Annons:
Etikettpolitiker
Läst 1588 ggr
Huygens
2016-11-26, 14:02

Jill Stein

Kan vara intressant att ha en tråd om Jill Stein, då vi har trådar om både Donald Trump och Hillary Clinton.

Miljöpartisten Jill Stein, 66 år, ställde upp i presidentvalet 2016. Hon hade ett tag över 4 % av rösterna, men ju närmare valdagen som väljarundersökningarna gjordes, desto mindre stöd fick hon, vilket är konsisten med nästan alla tidigare val för kandidater med lågt stöd.

USAs valsystem favoriserar ju enbart dom två främsta kandidaterna, tredje och fjärde kandidat hamnar i ett underläge.

.

Jill Stein var fjärde mest populära presidentkandidaten 2016, då tredjeplatsen togs av Gary Johnson, representant för Libertarians, ett slags "centerparti" som vill tillåta fri invandring (på liknande sätt som Annie Lööf?) och som vill tillåta droger, avskaffa skatter, upplösa skatteverket IRS och är för HBTQ-rättigheter, är för vapen, men är anti-krig samt vill krympa militärbudgeten.

.

Jill Stein har fått mycket uppmärksamhet dom sista dagarna, då hon har krävt omräkning av rösterna i delstaterna Wisconsin, Pennsylvania och Michigan. Bakgrunden är att Putintrogna ryska hackare manipulerat USAs röstmaskiner över internet, troligen från Moskva för att Trump skulle vinna valet. Jill Stein har redan fått ihop 5 miljoner dollar för att finansiera omräkningen, som bara kan begäras om du är presidentvalskandidat. Jill Steins insamlade röstomräkningsbelopp är högre än hennes presidentvalskampanjbudget.

Vanliga medborgare har små möjligheter att begära omräkning även om dom misstänker att USAs presidentval är riggat.

.

USAs stora mediasajter har nästan totalt mörkat och blockerat ut Jill Stein under presidentkampanjen. Och Jill Stein har fått vända sej till RT eller RT America för att göra sin röst hörd. Det är ju illavarslande att USAs media är så partikontrollerat, att alternativa kandidater helt stängts ute från nästan all USA-media, då Putins diktaturryssland kontrollerar RT.

Nu när valet är över, tillåts Jill Stein synas lite mer i USA-media, men på ett negativt sätt. Donald Trump hävdade ju före valet att presidentvalet var riggat och fick kraftigt stöd av republikanska nyhetskanalen FoxNews.

Nu när Trump vunnit, är Fox nyhetsförmedling smockfull med sarkasm (1 min) mot Jill Stein. Fox var aldrig sarkastisk mot Trumps konspirationsteori att presidentvalet var riggat, men när Jill Stein hyser samma konspirationsteori flödar sarkasmen.

.

Mitt intryck är att amerikaner, vars enda krav på presidentkandidaten är att kandidaten är kvinna, valde den kraftigt korrumperade och troligen kriminella Hillary, för väljarna hade ingen aningen om att en annan kvinna, Jill Stein, faktiskt kandiderade.

Hillary har så mycket skurkaktigheter bakom sej, DNC:s manipulering av stödet till Bernie Sanders, den olagliga emailservern, Weinergate, "Spirit Cooking", Pizzagate, vapenhandel till Qatar/Saudiarabien (m fl) genom pay-for-play-skandalen, försäljningen av Uranium One (20 % av USAs uran) till Ryssland och den sedan 1990-talet ständigt ökande liklistan med våldsamma mord, oförklarliga "självmord" och massvis av mystiska dödsfall genom flygplans- och helikopterkrascher av Clintons egen personal eller av kritiker.

,

Jill Stein förklarar här (13 min) varför hon vill genomföra en omräkning av rösterna i nämnda delstater.

Stein vill få klarhet i hur illa ställt det är med dom George Soros-ägda, lätthackade internetuppkopplade röstmaskinerna. Det har förekommit röstfusk förut i delstaterna Illinois, Arizona och Ohio där mer eller mindre framgångsrika manipuleringar och hackande av röstdatabaser genomförts av okända förövare, kanske kopplade till CIA.

Jill Stein säger att en röd flagga för henne är att Michigan har en extremt hög andel blankröster, vilket kan vara resultat av röstmanipulering. Pennsylvania saknar helt möjlighet att göra en ordinär omräkning, för Pennsylvanias röstmaskiner saknar verifiering med pappersutskrifter. Det är konstigt att vanlig media inte nämner dessa detaljer. Inte ens media som SVT.

Det innebär vidare att enda sättet att genomföra en "omräkning" av rösterna i Pennsylvania är att öppna röstmaskinerna och analysera binärkoden i datorchippen i röstmaskinerna. Binärkod som själv redan kan ha raderat sin egen röstfuskprogramvara.

.

Jill Stein vill även avskaffa elektorerna, så att en röst verkligen är en röst på presidentkandidaten och majoritetskandidaten verkligen blir vald till president.

Jill Stein vill även införa möjligheten att ange en sekundär kandidat på röstsedeln. Ifall den primära kandidaten inte vinner, omdirigeras rösten till den sekundärt angivna kandidaten på röstsedeln. På så sätt skulle mindre populära kandidater få större möjligheter att synas i valet och väljarna får ändå möjlighet att rösta på en av dom två främsta huvudkandidaterna.

Jill Stein stöder även vattenskyddarna vid Stående Stenen, i klar opposition mot Obama, som upprepat krävt att vattenskyddarna vid indianreservatet ska respektera myndigheternas och oljebolagets beslut.

Annons:
Huygens
2016-11-28, 21:08
#1

"Vår demokrati lever på konstgjord andning."

Ungefär så säger Jill Stein (17 min) och det är otroligt hur bräcklig Jill Steins försök att få till en omräkning av rösterna är i Pennsylvania.

Tydligen kan Stein inte själv få till en omräkning i Pennsylvania, utan det krävs krav från tre väljare i varje valkrets, inte i varje kommun, utan i varje valkrets, vilka är många fler, tusentals.

Väljarna måste sedan gå till valkretsens kontor och bevittnade av tjänstepersoner måste väljaren sedan skriva på ett papper med begäran om omräkning. Pennsylvania har olika regler för olika kommuner och vissa har redan stängt möjligheten för omräkning, vissa stänger idag (måndag) och vissa stänger imorgon.

Stein själv har en möjlighet att begära omräkning av röster, men då måste hon kunna bevisa röstfusk, vilket är mycket svårare.

.

Stein har sedan tidigare begärt omräkning i Wisconsin. Det är otroligt att hon fick ihop pengarna på den korta tid det rörde sej om.

Huygens
2016-11-30, 22:23
#2

Wisconsins politiker kör fulspel. Kostnaden för omräkningen i Wisconsin har höjts från 1,1 miljoner $ till 3,5 miljoner $.

Pennsylvania ska tydligen ha 9000 valkretsar.

Huygens
2016-12-02, 13:35
#3

Steins begärda omräkning i Wisconsin har börjat. Den blev dyrt, men är nu startad.

Näst på tur är Michigan, men där utmanar Trump och kräver stopp för omräkningen. Trump vill blockera omräkningen av dom 4,8 miljonerna röster i Michigan.

Trumps advokater kalla Stein för slamkrypare, bottom-dwelling.

.

I Pennsylvania kommer en "hörning" att göras på måndag. Det har aldrig tidigare förts fram den här typen av krav på omräkning i Pennsylvania. Och Pennsylvania hade extremt kort tid för att tillåta krav på omräkning. Datumet i Pennsylvania då begäran om möjlig officiellt omräkning gick ut, var redan 21 november, innan röstmaskinexperterna hunnit berätta att röstmaskinerna kunde blivit hackade av ryska hackare, troligen från Moskva.

Det är också intressant att notera att amerikansk media tillämpar Dispatch 1035, öser ovett och personangrepp över Jill Stein, i omfattning som annars mest används mot opposition mot den officiella historien kring Kennedymordet eller falsk flagga 911.

Lite överraskande är också alternativmedia med i lekan att avlossa det ena personangreppet efter det andra mot Stein. Försöken att få reda på omfattningen av valfusket drunknar i alla personangrepp på nätet.

.

Jill Stein har hänvisat till olika experter som redogjort för att USAs George Soros-ägda röstmaskiner är konstruerade på sådana sätt att röstmaskinerna inbjuder till hacking och manipulering. Det gäller även röstmaskiner som inte är direktuppkopplade mot internet.

Här berättar professor Alex Haldermann varför Michigan (1 min) bör genomföra en omräkning av rösterna. Professor Halderman har själv väldigt enkelt kunnat manipulera röstmaskinerna.

Huygens
2016-12-31, 16:40
#4

Jill Steins krav på omräkning gav bara litet resultat i Wisconsin, där några hundratal röster ansågs vara "felräknade". I Pennsylvania vägrade domstolen omräkning och i Michigan avbröts omräkningen innan den var klar.

Dock visade det sej att det förekom valfusk i Detroit, Michigan, där Hillary Clinton fick 95 % av rösterna. Många valdistrikt i Detroit hade rapporterat in fler röster än vad det fanns faktiska röstanden i valdistrikten.

52 av Detroits valdistrikt rapporterade in 5 gånger så många avgivna röster, som vad det fanns faktiska fysiska personer som röstat i dom 52 valdistrikten.

Trump vann ändå valet i Michigan med 0,2 % marginal.

Cool-Cat
2016-12-31, 16:48
#5

Att det förekom valfusk till förmån för Hillary var väntat. Inte så kul för henne att det nu kommit fram…hahaha…!

Upp till toppen
Annons: