Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Om iFokus och sajten

Hyckleri på ledarsidan

2015-01-26 12:38 #0 av: [Carpinus]

"Offerkoftan" är ett ofta använt begrepp, speciellt i samband med SD.  Men något av ett rekord i självömkan är väl när ledarskribenten  Anders Lindberg på Aftonbladet, med alla möjligheter i världen att höras i debatten, uppenbarligen känner sig nedtystad. Anledningen är att ledande människor världen runt med hjälp av hashtag uttrycker sympati med Charlie Hebdo i stället för att predika de läror som var heta när Anders var SSU:are i sin ungdom. "Utveckling, säkerhet och fred hängde ihop då vi pratade om världen i termer av nord-syd och de hänger ihop i dag. Fast det får man väl inte säga i det här landet längre", skriver stackars Lindberg. Som ändå precis skrivit just detta, men uppenbarligen inte kan låta bli att hålla sig illa ändå... 

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article20218022.ab


Anmäl
2015-12-26 07:47 #1 av: [Carpinus]

Få saker är så roande som när ledarskribenter kastar sig över varandra i strid om läsarna! Nu har Aftonbladets Don Quijote Lindberg slängt sig upp i sadeln för att anfalla väderkvarnarna. Någon förnuftets förespråkare á la Sancha Panzas finns dessvärre inte vid hans sida, i stället blir det väl Göran Greider som kommer att spela den rollen...

I förtvivlan över att ha blivit alltmer marginaliserad och berövad sitt största stöd i den flyktande chefredaktören kastar Aftonbladets bleke frontfigur sig över fyra av de skarpaste pennorna på en gång - Anna Dahlberg, Ivar Arpi, PM Nilsson och Alice Teodorescu - för att på välkänt storsvenskt S-manér göra klart att alla andra har fel, i det här fallet i flykting- och tiggardebatten. 

Lindberg skriver om "hysteri" och "uppiskad debatt" när det i själva verket är han  som står för falsettgalandet. Det lär bli en roande inledning på ledarsideåret 2016!


Anmäl
2015-12-26 09:44 #2 av: Hayabusa

#1 Lindberg avslutar sin artikel med en närmast komisk mening:

"Och förhoppningsvis insikten om att allt som står i tidningen faktiskt inte är sant".

Ja, det var du som sa det Skämtar 

Anmäl
2016-06-07 08:36 #3 av: [Nomen Nescio]

"Cleese kritiserade för någon månad sedan vår samtid. Han menar att den översensitivitet som lagt sig som en stor svart matta över många unga människors sinnen, grundar sig i – just det - en fulminant brist på humor. Och jag kan inte låta bli att hålla med. Just därför är jag en hängiven läsare av Aftonbladets ledarsida. Skribenter som Anders Lindberg och Fredrik Virtanen får mig alltid på gott humör. Senast var det Lindberg som ondgjorde sig över att politiska meningsmotståndare smutskastar andra och har en tråkig ton.

Detta är alltså mannen som skrivit (bland många andra) följande episkt underhållande verk: "Svagaste länken sitter mellan Reinfeldts öron" och "Högeråsikter kan vara en dold sjukdom". För att bara nämna några vänliga små kärlekstexter som kommit från hans penna. Visst är det underhållning! Nu gäller det att passa på och vara glada över Aftonbladets stora åsiktsflexibilitet. Vi ser nu fram emot de vita duvor med olivkvistar i näbbarna som Lindberg och medarbetare kommer att skicka till alla konkurrerande ledarredaktioner runt om i Sverige. För det är ju viktigt att hålla god ton."

David Eberhard, gästkrönikör i GP


Anmäl
2016-06-07 08:39 #4 av: [Nomen Nescio]

"Virtanen-vänstern är brutal, enkelspårig och ohederlig. Hotar, hånar och hatar sig runt på Twitter och lever rövare. Läskigt."

Calle Schulman på Twitter


Anmäl
2016-06-08 16:08 #5 av: kamera0710

Kan hålla med om att det är tröttsamt att höra ALLA (oavsett om de står till höger eller vänster politiskt) som påstår sig vara nedtystade om de inte har något konkret att komma med. En del tycks tro att yttrandefrihet innebär att den som inte håller med ska hålla käft.

Anmäl
2016-06-08 16:27 #6 av: kamera0710

SvD:s Maria Ludvigsson skrev följande för några år sedan:

"Klimathotet, växthuseffekten eller den globala uppvärmningen. Alla tre är begrepp som ofta fungerar som samtalsstoppare. I vår gränslösa tid där allt är acceptabelt (utom möjligen katolska prästers celibat), allt kan ifrågasättas och till och med skämtas om är det ofrånkomligen märkligt att det inte råder större pluralism i klimatdebatten."

Kanske störs hon av att det finns ett starkt vetenskapligt stöd för att en mänskligt orsakad global uppvärmning pågår? Kanske vi också borde börja diskutera om jorden verkligen är rund? Och hur är det med sambandet samlag/barn, kanske är teorin om storken lika faktabaserad?

http://www.svd.se/en-powerpoint-loser-inte-klimatfragan

Anmäl
2016-06-08 16:35 #7 av: Hayabusa

SVT kan ju börja med att visa filmen "Watching the moon at night".

Anmäl
2016-06-08 17:12 #8 av: [Nomen Nescio]

#6 Och vips blev det en miljödebatt även av denna tråd, bara att invänta den återkommande passusen om de 20% som använder 80% av jordens resurser. Kanske även en bild på den lidande sankt Göran, som har svårt att reglera sitt godissug, och därför vill att svenska folket solidariskt skall betala sockerskatt för att lösa hans problem? (Jag bjuder på bilden).

"Klimathotet, växthuseffekten eller den globala uppvärmningen" riskerar inte att bli någon "samtalsstoppare" här, inte så länge Kameran finns i närheten. Då dyker ämnet upp i de mest oväntade sammanhang, t.ex. i form av några raskt framgooglade rader från en ledare anno 2013.

Om du vill diskutera om jorden är rund så kanske skeptisism är rätt forum, och det där om storken kanske gör sig bra på Gravid iFokus eller möjligen Fågelskådande iFokus, men knappast på Politik iFokus. Inte ens som fokusförskjutare.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.