligt sharialagarna. Dessa ser sig själva inte som brottslingar, t.ex. när de gifter sig med en 11-åring och våldtar barnet varje dag.

Jag läste nån gång att någon Imam sa att så länge muslimerna är i minoriteten i Europa gäller våra lagar här.  Men när de är i majoriteten blir det sharia.

#25

Ja, och nu fortsätter vi med att göra samma fel.

Anmäl
2016-03-23 15:29 #28 av: kamera0710

I SD:s styrelse sitter en kristen fundamentalist vid namn Julia Kronlid.

Begrunda följande citat:

"Julia Kronlid tycker att man i skolan ska presentera evolutionsteorin som en teori bland andra. Något som knappast är förenligt med kursplanen för den svenska skolan.

– Jag tycker man ska presentera att det finns människor som tror på andra sätt också. Man ska undervisa om evolutionen, men också lyfta fram dem som kritiserar den.

Jag påpekar att det blir problematiskt om skolan alltid ska presentera olika uppfattningar om vad som har skett, oavsett hur rimliga de är. Ska vi exempelvis berätta om Förintelsen men samtidigt säga att det finns de som tror att Förintelsen inte har ägt rum, och lämna till eleverna att välja vad de vill tro?

– Det är skillnad att uttala sig om något som hänt i nutid, när det finns människor som lever i dag som faktiskt var med. Ingen som lever i dag var ju med för sextusen år sedan.

Men de sista överlevarna från Förintelsen är snart döda. Med Kronlids synsätt på historien dröjer det alltså inte så länge innan vi måste börja tala om Förintelsen ”som en teori bland andra”.

– Jag tror att det finns en högre makt som ligger bakom hela skapelsen. Det kan finnas en viss utveckling i naturen, men jag ifrågasätter delar av evolutionsteorin. Jag accepterar inte evolutionsteorins påstående att människor härstammar från aporna. Man kan ifrågasätta det vetenskapliga i det eftersom det ligger så långt tillbaka i tiden.

Skapades då människan för sextusen år sedan? Julia Kronlid undviker att ge ett direkt svar:

– Jag vill inte gå in på detaljfrågor om tidsaspekter. Men jag tycker inte att man måste tolka Bibelns skapelseberättelse så att en dag måste motsvara exakt en dag."

http://www.fritanke.se/kreationism-i-sverigedemokraternas-styrelse/

Anmäl
2016-03-23 15:51 #29 av: landsbygdsbo

#26

Det stod "Gott mit uns" på Wehrmachts koppel. Hur många hävdar att Tredje riket var ett kristet rike?

Anmäl
2016-03-23 15:53 #30 av: landsbygdsbo

#27,

Ja det är väl både klart och naturligt, att om majoriteten av landets befolkning skulle bli fundamentalistiska Muslimer så är nog sannolikheten stor att det blir så. Vad som däremot är högst osannolikt är att majoriteten av ett EU;lands befolkning skulle bli Muslimska fundamentalister. Alltså är frågan av noll och inget värde.

Anmäl
2016-03-23 21:56 #31 av: eskils

Ur en artikel i Expressen förra året:

"Reportern Mike Giglio uppger att han fått kontakt med en IS-medlem som med Turkiet som bas skickar jihadister till Europa.
Ett land som nämns i artikeln är Sverige.
Enligt medlemmen ska krigarna fullfölja IS hot om attacker i väst.
Därför bäddas IS-krigare in i den pågående flyktingströmmen från Mellanöstern, sätts på skepp och anländer till länderna under täckmantel av att vara flyktingar.
– Vi känner till att det finns personer med avsikt och förmåga att begå terrorhandlingar i landet, säger Fredrik Milder på Säpos presstjänst."


Anmäl
2016-03-24 11:13 #32 av: rara

#29

Bara för att de skrev "gud med oss" var det ju inte kristendomen som var drivkraften till brotten som de gjorde. 

Men till inkvisitionen och tvångsmissioneringarna för hundratals år var det faktiskt kristendomen som var drivkraften. Precis så bär sig IS åt idag och de som följer IS eller sympatiserar med dom är ungefär på den nivån som vi var på för 500 år. Det finns nog den ena eller andra religiösa flummaren bland oss också, men de förekommer inte i sådana massor som i de muslimska länderna.

#30

Det handlar inte om att vi i Europa plötsligt skulle bli till fundamentalistiska muslimer, utan det handlar om att det kommer fler och fler muslimer till Europa och de förökar sig betydligt snabbare än vad vi förökar oss.

Anmäl
2016-03-24 11:21 #33 av: Hayabusa

#29 Å andra sidan fanns det kopplingar mellan Nazityskland och arabländer (under WWII). Exempelvis Mohammed Amin al-Husseini.

Anmäl
2016-03-24 13:56 #34 av: landsbygdsbo

#32

Drivkraften i många av de kristna vägskälen var faktiskt inte religiösa utom handlade om ekonomi o kontroll, Så var väl fallet när Sverige konverterade från katolicismen och när England tog avstånd från påvestolen.

Fördrivandet av judarna från Spanien hade nog rätt så mycket med deras tillgångar att göra. Och Hitler byggde ju upp sin arme med pengar o tillgångar från beslagtagen judisk egendom...Så muslimska kvinnor får mens 2 ggr i månaden då?

Att barnafödandet varierar har väl både en social som en ekonomisk bakgrund.

#29 Det var inte bara kopplingar, man slog ju sina kloka huvuden ihop och planlade hur man skulle ta Judarna av daga när Tyskland ockuperat Jerusalem.

Som vanligt satsade Palestinierna på fel häst ;)

Anmäl
2016-03-24 15:45 #35 av: rara

#34

För dom som styr är det alltid ekonomiska skäl, även för dom som styr IS.  Men för de "utförande organen" är det blind tro. Skillnaden är bara att i vår kultur tror inte många på religiöst flum. I de islamska länderna är det en annan sak.

Anmäl
2016-03-24 15:50 #36 av: landsbygdsbo

#35

Hur gammal är vår kultur då?

Jag vill minnas att präster välsignade Brittiska soldater innan man landsteg på Falklandsöarna och det finns gott om bilder där präster välsignar både män, fartyg, plan o vapen .....  Vad gjorde de flesta amerikaner när Tornen raserades? Utropade Oh my God ..... Så skrapar du lite på ytan så är vi nog nästan lika flummiga här hemma...

Anmäl
2016-03-24 18:10 #37 av: rara

#36

Vet inte vilka av kulturna som är äldst, men kristendomen existerar ett par hundra år längre än Islam.

Men det var ju inga religiösa krig. Här skär vi inte av halsen på varandra pga olika tolkningar av religiösa skrifter. Och "Oh my god" utropar även dom som inte tror på gud.

IS mördar ju till och med andra muslimer som inte har samma uppfattning om deras religion som dom. Deras mål är att hela världen blir till Islam och det är sharialagarna som ska gälla.

Anmäl
2016-03-24 18:22 #38 av: Maikailoa

Men allvarligt talat. Ni som tror att det här har med islam eller IS att göra, har ni över huvud taget funderat över vad syftet skulle vara i så fall?

Anmäl
2016-03-24 21:37 #39 av: landsbygdsbo

#37

Tja öppnar du en historiebok så hittar du snabbt beskrivningar på de utstuderat grymma avrättningsmetoder som drabbade kättare när det begav sig

Bålet var en av de mildare sätten.....

Anmäl
2016-03-25 11:04 #40 av: rara

#38

Det är ju klart att det här har med Islam att göra.  Det är ju salafister som bokstavsgtroget följer koranen och sharia som anser att de är "Allahs krigare" och alla som inte har samma syn på saken som dom är "otroende" som måste mördas, till och med andra muslimer som inte har samma syn på saken som dom.

Redan barnen hjärntvättas och växer upp med en kalaschnikov i händerna. De lär att hata oss och att mörda oss.

Planen? Jo, den har IS talat om för oss. De vill översvämma Europa med flyktingar, som antingen redan är radikaliserade, eller som de vill radikalisera här i Europa, för att destabilisera Europa.  De radikaliserar i flyktingsläger, i fängelser, på gatan och till och med i barnträdgårdar. Det är inte svårt, för om vi tar emot mer flyktingar än vi kan integrera saknar dessa perspektiv i livet och är ett lätt byte för IS.

De vill hetsa upp dom mot oss och de vill hetsa upp oss mot dom. Flyktingsvågen utnyttjar dom som en trojansk häst för att smuggla tusentals av deras krigare till Europa.  Deras mål är att integrera Europa i den islamska staten och att mörda alla "otroende".

Anmäl
2016-03-25 11:05 #41 av: rara

#39

Historiaböckerna...... det är ju just det som jag säger. Dom är på den nivån som vi var på för 500 år.

Anmäl
2016-03-25 11:12 #42 av: landsbygdsbo

Du behöver inte gå så långt tillbaka. Räcker med att se vad kristna gjorde i Bossnien på 1990 talet.

Du och alla andra måste någon gång inse att den civilisation vi är så stolta över bara är en tunn fernissa som lätt skavs av i konfliktsituationer.

För, i princip, vad är det för skillnad mellan att förgifta någon, skjuta någon eller halshugga någon? Slutresultatet blir ju detsamma

Anmäl
2016-03-25 14:41 #43 av: rara

#42

Det där var inget religiöst krig, utan serbiens diktator attackerde både muslimer och kristna i Bosnien, Kroatien osv., men i Bosnien lever det ju 2 miljoner muslimer.

Det är klart att även vår civilisation skavas av konfliktsituationer, men vi skapar  ingen konfliktsituation pga att någon tolkar bibeln på ett annat sätt.  Vi anser heller inte att de som inte tror som vi ska utrotas.

Ett exempel som jag läste i en österrikisk tidning var 2 afganer som besökte en tyskakurs. Det var inga terrorister, utan vanliga invandrare. Båda var muslimer och tolkade koranen på olika sätt. Den ena ansåg att koranen förbjuder musik. Den andra, som gillade musik hade andra åsikter och sa att han skulle knulla en religion som förbjuder musik. Nästa dag tog den som ansåg att musik är förbjudet med sig 2 knivar till tyskakursen och stack ihjäl den andra. Före gärningen besökte han en moschee:

http://www.nachrichten.at/nachrichten/chronik/Prozess-17-Jaehriger-erstach-Afghanen-nach-Deutschkurs;art58,1982890

Anmäl
2016-03-25 14:50 #44 av: landsbygdsbo

#43 så nordirlandskonflikten hade inte religiösa inslag, trettioåriga kriget inte heller? bara för att kristna slogs mot varandra?

O Bosnien stod Muslimer, Grekiskt ortodoxa och Katoliker mot varandra.

Och tro mig, känslor o handlingar mellan Grekiskt ortodoxa o katoliker kunde vara nog så blodiga.

Att flyktingar tar med sig konflikter är inte ovanligt. Sunnit och Shia är dödsfiender i regionen så....

Anmäl
2016-03-25 15:45 #45 av: rara

#44

Det där var inga religiösa krig, utan konflikter mellan olika grupper som hade olika sociala, politiska, ekonomiska och även religiösa attityder. 

Anmäl
2016-03-25 17:41 #46 av: landsbygdsbo

# och varför tror de Sunnit och Shia strider i Mellanöstern? jo om social, politisk, ekonomisk och även religiös makt, Exakt samma orsak som katoliker och reformerta slogs eller katoliker o grekisk-ortodoxa Oskyldig

Anmäl
2016-03-25 18:22 #47 av: rara

Förstår du inte skillnden mellan dina exempel och IS?

IS är radikala extremister som anser att endast deras tro är den riktiga och alla som har en annan åsikt är otroende och Allahs fiender. Själva utnämner de sig till "guds krigare" som ska vakta att folk håller sig till "Allahs lagar" och vem som inte gör det ska dö.  De tror på vidskepelser som att om de spränger sig i luften och mördar så många som möjligt av "Allahs fiender" väntar 72 jungfruar på dom i himlen, utom om dom blir dödade av en kvinna. Dom tror att med varje "otroende" som de mördar kommer de en bit närmara "Allah".

Det som du pratar om är dock bara olika folkgrupper med olika religioner, olika politiska och ekonomiska intressen som kämpar om makten. i ett land. Nog mördar de varandra också, men inte pga vidskepelse. Det är möjligt att sådana folk kan besluta fred med varandra och komma överens om hur makten delas upp i landet, men vansinniga extremister som tror att dom är guds krigare kommer aldrig att leva i fred med oss och inte sluta upp att mörda oss så länge de lever.

Anmäl
2016-03-25 18:47 #48 av: landsbygdsbo

#47

Du verkar inte förstå hur intensivt den katolska kyrkan hatade de reformerta och vise versa. man dödade o våldtog o plågade varandra med samma liv o lust som ISIS gör idag.

Men googla gärna på "

 Massaker von Magdeburg"

Så lär du bli förvånad.

Vi var och vi är inte bättre människor.

En tunn fernissa av civilisation skiljer och Hitlertyskland visade väl vad som händer när den skavs bort.

Anmäl
2016-03-26 11:03 #49 av: rara

#48

Det hände 1631, på en tid som vi i Europa fortfarande trodde på häxor och demoner och det var en konflikt om makt så som jag beskrev i inlägg 45.

Anmäl
2016-03-26 11:37 #50 av: hankans91

#48 Vad vill du ha sagt? Att vi bara ska acceptera det att en bomb smälls i Belgien bara för att kristendomen var en rå religion förr? Det finns ingenting som ska rättfärdiga en rörelse som IS som begår folkmord och har utrotat kristna minoriteter i både Syrien och Irak. Men sen kan man ju fråga sig hur sådana här sekter bildas jo för att Islam har jihad som är ett jävla skit. Islam är en religion som måste förändra sig för att fungera i dagens värld för den är väldigt fundamental.

Anmäl
2016-03-26 12:11 #51 av: rara

#50

Jag försöker att förklara för dig vad jag vill ha sagt och försöker om och om igen med andra ord, utan att du förstår.

Ett till försök:

1. Det finns i vår upplysta tid knappast några som är så vidskepliga att tro på en sån smörja som får jihadisterna att skära av halsen på oss.

2. Det finns knappast någon mördare i vår upplysta tid som ser sig som en "guds krigare".

3. Det finns knappast någon i vår upplysta tid som är så vansinnig och barbarisk att han försöker att utrota folk som har en annan tro och sen tro att det är "guds vilja" som han följer om han gör det.

4. Det finns i vår upplysta tid ingen som redan radikaliserar småbarn och låter dom växa upp med en kalaschnikov i stället för med leksaker.

5. Det finns i vår upplysta tid ingen som försöker att tvångsmissionera hela världen.

6. Det finns ingen i vår upplysta tid ingen som någonsin skulle tro på tramset med de 72 jungfruarna och liknande vansinne.

Om du skulle hitta en sådan i vår kultur, skulle han få otaliga psykiatriska diagnoser, t.ex.:  psykopati,  paranoid schizofreni, vanföreställningssydrom, depersonalisation, antisocial personlighetsstörning, narcistisk personlighetsstörning, osv.

Anmäl
2016-03-26 12:20 #52 av: hankans91

#51 Det var till #48 som jag skrev tillFunderar

Anmäl
2016-03-26 13:10 #53 av: Maikailoa

#40 av: rara

Tycker du inte att det går emot deras syfte att hålla på med självmordsbombare om dom vill ta sig in i Europa som en Trojansk häst?

Så snart bomben smäller av så blir folk irriterade och börjar rösta på nationella fronten och sd.

Anmäl
2016-03-26 13:36 #54 av: rara

#52

Ok, mitt fel.........

#53

Det är en del av deras plan att hetsa upp oss i Europa mot muslimer och att hetsa upp muslimer mot oss.  Även om den nationella fronten i Europa skulle ta över och stoppa invandringen, så har IS redan tusentals terrorister i Europa.

Attentaten i Paris och Bryssel var bara små tester. Dom testar vår polis och försvar och var säkert nöjda med resultatet.  Tänk vad tusentals terrorister kan göra i Europa. Tänk vilket kaos om de slår till i 10 - 20 storstäder i Europa samtidigt. Inga flygplan flyger längre, inga tåg och bussar kör längre. Telefon och internät överbelastat eller till och med saboterat. Kanske elen, radio och TV också är saboterad.

Ingen kommunikation. Infrastrukturen ur kraft och bara kaos och död. Dom planerar att attackera oss med radioaktivitet, biologiska vapen och med kemivapen. Ingen som informerar oss att stänga alla fönster, att inte gå ut på gatan och att inte dricka vatten ur kranen.  Med den här massinvandringen har vi givit dom möjligheten till att förinta oss.

Även om den nationella fronten tar över, är det omöjligt att utvisa alla radikala islamister i Europa. Det saknas resurser och det har försvunnit hundratusentals flyktingar i Europa, oidentifierade. Vi har målat in oss i ett hörn. Den nationella fronten kan kanske begränsa skadan, men inte förhindra den.

Anmäl
2016-03-26 14:42 #55 av: hankans91

#54 Tycker att du överdriver lite IS har nog ingen vidare väl utvecklad plan och de flesta av dom är inte vidare smarta och har nog svårt för att utföra komplicerade terrorist attacker. Att IS kunde växa sig stora beror nog mycket på inbördeskriget i Syrien för det blev liksom frittfram för dom att plocka unga män som blivit av med sina föräldrar och hjärntvätta dom. Många länder i mellanöstern har även en väldigt stor ung befolkning som är lätta att påverka med den smörja som de sprider. Sen har vi i Sverige en del muslimer som är väldigt missnöjda och är utanför samhället med att de inte får några jobb ingen framtid etc och finner säkert då att gå med IS är det ända rätta.

Man måste se till så att IS inte kan rekrytera några nya till sin piss sekt så kan man rensa bort de ur världsbilden. Sen måste hela religionen islam ändra sig så att sådana här och liknande sekter inte bildas. Men det är lättare sagt än gjort:/

Anmäl
2016-03-26 16:04 #56 av: landsbygdsbo

#51

Citat

1. Det finns i vår upplysta tid knappast några som är så vidskepliga att tro på en sån smörja som får jihadisterna att skära av halsen på oss.

Senast var väl i Ruwanda och ExJugoslavien.

2. Det finns knappast någon mördare i vår upplysta tid som ser sig som en "guds krigare".  EX: "

Tony Blair believed God wanted him to go to war to fight evil, claims his mentor

Tony Blair viewed his decision to go to war in Iraq and Kosovo as part of a "Christian battle", according to one of his closest political allies."

3. Det finns knappast någon i vår upplysta tid som är så vansinnig och barbarisk att han försöker att utrota folk som har en annan tro och sen tro att det är "guds vilja" som han följer om han gör det.

Senast var väl i Ruwanda och ExJugoslavien.

4. Det finns i vår upplysta tid ingen som redan radikaliserar småbarn och låter dom växa upp med en kalaschnikov i stället för med leksaker.

Kanske inte en kalaschnikov men med ansra vapen.

5. Det finns i vår upplysta tid ingen som försöker att tvångsmissionera hela världen.

Tja de fundamentalistiska Muslimerna, Judarna och Kristna hör väl till den gruppen..

6. Det finns ingen i vår upplysta tid ingen som någonsin skulle tro på tramset med de 72 jungfruarna och liknande vansinne.

Haha.. men världens största religion äter sin Guds kött och dricker sin Guds blod vid högtidliga tillfällen. Det skerr tom. i Svenska statskyrkan med jämna mellanrum.

Vad jag med detta konstaterar,  är att vår fernissa av civilisation är tunn. Om 15, 20 år kan det lika gärna vara en Europeisk stat som flippar ur.

Anmäl
2016-03-26 16:21 #57 av: Hayabusa

#34  "Det var inte bara kopplingar, man slog ju sina kloka huvuden ihop och planlade hur man skulle ta Judarna av daga när Tyskland ockuperat Jerusalem.

Som vanligt satsade Palestinierna på fel häst ;)"

Så var det. Man kan ju med fog säga att den attityden inte ändrade sig heller. Sedan staten Israel bildades så har arabvärlden gjort sitt yttersta för att ta kål på dem (Israel).

Anmäl
2016-03-26 16:39 #58 av: landsbygdsbo

#57

Det tragiska är ju, om "arabligan " hade accepterat sitt nederlag och de olika grannstaterna hade deltagit i en fredsprocess istället för att obstruera så hade regionen kanske haft fred idag.

Anmäl
2016-03-26 16:40 #59 av: rara

#55

Dom som blir hjärntvättade och spränger sig i luften pga 72 jungfruar kan ju inte vara speciellt smarta, men dom som styr IS har en plan att förinta oss och dom verkar att vara smartare än våra politiker. Dom har byggt upp infrastrukturer och de har experter för allt möjligt, datorer, sprängämnen, vapen, fysik osv.

Anmäl
2016-03-26 16:57 #60 av: rara

#56

1 och 3: Det var helt vanligt folksmord rivaliserande grupper med olika politiska, ekonomiska, sociala och religiösa attityder.  De mördade inte pga vidskepelse, utan pga makt.

2. Tony Blairs uttalande kan man beteckna som populism. Tills nu har han inte srängt sig i luften för att han ska få 72 jungfruar.

4. Ja, leksakspistoler kanske.

5.  De kristna försökte det för hundratals år, på en tid som folk trodde på häxor, demoner och spöken. På den nivån är IS grottmänniskorna idag.  Vilka Judar menar du skulle ha uppfört sig som IS?

6. Det där förväxlar du med att äta Jesus kött och blod (inte guds).  Jag är lite förvånad att du inte verkar att veta vad det betyder. Vem som tror att Jesus offrades för att våra synder ska förlåtas "äter hans kött och dricker hans blod". Sen finns det kyrkliga ritualer där man dricker rödvin och äter en hostia (nattsvardsbrödet), t.ex. när man konfirmeras.  Bortsett från att till och med dom som genomgår det där ritualet inte tror på tramset, utan bara gör det för att det är ett ritual när man konfirmeras, kan man inte jämföra det med övertygelsen om 72 jungfruar som en terrorist spränger sig i luften med för att mörda andra. 

Anmäl
2016-03-26 17:01 #61 av: eskils

#55 Tyvärr har du nog fel där. IS är inte en samling hysteriska virrpannor, tvärtom.

"Men rörelsens farligaste egenskap, för Europas del, är dess pragmatism. Dess schackdrag är genomtänkta, inte några panikreaktioner, skriver DN:s korrespondent Nathan Shachar.

IS kan inte försvara sig mot Natos flyg, dess luftvärn är hjälplöst mot laserstyrda attackrobotar. Massmorden på europeiska civila är IS motdrag.

En del är rena psykopater, som skrävlar om mord och sexuellt våld. Men förvånansvärt många av de israeliska och turkiska muslimer som drar till kalifatet är högutbildade och intelligenta, ofta läkare och ingenjörer utan våldsamt förflutet, som varit omtyckta av sin omgivning.

IS befälhavare är skickliga i att skilja agnarna från vetet, alla användbara personer får sin uppgift, de högkvalificerade skickas inte till de farligaste frontavsnitten, medan besvärliga eller olämpliga personer snabbutbildas till självmordsbombare (vilket presenteras som en särskild ära).

 Stora donationer från sympatisörer i Pakistan, Afghanistan och Europa strömmar in,"

DN


Anmäl
2016-03-26 17:02 #62 av: landsbygdsbo

#60

Och du tror på allvar att det inte handlar om "helt vanligt folksmord rivaliserande grupper med olika politiska, ekonomiska, sociala och religiösa attityder." när ISIS mördar meningsmotståndare?

Och Blair har väl uttalat att han är djupt religiös, så det kanske har att göra med det?

Det är inte 25 år sedan Kristna grupperingar förde bort Muslimska pojkar och män för att avrätta dem..och, min vän det skedde i Europa

Anmäl
2016-03-27 11:17 #63 av: rara

#62

IS mördar inga "meningsmotståndare" utan de mördar "Allahs fiender" så kallade "otroende". Med meningsmotståndare kan man förhandla och komma överens att leva i fred med varandra, men de vidskepliga primitiva IS galningarna kommer att mörda oss så länge de lever för att se ser oss som Alllahs fiender, medan dom är "guds krigare".

Tony Blair har inte mördat någon och har heller inte sprängt sig i luften för den sakens skull.

Om du menar kriget i det forna Jugoslavien, så mördade Serbiens diktator inte bara muslimer, utan han mördade också kristna i Bosnien, Kroatien och andra länder. Saken var bara den, att det lever miljoner muslimer i Bosnien och de fick stöd av muslimer som kom från andra länder. Skulle det ha varit hindus, buddhister eller rastafaris i stället för muslimer, skulle han ha mördat dom i stället. 

Det var som sagt, bara ett krig mellan olika grupper med olika politiska, sociala, ekonomiska och religiösa attityder. Det var inga vidskepliga grottmnniskor som ansåg sig vara guds krigare som mördar alla "otroende" och "Allahs fiender" och de trodde heller inte att om de offrar sig, att det väntar 72 jungfruar på dom i himlen. Sånt gör bara vidskepliga galningar som är på neandertalares nivå. Här i Europa har folk så mycket vetenskaplig kunskap att dom vet att bibeln är en sagobok och vi vet att vi existerar pga evolutionen och inte för att gud skapade Adam och Eva.

Anmäl
2016-03-27 11:36 #64 av: landsbygdsbo

Öppnar du en historiebok så det ingen ny företeelse, den med väckelse och mörda otrogna.

Massmord skedde ju mellan Hinduer o Muslimer när Indien delades upp, I Ryssland, I Tredje Riket, tom i Sverige har det skett. Vad som är speciellt är att det sker nu och att nätet sprider bilderna.

Anmäl
2016-03-27 12:22 #65 av: Hayabusa

#58 Ja, det är nog sannolikt. Min känsla är att berörda parter skulle kunnat komma överens/kompromissa, vid den tidpunkten,  men istället blev det en upptrappning som bara fortsatt.

Anmäl
2016-03-27 12:26 #66 av: Bermudas

#64 Det är väldigt viktigt att relatera till historien eftersom den har en tendens att upprepa sig om väl i olika skepnader.
Men samtidigt kan man inte konstant relativisera genom att jämföra med historien. Det som sker nu sker nu. Plus hur långt tillbaka kan man gå? Låt säga att en rörelse håller på med massmord idag är det då relevant att diskutera huruvida den grupp som utsätts själva gjorde samma sak för femhundra år sedan, tusen år sedan, tvåtusen år sedan eller ens bara femtio år sedan?
Ska man över huvud taget kunna diskutera en företeelse utan att hela tiden relativisera?
Varför vill man det? Är det för att ta udden av det som sker nu?


Anmäl
2016-03-27 12:57 #67 av: rara

#64

Det var också konflikter mellen olika grupper med olika sociala, politiska, ekonomiska och religiösa attityder.

 Konflikten i Indien började redan för över 1000 år, när muslimer erövrade Indien och mördade 80 miljoner hindus.  Mellan 635 efter kristus och 1099 gjorde muslimerna korståg i alla möjliga länder, även kristna länder. Kristna och andra mördades, våldtogs och togs som slavar.

Länderna som de hemsökte: Syrien, Jordanien, Palestina, Israel, Marrocko, Egypten, Algerien, Tunesien, Lybien, Iran, Irak, Spanien, Portugal, Frankrike, Italien, Grekland, Bulgarien, Jugoslavien, Rumänien, Turkiet, Cypern, Usbekistan, Turkmenistan, Kirgisistan, Afganistan, Indien, Kina och Pakistan.

Muslimerna har genom historian alltid varit burit sig åt som barbarer. Det är ju klart att det blir konflikter i över hundratals år om dessa barbarer lever jämte civiliserade människor.

Skillnaden mellan det som sker idag är att det idag endast är muslimerna som är så vidskepliga att de anser att de är "guds krigare" och mördar pga vidskepelse, medan vi i Europa har utvecklats och blivit civiliserade människor som heller inte tror på jultomten längre.

Anmäl
2016-03-27 13:16 #68 av: landsbygdsbo

Vilket sammanträffande, konflikten i Mellanöstern började för långt mer än 1000 år sedan och handlar också om sociala, politiska, ekonomiska och religiösa maktpositioner.

Det underliga är ju att folk mördade varandra av samma orsaker även för mer än 1400 år sedan. Kan du förklara det?

Hm. jag känner en hel del Muslimer, ingen av dem anser sig vara "guds" krigare mer än jag anser mig krigare för Kristus.

Sedan finns det minoriteter av extrema fundamentalister.

Det är det ingen som förnekar. Men det ska också klargöras och inte användas som slagträ i en smutsig form av argumentering.

Anmäl
2016-03-27 13:29 #69 av: rara

#68

"Det underliga är ju att folk mördade varandra av samma orsaker även för mer än 1400 år sedan. Kan du förklara det?"

För oss nuförtiden finns det ingen anledning längre att mörda pga vidskepelse för att vi inte tror på häxor, demoner, tomtar och troll. Det gjorde vi för 500 år, men IS gör det fortfrande idag. Dom är på grottmänniskors nivå.

Anmäl
2016-03-27 13:36 #70 av: landsbygdsbo

Så bra, nu riktar du din kritik mot rätt mål, ISIS.

         islam, Muslimer, Kristna o Hinduer exkluderasGlad

Anmäl
2016-03-27 14:35 #71 av: rara

#70

Men saken är den att islam är grogrunden för IS och de låter sig rekryteras för de bokstavstroget lever efter koranen och sharialagarna och för att de är så vidskepliga att de TROR på den smörjan.

Det skulle också vara ett vansinne att bokstavstroget tro på bibeln och leva efter den, men som sagt har vi utvecklat oss till civiliserade vetenskapligt bildade människor och bara ett fåtal dumbommar tror på Adam och Eva, väcka upp döda, gå på vattnet och annat trams. Kyrkliga ritual har mer karaktären av seder, t.ex. när man gifter sig, för att detär så fint med vita brudklänningar och att en präst säger att han förklarar dom till man och hustru. Men ingen tror att dom hamnar i helvetet om dom skiljer sig, med tanke på alla skiljsmässor.

Anmäl
2016-03-27 17:38 #72 av: Maikailoa

Nej, ni riktar er kritik mot fel håll.

När Obama tyckte att det gick för långsamt, skyndade han på utbildningen av IS-styrkorna.

Händelsen i Bryssel har inget med islam, religion eller IS att göra. Det var ytterligare en NATO-operation i klassiskt manér med hegelisk dialektik. Två sidor spelas mot varandra. Nu ska ni fås att tro att det är islam som ligger bakom, och då tror ni att islam ligger bakom. Inte bara tror, ni är övertygade om det, och ni kan driva debatten hur långt som helst med bevis som pekar på islam och IS.

Det här med vetenskapligt bildade människor håller inte som argument, för i själva verket handlar det om en blåögd tro på media, experter och allsjöns förståsigpåare. Terroristexperter t.ex. och säpo-tjommar.

Anmäl
2016-03-27 18:15 #73 av: rara

#72

Obama gav rebeller i Syrien stöd för att bli av med Assad. Att några av grupperna var islamistiska extremister som växte till en stor terrororganisation förutsåg han inte, fast en politiker som Obama kanske borde att ha tänkt så långt.

USA gjorde många fel, även i andra länder. De trodde om de blir av med de galna diktatorerna, att problemet är löst. De brydde sig inte om vad som kommer efter Gaddafi och Saddam Hussein.

Men händelserna i Bryssel och Paris var definitivt utförda av IS och terroristerna som spärngde sig i luften skrek ju också "Allahu Akbar". Motivet är religiöst.

Dom som styr IS och som befinner sig högre upp i hierarkin tror säkert inte på sagor som med de 72 jungfruarna. Dom är ute efter makt och hjärntvättar muslimera för att ha soldater som gör allt för dom, till och med offrar sig.

Anmäl
2016-03-27 18:49 #74 av: landsbygdsbo

#70 grogrunden för konflikten i området idag är med största sannolikheten Frankrikes o Storbritanniens agerande straxt efter ww1.

Att religionen används som vapen är heller inget nytt, har används i, i stort sett alla konflikter jag känner till.

Därför är det både fel och på sikt farligt att fösa ihop majoriteten med dagens Muslimer med ISIS som du gör.

Då skapar man den perfekta grogrunden för ISIS kanonmat.

Anmäl
2016-03-28 11:27 #75 av: rara

#74

Vad skulle första världskriget ha med dagens konflikt att göra?

Nu har jag inte  skrivit att MAJORITETEN av dagens muslimer har med IS att göra, utan jag skrev att Islam är grogrunden för terrorism. Inte har t.ex. våra turkiska grannar med IS att göra. Dom lever som en helt vanlig familj och klär sig precis som vi, talar vårst språk perfekt osv.  Men dom lever i Europa sen längre tid, har civiliserats och tror inte på sagor som t.ex. det där med de 72 jungfruar.

Det är precis som när folk i Europa är med i en kristen religion, men heller inte tror på Adam och Eva, att väcka upp döda eller gå på vattnet.

Men sen finns det ett mycket litet antal människor i Europa som verkligen tror på Adam och Eva osv. Jag har till och mött sådana här på i fokus, fast det är enstaka fall.  Antalet människor som tror på koranen är dock betydligt större. Det beror på att folk som kommer från muslimska länder fortfarande är på den nivån som vi var på för 500 år.  Många av dom är analfabeter och har aldrig läst vetenskap, men dom lyssnar på salafisterna, som nog kan läsa, men som är vansinniga.

Eftersom vi har så många muslimer i Europa, har vi också ett stort antal vansinniga salafister och ett stort antal primitiva analfabeter och de skapar en grogrund för terror här i Europa. Det börjar redan med de islamska barnträdgårdarna. I Wien finns det runt 150 stycken. Där delas det ut broschyrer till barnen med titel "din väg till dschihad" och barnen isoleras från samhället. På gatorna delas det ut koraner och i flyktingsläger, moscheer osv. radikaliseras människorna av salafister. På så vis bildas det paralellsälskap som skapar terrorister.

Som sagt, är det klart att de muslimer som är civiliserade (t.ex. mina grannar) anser att "det här är inte min religion" men det beror på att se ser koranen på samma sätt som en medelsvensson ser bibeln, som en sagobok. Är man så galen att man bokstavstroget följer koranen och sharia ser det lite annorlunda ut.  Man kan inte säga att det här inte har med Islam att göra.

Anmäl
2016-03-28 12:10 #76 av: landsbygdsbo

#75

Ett gammalt ordspråk säger: -Som man sår får man skörda.

Storbritannien och Frankrike hjälpte till att skapa ett nationellt medvetande hos de olika folken o stammarna i det då Ottomanska riket. Det som ett led i deras arbete att försvaga den Ottomanska staten.

Efter krigsslutet så lade man beslag Den del av det Ottomanska riket som utgör alla länder i regionen utom Nuvarande Turkiet . Man ritade upp gränser som passade Gb o Frankrike, inte den lokala befolkningen.

Man härskade genom att söndra och så split mellan folken o stammarna.

Skapade sedan staten Israel vilket var droppen för de arabiska grupperna.

Då blommande konflikterna upp, de som Frankrike och GB sått.

Där är vi idag.

Som jämförelse så handlade Frankrike på samma vis i bortre Asien. När Japan ockuperade området under andra världskriget så uppmuntrade man nationalismen för att de lokala folken skulle bekämpa Japanerna. Efter kriget kom Frankrike tillbaka och möttes av den nationalism som sedermera tvingade bort både dem och i ett senare skede USA.

Anmäl
2016-03-28 13:55 #77 av: rara

#76

Jag tror knappast att det som hände för nästan 100 år har skapat ett "nationellt medvetande" hos dagens folk som påverkar oss idag.. Det som skapar ett nationellt medvetande är dagens massinvandring inklusive konsekvenserna av det.

Anmäl
2016-03-28 14:06 #78 av: landsbygdsbo

#77

Nu talar du om 2 olika saker. Hur migrationen kan påverka ett land/folk

Och hur de dåvarande stormakternas agerande bäddade för dagens situation.och hur de politiska besluten då påverkar oss idag.

Frankrike, Belgien, Holland och Storbritannien har idag inbyggda problem beroende på sin tidigare kolonialpolitik. Frankrike fick ta emot väldigt mycket folk på början av sextiotalet och tack vare att man i Mellanöstern o Nordafrika av tradition lär sig franska i medelklassen så har Frankrike blivit ett primärmål för folk därifrån.

Tyskland har efter kriget i flera vågor tagit emot flyktingar, den första på ca 10 miljoner kom direkt efter kriget, den senaste på ca 1,5 miljoner kom från Mellanöstern  Och ingen kan väl förneka att orsaken att man fick ta emot de första 10 miljonerna var en direkt följd av tidigare politik Glad

Anmäl
2016-03-28 18:12 #79 av: rara

#78

Nej, jag talar om att det är dagens läge som har skapat ett nationellt medvetande bland folk som lever idag och att det som hände förr inte spelar en så stor roll längre för folk som lever i Europa idag. De som lever idag påverkas kanske från och med sextiotalets invandring, men de flesta av dagens invandring.

De som kom efter kriget från 1945 till femtiotalet påverkar ingen idag eftersom det inte finns så många som var vuxna på den tiden som lever idag. Den sortens nationella medvetande som fanns i Tyskland 1945 har snarare skapat avsky bland dagens tyskar.

Sen sextiotalet har de rikare länderna i Europa tagit emot invandrare, men inte i sådana massor på en gång som idag. Först kom dom från Jugoslavien (60-70 talet) och sen från Turkiet. Från och med 80-talet ökade invandringen från andra arabiska länder, men aldrig kom det sådana massor på så kort tid som idag. De flesta kunde integreras och det skapade inget nationellt medvetande hos majoriteten.

Förr var det heller inte lika organiserat som idag. Idag missbrukas flyktingarna som migrationsvapen av IS och de radikaliseras och det är IS som organiserar människosmuggel. Folk ser att det inte kan gå bra (utom ett par vänsterflummare, multikultis och NGO´s som tjänar pengar på flyktingsvågen) och röstar därför nationellt. En del för att de blir till nationalister pga invandringen och en del andra prioriterar vår säkerhet fast de annars inte har en nationell politisk syn.

Anmäl
2016-03-28 18:48 #80 av: landsbygdsbo

#79

Det som hände i samband med krigsslutet påverkar fortfarande. Det finns en rad avtal som fortfarande gäller.

Bla annat det tyska som medger att alla med tysk anknytning har rätt att flytta till Tyskland oavsett vilket land de bor i idag.

Och den avsky du talar om finner du i de fd DDR delarna. Skolade i socialist propaganda så är det lätt för dem att anmana de bruna nationella strömningarna som virvlar upp bottensedimentet.

Sedan måste jag fråga, vilka länder i Europa tog emot "massor" ?

Frankrike är väl det land som har flest Muslimer idag?

Sedan kan man väl fråga sig om inte de beslut som gjorde att Sverige hölls utanför kriget påverkar oss idag. Det välstånd som byggdes upp p.g.a. av detta levde vi gott på i många år.. Att Bonaparte blev av med en av sina Marskalkar utgjorde nog även det en stor påverkan som vi märker av fortfarande idag...

Anmäl
2016-03-29 10:50 #81 av: rara

#80

Nu får du inte förväxla "påverkar oss" med "påverkar folks nationella medvetande".

Det är klart att vilken invandring som helst och avtal påverkar ett land, men inte har väl invandringen som skedde förr gjort nationalister av folket.

Ta som exempel Holland.  Holland har alltid varit ett invandringsland. Hamnarna var "dörren till Europa".  Det började på 1800-talet. Det kom folk från kolonierna och från Marrokko, Turkiet, Indien osv. och på sextiotalet kom det en massa arbetsmigranter, som på den tiden behövdes.  Inte har det här väl gjort nationalister av folket. Tvärtom är holländarna Europas mest toleranta folk.

Men det som sker nu gör nationalister av folk i Europa. Ingen behöver massinvandringen av välfärdsflyktingar, terrorister, salafister och andra extrema islamister som uppför sig som svin i Europa.  Vad som händer nu är att nationalisterna i Europa ökar och skapar ett nationellt medvetande.

Landet som tog emot mest migranter som kom med den här vågen är för övrgt Tyskland. En miljon på ett år.

Anmäl
2016-03-29 11:05 #82 av: Hayabusa

Händelserna under och framförallt efter de två världskrigen satte en prägel på världen som vi lever idag. 

Anmäl
2016-03-29 11:06 #83 av: landsbygdsbo

#81

Jag är ledsen, men vad det gäller Holland så bör du nog kolla 1600 talet då Holland var en stormakt och koloniserade stora delar av  Sydostasien o södra Indien. Redan då började man få ett inflöde av främmande folk, idéer o kultur.

Vad som gör nationalister av folk är rädsla, okunskap , arbetslöshet.

Kolla bara Tyskland, i de fattigaste områdena med flest Harz 4 mottagare så frodas nationalismen mest.

De regionerna tar emot minst antal flyktingar i Tyskland.

Pegida demonstrationer i östra Tyskland drar till sig 10 tusentals men när Pegida försökte i västra Tyskland blev de utbuade och utskrattade, de hundra som kom.

Vad det gäller nationalistiska partier så fick väl det sk frihetspartiet ca 13% av de Holländska rösterna, vid Europavalet. Så visst finns det nationalister där och ungefär lika många som här räknat i %

Anmäl
2016-03-29 11:18 #84 av: rara

#82

Jo, men poängen i diskussionen är på vilket sätt de satte en prägel, dvs. om de skapade ett nationellt medvetande bland folk som lever idag.  Jag anser att andra världskriget snarare skapade ett "anti-nationellt" medvetande bland folk som lever idag.

Anmäl
2016-03-29 11:30 #85 av: Hayabusa

#84 Svårt att svara exakt vilken prägel dessa händelser satte. Personligen kan jag uppleva Stasi som en fortleva av Gestapo, fast i annan skepnad. DDR som helhet känns tämligen nationalistiskt, precis som Sovjet/Ryssland. Västtyskland fick däremot bära en skam & skuld som verkar vara för evigt. Nutid präglas av saker som hände i dåtid, det är min uppfattning.

Anmäl
2016-03-29 12:24 #86 av: rara

#83

Jo, men 1600-talet har väl ännu mindre påverkan på folks antingen nationella eller icke nationella medvetande. Egentligen visar det ju vad jag säger, att holländare inte blev till nationalister pga tidigare invandring. Men nu fick frihetspartiet 13 %. Det är dagens invandring som gör nationalister av folk.

Det är klart att Harz 4 mottagare snarare utvecklar ett nationellt medvetande. Det är dom som är fattiga och lever i områden med billiga lägenheter där bara fattiga bor och som lever "dörr till dörr" med invandrarna.  Det är dom som i första hand har problem med dom.

Dom som lever i distrikter där det bor mest rika har inga invandrare i närheten och har därför inga problem med dom.

Anmäl
2016-03-29 12:30 #87 av: rara

#85

Men det är just den här skuldkänslan som idag skapar avsky mot det nationalistiska medvetande under kriget och som fortfarande bromsar utvecklingen av nationalistiska medvetanden bland folk.  De vet vad som hände pga för mycket nationalistiskt medvetande och vill aldrig att det ska hända igen.

Anmäl
2016-03-29 13:36 #88 av: landsbygdsbo

#86

Holländarna hörde väl jämte Belgare till de länder som per kapita räknat hade flest frivilliga i SS av de ockuperade länderna..så traditioner finns kvar och lever än idag

Harz4 är till stor del de som inte skaffat sig utbildning och därför inte platsar i en modern arbetsmarknad och i stället för att se orsaken så skyller man på andra...Barnsligt i mina ögon

Anmäl
2016-03-29 13:38 #89 av: Hayabusa

#87 Delvis, ja. Men säkert finns det delade meningar & uppfattningar. Samt att människor har en förmåga att ändra ståndpunkt beroende på en mängd faktorer. Innan fotbolls-VM i Tyskland 2006 så såg man inte av så mycket flaggviftande (tyska) men någonstans där blev även den fanan så smått accepterad. Lite gnissel hörde man trots allt, kanske än idag. Jämför med t ex norska flaggan på 17:e maj så skillnaden påtaglig.

Personligen tror jag att känslan av att tillhöra ett sammanhang, en grupp, är ett i allra högsta grad mänskligt drag. I lagom dos är det troligen inget fel heller, men säkert finns det de som anser att även det är nationalism. 

Anmäl
2016-03-29 13:48 #90 av: landsbygdsbo

#89

Ett av de mest flaggälskande folken är ju de som bor i USA. Ett land som till över 90% består av migranter o ättlingar till migranter...

Anmäl
2016-03-29 14:13 #91 av: rara

#88

Det fanns bara "frivilliga" på den tiden för man hade bara valet att vara antingen frivillig eller riskera att mördas. Men vi diskuterar ju om hur det påverkar "dagens medvetande bland folk". I så fall har det  snarare skapat avsky mot den sortens mentalitet.

Nej, nu visar du att du inte förstår dessa människor (Harz4 mottagare) för att du inte vet om deras problem med invandringen.

I dom billigare distriken lever de fattigaste Tyskarna tillsammans med invandrare. Du verkar inte veta hur det är att leva ihop med dom. Det är där som folk knappast vågar sig ut på gatan längre och det är dessa fattiga människor som är minst skyddade av staten. 

Bortsett från att de är mest utsatta för invandrarnas brott och hat, så finns det en massa andra saker som gör dom fientligt sinnade mot invandrarna. 

T.ex:  En kvinna lever ensam i en stor lägenhet för att barnen flyttade ut och maken har dött.  Staten tog ifrån henne lägenheten för att det kan bo 6-7 invandrare i den.

Det är säkert inte dom som lever där som viftar med "welcome refugee" skyltar utan det är dom som inte har en aning...................

Anmäl
2016-03-29 14:21 #92 av: rara

89 och 90

USA och Europa är helt olika saker. I USA påverkas människors (nationella) medvetande inte bara av invandringen, utan även av människors hudfärg. En vit amerikanare med utländska vita föräldrar har ibland en högre status än en svart amerikanare vars familj har levt i USA sen flera generationer.

USA har problem som vi inte har. En del poliser är rasister och skjuter ihjäl svarta obeväpnade ungdomar, vad som leder till protester. En del andra poliser vågar inte ta till hårdhandskarna mot svarta till och med där som det skulle behövas, för att de är rädda att klassas som rasister.

Anmäl
2016-03-29 14:39 #93 av: Hayabusa

#90 Säkert. Frågan är hur det gick till? Personligen känner jag att det är stora skillnader i kultur och "nationalkänsla" mellan USA och europeiska länder.

Anmäl
2016-03-29 14:53 #94 av: kamera0710

#89 Grupptillhörighet är viktigt för människan, som du säger, detta har otaliga studier visat. Och vi är ju ursprungligen flockdjur, så detta är ju inte något överraskande. Att detta kan spåra ur är ju heller inte svårt att se och det gäller ju även vår nära släkting chimpansen, som ibland begår det vi skulle kalla mord mot sina artfränder. 

Anmäl
2016-03-29 15:14 #95 av: Hayabusa

#94 Ja, och ändå betraktas det som något av "ondo". Vi ska med andra ord "tvätta bort" ett beteende som vi har naturligt i oss. Det kanske går, men inte över en natt. 

Anmäl
2016-03-29 15:42 #96 av: Bermudas

#95 Den ultimata människan ( om han längre skulle kallas för det) vore en nihilist som inte gör skillnad på något. Hans mamma har inte mer betydelse än någon annan person, han har nämligen tagit ett vaccin mot ingruppslojalitet. Samma sak med hans barn, som han inte skulle prioritera före andras barn, det är nämligen hugget som stucket. Hans omtanke skulle inte ha en chans att innefatta alla människor så han behöver inte känna någon riktig omtanke med någon.
Han behöver inte vara lojal mot någon för han är "lojal" mot alla som existerar på jorden alltså behövs inte egenskapen lojalitet längre, för lojalitet kräver en känsla av samhörighet och särSKILJNING. Men att SKILJA ut är av ondo ju...det har vi ju lärt oss...den egenskapen måste utrotas om vi ska bygga "du nya sköna värld."
Ju opersonligare samhälle vi kan skapa ju mindre lojalitet desto mer nihilism.
Så den som vill bygga det framtida paradiset måste se till att skambelägga och sjukdomsförklara alla de som vågar försvara ingruppslojaliteten.


Anmäl
2016-03-29 16:01 #97 av: Hayabusa

#96 Ja, huvva Gråter

Anmäl
2016-06-15 09:26 #98 av: [Nomen Nescio]

"Polismannen var på väg hem när han han höggs till döds utanför sin bostad i en förort till Paris. Gärningsmannen, som enligt källor heter Larossi Abballa, barrikaderade sig sedan i polismannens bostad och dödade hans fru.
Mördaren direktsände den våldsamma attacken på Facebook, rapporterar CNN och hänvisar till källor med insyn i utredningen."---

"Under tisdagen meddelade IS att en av deras anhängare hade huggit en fransk polisman till döds innan han själv dödades. IS ska inte officiellt ha tagit på sig dådet men enligt terrorgruppens propagandaorgan Amaq uppger man att "IS-krigaren dödade en polischef på polisstationen i staden Les Mureaux och hans fru med stickvapen nära Paris". Enligt BBC ska mannen ha svurit trohet till IS och enligt vittnen ska gärningsmannen ha skrikit "Allahu Akbar", "Gud är större", när dådet utfördes.

Den misstänkte Abballa dömdes 2013 till tre års fängelse för kopplingar till en terrororganisation i syfte att förbereda terrorbrott, skriver TT och hänvisar till AFP."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-06-15 13:51 #99 av: [Nomen Nescio]

"En grupp IS-krigare befaras ha lämnat Syrien och tagit sig till Europa för att utföra terrordåd, skriver den belgiska tidningen La Dernière Heure.

Den fängslade terroristen Mohamed Abrini ska ha skickat ett meddelande om att "något rör sig" – nu varnas belgisk polis om ett "nära förestående hot".

Den belgiska säkerhetstjänsten OCAM (Organe de coordination pour l'analyse de la menace) har skickat ut en terrorvarning till polisen runtom i hela landet. I dokument som den belgiska tidningen La Dernière Heure tagit del av framgår att polisen fått uppgifter om att en grupp IS-krigare nyligen lämnat Syrien för att ta sig till Europa, närmare bestämt Belgien och Frankrike."---

Expressen


Anmäl
2016-06-18 11:06 #100 av: [Nomen Nescio]

#99 "12 personer har gripits i anti-terrorräder i Belgien i natt, uppger belgiska RTBF.

Personerna misstänks ha planerat att genomföra en terrorattack under lördagens EM-match mellan Irland och Belgien, enligt flamländska VTM och tyska Focus.

Räderna ska vara del av en omfattande polisoperation – 40 platser genomsöktes under natten."---

Expressen


Anmäl
2016-06-18 12:13 #101 av: [Nomen Nescio]

#100 "Enligt planerna skulle terrordådet inte ske i Frankrike, där matchen spelas, utan i Belgien. Där samlas i dag tusentals fotbollsfans på olika platser för att se matchen på storbildsskärmar.

Det har ännu inte kommit några rapporter om gripandena kommer att påverka själva matchen. Den spelas i Bordeaux. Det kan också komma att bli fler gripanden under dagen."---

Expressen


Anmäl
2017-03-22 16:51 #102 av: Carpinus

#0 Attentat utanför engelska parlamentet på årsdagen av händelserna i Bryssel. Egen tråd här.


Anmäl
2017-03-23 13:07 #103 av: mangemani4

det är skrämmande, men det som är ännu mer skrämmande(och smått pinsamt) är att folk först sitter och beklagar sig över hur illa det är för att i nästa sekund försvara den farliga religionen islam till sista blodsdroppen och är för att mer utav dessa ska få komma till europa. det är blödigt hudfärgs tänkande typer som dem som är anledningen till att europa nu är under attack.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-24 11:35 #104 av: eskils

#103 Det viktiga är att alla äntligen fattar att man måste skilja laglydiga sansade muslimer från fanatiska islamister, både vid gränsen innan man släpper in dem i landet och efteråt. Islamister kan inte få härja fritt i en rättsstat värd namnet!

En gång till:

"En beväpnad fransk medborgare har gripits i Belgien efter att ha kört sin bil i hög hastighet mot centrala Antwerpen. Gripandet sker mindre än ett dygn efter bilattacken i London.

Det var vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen som den franskregistrerade bilen upptäcktes i "väldigt hög hastighet" i närheten av den stora shoppinggatan Meir. (…)

"Olika vapen hittades i bagageluckan: stickvapen, kravallgevär och en behållare med ett innehåll som fortfarande är oklart", heter det i uttalandet från åklagarna."

https://www.svd.se/forsokte-kora-in-i-folkmassa-i-antwerpen


Anmäl
2017-03-24 11:52 #105 av: mangemani4

absolut måste man det, skilja på laglydiga och brottsliga, absolut, men fram tills dess någon har kommit på den revolutionerande lösningen HUR man ska kunna göra det, så är tyvärr alla under islams lära, misstänkta och tyvärr så får alla islam följare skulden. att bara säga "man måste skilja på laglydiga och brottsliga" funkar inte, man måste ha en konkret lösning på HUR man ska kunna göra det. finns ingen människa i världen som kan titta på en muslim och avgöra om denne kommer att göra ett terror attentat eller inte, inte en människa i världen, för fienden kommer inte klädd i fiendens kläder, en fiende kan komma med ett leende, proper klädsel, normalt uppförande osv för att lura många, för att sedan, när tiden är inne, ha ihjäl hundratals. vad väljer man då, isolera alla islam följare eller låta allt fler få komma in i ett land och öka risken för attentat drastiskt enbart för att verka god och pga att man tänker i hudfärg. tror nog allt sunt folk vet svaret på den frågan.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-24 12:13 #106 av: eskils

#105 Förslag på sätt att skilja legitima invandrare från presumptiva terrorister:

1. Skaffa den modernaste identifieringstekniken till alla gränsstationer för att kunna avläsa DNA, ögon, fingeravtryck. En prisvärd investering! Sedan faktiskt erkänna att det är framför allt män från muslimska länder, eller med muslimskt utseende, som man letar efter och vid minsta  tveksamhet kolla sådana vid ankomsten. Dubbelkolla med Europol och Interpol om personen har kriminell bakgrund. Var särskilt misstänksam mot dem som "har tappat" sina pass. Släpp inte in några kriminella muslimska män/ynglingar över huvud taget.

2. Kolla upp vad imamerna i moskéerna egentligen har för budskap till sina medlemmar. Minsta salafist/IS-propaganda ska leda till arrestering, dom, straff och utvisning.

3. Självklart dra in alla bidrag som det naiva MUCF (med fd chef Alice Bah Kuhnke...) ger till islamistföreningar och kräv återbetalning av de pengar de fått.

4. Sluta genast upp att ge svenskt medborgarskap till grovt kriminella utlänningar!

5. Ta en paus i asylmottagandet tills vi har rensat bort alla de utländska medborgare som av olika skäl inte borde gå lösa i Sverige. Kan tydligen röra sig om mer än 40.000 st.


Anmäl
2017-03-24 12:38 #107 av: kamera0710

#105 En grundprincip i ett rättssamhälle är "oskyldig tills motsatsen bevisats". Eller  ska du behöva bevisa att du inte är terrorist? 

Anmäl
2017-03-24 12:44 #108 av: eskils

#107 Vad menar du? Tycker du att det är en bra idé att släppa in kriminella utländska muslimska män i Sverige? Har vi någon glädje av att ha dem här?

Terroristen i London i förrgår hade en kriminell bakgrund, och hade dömts för bl a grov misshandel, skadegörelse och innehav av kniv, dock ej för terrordåd. I  fängelset hade han blivit radikaliserad och bytt sitt engelska namn Adrian Russell Ajao mot det muslimskklingande Khalid Masood.


Anmäl
2017-03-24 12:44 #109 av: mangemani4

och hur hade du tänkt att det där skulle föras över till verkligheten? det var det jag menade med konkret lösning, vilket bla betyder att landet är redo att göra det som krävs, vilket landet inte är. hur ska du(eller någon) få allt det där i rörelse med blödigt och hudfärgs tänkande folk vid makten? så vitt jag vet så finns det inget land som ens kommer i närheten utav den säkerheten, förutom USAs Trump som kämpar för ökad säkerhet men som motbekämpas utav hudfärgs tänkande folk.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-24 12:50 #110 av: mangemani4

"oskyldig till motsatsen är bevisad", vilket sjukt skämt, smått vidrigt. ja när  "motsatsen är bevisad" så finns det ingen kvar att arrestera, det enda som finns att göra är att räkna alla döda. det tänket känns så långt bort, gäller att tänka längre än vad näsan räcker, dvs att göra något åt det hela INNAN "motsatsen är bevisad". om det innebär stränga gränskontroller som eskil sa, total portning utav muslimer mm, det kvittar, så länge lösningen finns INNAN nått händer.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-24 12:57 #111 av: eskils

Ok, det var bara försök till konkreta förslag för att få bort terrorister och terroristsympatisörer från Sverige.

Tydligen anser mangemani4 att vi ska stänga gränserna helt, medan kamera0710 anser att vi ska fortsätta släppa in vem som helst i landet. Är det rätt uppfattat?

Fler förslag?


Anmäl
2017-03-24 12:59 #112 av: mangemani4

#111 förslaget är bra, men det är mycket som låter bra när det sägs utanför verkligheten. konkreta förslag är sådana som är genomförbara, vilket det definitivt inte är i dagens sverige.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-24 13:08 #113 av: eskils

#112 Håller med dig om att nuvarande regering borde bytas ut, av säkerhetsskäl. De klarar inte sitt uppdrag att försvara rättsstaten och skydda allmänheten. Hoppet står väl till att den svaga och splittrade oppositionen tar sig i kragen och begär misstroendeomröstning.

Hur menar du att dina förslag, att stänga gränserna och isolera alla islamföljare, ska kunna genomföras med nuvarande regering?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.