Annons:
Etikettövrigt
Läst 3343 ggr
[rara]
2016-02-19, 14:16

EU pajasteater

Tack vare flyktingskrisen har EU bekräftat deras oförmåga att fungera. I stället för att bry sig om existensen av en EU yttergräns och hur vi hanterar flyktingarna, ansåg de att det är viktigare att bestämma vilken böjning som gurkor får ha, hur stora bananer får vara och annat onödigt som vi betalar mycket pengar för.  Det mesta är åtgärder som är bra för storförtag, men dåligt för konsumenter och små företag.  EU har också varit ett självbetjäningsställe för EU Politiker. T.ex. har flera EU Politiker, bland annat EU parlamentspresidenten Martin Schulz avslöjats för att ha inkasserat pengar för möten som han inte ens har deltagit i.

Konsekvensen av deras politik är kaos och korruption.  Eftersom EU inte brydde sig om EU gränsen och inte hade en plan för att hantera flyktingarna är det 3 länder som bär hela lasten:  Sverige, Tyskland och Österrike. Dessa länder väljer flyktingarna ut pga socialsystemen i dessa länder. Flyktingarna får nästan lika mycket pengar som t.ex. ett butiksbiträde i månaden tjänar som har en 30 timmarsvecka.

Att 3 länder inte kan bära hela lasten är logiskt och eftersom EU inte har en plan och inte fungerar är det klart att dessa länder är tvugna att begränsa antalet flyktingar. I Tyskland, Sverige och Österrike härjar kaos. Därför har Sverige infört gränskontroller igen. Tyskland har gjort samma sak och efter att Merkel bjöd in flyktingarna skickar dom tillbaka flera hundra om dagen till Österrike igen, dvs. vem de inte vill ha, får Österrike ta itu med.  Det är mest flyktingar som man av olika anledningar inte kan skicka tillbaka till deras egna länder.

Nu har Österrike gjort samma sak som Tyskland och delvist även Sverige. Man har infört gränskontroller och släpper bara in 3750 flyktingar om dagen. Dessutom tar de bara emot 80 asylansökan om dagen. Resten måste fara till Tyskland.  Nu har EU parlamentspresidenten Martin Schulz och Juncker kritiserat Österrike. Schulz sa "Om Österrike säger att de inte tar emot fler flyktingar och samtidigt hävdar att EU inte fungerar, då är det en briljant intellektuell prestation":

http://www.krone.at/Oesterreich/EU-Kommission_will_die_Asyl-Obergrenzen_kippen-Menschenrechte-Story-496767

Hur "briljant" EU politikernas "Intellekt" är visar de när de inte kan inse att Österrike är tvungen att ta till med dessa åtgärder för att EU politiken har misslyckats och sen kan man föreställa sig vilket "intellektuellt" innehåll brevet hade som de skickade till Österrikes regering.

Österrikes inrikesminister kommenterade det så här: "Det är anmärkningsvärt att just Österrike hänvisades till att asylsökande inte själva kan välja ut landet de söker asyl i".

http://www.krone.at/Oesterreich/Warum_bekomme_ich_so_einen_Brief_von_der_EU-Kontingente_bleiben-Story-496797

Nu kan man undra, vet Martin Schulz inte var EU yttergränsen ligger? Kanske han har missat för många möten som han har inkasserat pengar för? Flyktingarna borde enligt lagen söka asyl i det första EU landet, alltså Grekland.

Eftersom EU politiken har misslycksts, lägger Brüssel ansvaret för deras misslyckande på de olika länderna som är offer för deras misslyckande. Grekland kritiseras, Österrike kritiseras, men själva verkar de vara helt nöjda med deras politik. I tidningslänkarna kan man läsa arga kommentarer och det är på tal om "Auexit".

Skulle inte även "Sexit" låta bra? Kanske det blir Grexit, Brexit, Auexit och till slut Sexit"?

Annons:
[[eskils_]]
2016-02-21, 23:33
#1

Du skriver "Nu har Österrike gjort samma sak som Tyskland och delvist även Sverige. Man har infört gränskontroller och släpper bara in 3750 flyktingar om dagen."

Det låter mycket, trodde det rörde sig om ca 100 om dagen? Ungefär samma som vi har i Sverige nu.

Tror som du att EU inte kan fortsätta som förut efter denna flyktingkris, i synnerhet inte om England drar sig ur. Spännande folkomröstning i juni.

Och värre lär det bli, säger Makedoniens utrikesminister:
"Det är svårt att ge exakta siffror men en sak är säker, vi ser i dag förmodligen bara början på flyktingströmmar som kommer att fortsätta i många år, säger Nikola Poposki.

Hans bild är att syriska, irakiska och afghanska flyktingar har gett upp hoppet om sitt hemland och i stället låter sig inspireras av andra som lyckats i Europa:

– Det vore naivt, verkligen naivt, att tro att förflyttningarna från Mellanöstern och Afrika är över om någon månad.

Det vore inte politiskt korrekt att införa maxnivåer, men Europas länder har bara en viss mottagandekapacitet, menar Makedoniens utrikesminister Poposki."

SR

[rara]
2016-02-22, 09:42
#2

#1

Jag hade faktiskt blandat ihop siffror. Det är inte 3.750 om dagen utan "bara" 3.200 om dagen (inte mycket mindre).  Österrike är dock transitlandet för alla flyktingar som reser vidare till Tyskland och Sverige, så alla dessa 3.200 stannar inte i Österrike.  Österrike tar bara emot 80 asylynsökan om dagen och max. 37.500 asylansökan vill Österrike ta emot för 2016.

2015 var det 90.000 som stannade i Österrike medan nästan en miljon reste vidare till Tyskland och före vintern var det mellan 5.000 och 10.000 om dagen som passerade gränsen till Österrike.  Det är klart att ett litet land som Österrike inte har mer resurser och även Sveriges och Tysklands kapaciteter har nått gränsen till vad de klarar av.

Nu när vädret börjar att bli varmare igen kommer nästa flyktingsvåg.  Grekland fick idag ta emot 4.000 nya flyktingar som kom från Turkiet, På gränsen till Makedonien väntar 5.000 på att släppas in och i Libyen väntar 200.000 på bättre väder för att resa över medelhavet.  Öppna gränser är en signal för miljoner att resa till Europa och det kommer attt kosta tusentals flyktingar livet när de drunknar i medelhavet.  Europa måste säga stopp nu!

EU pajasteatret fortsätter. Tysklands inrikesminister kritiserar Österrike för att de "vinkar igenom" flyktingar till Tyskland, medan Bayerns ministerpresideent kräver en övergräns på 200.000 om året. Merkel är emot övergränser och litar på att Erdogan ska lösa Europas problem om de skickar honom ett par miljarder Euro.

Österrikes inrikesminister har svarat EU på kritiken som de fick och skickade brev till EU migrationskommissionären Dimitris Avramopoulos (en Grek).  Österrikes inrikesminister skrev att hon har precis samma åsikt som han, att flyktingar ska söka asyl i det första säkra EU landet och sedan stanna där.

http://www.krone.at/Oesterreich/So_hoeflich_schickt_Mikl-Leitner_Goetz-Zitat_an_EU-Asyl-Antwortbrief-Story-497055

Jag antar att  Avramopoulus, Schulz och Juncker senast nu borde titta på kartan för att kolla var Österrike ligger och var EU yttergränsen ligger.

Österrike svarade att de ändå visar solidaritet och accepterar 37.500 asylansökan  för 2016 och att de önskar att andra länder skulle följa deras exempel.

Den här våren röstar Österrike på en ny president. Presidenten har inte mycket att bestämma inom politiken, men han har makten att lösa upp regeringen. Det är anledningen till att Österrike har ändrat deras flyktingspolitik och begränsat antalet flyktingar. De är skraja, för om högerparitets (FPÖ) kandidat blir president, kommer han att lösa upp regeringen. I så fall blir det omröstning och då kommer FPÖ säkert på plats 1. Det skulle betyda att folk får lov att rösta om Österrike stannar i EU eller inte.  Människorna är mycket EU kritiska, så det kan lätt bli en "Auexit" av det.

[[eskils_]]
2016-02-23, 22:21
#3

#2 När är det österrikiska presidentvalet?

Det ser ut som om andelen asylsökande afghaner kan minska framöver:

_"Nya restriktioner i Österrike får effekter söderut längs flyktingrutten på Balkan. Grekisk polis förde på tisdagen bort tusentals desperata afghaner från den stängda gränsen mot Makedonien. Samtidigt anländer nya flyktingar till Grekland varje dag.
_

_Bakgrunden är den österrikiska regeringens beslut att ta emot maximalt 80 asylsökande per dygn, som trädde i kraft i fredags.
_

_Som en reaktion på detta stängde den makedonska regeringen på måndagen gränsen för afghanska flyktingar, med hänvisning till att Serbien – nästa land på rutten – gör likadant. Bara syrier och irakier släpps igenom på vägen mot norra Europa.
_

_Resultatet är att mer än 10.000 afghaner nu är strandsatta i Grekland.
_

I en tv-intervju var den grekiske migrationsministern Ioannis Mouzalas starkt kritisk mot framför allt Österrike.

Men regeringen i Wien backar inte från sin dagliga flyktingkvot, trots kritik även från många andra håll."

DN

[rara]
2016-02-24, 14:21
#4

# 3

Valet är den 24.4.2016.

Här finns alla detaljer:

http://www.bundespraesidentschaftswahl.at/

Frågan är hur länge Makedonien stänger gränsen för Afganer.  De har precis som Österrike en massa tryck på sig från andra länder.  Jag skulle inte släppa in en enda Afgan i Europa. En Afgan har endast rätt till asyl om han kan bevisa att han kommer från en trakt i Afganistan som det är krig i. Jag undrar, varför kan han inte fly till en annan trakt i Afganistan där det inte är krig? Och varför kan han inte stanna i ett av de otaliga säkra länder som han reser igenom?  Det här är välfärdsflyktingar.

Österrikes regering har gjort bort sig igen.  De försöker att presentera sig som om de skulle ta till hårdare tag i flyktingspolitiken och att de försvarar deras åtgärder inför EU och deras kritik.  Men allt det där gör dom för att inte FPÖ´s kandidat ska bli president. Idag kunde man läsa i tidningar att 80 asylansökan om dagen endast gäller för gränsen i Spielfeld. För andra gränser finns det inga begränsingar:

http://www.krone.at/Oesterreich/Neuer_Asyl-Weisenrat_mit_Politgroessen_und_Experten-Kanzler-Initiative-Story-497568

Folket fick alltså inte reda på hela sanningen, utan lurades. Jag är trött på alla dessa politiklögner.

[[eskils_]]
2016-02-24, 14:39
#5

#4 Tack!

Håller med dig. Man borde ha varit realistisk från början och sorterat bort alla, t ex afghanska, välfärdsflyktingar från dem som verkligen akut behöver en fristad undan krig och förföljelse, framför allt syrier. Då hade man kunnat hjälpa fler av dessa, på ett bättre sätt dessutom. De hade inte behövt sitta och vänta i 2 år på att få svar på sin asylansökan.

Men våra journalister och politiker påstod ju hela hösten att ALLA som kom till Sverige var krigsflyktingar från Syrien och måste välkomnas med öppna armar.🤪 Som en konsekvens är nu vårt land nära en systemkollaps.

[rara]
2016-02-25, 11:30
#6

#5

Tyskland har nu skickat tillbaka 125 afganer med flygplan och alla Afganer som lämnar Tyskland frivilligt utan att göra motstånd blir belönade med 700,- Euro:

http://www.krone.at/Welt/D_700_Euro_fuer_Afghanen._die_freiwillig_ausreisen-Rueckkehrpraemie-Story-497813

Det är bara till att inkassera pengar, kasta bort sina papper, ändra sin frisur och sen komma tillbaka till Tyskland…………    Helt galet!

Det här är ett exempel på "hur lyckad" Tysklands integrationspolitik är:

http://www.krone.at/Welt/Krimineller_Marokkaner_reiste_zehnmal_wieder_ein-Abschiebe-Irrsinn-Story-496373

En Marokkanare blev skickad tillbaka till Marokko 10 ggr (!!!) men alltid kommer han tillbaka till Tyskland för att sälja crack i Frankfurt.  Flyktingar kan sälja knark utan att riskera fängelse. Det värsta som kan hända är att de blir skickade tillbaka.

Bara 3 av de tusentals flyktingarna som ofredade människor i Köln på nyårsafton har tills nu hamnat inför en domstol. 2 kom från Marokko och en från Tunesien. Ingen av dom hamnade i fängelset och ingen skickades tillbaka.

http://www.krone.at/Welt/Erste_Urteile_nach_Koelner_Silvesternacht-Diebstahlsdelikte-Story-497737

Tyskland politik och sätt att hantera lagar är som en inbjudning för alla brottslingar som kommer från länder som Afganistan och Marokko.

Annons:
Upp till toppen
Annons: