Annons:
Etikettideologi
Läst 215 ggr
Tottenypan
2020-08-15, 16:05

Globalism eller nationalism?

Idag handlar politiken inte så mycket om höger- eller vänsterfrågor. Detta tack vare vårat medlemskap i EU. Den stora skiljelinjen idag, står mellan huruvida vi vill bli "globalistiska världsmedborgare" inom ramen för ett federativt EU, eller om vi vill ha kvar vårat nationella självbestämmande. Ödesfrågan av idag står alltså mellan globalism eller nationalism. Nationalismen av idag, handlar sålunda inte så mycket om nationalchauvinism eller högerextremism. Bakom nationalismen av idag, samlas istället människor från alla "politiska läger", som vill ha kvar vårat nationella självbestämmande. Att majoriteten av våra politiker i riksdag och regering är globalister och därmed sålunda är fullt beredda att "sälja ut" vårat nationella självbestämmande till Merkel, har väl sedan en tid tillbaka blivit allt mer uppenbart. Ödesfrågan blir här huruvida vi vill ha kvar vårat nationella självbestämmande, eller om vi är beredda att i en allt högre omfattning underordna oss beslut fattade av politiker och byråkrater i Bryssel? Väljer vi det senare alternativet, så kommer vi i förlängningen att omvandlas till en lydstat i en federativ och globalistisk superbyråkrati, under tysk ledning. Är det "den framtid", vi och våra barn vill ha?

"Vill vi behålla vår demokrati och yttrandefrihet, så är det hög tid för ett Swexit, dvs. ett "svenskt" Brexit."

Annons:
LBB
2020-08-16, 10:19
#1

#0 Global världsmedborgare i EU? Talar det inte mot varandra Vad är det du hävdar att EU är, annat än nationalism, fast i lite större skala?

Du har rätt i att individer från de mest skilda politiska bakgrunder samsas i den nationalism som vill ha ett Swexit. Kommer osökt då att tänka på den gamla svenska ordspråket: -Säg mig vem du umgås med, så kan jag säga dig vem du är…

Att majoriteten av våra politiker är för EU avspeglar ju bara det faktumet att en majoritet  av folket (mer än dubbelt så stor som de som vill ut) vill stanna i EU.

Det är väl vad som är uppenbart.  Och så hävdar du att det skulle vara odemokratiskt?

Ödesfrågan är väl istället, ska du och dina kompisar acceptera folkets val eller inte

😎

Så frågan till dig blir, accepterar du Sveriges vägval gällande EU, om majoriteten väljer väg?

Upp till toppen
Annons: