Etikettförsvarspolitik
Läst 1331 ggr
[Bermudas]
2016-03-09, 10:08

Eliasson noll koll?

"Rikspolischef Dan Eliasson talade förra veckan på ett öppet möte hos Geijerska Studentföreningen i Uppsala. Där framkom att han inte är säker på om det är polisen eller försvarsmakten som har ansvaret för terrorbekämpning i Sverige. Det rätta svaret är polisen. Och med den nya polisorganisationen är det Eliasson själv som har det yttersta ansvaret." Vad tycker ni? Borde självaste polischefen känna till att det är polisen som har ansvaret för terrorbekämpning i Sverige? Lägger även in en kommentar till artikeln: "Amatörer kan besätta vilken position som helst i diktaturer " http://nyheteridag.se/rikspolischefen-vet-inte-att-han-sjalv-har-ansvaret-for-terrorbekampning/

[Carpinus]
2016-03-09, 10:20
#1

#0 Häpnadsväckande! 😮

Staffan
2016-03-09, 10:38
#2

Känns tryggt.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[Bermudas]
2016-03-09, 10:40
#3

Visst känns det tryggt.

Huygens
2016-03-09, 10:58
#4

Det är ytterliggare ett tecken på att han har ingen verklig makt utan fungerar snarast som en frontfigur, ett pappark framför makter högre upp. SÄPO inkompetent

Cragan
2016-03-09, 11:03
#5

jisses kan inte den där tomten bli avsatt snart för att inse själv att han nog inte bör sitta på den posten kommer han nog aldrig att lyckas med

[[eskils_]]
2016-03-09, 13:21
#6

#0 "Vad tycker ni? Borde självaste polischefen känna till att det är polisen som har ansvaret för terrorbekämpning i Sverige?" Svar JA.

Polisinspektör Lisa Reventberg:

"Det är en unken uppgivenhet som präglar stämningen inom svensk polis i dag. Trots detta kämpar varje enskild polis dag som natt, helg som storhelg, dygnet runt för att upprätthålla lag och ordning, trygghet och säkerhet för den enda värdiga uppdragsgivare svensk polis har, nämligen svenska folket.

Det påstås att det aldrig funnits så många poliser som i dag. Säger vem? Jo våra politiker! Vilken värld lever de i? Har de tagit den ökade folkmängden i åtanke, parallellt med komplexiteten, karaktären och mängden av jobb? Omöjligt.

Vi har aldrig varit så få poliser som vi är i dag och det märks tydligt.

Vi utreder inte längre brott, vi lägger ner. Vi arbetar inte längre förebyggande för att omorganisationen slagit sönder alla specialgrupper som tidigare jobbade med trafik, spaning, ungdomar och narkotika. När ser vi dess konsekvenser och vem kommer då att hängas?

Hur länge skall detta skämt pågå? Hur många poliser måste tvingas säga upp sig innan polisens usla arbetsgivare börjar fatta? Hur många medborgare måste få sina förundersökningar nedlagda? Hur många liv skall gå till spillo?

Hur långt har våra makthavare tänkt ta detta “experiment”? Detta kostsamma och smärtsamma sätt att driva en av världens bästa polisorganisationer i fördärvet. Tänk om alla visste vidden av vad våra politiker och polisledning håller på att göra med svensk polis! Effekterna kommer att visa sig med tiden och på vägen offras medborgarnas trygghet, säkerhet, liv och hälsa!

När vi trodde att det inte kunde bli värre så påbörjades den största omorganisationen inom svensk polis. Dan Eliasson tillsattes som Rikspolischef och där börjar den riktiga mardrömmen där ekonomiska besparingar är prio ett.

Allt handlar om att spara pengar medan verksamheten skriker efter samma medel. Medel att bedriva ett rättssäkert polisarbete och medel att få polisen att stanna kvar och bli långlivade på sina positioner.

I dag är det generaldirektörer, politiker, civilanställda, HR-folk och ekonomer som styr polisverksamheten helt utan polisiär kunskap eller insikt. I en färsk undersökning uppgav 0 procent av poliserna att omorganisationen har gett en mer effektiv polis. 8 av 10 poliser överväger att sluta."

Aftonbladet

[Bermudas]
2016-03-09, 13:26
#7

#6 det är inte klokt! Det är just sånt maktfullkomligt beteende från politikerhåll som förstör för alla! Både för poliserna som får ett omöjligt jobb och medborgarna som blir allt mer skyddslösa.

Cragan
2016-03-09, 14:04
#8

#6 hoppas nästan på att alla poliser lämnar in sin avskeds ansökan som ren protest, inte för att jag vill bli av med dem utan snarare att det nog är enda sättet för dem att få regeringen att förstå att deras och eliassons idioti inte funkar för dem längre.

JonasDuregard
2016-03-10, 09:08
#9

#0 Har du något direkt citat från Elisasson? Det står bara att det " framkom att han inte är säker" och det kan ju betyda vad som helst från att han sa rakt ut att han inte har någon aning till att någon i publiken tyckte att han inte gav ett tillräckligt rakt svar.

[Bermudas]
2016-03-10, 10:31
#10

#9 Jag har inget direktcitat. Men mötet var öppet för allmänheten. Det närmsta jag hittar citat är detta: "Vad som är ännu mer intressant är att Eliasson sade att han inte var säker på om det är han (polisen) eller ÖB (försvaret) som har befälet i en sådan här situation." http://cornucopia.cornubot.se/2016/03/norrkopings-tidningar-bekraftar.html Han verkade vara osäker på vem av dem som bar ansvaret. Tror inte det kan missförstås särskilt mycket.

[Bermudas]
2016-03-10, 10:35
#11

Här från Norrköpings tidningar som bekräftar uttalandet. Dom talar om att det finns flera källor som bekräftar. Att han var "oklar" över vem som hade ansvaret. http://www.nt.se/asikter/ledare/tung-vecka-for-rikspolischefen-om4046811.aspx .

JonasDuregard
2016-03-10, 10:45
#12

#11 Fast att upprepa ett påstående och att bekräfta det är två olika saker. 

Om det finns flera källor borde någon av dem kunna berätta vad det är han sagt istället för att berätta hur de uppfattade det han sa (inte så användbart eftersom det bygger helt på att man litar på omdömet hos den som återberättar, och i det här fallet vet vi inte ens vem det är (?)).

[helga21]
2016-03-10, 13:44
#13

Ja det är polisen som ska sköt a terrorbekämpning då det är  frågan om civila person så får militär inte sättas  in sedan Ådalen 1931. Däremot så får militär användas under polisbefäl vilket avtal har tecknats. 

http://www.dagensjuridik.se/2015/10/avtal-klart-sa-ska-militar-under-polisiart-befal-agera-vid-terrorbekampning

Upp till toppen