Annons:
Etikettideologi
Läst 367 ggr
Tottenypan
2020-08-16, 21:10

Vem "kastar första stenen"?

Polen, men även Ungern, två i huvudsak katolska medlemsstater i EU, anklagas av huvuddelen av det "svenska politiska etablissemanget" för att vara reaktionära bakåtsträvare ifråga om HBTQ och jämställdhetsfrågor. Demonstrationer på Sergels Torg och partianknutna Facebooksidor fullsprängda av Prideflaggor och protester. Må så vara, men har någon eller några av våra folkvalda företrädare överhuvudtaget frågat Sveriges 8,1 % (eller ca 800.000) muslimer, hur dom förhåller sig till dessa frågor? Islamiseringen av Sverige går fort idag och Islam som religion är väl inte direkt känd för "tubba på sina principer"? MP har ju bl.a. haft problem med muslimska kandidater till partistyrelsen, som konsekvent vägrar att ta "kvinnor i hand". Är det inte bättre att vi börjar med att hanterar våra "egna svenska" problem med "reaktionära bakåtsträvare" vad gäller HBTQ och jämställdhetsfrågor, innan vi själva "börjar kasta sten på omvärlden"? 

"Vill vi behålla vår demokrati och yttrandefrihet, så är det hög tid för ett Swexit, dvs. ett "svenskt" Brexit."

Annons:
Pyttelite
2020-08-16, 21:35
#1

Blandar du inte ihop korten nu? Klart att Sverige ska protestera mot HBTQ-fria zoner i EU.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Tottenypan
2020-08-16, 23:45
#2

På vilket sätt blandar jag ihop korten?

Pyttelite
2020-08-16, 23:59
#3

I det här fallet är det en nation som inte accepterar en grupp i samhället. Utifrån ditt Swexittänk är det väl ok? Vad är det egentligen du försöker säga? Att det är ok med HBTQ-fria zoner? Att man inte kan protestera i en demokrati för att det finns andra problem? Är det då inte samma med ditt resonemang om Swexit. Det finns väl andra mycket viktigare frågor att avhandla så varför kastar du stenar?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


kamera0710
2020-08-17, 11:57
#4

Kan tycka att det är tröttsamt med dem som skriver engagerade personer på näsan med "varför engagerar ni er inte i det här och det här i stället?".

Och vad gäller islamisering, har vi några muslimer i Sveriges riksdag som, i likhet med Livets Ord-filialen KD, driver på om exempelvis barnmorskors rätt att arbetsvägra? Eller finns det i riksdagen företrädare för andra partier än SD som inte vill att staten ska vara religiöst neutral?

LBB
2020-08-17, 15:56
#5

#0

Polen och Ungern kritiseras inte enbart av Svenska företrädare, utan av de ne flesta medlemsstaterna i föreningen som både Polen och Ungern valt och ansökt att bli medlemmar i.  Nu väljer ledningen i Polen och Ungen att ignorera EU:s riktlinjer..Få se nu om man har så mycket stake i sig att man avstår från de bidrag EU håller med. Eller om man väljer att först spotta i den hand som föder dem för att sedan ta emot de salivdrypande bidragen…

De 8% (i Sverige) du talar om, är ju en försvinnande minoritet i EU, som naturligtvis inte ska kunna avgöra hela EU:s agerande visavi medlemsländer som inte vill följa spelreglerna.

Lösningen är ju rätt enkel. De länder som inte följer spelreglerna får inga bidrag. Fortsätter man att obstruera så stängs helt enkelt gränsen och tillgången till EU;s inre marknad för varor och tjänster stryps. Och…man såg ju hur Polera reagerade när man insåg vad Brexit skulle betyda för det inflöde av kapital som gästarbetarna dragit

Det skulle innebära en ekonomisk katastrof, för dessa länder om inte längre deras arbetare, lastbilschaufförer skulle kunna ta jobb i Europa.

Fast å andra sidan, det skulle ju verkligen visa vad EU bidrar till vad det gäller utveckling o försörjning  😎

Sedan, den repiga LP;n som spelar upp "Vill vi behålla vår demokrati och yttrandefrihet, så är det hög tid för ett Swexit, dvs. ett "svenskt" Brexit." "

Borde bytas mot en som istället sjunger ut " Vi följer folkmajoritetens val,

För det är den enda garanten för demokrati och yttrandefrihet"

LBB
2020-08-17, 16:00
#6

#4 Naturligtvis ska man ha rätt att vägra utföra ett arbete om det bryter mot ens etiska värderingar. Men samtidigt så ska ju en arbetsgivare ha rätt att avskeda den som inte kan eller vill utföra de arbetsuppgifter som ingår.

Sedan är ju läget prekärt vad det gäller barnmorskor…så man kanske, med löneavdrag skulle kunna använda dem som av etiska skäl inte vill jobba med födelsekontroll till andra uppgifter inom yrket

Annons:
kamera0710
2020-08-18, 05:17
#7

#6 "Men samtidigt så ska ju en arbetsgivare ha rätt att avskeda den som inte kan eller vill utföra de arbetsuppgifter som ingår."

Det är ju det Livets Ord-Ebba och hennes sekt vill ändra på, så att barnmorskor ska kunna arbetsvägra utan att avskedas.

LBB
2020-08-18, 16:17
#8

#7 Och den som inte är fastlåst i ideologier inser att barnmorskor lider vi brist på, så erbjud de få det gäller ett alternativ så vi får nytta av dem och offerkoftan försvinner.  Låt dem då gå ner på 1/2 tid med 1/2 lön eftersom de inte klarar av ett fullt jobb.

Upp till toppen
Annons: