Annons:
Etikettövrigt
Läst 1899 ggr
Huygens
2016-02-13, 17:02

Konspirationsfakta

(Till Lexikon)

Konspirationsfakta = Observerade fakta som indikerar eller bekräftar att en (myndighets-)konspiration föreligger.

Konspirationsfakta är ett uttryck som används av vissa personer som hyser tilltro till konspirationsteorier. Uttrycket "konspirationsteori" upplevs ibland som nedsättande, då tillämpningen av Dispatch 1035 avser att framställa uttrycket med negativ och nedsättande klang i media.

För att undvika hjälpa CIA fullfölja tillämpningen av Dispatch 1035, väljer vissa personer att prata om konspirationsfakta (eng. conspiracy facts), istället för att prata om "konspirationsteori".

Konspirationsfakta, en samling detaljer, nämns ibland ihop med det engelska uttrycket dot connecting, som indikerar att detaljerna hör ihop. Detaljerna kan ses som punkter på ett papper och symboliskt tänker man sej att man sedan drar linjer mellan punkterna tills en identifierbara "figur" framträder, en konspiration.

.

Det bör noteras att "konspirationsteori" och "konspirationsfakta" inte är ömsesidigt utbytbara.

.

En konspirationsteori kan vara att danska myndigheter mörkar förekomsten av svåra biverkningar som uppstått efter HPV-vaccinet Gardasil. 

Konspirationsfakta är i sammanhanget snarast en eller flera observerade detaljer i konspirationsteorin.

Det observeras i danska TV2-dokumentären De vaccinerede piger (39 min) att myndigheten Sundhedsstyrelsen ej lämnade ut flera viktiga dokument som berörde biverkningar från HPV-vaccinet Gardasil. Dokumenten skulle annars ha lämnats ut till TV2 efter åberopan av dansk offentlighetsprincip.

Sundhedsstyrelsen hade ingen förklaring till varför myndigheten inte lämnat ut viktiga dokument till TV2 rörande biverkningar av Gardasil.

.

För någon som misstänker att Sundhedsstyrelsen ville mörka situationen med Gardasilbiverkningar, kan händelsen att offentliga dokument ej utlämnats på specifik begäran, betraktas som konspirationsfakta.

För någon som bestämt sej för att en konspiration inte kan föreligga, finns det troligen ingen innebörd (av betydelse), av att vissa viktiga dokument ej lämnats ut av Sundhedsstyrelsen.

Annons:
Zepp
2016-02-13, 17:16
#1

Umm och skall man hålla sig till gamla goda konspirationer så är det häxor och djävulen som ligger bakom dessa!

Dvs det är de som är sammansvurna.. och häxornas belöning är att de får kn*lla med djävulen på påsk!

WTF.. kn*lla en gång om året.. vem tror att det är något som någon endaste häxa nöjer sig med idag?

Då är det f*n enklare att gå på krogen och få ett hemsläp varje helg!

Sen på det.. WTF.. varför anställdes häxor på sundhetstsyrelsen.. gör de inga personundersökningar.. i dag bör man minst ha ett utdrag ur straffregistret för att ens få lov att komma på intervju?

Oandrasidan.. de flesta anställs via bemaningsföretag i dag,, de är lixom inte lika nogråknade.. så länge de kan debitera!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Upp till toppen
Annons: