Etikettpolitiska-partier
Läst 2214 ggr
[Carpinus]1
2018-01-23, 14:31

Trollande sossar?

"Socialdemokraterna har inlett en intern utredning mot två Medarbetare på partikansliet, som misstänks för att ha skapat ett fejkat twitterkonto. Båda är arbetsbefriade medan utredningen pågår.

Det aktuella twitterkontot ifrågasattes i förra veckan sedan en Medarbetare vid Näringslivets Mediaservice uppmärksammat att ett inlägg med en satirisk kritik av Sverigedemokraterna. Inlägget hade spridits av socialdemokratiska partiarbetare, trots att kontot vid det aktuella tillfället bara hade några få följare, som dessutom var falska konton som spred porrelaterat innehåll."--

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-s-medarbetare-utreds-for-misstankt-trollkonto

Så se upp Putin, kamrat Stefan kan vara på G!

kamera0710
2018-01-23, 14:54
#1

Tyvärr verkar händelser som dessa bli vanligare. För några år sedan var det väl något liknande med en "attack" från sossarna mot Reinfeldt. Sedan kom skandalen med FP:s dataintrång hos sossarna.

[Carpinus]1
2018-01-25, 21:24
#2

Reaktioner börjar komma på sossetrollfabriken.

"Två socialdemokratiska tjänstemän misstänks ligga bakom ett trollkonto på Twitter, riktat mot SD. Därför vill statsminister Stefan Löfven att partiledarna ska diskutera hur sociala medier används i valrörelsen. Det är ganska fräckt – när de egna medarbetarna har gått över gränsen är det knappast oppositionen som behöver en uppsträckning."---

"Det mest förvånande med S-tjänstemännens trollkonto är att det är så taffligt – ett konto som bara är en månad gammalt, uteslutande följs av porrbotar och som endast twittrar under partiledardebatten, får varningsklockorna att ringa. Svenska partier, och inte minst Socialdemokraterna, har en lång historia av att kampanja i gråzonen.

Under den heta valrörelsen 2006 avlöste skandalerna varandra: en SSU-anställd skrev på sin blogg att Reinfeldt var pedofil, en S-strateg avslöjades ligga bakom mejl till media som påstod att moderatledaren hade skattefuskat, och Folkpartiets partisekreterare fick avgå efter att en LUF-ombudsman hade gjort dataintrång i Socialdemokraternas nätverk och fått tag i valplaneringen."---

"Är det bara att ge upp hoppet om den svenska demokratin och överlämna sig till de nya robothärskarna?
Nej. Det finns en kraft som kan tvinga partierna att bete sig någorlunda anständigt: väljarna. Strax före valet i Österrike avslöjades att flera negativa kampanjsidor – som spred antisemitiska konspirationsteorier riktade mot ÖVP:s partiledare Sebastian Kurz – drevs av en konsult på uppdrag av socialdemokratiska SPÖ. Skandalen bidrog till att SPÖ förlorade makten. Låt det vara en sedelärande historia."

https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/bara-valjarna-kan-stoppa-sossarnas-egen-trollfabrik/

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

JonasDuregard
2018-01-25, 22:14
#3

Någon som vet vad som menas med att kontot är "falskt"? Jag antar att själva kontot var lika äkta som något annat twitterkonto 🙂 (flertalet är ju helt anonyma).

Gissningsvis menas endera att de försökt framstå som någon specifik person eller att de skrivit korkade saker och låtsats tillhöra något annat parti, eller?

Att något som skrivits beskrivs som "ett inlägg med en satirisk kritik av Sverigedemokraterna" låter ganska underligt. Var det fake-kontot som skrev satirisk kritik av SD? Det låter ganska uppriktigt om det kom från en sosse? 🤔

[Hayabusa]
2018-01-25, 22:20
#4

Är medarbetarna arbetsbefriade under det att saken utreds närmare så kan man anta "ingen rök utan eld".  Gissar att de inblandade vet mer.

[Carpinus]1
2018-01-25, 22:49
#5

HD/Sydsvenskan om trolleriet: 

"Misstankarna mot det så kallade trollkontot väcktes sedan en Medarbetare vid Näringslivets mediaservice uppmärksammat ett inlägg med satirisk kritik mot Sverigedemokraterna. Inlägget spreds av socialdemokratiska partiarbetare, trots att kontot hade väldigt få följare."---

"Av allt att döma är det inte bara på partikansliet som det råder viss oklarhet om vilka riktlinjer som gäller. På onsdagen uppmärksammades1 en formulering i en motion från Stockholms arbetarekommun som togs upp vid S-kongressen i fjol. I ett resonemang om att göra partimedlemmarna till "köksbordskämpar för medmänsklighet" föreslogs bland annat att fler skulle "lära sig hur man kan skaffa sig en anonym Facebook-profil". Det framställdes som ett sätt att kunna uttrycka sina åsikter utan risk att bli utsatt för våld från meningsmotståndare, men hotbilden mot gräsrötter som kampanjar på nätet bör inte överdrivas. Och anonyma konton i sociala medier är inte precis kända som kanaler för att sprida medmänsklighet. Det brukar tvärtom vara från sådana som de allra grövsta hoten och lögnerna väller ut."---

https://www.hd.se/2018-01-24/markera-mot-trollen-akta-stilen-och-ta-valet-pa-allvar

1/ Motionen uppmärksammades dock inte första gången i onsdags - redan i april reagerade debattören Robecca Weidmo Uvell på den. 

https://uvell.se/2017/04/07/statsradens-forening-vill-skapa-trollarme/

[Carpinus]1
2018-01-26, 19:00
#6

"Efter SVT:s avslöjande om att två S-medarbetare stängts av för att de via trollkonton spridit satirbilder om politiska motståndare har nu partiet utrett vad som hänt. De två medarbetarna får behålla jobben men får nya arbetsuppgifter och en erinran."---

 "Hur omplaceringen kommer att gå till vill Samuelsson inte gå in på. – Det är mellan mig och mina Medarbetare. De har i övrigt skött sina arbetsuppgifter på ett bra sätt. "

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-medarbetare-erkanner-trollkonton

Vilket utstuderat grymt straff. Inte…

Men utredningen var i alla fall utförd med imponerande snabbhet.

[Carpinus]1
2018-02-10, 06:29
#7

Ganska intressant att se hur Socialdemokraterna utbildar i vad man kallar "dörrknackning på Internet", där man lär ut hur man bedriver en effektiv  kampanj. "Vi kommer skapa texter för både Facebook, Twitter och bloggar. Vi startar med ett blogginlägg och bryter ner det till Facebook och Twitterinlägg", förklarar man.

Som avslutning på beskrivningen om hur man massproducerar och sprider sitt budskap omtalar man att "vi kommer också titta på hur ”nättrollen” jobbar och i vilket syfte". Frågan är om trollmetoderna beskrivs som information  eller som förebilder?

Uppenbarligen har grundkunskaperna från utbildningen nu omsatts i praktiken, för ett av delmomenten lyder "vilka knep kan man ta till för att få maximal spridning av ett blogginlägg, eller Facebookinlägg". Går man tillbaka till TS framgår det att "det fejkade twitterinlägget hade spridits av socialdemokratiska partiarbetare, trots att kontot vid det aktuella tillfället bara hade några få följare".

[Göstage]
2018-10-19, 22:52
#8

Är det ett socialdemokratiskt troll som Rebecca Weidmo dragit ut för att låta spricka i dagsljuset? Hon själv verkar rätt övertygad om det.

"Jag måste säga att jag imponeras av den socialdemokratiska maktapparaten, som visat sig i sitt esse det senaste halvåret. Först lyckas de lura alla andra partier om att alla skulle köra en schysst valrörelse. De startade till och med en hemsida där de skulle lägga alla annonser de köpt på Facebook.

Sedan köpte de smutskastningsannonser om C och L på Facebook, mot deras väljare online och sina egna. Där S frågar om de går att lita på och bilder på Åkesson, med enda syfte att skrämmas med SD så att de vacklar i det borgerliga samarbetet. Givetvis la de inte den kampanjen på sin ”annonssajt”.

De startade redan i december 2017 en Facebookgrupp ”Rösta bort Moderaterna från Stockholms läns landsting” som påstått drevs av ”socialdemokratiska opinionsbildare” för att lajva någon slags gräsrotsinitiativ. Sidan fylldes med dagliga attacker på framför allt Irene Svenonius och NKS i bästa Alliansfritt Sverige-stil. Men lagom till sommaren ändrades plötsligt ägaren till ”Socialdemokraterna i Stockholms län”. Vid frågor låtsas S som att det alltid stått så.

Mitt i valrörelsen avslöjades att Socialdemokraterna spred lögner om framför allt Moderater och Kristdemokrater online på arabiska och somaliska. De publicerade aldrig själva en dementi på språken.

Jag avslöjade nyligen att Twitterprofilen, som utgett sig för att vara 60-åriga Johan Landström från Skråmträsk, centerpartist och bonde, är en falsk profil. I vilket syfte och vem som ligger bakom är fortfarande oklart men kontot skrev nästan enbart om SD och att C borde ingå i en S-regering om Alliansen inte får egen majoritet. Precis det som S vill."---

https://uvell.se/2018/10/19/sossarna-skulle-salja-sin-mormor-for-makt/

[Göstage]
2020-02-18, 04:55
#9

Ayan Jamil a.k.a. "Lisa Forss" har sedan november förra året  rang av  pressekreterare i sitt parti.

[Hayabusa]
2020-02-18, 08:40
#10

#9 Man gjorde en utredning och ansåg att det var grönt ljus. Rätt värdegrund, helt enkelt ❤️

[Göstage]
2020-02-18, 09:15
#11

#10 Ja, något sådant, ungefär.

Nog är det uppseendeväckande att ett parti med sådan hög svansföring i fråga om "troll" själva inte har den där berömda armlängdens avstånd mellan "trolleri" och egna kontaktpersoner mot media? Men "vad far gör" o.s.v.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-s-medarbetare-utreds-for-misstankt-trollkonto (26 januari 2018)

[Hayabusa]
2020-02-18, 09:39
#12

#11 Samtidens melodi - polariserat, som det även heter. Följer man, som jag, lagsporter som hockey och fotboll ser man paralleller. Supporters till lag A skriker "straff" medan lag "B"´s följare är tvärsäkra på att det var en 100% schysst tackling. Bedömningarna är så totalt enögda, övertygelsen sitter så djupt att det är omöjligt att ens föreställa sig att man kan ha fel. 

När S tar till "trolleritricks" så ser de (Sossarna själv) det som nödvärn "jag var tvungen att ta till en smula våld för att värja mig…". 

Rätt Värdegrund = Rätt Åsikter.  Någonstans där befinner sig S…

[Göstage]
2020-10-31, 08:48
#13

"Skiftet", en grupp att hålla koll på? Rebecca Weidmo Uvell:

https://uvell.se/2020/10/30/skiftet-ar-igang-igen/

redbull4life
2020-11-20, 17:25
#14

haha asså det är politiker ja de tävlar mot varandra om röster varför är du färvånad? sen dessutom mot rassar som sd

Upp till toppen