Annons:
Etikettutrikespolitik
Läst 2217 ggr
Huygens
2016-08-06, 14:45

Bilderberggruppen

Bilderberggruppen är en privatägd organisation som upprättades år 1954 av prins Bernhard av Nederländerna (Lippe-Biesterfeld). Prins Bernhard var medlem av Nazistpartiet och tog anställning i nazistiska SS särskilda kavallerienhet SS-Reiter. Därefter blev han medlem i nazisternas motorförband.

Prins Bernhard av Nederländerna var uppe i smöret som kunglighet och träffade Adolf Hitler vid nazisternas Tischgespräche (bordssamtal). År 1940 påstås prins Bernhard ha tagit avstånd från Hitler och då hade Holland redan invaderats av tyskarna.

Efter att Hitlertyskland förlorade kriget finns det uppgifter om att prins Bernhard hjälpte högt uppsatta nazister att fly till Sydamerika via det Nederländska flygbolaget KLM.

.

Prins Bernhard tog hjälp av dåvarande CIA-chefen Walter Bedell Smith för att få så många viktiga Europeiska makthavare som möjligt att delta i det första Bilderberggruppsmötet år 1954.

.

Bilderberggruppen består av en hård kärna med idag 80 - 110 ledamöter, som ofta har medlemskap över perioder av 15 - 30 år. Därtill finns ytterligare 100 - 150 politiker som endast kallas till Bilderbergsmötena under den tid som dessa toppolitiker innehar centrala maktpositioner i sina respektive länders regeringar.

Politiker som förlorar sina viktigaste maktpositioner, upphör att kallas till Bilderbergsmöten. Undantag är politiker som Henry Kissinger och liknande toppolitiker, som alltid tycks finnas i maktens korridorer eller som lobbyister nära statsministrar och beslutsfattande departement.

.

Bilderberggruppen har enorm makt och fattar beslut över NATO och EU, beslut som EUs ledare i allmänhet lyder.

En problemsituation uppstod år 1966 för Bilderberggruppen när Frankrike gick ur NATO. Normalt sett kommer inga dokument ut från Bilderberggruppen, men Wikileaks fick av en slump tag på den gamla dagordningen från 1966.

Bilderberggruppen hade år 1966 en viktig punkt på sin dagordning: "Upplösa eller omorganisera NATO?"

.

Det finns uppfattningar att Bilderberggruppens hårda kärna består av medlemmar som tillhört Europas rikaste familjer ända tillbaks till 1200-talets italienska adelsfamiljer.

Idag är dom rikaste familjerna mer internationellt utspridda och många av Bilderberggruppens miljardärer kommer från Nordamerika.

Bilderberggruppens hårda kärna består av miljardärer och biljonärer som äger den moderna krigsindustrin, livsmedelsindustrin, chefen för Monsanto, underhållningsbranschen, Big Pharma, multinationella mediakoncerner, internationella världsomspännande banker och finansinstitut.

Det mjuka yttre av Bilderberggruppen består av EUs statsministrar, enstaka regeringsmedlemmar, president Obama eller president Bush, vissa utrikesministrar, vissa religiösa ledare, representanter för intresseorganisationer som FIFA, IMF, Världsbanken samt andra ledare som successivt omsätts varje år beroende på om deras förtroendeuppdrag går ut eller ifall toppolitikerna inte blir omvalda i sina hemländer.

Vissa toppolitiker är bara med på ett enda Bilderbergmöte, och det spekuleras i om dessa politiker sedan styrs av maktens biljonärer via andra kanaler.

.

Det kännetecknande för Bilderberggruppens möten är att dom alltid hålls på nya platser varje år, oftast i EU men ibland i USA.

Bilderberggruppens möten omgärdas alltid av extremt tung militär och polisiär bevakning, med stridsfordon och avancerade mobila radarapparater. Journalister som försöker närma sej mötesområdet stoppas och visiteras ständigt av säkerhetspersonal.

Inga dokument eller samtal släpps ut från Bilderberggruppens möten, även om enstaka läckor har förekommit. Bilderberggruppen anses mer sluten än t ex Council on Foreign Relations.

Efter att statsminister Tony Blair lämnat sin post fick han frågor om sitt deltagande och ifall Bilderberggruppen hade "intressekonflikter". Blair tittade bort och svarade sedan "Yeah…"

.

Brittiska The Guardian har ändå påfallande många artiklar om Bilderberggruppens möten, trots att mötesbesluten aldrig blir offentliga.

Journailster vittnar om ganska brysk behandling från polis vid Bilderberggruppens möten, något som inte händer vid EU-möten eller vid andra typer av möten i stil med G7, OPEC, FN eller IMF.

The Guardian har även lagt märke till att en del ljusskygga individer i stil med internationella ekonomiska brottslingar deltagit på Bilderberggruppens möten, men i Sverige nämns svenskt deltagande nästan inte alls.

Bilderberg: Criminals and Ministers

.

Multibiljonären David Rockefeller ska ha sagt vid Bilderbergmötet år 1991 i Tyska Baden-Baden:

"We are grateful to The Washington Post, The New York Times, Time magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years. … It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subject to the bright lights of publicity during those years. But, the world is now much more sophisticated and prepared to march towards a world government.

The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries."

.

Maktens ägare till internationell media lägger ofta locket på om Bilderberggruppen. Kanske för att ägarna själva är ledamöter i Bilderberggruppen.

Ibland beskylls Bilderberggruppen för att planera och upprätta kontakter mellan olika länders säkerhetstjänster för att planera statsterrorism och sedan utföra falskflaggor likt dom terrorattacker som drabbat Frankrike och Tyskland.

Jämfört med hur EU-politiker kan diskutera saker i månader utan att komma fram till beslut, är processen hysteriskt snabb vid Bilderberggruppens möten, som sällan varar mer än 3 dagar. Troligen ges dom olika EU-ledarna uppgifter direkt, som repeteras muntligt innan EU-ledarna skickas tillbaka till sina respektive hemländer.

Jag har inte hittat jättemånga inlägg om Bilderberggruppen på Politik iFokus. Icke har nämnt Bilderberggruppen här. Det finns ett boktips om Bilderberg. Jag har själv nämnt ämnet i samband med Chockdoktrinen och Greklandkrisen, samt en fundering hur ett möte kan gå till.

Svd har en längre artikel om Bilderberggruppen. Här finns ett videoklipp textat till svenska (25 min) om Bilderberggruppen.

.

Bilderberggruppen är troligen så högt upp vi kan komma utan att riktigt kunna se den makt som styr världen. Tillsammans med privatägda organisationer som Trilateral Commission, Federal Reserve och World Economic Forum är Bilderberggruppen en maktfaktor som styr vår tillvaro utan att vi har en aning om vilka beslut som delegeras till EUs toppolitiker.

Och i toppen på dessa organisationer återkommer alltid samma namn på multimiljardärer och -biljonärer.

Annons:
[helga21]
2016-08-06, 17:05
#1

Ännu ett inlägg av Huygens som snart är ensam på politik i fokus!

Huygens
2016-08-06, 17:13
#2

Ännu ett personangrepp från helga21 som repar en one-liner.

[helga21]
2016-08-06, 17:19
#3

# 2 Nej inget personangrepp utan ett konstaterande! Nu sa jag inte yttra mig mera i denna tråden.

[[eskils_]]
2016-08-06, 18:26
#4

Jag tycker det är väldigt bra om diskussionerna om Bilderberggruppen kan hållas i en egen tråd, och inte dyka upp i en massa andra trådar om andra ämnen.

Tjeja
2016-08-07, 21:30
#5

Håller med #4!

Tycker bilderbergs-diskussionerna får hålla sig i  den här tråden nu så kan andra trådar slippa de inläggen! 🙂

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

landsbygdsbo
2016-08-08, 07:35
#6

Kapitalet har alltid funnit vägar att samarbeta. Kommer alltid att göra det.

Detta faktum har sedan utnyttjats av olika politiska grupperingar, at hota med, att skylla på.

Samtidigt går det väl inte att komma ifrån, att i de länder som har en fungerande marknadsekonomi, där har det folk i allmänhet betydligt bättre än i de länder där den inte tillåts att fungera….

Annons:
Huygens
2016-08-10, 14:09
#7

Duke of Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor har oväntat avlidit i en möjlig hjärtinfarkt på sitt skytteslott vid 64 års ålder.

Duke Gerald Grosvenor var medlem i Committee of 300, den "Dolda Handen", organisationen (etablerad 1727) som ger parallella direktiv till Bilderberggruppen och Trilateral Commission samt vissa andra maktorganisationer med syfte att styra världens toppolitiker i den riktning eliten avser.

.

Duke Grosvenor fick ett antal utmärkelser och medaljer av Illuminati- och Frimurarkaraktär utdelade av kungligheter och anrika (militära) inrättningar, tack vare att Duke Grosvenor var så hysteriskt rik:

Commander of the Order of St John (CStJ)
Knight of the Order of St John (KStJ)
Officer of the Order of the British Empire (OBE)
Knight of the Order of the Garter (KG)
Companion of the Order of the Bath (CB)
Commander of the Royal Victorian Order (CVO)

Territorial Decoration (TD)
Canadian Forces Decoration (CD)
Knight Grand Cross of the Order of Saint Lazarus, (House of Orléans)
Knight Grand Cross of the Royal Order of Francis I, (House of Bourbon-Two Sicilies)

Queen Elizabeth II Silver Jubilee Medal
Queen Elizabeth II Golden Jubilee Medal
Elizabeth II Diamond Jubilee Medal
United Kingdom Volunteer Reserves Service Medal (VR)

Freedom of the City of London
Deputy Lieutenant of Cheshire (DL)
Honorary Degree from Harper Adams University
Honorary Degree of Doctor of Laws from Keele University

Honorary Colonel The Queen's Own Yeomanry
Honorary Colonel 7th Regt. Army Air Corps
Colonel-in-Chief Royal Westminster Regiment, New Westminster, BC, Canada
Honorary Colonel Yeomanry, Royal Armoured Corps

.

Duke of Westminster, Gerald Grosvenor, sägs lämna efter sej ett arv omfattande 120 miljarder kr. Vissa bedömare säger att det verkliga arvet är mycket större, över biljonklassen, men värdet på många av rikedomarna är inte officiella eller svåruppskattade.

Upp till toppen
Annons: