Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Poliser attackeras

2015-12-27 10:44 #0 av: [helga21]

"Polisen larmades till en containerbrand i Araby i Växjö och möttes av stenkastning, raketer och grön laser av en stor grupp ungdomar. Först efter tre timmar hade den hätska stämningen på platsen lagt sid.

Händelserna rubriceras som våldsamt upplopp av polisen.

– Det är en person som är gripen och en som är omhändertagen, säger vakthavande befäl Catarina Brandt vid polisen i Kalmar och Kronoberg på söndagsmorgonen."

http://www.expressen.se/kvallsposten/upploppsliknande-scener-i-vaxjo/

Varför attackeras vår polis av stenar, grön laser och raketer? Detta är ett område där det i princip enbart bor folk av utländsk härkomst.

Anmäl
2015-12-27 11:22 #1 av: _Fisken

Jag tror mycket beror på att Sveriges metoder att ta hand om invandrare/flyktingar är inget vidare.  Vi ska inte slå oss på bröstet och tycka vi är bäst.
Det finns en inbyggd "vi och dom" mekanism både i regler och rutiner men också inom oss svenskar. Det gör att "de" blir utan framtidshopp och rastlösheten gror vilket leder senare till ilska. 

Kanske behövs ett helt annat synsätt? 

Anmäl
2015-12-27 12:27 #2 av: [Bermudas]

Araby soldater kallar dessa sig. Om många har den attityden som de uttrycker i sin sång så förstår jag att Araby har problem.

Anmäl
2015-12-27 13:25 #3 av: eskils

Så här kan det ju inte få fortsätta, väpnade attacker mot polisen i flera städer!! Var är den starka politiska ledning som tar itu med problemen på ett realistiskt och vettigt sätt? Varför presenteras ingen som helst plan för att lösa problemen?? Det är väl bara en tidsfråga innan en stor del av poliserna hoppar av och byter yrke - vad gör vi då?

#2 "Araby soldater" i krig mot vem/vad?...

Det var våldsamt upplopp i Norrköping igår kväll också.


Anmäl
2015-12-27 13:37 #4 av: 72mm

"Varför attackeras vår polis av stenar, grön laser och raketer? Detta är ett område där det i princip enbart bor folk av utländsk härkomst."

Därför att polisen representerar Sverige och det svenska. Dessa människor ser sig inte som svenska, vill inte vara svenska och har inga krav på sig att bli svenska. Istället identifierar de sig med andra kulturer med egna värdegrunder. Det är inte "deras" polis helt enkelt. 

Det värsta är väl att svenskar ska behöva betala skatt för polisiära insatser i MENA-koloniserade områden.  

"Arabys soldater" det säger väl allt? 

Anmäl
2015-12-27 13:43 #5 av: Zyperior

Arabys soldater eller Reinfeldts hjältar. 

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-12-27 17:10 #6 av: Fillifjonkan60

Jag fattar inte varför dom ska ta hit sin skit för?

Anmäl
2015-12-27 18:08 #7 av: kallepudas

När sådant här händer så förstår jag inte varför dom inte burar in alla som är på plats. En person gripen & en omhändertagen....är väl samma sak det där? 

Arrestera alla bråkmakare på plats & vid det tillfället handboja dom rakt ner på plats och låt dom ligga en stund. 

Verkar vara ett daltande utan dess like & då blir det bara mer sådant här. 

Anmäl
2015-12-27 18:25 #8 av: Hera

Det är fördjävligt att detta pågår. Något måste ändras. Polisen måste bli hårdare. Straffen likaså.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-12-27 18:32 #9 av: [helga21]

Problemet är väl att  Sverige inte har dimensioner för att fängsla så många på en gång. När det är Sweden Rock här i Blekings så har vi alla arrester öppnas i hela länet samt de i Kristianstad. Och då har man ändå satt ribban väldigt högt för att någon ska omhändertas. Att ta in 50 personer i Växjö går bara inte för att inte tala om att poliserna inte räcke till. De är helt enkelt för många som ställer till bråk.

Anmäl
2015-12-27 18:49 #10 av: eskils

Smålandsposten:

"Ett flertal patruller togs sig till platsen och snart kallades ytterligare förstärkning in från flera håll i regionen. Det rörde sig om patruller från Skåne, Blekinge och Kalmar.

Strax före klockan elva utsattes en väktare för stenkastning när han körde in i området. Polisen meddelade då vaktbolag, taxibolag och hemtjänst om att det var olämpligt att åka in i området.

– Det råder totalt kaos med raketer överallt, sa ett vittne från platsen.

Vid 02.00-tiden på natten var det fortfarande ett stort antal poliser på plats och ett trettiotal orosmakare."

Vad händer om det bryter ut flera upplopp samtidigt i samma del av landet? Polisen räcker inte till. Ska militären kallas in? Vi svenskar är ju ett fredligt folk, ska vi nu ha krig i landet? Varför gör inte politikerna någonting?

Håller med #7 och #8. Daltandet måste upphöra.


Anmäl
2015-12-27 19:20 #11 av: [helga21]

# 10 Ja som jag skrev i inlägg # 9. Sweden Rock är ett nöjesetablissemang och det planeras noga inför detta. Det som hände i  Araby var inte planerat av några poliser. Frågan är vad ska vi göra? Man får inte sätta in militär mot civila.

Anmäl
2015-12-27 22:00 #12 av: eskils

#11 "Frågan är vad ska vi göra? Man får inte sätta in militär mot civila."

Ja, vad?? En fråga för ansvariga experter, typ politiker. SkämtarDet krävs nog flera sorters åtgärder, både politisk list och mod, och en massa pengar förstås. Kanske t ex (om man får spåna) en snabb lagändring om att den asylsökande som deltar i våldsamt upplopp mot polis eller räddningstjänst automatiskt får avslag på sin asylansökan och prompt skickas tillbaka dit den kom ifrån. Ska då gälla alla som deltar, inte bara ledaren. Det skulle väl kunna vara avskräckande?

Militär kommer troligen att sättas in för att avlasta polisen med bl a bevakning och transporter vid asylboenden. Ej beväpnad, men det kommer ju ändå att likna krig om de stenkastande ungdomarna ger sig på även militärer i uniform, och riskerar väl att trappas upp.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6330929


Anmäl
2015-12-27 22:14 #13 av: eskils

"Det har skjutits fyrverkerier mot polisbilar under natten, och även människor har larmat om att de känt att folk siktat mot dem i natt, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl i Södertälje."

SvT


Anmäl
2015-12-27 22:40 #14 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Säger som # 1 vi ska inte slå oss på bröstet och tycke vi är bäst

 

Vad är Araby soldater? Nåt i sverige? Tyvärr jag orkar inte googla även om man inte inte vad de sjunger även om vissa bitar på svenar men har de problem men lagar oxh regelverk i Sverige eller? Jag gillar inte alla lagar i Sverige men jag fattar varför dem finns passar dem inte mig eller andra flytta, hur svårt kan det vara?

Lessen att jag inte kan tycka synd om dessa Araby soldater... runtom 25-åråldern och  återigen en video av män... var är kvinnorna från deras usprungsländer ? Och var är dessa kvinnors behov ?

Anmäl
2015-12-27 23:36 #15 av: eskils

"Ett antal ungdomar försökte vid 21-tiden på söndagskvällen tända eld på Valstaskolan i Märsta med hjälp av smällare och fyrverkeripjäser. En väktare besköts med raketer. (...)

Väktare och polis hindrades till en början av föremål som lagts ut på vägen.

Vid 22.45 hade ingen person gripits men händelsen betecknas av polisen som försök till mordbrand."

DN


Anmäl
2015-12-28 21:36 #16 av: Martin

Polis knivhuggen i samband med lägenhetsbråk, sån tur var bara lindriga skador.

http://www.expressen.se/kvallsposten/man-knivhogg-polis--misstankt-mordforsok/

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2015-12-28 21:38 #17 av: [helga21]

# 16 Frågan är hur länge polisen står ut?

Anmäl
2015-12-28 22:04 #18 av: hankans91

Jag fattar inte hur folk är funtade som attackerar polisen, brandkåren och ambulansen när de är till för att hjälpa personer.

Titta bara på denna länken ambulanspersonal misshandlad.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22005919.ab

Anmäl
2015-12-29 23:13 #19 av: [helga21]

# 18 Ja det är detta man undrar. Hur är de funtade i huvudet som ger sig på ambulanspersonal?

Anmäl
2015-12-30 12:27 #20 av: Fillifjonkan60

#19 Ja, något fel måste det ju vara på dom som gör sånt här.

Anmäl
2016-05-12 19:17 #21 av: [Carpinus]

#0 Slutet på historien?

"En man i 20-årsåldern har dömts till fängelse efter att ha skjutit en fyrverkeripjäs mot en polis i Växjö i julhelgen.
Det var på annandagen som det utbröt bråk i stadsdelen Araby, ett 20-tal ungdomar stökade och bland annat hade en container satts i brand. När polis kom till platsen kastade man stenar och sköt med fyrverkeripjäser mot dem."---

"Mannen döms till åtta månaders fängelse av Växjö tingsrätt, skriver lokala medier."

TT


Anmäl
2016-05-16 07:05 #22 av: Martin

Synd att det inte står vad han dömdes för. Hade varit intressant att veta för blir rätt stor skillnad.

Men bra med ett statement, att han döms. Så får vi se om det blir det som gäller, eller om det blir överklagande och vad

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.