Annons:
Etikettekonomi
Läst 2397 ggr
Huygens
2016-04-05, 21:33

Panamadokumenten

Panamadokumenten är namnet på en gigantisk bankskandal, kanske med analogt namn till The Pentagon Papers (Vietnamkriget) som läcktes på liknande sätt på 1970-talet.

Panamadokumenten kan innehålla den största samlingen av konspirationsteorier som avslöjats i år.

.

Panamadokumenten består av ca 11,5 miljoner dokument som läckt ut och visar en lång rad skurkpolitikers, diktatorers, maffiabossars, narkotikakungars, vanliga politikers och industripersoners ljusskygga bankaffärer via Panama.

En fifflande advokatbyrå i Panama, Mossack Fonseca har hjälpt en enorm mängd personer undgå beskattning och dölja inkomster och häpnadsväckande förmögenheter.

Bl a Islands statsminister Sigmundur David Gunnaugsson hade stoppat undan pengar utanför skatteverkets räckvidd i Panama. Konfronterad med uppgifterna, avbröt Gunnlaugsson intervjun.

Påminner inte Gunnlaugsson lite om förre SAAB-VD:n Victor Muller?

.

Det som är oroväckande med Panamadokumenten är att det kan vara del av en plan från Illuminati. Jämför Schweiziska UBS-bankskandalen som avslöjades av Bradley Birkenfeld. Efter Birkenfeldvisselblåsningen fick i stort sett alla Europeiska banker ökade befogenheter på bekostnad av lokala myndigheter.

Tvärt emot vad man skulle tänka sej.

Illuminati tog tillfället i akt och åstadkom precis motsatt resultat när EU:s banklagar skrevs om efter Schweiziska bankers skattefusk och ekonomiska fiffel.

Det blev locket på. Inte större insyn.

Mörkläggning.

Idag är det mycket svårare att göra samma avslöjande som Birkenfeld visselblåste om. Kommer vi att se en liknande mörkläggning och ökade maktbefogenheter till internationella banker efter Panamadokumentens offentliggörande?

.

Birkenfeld dömdes till 3 års fängelse för sin visselblåsning och avslöjandet av dom ekonomiska brott Schweiz ägnat sej åt i biljonklassen.

Annons:
Huygens
2016-04-05, 22:17
#1

SVT har en artikel om CIA, mord, Iran-Contras-terrorister, gerillakrig och Panamadokumenten.

Kan vi få bevis för att Pentagon tvättat pengar åt Islamiska Staten i Syrien och Irak, NATO-IS, genom internationella transaktion över Panamabanker till Saudiarabien?

.

Även ett stort antal kändisar återfinns i Panamadokumenten, som även är kopplat till miljardfiffel i FIFA. Blatter, Putin, Gunnlaugsson. Trevligt sällskap.

Uppdrag Granskning har tidigt varit aktivt med att avslöja mörkade banktransaktioner nämnde i Panamadokumenten.

Nordeas VD berättar sammanbitet hur bankcheferna hjälpt rika svenska genomföra skatteflykt. "Det var så vi gjorde. Vi följde alla lagar."

Nordea fick stöd av Alliansregeringen med sin verksamhet i Panamadokumenten.

Syriens diktator al-Assad fick pengar via Panamadokumenten.

Huygens
2016-04-06, 11:26
#2

Konspirationsteorierna fortsätter. Faktum är att konspirationsteorierna inte bara fortsätter med oförminskad styrka, utan växer i styrka.

.

Nordea är del i härvan av Panamadokumenten. Löfvenregeringen gör nu försök till skadekontroll genom att säga åt Nordea att skärpa sej. Lägg även märke till hur tysta dom församlade Allianspolitikerna är.

Illuminati har spunnit hela rövargänget runt sitt lillfinger.

Finansmarknadsminsiter Per Bolund (mp) känner väl att han måste göra något och uttrycker därför oro i pressen för Nordeas brevlådeföretagsfiffel.

Huygens
2016-04-06, 11:42
#3

Ännu mer konspirationsteorier.

Det kanske är säsong för konspirationsteorier?

.

Det är nu två höga chefer på Skatteverket som försökt mörka och stoppa Uppdrag Granskning från att avslöja svenska delar i Panamadokumenten.

Dom höga skattecheferna försökte kontakta tidigare kabinettssekreterare Frank Belfrage för att varna honom att Uppdrag Granskning var honom på spåren med hans ekonomiska fiffel.

Jaha, så mycket kan man alltså lite på Skatteverkets skurkchefer.

.

Frank Belfrage jobbade under utrikesminister Carl Bildt.

Enligt Uppdrag Granskning försökte Skatteverkets chefer, överdirektören Helena Dyrssen och Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson, varna Belfrage. Dessutom fanns en överenskommelse om extra sekretess, total mörkläggning för Belfrage.

Men så kom Uppdrag Granskning in i bilden med 2,6 Tb Panamadokument.

Lycka till, Belfrage.

Huygens
2016-04-06, 13:02
#4

Skatteverkschefen, överdirektör Helena Dyrrsen säger: "Det var dumt av mej"

"Vi var tvungna att lämna offentliga uppgifter"

Åh, fanken.

Huygens
2016-04-07, 13:04
#5

En intressant anonym videoanalys av en amerikanska (10 min) som iakttagit att USA står bakom många av konspirationsteorierna rörande Panamadokumenten, tack vare USAs brist på lagar som reglerar bankernas aktiviteter.

USA har liknande lagstiftning som Panama, vilket gör att penningtvätt har lika stor möjlighet att förekomma inom USA, pga Bush och senare även Obamas lättnader i banklagstiftning och minskad insyn vid skumma ekonomiska affärer. Särskilda lättnader gavs till Rothschilds banker och till Illuminatifamiljens penningtransaktioner i biljonklassen.

Många sakkunninga har undrat hur Reagan-Bush-Clinton kunde genomföra Iran-Contrasskandalens illegala penning-, vapen- och narkotikaflöden, utan att berörda USA-myndigheter reagerade.

Vi kanske har en del av förklaringen nu?

Huygens
2016-04-08, 11:39
#6

Nu haglar konspirationsteorierna. Jag har nog inte sett en sådan uppsjö konspirationsteorier rapporteras av svensk media sedan falskflaggan 911.

.

Kolla vilken fin bild SVT publicerar på Storbritanniens statsminister David Cameron, där han säger: "Jag tjänade pengar på skatteparadiset."

Feta pengar.

Camerons fuskarrangemang har enligt Panamaläckan gjort att brittiska statsministerns famlijeföretag inte betalat skatt i Storbritannien på minst 30 år.

Förtroendeingivande, inte sant.

Plötsligt är Ickes ståndpunkter ganska sannolika. Illuminatis nätverk av extremt rika famlijer som fifflar och manipulerar hela världen.

.

Vi har även tidigare finansmarknadsminister Mats Odell (kd) och näringsminister Maud Olofsson (c) som kan var insyltade i Nordeas bankaktiviteter. Tror ni att Maud Olfosson ställer upp på KU-förhör denna gång, om Panamadokumenten?

Tänk om KU börjar fråga ut henne om Vattenfalls förlustaffär med Nuon.

Panamadokumenten kan även vara kopplat till naziguldet och nazisternas stulna konstskatter.

.

Finansminister Magdalena Andersson säger om Panamadokumenten att hon är "väldigt arg".

Arg på vaddå?

Är Magdalena Andersson arg på att en anonym visselblåsare avslöjat Panamadokumenten eller på att Nordea inte klarat av att mörka sina ekonomiska skumraskaffärer?

Magdalena Andersson säger pliktskyldigt "aja-baja" till Skatteverkets skurkchefer. Ja, vem ska utreda alla dessa fifflande svenskar som återfinns i Panamadokumentens skatteparadis? Utreda dessa förmögna och inflytelserika personer?

Skatteverket.

.

Nordea har genom ett komplicerat systemet fifflat med miljardlån till Kazakstans diktator Nursultan Nazarbajev. Inte konstigt att Telia ägnat sej åt mutor i miljardklassen om Sverige är så insyltat i ekonomisk brottslighet med en av världens största diktaturstater.

Leticia Montoya är Nordea-målvakten som frontar 11000 brevlådebolag i kopplingen mellan Nordea och olika skumraskfigurer, däribland ökända diktatorer som tagit Hjälp av Nordea att gömma undan förmögenheter enligt Panamadokumenten.

Och Löfvenregeringen ser på med armarna hängande utefter sidorna.

.

Nåja, Nordea är i gott sällskap.

Swedbank (vem litar på deras styrelse?), Handelsbanken och Carnegie är också insyltade i Panamadokumenten

Vem utreder om Nordea, Swedbank, Handelsbanken och Carnegie gjort sej skyldiga till penningtvätt? Finansinspektionen? Nä.

Skatteverket.

Annons:
Huygens
2016-04-08, 14:28
#7

Här finns en artikel som säger att Finansinspektionen (ej Skatteverket) ska granska Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken.

.

Det fick mej att fundera.

Om svenska bankchefer upprepat hjälpt fascistledare i väldigt hårdförda diktaturer där ohyggliga förhållanden råder för folket, vad hindrar bankcheferna från att upprepa sin brottslig verksamhet?

.

Låt oss anta att 10 fascistdiktatorer vill att Nordea ska smussla undan 30 miljarder kr i några av dom 11000 brevlådeföretagen, vad får Nordea för straff för penningtvätten?

Låt oss anta att dom 10 fascistdiktatorerna är nöjda kunder och återkommer år efter år och Nordea får behålla 1 % av dom tvättade 30 miljarderna kr, vad blir straffet?

Enlig artikeln ovan är Nordea redan straffat av Finansinspektionen med maximalbötesbeloppet 50 miljoner kr, men det är likgiltigt ur Nordeas synvinkel.
1 % i avsättning av 30 miljarder kr är mycket mer pengar än maximumböterna på 50 miljoner kr.

1 %

.

Om inget personligt straff utgår till Nordeas bankchefer och det maximala bötesbeloppet bara uppgår till 50 miljoner kr, vad stoppar Nordeas bankchefer från att fortsätta begå brott?

Varje gång en skurkchef på Nordea begår brott med penningtvätt ökar bara bankchefens bonus, bankchefen riskerar inget personligt. Bankchefen blir bara rikare varje gång denne begått en kriminell handling.

Om vi dessutom antar att Nordea inte bara har 10 fascistdiktatorer i dom 11000 brevlådeföretagen utan faktiskt har i storleksordning 500 skurkförbrytare som årligen tvättar enorma summor pengar genom Nordea, varför skulle Nordea sluta med sin brottsliga verksamhet?

Varför slutar inte Telias och Nordeas chefer att ägna sej åt kriminella affärer med ledarna i Kazakstan, "demokratiska" Azerbadjan och andra diktaturstater?

Vad är orsaken?

Huygens
2016-04-09, 12:02
#8

Göran Greider har skrivit ett stycke vikingapoem, Sigmundurs Kväde.

Storbritanniens statsminister David Cameron har tidigare mörkat uppgifter om sina förmögenheter i brevlådeföretag på skatteparadis manipulerade från Panama. Förmögenhetsuppgifter som Cameron i egenskap av brittisk toppolitiker förväntas tillkännage. Upprop på nätet kräver både Sigmundurs och Camerons avgång.

Först ljög statsminister Cameron, han påstod att han inte tjänat ett enda pund från sin fars brevlådeföretag i skatteparadisen.

Sedan, när Panamadokumenten blev offentliga, tvingades statsminister Cameron erkänna att han ljugit, och visst tjänat pengar på att gömma undan rikedomar i skatteparadis utanför brittisk lagstiftning.

.

Enligt DM kan Cameron utsättas för en sk "sleaze probe", som inte är en rektumanalysa, utan är en farsartad utredning med syfte att förhala och dölja politiska skumraskaffärer.

Statsminister Camerons familjeimperium har tillgångar i miljardklassen. Inte ens dom rikaste familjemedlemmarna betalar särskilt mycket mer i inkomstskatt än 12-13 miljoner kr/år.

Äktenskap och ingifte med andra Illuminatifamiljer är snarast regel än undantag. Allt för att behålla dom sk kontrollgenerna, som inte är mänskliga.

.

Det är också intressant att notera att dom brittiska Jungfruöarna spelat en viktig roll i gömmandet av pengar i skatteparadis via brevlådeföretag. Den brittiska skurkbanken HSBCs fd VD Michael Geoghegan lät ett brevlådeföretag på Jungfruöarna äga hans brittiska 110 miljoner kr bostad, för att undkomma skatt.

Det gick tydligen bra, ända fram till för en vecka sedan.

Nordeas bankchefer är missnöjda med att Panamadokumenten läckte ut.

.

Den primära reaktionen från brittiska toppolitiker och brittisk överklass är att förneka eller undvika svara på frågor om Panamadokumenten.

Huygens
2016-04-09, 14:26
#9

Se där!

Statsminister David Cameron får besök av dom brittiska väljarna.

kallepudas
2016-04-09, 16:31
#10

Lite för dåligt insatt men avskaffades inte förmögenhetsskatten 2007 så vad är det för skatt dom skulle betalat det kanske någon kan förklara som orkat sätta sig in i detta mer än vad jag gjort?

Huygens
2016-04-09, 16:45
#11

Det är ju lite annat också såsom penningtvätt och svarta pengar som inte skattats. Enligt Aftonbladet ljuger Nordea som hästar travar och bankcheferna fifflar med att ändra datum på dokument mm. Det är nog hysteriskt svårt att veta vilka brott som begåtts inom Nordea.

Faktum är att vi inte vet vad som pågår. Det är långt större och mer komplicerat än att svennemiljardärer smiter i förmögenhetsskatt.

Utlåning av Nordeamiljarder till oligarker i forna Sovjetunionen, där pengarna sätts in på brevlådeföretag i Panama som sedan byter ägare och sätts in på nya brevlådeföretag i upprepade lånespiraler, tills ingen längre kan säga vem som äger vad, utom dom inblandade.

kallepudas
2016-04-09, 16:50
#12

#11 Någon har fått att göra i alla fall🙂

Huygens
2016-04-10, 11:56
#13

Småsummor hittills, så kan man säga om att statsminister David Cameron undgått 800 000 kr i skatt via brevlådeföretag i skatteparadis, enligt uppgift han offentliggjort.

Det är inte olagligt, säger Cameron.

Han har inte gjort något fel.

.

David Cameron förväntar sej att varje britt följer lagen och betalar sin skatt.

Intressant är att Storbritannien lite oklart betalat ut 3 - 20 miljarder kr till 15 hemlisar. Det rör sej om 15 hemliga länder som tagit emot "u-hjälp" via brevlådeföretag i Panama. Storbritannien har sedan fått förmånliga affärskontrakt utomlands.

Panama.

Kanske en briljant idé för svenska SIDA?

En list på 7 skurkpolitiker och diktatorer finns dock i artikeln, bl a dottern till Pakistans ledare, som fått lite personlig u-hjälp motsvarande 7 miljarder kr.

Telia, ni har konkurrens!

Annons:
Huygens
2016-04-11, 11:01
#14

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) duckade frågorna i Agenda, om vad Löfvenregeringen ska göra för att stoppa penningtvätt, generösa miljardlån till hårdförda diktatorer, ekonomiskt fiffel med brevlådeföretag och målvakter, samt extremt förmögna personers skattesmitning.

Tycker ni att Bolund gav förtroende annat än att han klarade av att prata fort?

.

Istället fokuserade minister Bolund på att det ska bli "lättare" för bankkunder att byta bank. Det är väl möjligt att byta bank idag, och handlar mest om en mental tröskel för den enskilde? Ägnar sej Bolund åt att avleda debatten?

Och på vilket sätt skulle allt bankfifflande minska bara för att en del av småkunderna byter bank? Till råga på allt är i stort sett samtliga storbanker omnämnda i Panamadokumenten, så "byta bank" kan bli ett slag i luften.

Handlar det snarast om att minister Bolund vill mörka bankernas aktivitet med prat om cirkulär ekonomi och att spara energi genom att koka ägg på eftervärme (3 min)?

Förhoppningsvis är det inte så, att genom att småspararna förväntas "byta bank", ska minister Bolund och Löfvenregeringen stävja kriminell ekonomisk brottslighet i mångmiljardklassen i form av penningtvätt och skattesmitning.

Eller är det?

Huygens
2016-04-13, 13:37
#15

Nu kommer mer skurkpåståenden.

Skatteverket påstår att myndigheten kan tvingas minska sin personal pga Panamadokumenten. Den underliga paradoxen är ett påstående från Skatteverket, att det är så svårt att granska Panamadokumenten att Skatteverket hotar minska sin personal.

Eller så rör det sej om att Skatteverkets chefer fått i arbetsuppgift av Löfvenregeringen att täcka rygg åt förmögna svenskar.

Huygens
2016-04-14, 13:07
#16

Ordförande Kjell Nilsson för bolaget Lindab tvingas avgå. Nilsson har sedan tidigare varit med om en händelse liknande SCA-skandal, när han var VD för Trelleborg år 1999. 

Nilsson har anonymt stoppat sina pengar i brevlådeföretag där skurkfirman Mossack Fonseca tillhandahållit målvakter som varit frontfigurer för brevlådan.

Huygens
2016-04-26, 19:42
#17

Nu är SEB i fokus, då banken fifflar så att storkunderna slipper skatta för sina aktier.

Huygens
2016-04-27, 08:42
#18

Skurkbanken Nordea förnekar inte sej själv. Nu kan Nordea börja kräva kommunerna på pengar för att kommunerna sparar pengar i Nordea.

Att detta alls är möjligt kan bara bero på riksdagspolitikerbeslut.

Huygens
2016-04-28, 13:27
#19

Magdalena Andersson presenterar regeringens plan för att hantera bankernas skandal med Panamadokumenten. Frågan är om det blir en mörkning, ifall bankerna ges mer makt eller om det blir några verkliga åtgärder alls?

Huygens
2016-04-29, 10:23
#20

Professor Per Strömberg säger att det kan komma nya avslöjanden kring Panamadokumenten. Men när Ekot gjort en rundringning till bankerna, säger bankansvariga att dom inte hjälper rika kunder smitta undan från skatt.

"Vi gör inget olagligt."

SEB skapade bolaget LWM på 1990-talet. LWM har hjälpt åskilliga kunder placera pengar i brevlådeföretag i Panama. SEB sålde bolaget 2014, men har troligen haft kopplingar till bolaget även efteråt.

LWM är Luxemburgplacerat och kan ha kopplingar till mångmiljardskandalen LuxLeak. LWM har under flera år samarbetet med Mossack Fonseca som organiserat Panamadokumentens penningplacering.

Annons:
Huygens
2016-04-30, 23:16
#21

SVT dokumentär om Rudolf Elmer som avslöjade en bankskandal. Elmer fick fängelsestraff för att ha avslöjat förbrytarbanken Julius Bär och skickat 3 CD-skivor med data till skattemyndigheten.

Huygens
2016-05-05, 10:20
#22

Konspirationsteorierna rullar fram på löpande band.

Uppdrag Granskning avslöjar att Nordea startade 4 brevlådeföretag i Panama för att hjälpa den kriminelle vapensmugglaren Loftur Johannesson att smussla undan pengar utanför myndigheternas kontroll.

Skurkbanken Nordeas 4 brevlådeföretag är fortfarande aktiva idag. Det betyder att den kriminella verksamheten troligen fortsätter i samma takt.

Vapensmugglare, diktatorer, skattesmitare, mördare, politiker, maffiabossar, biskopar, narkotikasäljare, FIFA-bossar - alla har dom fått Hjälp av västerländska banker enligt Panamadokumenten.

Illuminatis små hantlangare.

.

SEB har hittills nekat till att ha ägnat sej åt skurkverksamheten i Panama, men nu visar det sej att skurkbanken SEB manipulerade ett dotterbolag som producerade brevlådeföretag för att dölja sina kunders skatteskulder.

Härvan går ända upp i SEBs ledning, troligen drivs verksamheten från skurkledningen. SEBs dotterbolaget Private Banking finns i Luxemburg, vilket indikerar att SEB även är insyltat i den 1000-miljarder eruo stora LuxLeak-skandalen.

Faktum är att SEB kan vara värre än Nordea. Enligt finska Yle kan SEB vara värstingen i klassen.

Bankvärlden, en kriminell skurkbransch för dom rika och förmögna.

Huygens
2016-05-07, 10:27
#23

En viss tvekan börjar smyga sej in om Panamadokumentens vinkling och publicering.

Enligt Julian Assange har Panamadokumenten tagits över av ICIJ, en "internationell" organisation med säte i Washington DC. Endast 200 (?) av dom 11,5 miljonerna Panamadokumenten har offentliggjorts. Pentagon har sitt säte i Washington.

ICIJ har gett ett offentligt löfte att Panamadokumenten aldrig kommer att släppas i sin helhet, vilket öppnar möjligheten för skev informationsförmedling. Spridningen av skevt valda informationsdelar skulle kunna göras till USAs fördel.

ICIJ har tydligen även sagt att Panamadokumenten inte ens kommer att släppas för att utreda mord eller andra brott.

Enligt Julian Assange är Panamadokumenten inte en "leaks", det är inte släppta dokument.

.

2016-04-08 noterade Julian Assange att inte ett enda av dokumenten hade släppts i sin helhet. Och idag har bara 200 (?) dokument av 11,5 miljoner släppts.

Det skapar viss tveksamhet och ställer även frågan vem som har kontroll över Panamadokumenten, och i slutändan, vem som släppte dokumenten.

Av dom företag som förekommer (?) i Panamadokumenten är 3 ggr så många brittiska som amerikanska. Rysslands Putin har nämnts i relation till Panamadokumenten, men varför skulle han har behov av att föra över pengar till till brevlådeföretag i Panama?

Huygens
2016-05-07, 10:46
#24

En intressant dokumentär om Panamadokumenten (25 min). När det började bli uppenbart för brittisk media att Storbritannien var den centrala spelaren i Panamadokumenten, gjorde brittisk media en avledningsmanöver.

Brittisk media fokuserade mycket av sin rapportering om Panamadokumenten mot Putin och Nordkorea.

Det är även intressant hur lite som framkommit om företagen och hur mycket fokus som satts på ensklida personer.

Huygens
2016-06-04, 13:14
#25

Tydligen är den nye mutmisstänkte FIFA-bossen Gianni Infantino inblandad i affärer som nämns i Panamadokumenten med minst två brevlådeföretag i Panama.

Infantino, en man att leda FIFAs korruption!

Huygens
2016-06-21, 12:30
#26

Finansinspektionen mörkar information kring Nordea, genom att hemligstämpla en promemoria som visar att Nordea tömt sina egna reserver och står nära konkurs. Givetvis förnekar Nordeas VD uppgifterna.

Min gissning är att det blir skattebetalarna som får stå för fiolerna igen, till ännu en smusslande Illuminatibank. Det rör sej om 50 - 80 miljarder kr.

En struntsumma.

Huygens
2016-06-21, 14:06
#27

Det verkar bara bli värre. Den kriminella skurkbanken Nordea har mörkat att stora belopp försvunnit ut ur banken. Ljugit och vilselett. Straffet kan maximalt bli 50 miljoner kr i böter, som inte behöver betalas av någon Nordeachef utan bara belastas banken som juridisk person.

50 miljoner kr, maximalt i böter.

Det är en struntsumma, 0,05 miljarder kr i böter.

SvD skriver att Nordea kan ha ett hål i plånboken på över 100 miljarder kr, 100000 miljoner kr.

.

"Vilka av nedanstående saker skadar Nordeas Förtroendekapital?

  • Ordföranden som säger att 80 procent av kunderna är idioter.
  • Bankdirektörer som ägnar sig åt egna fastighetsaffärer.
  • Samröre med ljusskygga advokatfirmor som Mossack Fonseca
  • Outtömlig kreativitet när det gäller att finta bort sina kunder.
  • En skadlig bonuskultur
  • Brott mot regler om penningtvätt."

.

Hoppsan, 80 % av kunderna är idioter. Det är väl alla Nordeas småsparare?

Samarbete med internationell ekonomisk brottslighet.

Låter lysande…

Annons:
Huygens
2016-06-24, 10:35
#28

Nordea, Nordens största bank och den bank som är mest insyltad i Panamadokumenten i Sverige har policyproblem.

Eller rättare sagt, Finansinspektionen har problem. Fler chefer från Finansinspektionen som slutat har sedan fått välbetalda chefjobb på Nordea.

"…inom myndigheten uppges missnöjet vara stort med att ledningen inte agerat hårdare mot Nordea.

"Det är tydligt att cheferna inte vågar vara tuffa mot bankerna, särskilt när det gäller frågor om kapital. De anställda tillåts inte göra sitt jobb", säger en källa på FI

. . . Dåvarande chefen för avdelningen slutade på FI under 2015 och fick en hög chefspost på just Nordea."

.

Det är tråkigt att se att Finansinspektionen mörkar och dröjer i sitt agerande mot Nordea bara för att det finns en mutkultur inom departementet.

Hålet i Nordeas plånbok har tydligen funnits där i många år, men Finansinspektionen har mörkat dess existens.

Vi verkar  ha hamnat i ett läge där både Nordea och Finansinspekionen ljuger och hemligstämplar missförhållanden i miljardklassen. Läg därtill Sketteverkets agerande för att dölja att rika personer haft bervlådeföretag i Panama och man kan undra vilken sida våra myndigheter står på?

Huygens
2016-06-24, 12:57
#29

Hoppsan.

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen har visst varit jävig när han granskat Nordea. Det kan förklara varför Nordea kunnat hålla ett flera miljarder stort hål i sin plånbok över många år, utan att Finansinspektionen sagt ifrån.

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen har även deltagit flitigt på Nordeas stämmor och får nu kritik för att han är jävig.

Finansmarknadsminister Per Bolund har ingen större lust att kommentera saken och har hållit sej borta från media.

Huygens
2016-10-14, 18:22
#30

Fler turer kring Finansinspektionens chef Erik Thedéen.

Finansinspektionen fick i uppdrag att undesöka Nordea och SEB efter avslöjandena i Panamadokumenten. Men så godtog Thedéen en inbjudan till en fest med kuvert för 6700 kr.

När TT ställde frågor om mutfesten, visade det sej plötsligt att både Erik Thedéen och hans fru ändrat sej och tackat ner till den dyra festen, på Grand Hotel i Stockholm, som arrangerades av just ägaren till SEB, finansgruppen Investor.

Flera andra förvaltningschefer, höjdare och politiker har återtagit sin medverkan till mutfesten.

Huygens
2016-11-17, 21:13
#31

Skatteverket försökte mörka uppgifter om Panamadokumenten i september och Skatteverkets chefer vägrade lämna ut offentliga dokument till Uppdrag Granskning.

Skatteverkets chef, överdirektören Helena Dyrssen avgår.

Huygens
2016-12-10, 21:36
#32

Franske finansministern i Hollandes regering får fängelsestraff. Den franske finansministern Jerome Cahuzac utsågs av regeringen att jaga skattesmitare.

Det gick dåligt.

.

Finansministern Jerome Cahuzac döms nu till tre års fängelse för att ha smusslat undan hundratals, kanske miljarder kr på hemliga konton i skatteparadis. Den fullständiga omfattningen av franske finansministerns skattesmitning kan inte fullständigt utredas då det rör sej om invecklade penningtransaktioner under flera årtionden.

Pengarna har gömts undan i skatteparadis över hela jorden och många tillgångar kan troligen aldrig spåras.

.

Även föregångaren till Cahuzac, frankrikes dåvarande finansminister Christine Lagarde är inblandad i en skattefifflaraffär på ca 4 miljarder kr.

Christine Lagarde är idag chef för IMF, Illuminatis sk Internationella Valutafond. Om Lagarde fortsätter på karriärstegen kan hon snart bli ordförande för FIFA.

.

Skurkar.

Frontfigurer för den verkliga, hemliga permanenta skuggregeringen som styr Frankrike, som i sin tur styrs av Bilderberggruppen.

Huygens
2016-12-20, 13:41
#33

För stor för att falla? "Too big to fall?"

Illuminatis frontfigur, IMF-chefens inblandning i miljardsvindeln har fått ett anti-klimax. Det rör sej om 4 miljarder kr som smusslats undan och IMF-chefen Christine Lagarde ansågs underlätta fifflet under sin tid som Frankrikes finansminister.

Nu har dom fallit. Christine Lagarde får fällande dom mot sej, hon fälls för att ha begått lagbrott. Straffet för en IMF-chef, dömd för miljardfiffel:

ingenting

.

Det är gratis.

Begå så mycket brott du vill om du sitter tillräckligt högt upp i maktpyramiden. I synnerhet om du riskerar dra andra mäktiga individer med dej i fallet. Domstolen beslutade att Christine Lagarde inte ens ska registreras i brottsregistret för sin kriminallitet.

Nu är hon redo att uppvisa sin meritlista och bli FIFA-ordförande.

Upp till toppen
Annons: