Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Invandring och integration

Boendebråk

2016-01-26 12:19 #0 av: [Carpinus]

Den långa tråden om bråk på boenden börjar bli långsam, så jag tar mig friheten att påbörja en ny här med en allmängiltig rubrik. Sedan den tråden påbörjades duggar larmen om bråk på asylboenden allt tätare, och tyvärr är det nog något vi kommer att få leva med en lång tid framöver.

Lång körtid för polis, brist på väktare och tolkar plus ofta oerfaren personal är ett orosmoment, medan långa utredningstider och missnöje med boendeförhållanden utgör en press för de asylsökande. Religionsdispyter och kulturblandningar medför också eskalerande problem.


Anmäl
2016-01-26 12:20 #1 av: [Carpinus]

"Mycket ensamarbete, ung, oerfaren personal och rutiner kring hot och våld som inte lärs ut. Säkerheten på landets HVB-hem har stora brister, enligt fackförbundet Vision.

– Våra medlemmar beskriver en väldigt tuff situation. Det är stora överbeläggningar och personalen är inte dimensionerad i den skala som behövs för att kunna gripa in och lugna ner situationer, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision."---

TT


Anmäl
2016-01-26 12:24 #2 av: Hayabusa

Det här är ingen överraskande utveckling. Fullkomligt väntat, faktiskt. Nu lär de asylsökande få bo upp till två år  på boende (kanske ännu längre) och vad det innebär förstår nog de flesta. Ökade anspänningar, grusade förhoppningar etc. 

Trist, men verklighet. Någon "quick-fix" ser jag inte i horisonten.

Anmäl
2016-01-26 15:58 #3 av: Tjeja

dessa trådar är tragisk dokumentation av tidningarnas boenderapporter... Det tillkommer verkligen nya rapporter om dessa asylboendebråk varje dag nu känns det som..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-01-26 16:11 #4 av: [Carpinus]

"Jag ska vänta ut dig tills du går hem och skära halsen av dig", skrek en asylsökande till mig på första veckan på det nya jobbet som handläggare på Migrationsverket i Örebro. Han visade övertygande med sina händer hur han skulle göra det."---

"Hot mot tjänsteman är ett grovt brott med fängelse upp till fyra år på straffskalan. Men trots detta samt att flera kollegor var vittnen till händelsen och förhördes av den polispatrull som dök upp en halvtimme efter larmet så lades utredningen ner. I beslutet stod det att det "inte gick att förhöra den utpekade personen" trots att han hela tiden var kvar på ett och samma boende.

En direkt följd av detta blev att mannen fortsatte att hota både personal från Migrationsverket och på boendet. En i personalen omplacerades till ett annat boende på grund av hans hotfulla beteende. Alla hot polisanmäldes enligt gällande rutin men inget av dem fick någon reaktion från ordningsmakten - anmälningarna lades ner nästan direkt trots vattentät bevisning."---

"Men oftast har personer som har skadat andra fysiskt en gedigen historik av ett våldsamt och brottsligt beteende både mot personalen och mot andra asylsökande – som konsekvent nonchaleras av polisen.
Att varje brott ska få en strafflig påföljd är en av de fundamentala principerna i en fungerande rättsstat. Likaså - allas likhet inför lagen.  När brott ignoreras skickar det fel signaler vilket i allra värsta fall kan leda till att oskyldiga råkar illa ut.
Det är dags för Migrationsverket och polisen att omvärdera sin strategi att hantera asylsökande som begår brott - innan fler människor skadas."

Egor Putilov, f.d. asylhandläggare och journalist på Aftonbladet debatt.

-----

#3 Dessvärre känns det så, kanske innebär tragedin i Mölndal att fler vågar säga ifrån. Det räddar inte den dödade kvinnan, men kanske räddar det någon annan?


Anmäl
2016-01-26 16:15 #5 av: [Carpinus]

"Larmet om bråket på asylboendet i Boda utanför Emmaboda kom till polisen klockan 13.45 på onsdagen.

De första uppgifterna vittnade om att en boende använt en träpåk att slåss med. Enligt uppgift ska personalen på boendet ha låst in sig i väntan på att polisen skulle komma till platsen."---

Kvällsposten


Anmäl
2016-01-26 19:07 #6 av: eskils

"Under 2014 rapporterades 148 händelser om hot och våld mellan asylsökande eller mot personal på och i myndighetens boende och lokaler. 2015 hade siffran stigit till 322, mer än en fördubbling.

Mest har våld mellan sökande ökat, från 22 händelser 2014 till 54 händelser 2015.

Polisens presstalesperson i Västra Götaland, Tomas Fuxborg bekräftar bilden.

– Man kan säga att sedan i höstas har vi flera gången i veckan fått larm om olika typer av bråk på olika boenden, som vi inte hade förut. Det har gett oss mycket arbete, säger Fuxborg till TT. "

SVT

Illamående


Anmäl
2016-01-26 19:10 #7 av: [Carpinus]

"En 22-årig man misstänks för sexbrott mot ett barn på ett asylboende i Ljungby kommun. Mannen anhölls under söndagen men släpptes senare på fri fot.

Det var natten till söndagen som polisen kontaktades av asylboendet. Det utsatta barnet ska vara under 15 år och brottsmisstankarna rubriceras därför som sexuellt ofredande mot barn.
– Det är ett känsligt ärende, säger Henrik Johansson, Kronobergspolisens inre befäl i Växjö."---

Smålänningen


Anmäl
2016-01-26 19:18 #8 av: [Carpinus]

"Ett större bråk utbröt på ett asylboende i Ljungby på söndagskvällen. Enligt polisen ska 85 personer från två olika folkgrupper ha varit inblandade. Inga personskador har rapporterats in."---

"Det var vid sjutiden på kvällen som polisen larmades om att ett större bråk hade utbrutit på ett asylboende i kommunen.
Polisen uppger på sin hemsida att det ska ha varit 85 personer där alla "mer eller mindre" var inblandade. Flera polispatruller beordrades därför ut till adressen."---

"Bråket ska sannolikt ha blossat upp efter en händelse tidigare under söndagen då en 22-årig man greps och anhölls misstänkt för sexuellt ofredande mot barn, tror polisen."---

Smålänningen


 "När polisen kom till asylboendet i Annerstad i söndags för att avstyra bråket mellan de boende, fanns det ingen personal att prata svenska med.
— Det var kaos på boendet, och det var svårt att förstå vad som hade hänt. Ingen i personalen var ju svenskspråkig, säger Anders Karlsson, lokalpolischef."--- 

"Enligt uppgifter från polisen var 85 boende inblandade i bråket. Det var syrier som bråkade med afghaner, rapporterar polisen."---

 "Folk stod och gapade och skrek på varandra på boendet. Det hade varit bra att ha någon att kommunicera med på svenska för att förstå vad som hade hänt och göra sig förstådd, anser Anders Karlsson, polischef i lokalpolisområde Ljungby."---

Smålänningen


Anmäl
2016-01-26 22:58 #9 av: eskils

"Det var strax efter klockan två på eftermiddagen som en boende på asylboendet ska ha misshandlats av en annan person.

– Det var en man som ringde och på engelska berättade att han blivit slagen i bröstet och i huvudet av en annan man, säger polisens presstalesman Peter Adlersson till P4 Halland. Han mådde inte bra sade han. när han ringde.

Både polis och ambulans larmades till platsen.

Mannen var lindrigt skadad, men fick följa med ambulansen till vårdcentralen.

Enligt Peter Adlersson ska bråket har varit "internt" där gärningsmannen också bodde på asylboendet på Fun City."

SR


Anmäl
2016-01-27 23:53 #10 av: eskils

"Flera polispatruller skickades till ett asylboende i Åsele där en kvinna ska ha blivit misshandlad.
Larmet inkom till polisen vid 13.40 på onsdagen.
Det var en ordningsvakt som ringde och rapporterade att en kvinna på boendet blivit misshandlad av en man, även han en boende där. Men under samtalet till polisen ska ett ännu större bråk ha utbrutit mellan ett flertal personer på boendet.
"

Norran


Anmäl
2016-01-28 08:15 #11 av: [Carpinus]

"Ett dramatiskt bråk på ett boende för ensamkommande barn uppstod sent på onsdagen. De anställda tvingades låsa in sig när uppemot 20 personer, utrustade med tillhyggen, försökte ta sig mot personalutrymmena.

– Man har tagit med sig två personer till förhör misstänkta för våldsamt upplopp, säger Mathias Örtendahl, vakthavande befäl vid Kalmarpolisen.

Totalt är 19 personer misstänkta för våldsamt upplopp."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-01-28 12:56 #12 av: [helga21]

# 5 Det var uppenbarligen även för ensamkommande flyktingbarn. Och personalen låste in sig.

Anmäl
2016-01-28 14:00 #13 av: [Carpinus]

"På onsdagskvällen och natten har polisen varit ute på flera larm om bråk på olika boenden runt om i Västsverige.

Det första skedde i Kungälv halv tio på onsdagskvällen. Polisen hade kallats till ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Särbräcke."---

"En anmälan har upprättats, men det är oklart hur händelsen rubriceras."

Senare under natten, strax innan tretiden, har ytterligare ett bråk inträffat på ett boende i Skara. Den här gången kallas polisen till flyktingförläggningen på Stora Ekeberg, som ägs av Skaraborgsprofilen Bert Karlsson.

– Det är personalen som har stängt in sig efter hot från boende, berättar Thomas Fuxborg.

När polisen kommer till platsen visar det sig att det pågår ytterligare en händelse på platsen. En man som är boende på hemmet har misshandlat en kvinna som också är boende på hemmet. Thomas Fuxborg berättar att polisen kan gripa två personer på platsen.

– Det är två skilda händelser, en person grips för hot mot personal. Sedan grips ytterligare en för misshandel, säger han.

Polisen har nu inlett en förundersökning om händelsen.

De två händelserna är bara del av en rad olika händelser som under den senaste tiden har skett på boenden för personer med flyktingstatus eller ensamkommande flyktingbarn och ungdomar."---

GP

Lite rolig formulering: "De två händelserna är bara del av en rad olika händelser som under den senaste tiden har skett"...

Det här har pågått i åratal, och vi har i tidigare trådar kunnat konstatera att polisen lägger 30% av sin tid ute på fältet på att åka mellan olika förläggningar. Det som skett är att det eskalerat i takt med fler boenden, plus att media insett att det inte går att förtiga längre. Att uppmärksamma ett enskilt bråk är en sak, men bilden blir än mer skrämmande om man har helhetsbilden på vad som händer samtidigt, runt om i landet. 


Anmäl
2016-01-28 15:27 #14 av: [Alvsyssel1967]

Svenska folket tröttnar ... kokar över ....

https://youtu.be/2nX_q5DNcU4

Anmäl
2016-01-28 17:42 #15 av: [Carpinus]

"Fyra personer har gripits misstänkta för misshandel vid ett av Migrationsverkets boenden i Nässjö.

Den misshandlade personen ska ha fått motta sparkar och slag och är förd i ambulans till sjukhus, uppger Bo Kellert, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping."---

"Enligt Bo Kellert handlar det om straffmyndiga personer under 18 år."---

GT


Anmäl
2016-01-28 17:56 #16 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Jag hoppas regeringen tar in underlag för problematiken OCH utvärderar den. Inte för att bokföra folk men för de fakto vara av intresse att statistiskt att skriva ner vissa saker för att kunna undvika dess problematik i framtiden.

Anmäl
2016-01-28 20:10 #17 av: zorro2

enda sätt att undvika problemen är att utvisa direkt de som inte sköter sig. visst förstår att det inte är lätt och bo i ett boende med 20-50 andra men vad trodde dom, att dom skulle bo i var sin lägenhet, få jobb och eventuellt utbildning direkt vid ankomst. 

det är många utan jobb och boende, som är svenskar, eller andra generationssvenskar som har fått ge upp sina drömmar. så innan man tar in flera hjälp de som har varit utan bostad och arbete än längre tid, tycker jeg

Anmäl
2016-01-28 20:15 #18 av: Tjeja

Bästa sättet att lösa det, tycker jag, hade varit att aldrig släppa in dem i landet innan de bevisat att de förstår och respekterar våra lagar och regler. 

Tex skriva på kontrakt  innan de får komma in, kontrakt som hindrar dem från att få söka asyl och någonsin få inresa i landen igen om de bryter kontraktet.

Ääh det var bara en snabb impulsiv brainstorm-tanke bara.. men något åt det hållet i alla fall..

Man skulle inte släppt in så många som vi gjort till att börja med i alla fall! 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-01-29 03:43 #19 av: platinium

Tycker man måste sätta ner foten ordentligt, precis som ens egna föräldrar (förhoppningsvis) hade gjort om man betett sig illa. Dessa människor måste lära sig konsekvenser av sitt handlande. Man KAN INTE bete sig hur fan man vill och komma undan med det.

Kan man inte respektera auktoriteter, lagar, regler, m.m, då passar man uppenbarligen inte in i vårat samhälle. Vet hut! som man sa back in the day.

Anmäl
2016-01-29 08:18 #20 av: [Carpinus]

"Polisen får allt oftare rycka ut till olika hem för flyktingar, visar en intern rapport.

Ärendena märks med en särskild kod. Polisen i region Väst (Västra Götaland och Halland) uppger i rapporten att 372 händelserapporter och 222 brottsanmälningar gällande flyktingboenden gjorts mellan 20 oktober 2015 och 8 januari i år. Det är mellan fyra och fem utryckningar per dag.

Enligt Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, genereras ungefär tio procent av anmälningarna av en utomstående person. Det kan vara exempelvis skadegörelse eller mordbrand.

– Resten ligger på själva boendet och handlar om brott mellan boende eller mellan boende och personal, säger han.

Cirka 65 procent av brottsanmälningarna inom boendet utgörs av misshandel, olaga hot och ofredande.

Polisens rapport listar en rad problem. På flyktingboendena finns konflikter mellan grupper, bråk med många inblandade, avsaknad av inpasseringskontroll och religionsbaserade bråk. Kvinnliga poliser upplever svårigheter att agera vid utryckningarna. De tycker att deras auktoritet ifrågasätts av vissa män."---

"Statistiken över utryckningar och anmälningar gällande flyktingboenden är inte heltäckande. Ärenden kan till exempel ha fått en annan kod eller ha skett vid en annan tidpunkt."---

GP


Anmäl
2016-01-29 09:30 #21 av: zorro2

ja, så nu ska polis rycka ut till boenden, dom som redan är underbemannat och överarbetat. vart ska dom rycka ut till först kriminella gangsters som skjuter varann eller boenden som inte respekterar varann eller de regler som gäller i boenden. antar at det reglerna som dom inte respekterar som det uppstår bråk.

ok, att man har tagit in och hjälpt många flyktingar men tycker att dom som inte sköter sig ska utvisas. det är omöjligt att ha dygnet runt bevakning av boenden, koster mycket för samhället.  

Anmäl
2016-01-29 14:53 #22 av: [Carpinus]

"Polisen varnar nu för att man inte hinner med alla incidenter på asylboenden.

"Polisen har inte resurser att hantera samtliga ordningsstörningar som uppkommer på boenden", står det i MSB:s senaste rapport.

Samtidigt larmar Polismyndigheten om att personalen på asylboenden har för dåliga förutsättningar att klara av bråk och hot – och att väktarna är för få."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-01-29 14:59 #23 av: [Carpinus]

"Efter ett 20-tal våldsamma incidenter, var Anders en hårsmån från att bli knivhuggen på ett HVB-hem.Han bestämde sig därefter för att säga upp sig.
– För barnens och mina kollegors skull måste det komma ut hur det ser ut, säger han."---

"Men förra året sa han upp sig, efter att ha varit nära att bli knivhuggen under ett bråk på boendet.
– Det var en kille som jag bedömde som psykotisk. Han blev allt mer verklighetsfrånvänd, tog en kniv och attackerade en annan ungdom. Per automatik gick jag och en annan personal emellan – det var precis att vi inte fick kniven i oss själva.
Anders beskriver denna händelse som bara en bland ett 20-tal andra där våld var inblandat på boendet.
Vid ett annat tillfälle var det två ungdomar som hade en konflikt av religiösa orsaker och som urartade i misshandel
– Den ena killen blev väldigt, väldigt svårt misshandlad. Vi flaggade för det här problemet väldigt länge. Handlingsplanen var obefintlig."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-01-29 15:35 #24 av: Tjeja

Det dödliga våldet i Sverige minskar och invandringen har inte påverkat våldsstatistiken alls! Därför som polisen hinner med allt bråk så bra...

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-01-29 16:06 #25 av: Huygens

#23 Det verkar nästan vara maximal psykos. På ett fängelse hade det väl rört sej om högsta säkerhetsklassen för att skydda personalen och andra.

Det känns som om Migrationsverket måste arbeta på ett helt annat sätt med flyktingar som har råkat ut för hemskheter och fått krigspsykoser.

Anmäl
2016-01-29 16:17 #26 av: [Carpinus]

"Klockan 15.44 larmades polisen till ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Nässjö. Där hade en person blivit attackerad av fyra andra och fick föras till sjukhus med i nuläget okända skador, uppger polisen.
Patrullen som svarade på larmet grep fyra personer på boendet som nu misstänks för misshandel."---

"Alla inblandade uppges vara mellan 16 och 17 år gamla."

Aftonbladet


Anmäl
2016-01-29 16:21 #27 av: [Carpinus]

"R 291 är polisens kod för alla händelser och brott på asylboenden.

Bakom siffrorna gömmer sig tusentals brott - alltifrån dödsfall, till bombhot och bränder, skriver Svenska Dagbladet."---

"Dokument som SvD har tagit del av visar att det bland annat rör sig om 450 rapporterade bråk, 559 registrerade fall av misshandel, 37 självmordsförsök och tre dödsfall.

Dessutom finns två bombhot, fyra våldtäkter, 58 bränder och 96 försvunna personer."---

"– Det rör sig om fler fall än de siffror du har fått ut, det kan jag säga. Det är en jättestor utmaning, det är en påtaglig situation på boendena. Människor sätts samman med andra traumatiserade människor. Det finns en osäker vardag och en oro över att skickas tillbaka, minsta rubbning i vardagen kan trigga i gång en händelse, säger Tomas Wallberg, kommenderingschef vid Noa, till SvD."---

Expressen


Anmäl
2016-01-29 19:00 #28 av: [helga21]

Det döljer sig 5.000 fall bakom 291 enligt text-TV.

Anmäl
2016-01-30 14:15 #29 av: [Carpinus]

"Klockan 23:43 på fredagen larmades det om bråk på Rävlanda asylboende. Två personer har varit hotfulla och en av dem ska ha kommit över någon form av kniv.
– Det är en kille som bråkar, han har någon form av kniv och hotar personalen så de låser in sig i ett rum, säger Hans Lippens."---

"Enligt platschefen Ulf Josefsson är knivmannen inte bosatt på anläggningen utan ska ha varit där på besök.
– Jag antar att han har någon släkting eller bekant som bor där, säger Ulf Josefsson.
Varför mannen började bråka är oklart men det kan bero på missnöje över att internet legat nere."---

http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2974750-man-jagas-efter-knivhot-pa-bert-karlssons-asylboende

#20 Det här är väl ett sådant fall som Polisen inkludera i de tio procent som rubriceras som  "utomstående person" under kod 291.


Anmäl
2016-01-31 10:58 #30 av: eskils

#29 Otäckt! Fler citat ur GP-artikeln:

"Vi har såna här incidenter hela tiden och det måste få ett slut. Politikerna måste sätta ner foten och ta beslut om att de som begår såna här handlingar ska direktavvisas.

– Välkomna alla som följer svensk lag, utvisa resten direkt, säger Bert Karlsson."

Gillar inte Bert Karlsson annars, men detta kanske vore en idé? Då skulle man inte behöva behandla de kriminellas asylansökningar, och därigenom skulle väntetiden bli kortare för de skötsamma asylsökande som väntar på besked för att komma igång med utbildning och jobb.


Anmäl
2016-01-31 11:08 #31 av: [Carpinus]

Uppenbarligen börjar Bert Karlsson bli oroad. Så sent som i september sa han att "Jag kan säga att korvkiosken i Årjäng har nog mer problem i sin korvkö än vad vi har vid våra flyktingförläggningar".

Se även http://politik.ifokus.se/discussions/561f6029ce12c4741000460c-de-flydde-flyktingboende?discussions-1#17


Anmäl
2016-02-01 12:06 #32 av: [Carpinus]

"Under natten mot måndagen inträffade ett bråk på en flyktingförläggning i Ellös. På morgonen har polisen varit på plats för att reda ut händelsen.
– Det har varit bråk hela natten, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.
Personalen kallade polisen till flyktingförläggningen på måndagsmorgonen. Enligt dem ska det ha varit bråk större delen av natten och boendet ska vara sönderslaget."---

"Enligt polisens uppgifter har ingen skadats i tumultet. Däremot användes diverse tillhyggen i bråket och upptill 20 kan ha varit inblandade i händelsen. På morgonen ska personalen ha låst in sig i restaurangdelen och larmat polisen."---

"– Vi har två patruller som varit på plats i två timmar, berättar Stefan Gustafsson.
Nu har en anmälan om skadegörelse och misshandel upprättas.
Förläggningen på Ellös drivs av Jokarjo AB. I lördags pratade GP med företagets ägare Bert Karlsson, då berättade han att det generellt blivit bråkigare under senare tiden.
– Det är bråk överallt, det har blivit fruktansvärt mycket allvarligare senaste månaden, sade Bert Karlsson till GP."

GP


Anmäl
2016-02-01 13:52 #33 av: [Alvsyssel1967]

Ytterligare en rapport :

På Ön Orust Sveriges 3:e största Ö belägen på Västkusten 10 Nord om Göteborg så har denna Bohuslänska pärla med fiske och frakt traditioner, kuttrar, segelfartyg, fraktfartyg, röda sjöbodar och ett hårt arbetande folk, inåt Ön lika hårt arbetandes bönder nu fått under några år smaka på mångkulturen och det duggar tätt om rapporterna om bråk på boenden, personal som sjukskriver sig, detta fruktansvärda otack och de asylsökandes beteenden i särklass grovt förhatligt. Migrationsverket påtvingar kommunen ensamkommande barn/vuxna och vi ser effekterna utav hur man förvaltar allting : Nya cyklar och dyra kläder, ny mobiltelefoner naturligtvis avancerade sådana, halal slaktad mat, även om det inte finns på Orust eller ens i närheten så skall denna mat fraktas varje dag eller så ofta det är nödvändigt till Ön.

De definitivt vuxna flyktingar och asylsökande öppnar fönstren och kastar ut sopor, ölburkar, glasflaskor, plastflaskor, tömmer askkoppar och svinar ner rent allmänt.

Vi dokumenterar allt, hela tiden. Inga barn och absolut inga ensamma flickor får gå i närheten utan övervakning av vuxna. Det finns anledningar till det.

Man gråter över att denna Bohuslänska pärla som en gång var så vacker nu blivit något väldigt få önskade .....

Anmäl
2016-02-01 14:29 #34 av: [Carpinus]

#32 En förläggningsföreståndare som talar klarspråk - man tackar!

"Strax innan jul mordhotades Veronica Hakemo av en boende på den flyktingförläggning som vandaliserades i morse. Hon fick polisbeskydd och sjukskrevs från jobbet i sex veckor.
– Det var en man som var väldigt hotfull. Han sa att han visste vad jag hette, vad mina döttrar hette och var vi bodde. Vi skulle halshuggas, säger Veronica Hakemo.
I dag var hennes första dag på jobbet sedan mordhotet, och den fick alltså en våldsam början. Hon hade inte mer än hunnit hänga av sig jackan när bråket bröt ut.

Men trots att stämningen under morgonen var hätsk och obehaglig, låter Veronica Hakemo ändå mer uppgiven än rädd när GT pratar med henne.
– Det här är vardagsmat för oss. På en millisekund kan det gå från diskussion till fullt slagsmål, berättar hon.
Orsakerna till bråken är oftast triviala, förklarar Veronica. Någon kan ha blivit av med sin tvättid, en annan reagerar över att det tar för lång tid i matkön, en tredje blir förbannad på att det inte går att byta rum.
– Men till stor del bottnar det nog i konflikter som man tar med sig från hemlandet. Diskussioner om politik blossar lätt upp och blir till enorma gräl, säger Veronica.

Migrationsverket har hyrt in ett vaktbolag som patrullerar på flyktingförläggningens område varannan timme. Det ger en viss trygghet, men löser inte det som Veronica Hakemo anser är det grundläggande problemet: att de boende som missköter sig inte riskerar några negativa konsekvenser.
– Så får det inte vara. Samma regler måste gälla för både asylsökande och svenskar. Du ska inte kunna slå ner någon utan att straffas. Men utan de fyra sista siffrorna i personnumret händer det ingenting, säger Veronica."---

GT


Anmäl
2016-02-01 14:52 #35 av: Bermudas

Det borde snart vara lag på att alla dessa som öppnat dörrarna på vid gavel i sin enorma "människokärlek " skulle få praktisera ett par månader på dessa anläggningar.
Redan tidigt fanns det tecken men man valde att blunda och lovade "att det löser sig" inga gränser skulle finnas.
Jo tjena...löser sig....nån annan får sopa upp och riskera livhanken och utsättas för daglig psykisk stress.
Och vad kostar inte vaktbolagen som nu fått heltidsysselsättning på boenden.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-01 14:55 #36 av: Bermudas

#33

"Vi dokumenterar allt, hela tiden. Inga barn och absolut inga ensamma flickor får gå i närheten utan övervakning av vuxna. Det finns anledningar till det."

Bra att ni är försiktiga! Jag visste inte att även Orust blivit en sådan plats. Jag förstår sorgen. Jag har varit på en ö i närheten som barn...och vackrare plats finns knappt på denna jord.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-02 14:31 #37 av: [Carpinus]

"Polisen fick rycka ut till asylboendet Hotell Eskilstuna efter att ett bråk utbrutit tisdagen. Larmet kom vid 12.30-tiden.

Som mest fanns sju polisbilar på plats för att reda ut situationen.

Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren rör det sig om ett knivdrama, som ska ha uppstått i samband med en avvisning. Vakthavade befäl vill dock inte bekräfta de uppgifterna.

– Vi vet inte så mycket än. Det tar lång tid att reda ut sånt här när man ska hålla förhör med tolk, säger Annika Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Klart är att två personer fördes till polisstationen. 

– Det är lite rörigt. Det handlar egentligen om två olika händelser, säger polisens yttre befäl Conny Östberg."---

Eskilstunakuriren


Anmäl
2016-02-02 21:57 #38 av: Fillifjonkan60

Det är för fan inte klokt! Tog dom med sig kriget hit? Jag trodde dom flydde för att slippa krig! ArgFunderar

Jag skulle sagt upp mig, aldrig att jag skulle vilja hjälpa nån som hotar mig och min familj. 

"Skulle halshuggas

Strax innan jul mordhotades Veronica Hakemo av en boende på den flyktingförläggning som vandaliserades i morse. Hon fick polisbeskydd och sjukskrevs från jobbet i sex veckor.

– Det var en man som var väldigt hotfull. Han sa att han visste vad jag hette, vad mina döttrar hette och var vi bodde. Vi skulle halshuggas, säger Veronica Hakemo.

I dag var hennes första dag på jobbet sedan mordhotet, och den fick alltså en våldsam början. Hon hade inte mer än hunnit hänga av sig jackan när bråket bröt ut.

Men trots att stämningen under morgonen var hätsk och obehaglig, låter Veronica Hakemo ändå mer uppgiven än rädd när GT pratar med henne.

– Det här är vardagsmat för oss. På en millisekund kan det gå från diskussion till fullt slagsmål, berättar hon."

Anmäl
2016-02-03 11:04 #39 av: [Carpinus]

"På söndagseftermiddagen kallades polisen till ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Ystad.

En pojke i 16-årsåldern började bråka med personalen.

En polispatrull kom till boendet och grep pojken. Han släpptes av åklagaren efter förhör, men han är misstänkt för olaga hot mot en kvinna och en man i personalen, samt skadegörelse."

Ystads Allehanda


Anmäl
2016-02-04 13:31 #40 av: [Carpinus]

"Pojken kom som ensamkommande flyktingbarn till Sverige i september förra året."---

"På kvällen den 15 september – alltså i samma månad som pojken kom till Sverige – frågade tre 16-åriga pojkar från Afghanistan, som bodde på samma transitboende, om pojken ville följa med ut på en promenad, till den lokala affären.
Det ville han.
– Det som hände sedan är i det närmaste oförklarligt. Men min slutsats är att det egentligen inte funnits något sexuellt motiv utan att avsikten varit att skända och förnedra, säger advokat Jörgen Malmunger, pojkens målsägandebiträde, till Dagens Nyheters reporter Lasse Wierup."---

"Två av 16-åringarna dömdes i december förra året av Ystads tingsrätt till sluten ungdomsvård. Påföljden blev åtta respektive tio månader – men försvaret vill få domen prövad i hovrätten över Skåne och Blekinge. Där är vi nu.
"---

Kvällsposten


Anmäl
2016-02-04 21:14 #41 av: [Carpinus]

"Polisen fick rycka ut till asylboendet utanför Pajala.
– Ett tiotal personer lär vara inblandade i ett bråk. Bland annat ska brandlarmet ha utlöst, säger vakthavande polisbefäl Mikael Norén.
Bråket utbröt på ett boende i byn Erkheikki vid 16-tiden på torsdagen. Upprinnelsen till skärmytslingen är för närvarande okänd. Det är oklart om någon person skadats.
Räddningstjänsten och polisen uppges inte vara framme på platsen ännu. (16:51)
Enligt ännu obekräftade uppgifter lär bråket vara över.
Uppdaterad, 19.10:
Det visade sig vara två män som bråkat och flera andra personer hade gått mellan för att lugna ned duon. Polis har varit på plats och upprättat två anmälningar om misshandel."

Norrbottenskuriren


Anmäl
2016-02-04 21:15 #42 av: [Carpinus]

#41 Verkar ha löst sig den här gången, men det väcker ändå några en del tankar. Bråket i Erkheikki utbröt vid fyratiden, och en timme senare var polisen inte framme ännu. Nu var det tio som slogs - hur mycket polisresurser finns det i Pajalatrakten om det är det dubbla antalet som slåss på blodigt allvar, med knivar, krossat glas och bordsben? (Det lär finnas femtio personer på boendet.)

Norra Lapplands polisdistrikt sträcker sig från Karesuando i norr till Kåbdalis i söder med polisstationer i Kiruna, Gällivare och Jokkmokk. I Pajala kan polisen stå till tjänst med "anmälan, tillstånd, hittegods och cyklar" enligt sin hemsida. Från Kiruna till Pajala är det 18,5 mil, från Jokkmokk till Pajala 23,3 mil och från Gällivare till Pajala 14,3 mil.
Enligt en uppgift jag funnit på nätet var Polisen på plats i Erkheikki tre gånger på en dag i november.


Anmäl
2016-02-04 23:36 #43 av: eskils

#40 Åtta och tio månader för grov våldtäkt är för lågt! De borde ha dömts till utvisning också.

Hemsk berättelse, läste den i DN.


Anmäl
2016-02-04 23:39 #44 av: eskils

"Tio månaders fängelse döms den man till som i december skar en annan man på ett asylboende i Ulricehamn.
Upprinnelsen till bråket var att en grupp av personer lyssnade på hög musik när flera andra personer försökte sova.
Då rösterna höjdes reste sig en man ur sin säng för att gå emellan de män som tjafsade med varandra.
Mannen som försökte gå emellan attackerades av 23-åringen med något som såg ut som en kniv. Det vassa föremålet träffade mannen i magen och på sidan av kroppen. Mannen som utsattes för attacken ramlade ner på golvet. Det var troligen tre hugg som han utsattes för.
Samtidigt som mannen utsattes för hugg var det andra personer som slog och sparkade på honom.
Den dömde 23-åringen förnekar gärningen."

Ulricehamns tidning

Och varför döms han inte till utvisning?? Tycker vi om att ha sådana personer i vårt land?


Anmäl
2016-02-05 16:46 #45 av: Tjeja

Ja var är alla utvisningar...?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-02-05 18:20 #46 av: [helga21]

# 43 Sverige utvisar inte minderåriga.

Anmäl
2016-02-05 18:24 #47 av: eskils

#46 Då måste man (tycker jag) först göra en noggrann åldersbestämning på brottslingarna innan man behåller dem i landet.


Anmäl
2016-02-05 19:52 #48 av: [helga21]

# 47 Det måste göras innan rättegången i så fall av migrationsverket.

Anmäl
2016-02-05 20:36 #49 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Sager som #47 att man måste göra en regelrätt ålderbestämning. och sen om det är av migrationsverket eller annan  likvärdig enhet spelar ingen roll.  Är du straffmyndig så är du, punkt slut.

För dem som leveri la-la-.land så är det fullkomligt  "brukligt" att ange annan ålder ( mycket lägre) än den faktiska åldern.

Anmäl
2016-02-05 21:20 #50 av: [Carpinus]

"Polisen har larmats till knivbråk på två olika flyktingboenden.

På ett av boendena ska en man ha knivskurits i ansiktet, uppger polisen.

– Vi är inte framme än, säger Stefan Gustafsson på polisen.

Det var strax efter 20-tiden som polisen larmades till ett knivbråk på ett flyktingboende i Vänersborg och ytterligare ett i Falkenberg.

På båda flyktingboendena ska någon ha knivskurits."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-06 13:14 #51 av: [Carpinus]

"Den förre S-politikern Jan Emanuel Johansson tog hösten 2014 över hvb-hemmet "Hoppet Kil" utanför Uppsala. I december 2015 brann huset ner till grunden och en 16-årig asylsökande pojke misstänks nu för grov mordbrand.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om flera incidenter på boendet, bland annat narkotikabrott, skadegörelse och mordförsök på en granne. Det sistnämnda dömdes en pojke, boende på hemmet, för i slutet av november förra året.

Grannar som Aftonbladet har varit i kontakt med anser att ungdomarna som vistas på boendet inte får den vård de behöver och att miljön är direkt skadlig för dem."---

Jan Emanuel säger själv:

"– Ungdomar och personal känner sig utsatta. Vi har tvingats ta en advokat till hjälp, därför har jag uppmanat dem att ta kontakt med ett juridiskt ombud, säger han.

Deras (grannarnas) bild är att du hotar dem, vad säger du om det?

– Jag har försökt att på alla tänkbara sätt bjuda in dem men oavsett hur man betett sig har man fått anmälningar. När jag märker att det går ut över personal och boende, då måste jag agera."---

Aftonbladet

I gårdagens tidning sa Jan Emanuel Johansson däremot följande:

"– Jag äger bolaget, jag är inte involverad i verksamheten. Jag har aldrig träffat pojkarna, jag har aldrig träffat personalen, förutom kanske någon vid något tillfälle. Därför kan jag inte och får jag inte uttala mig om enskilda ärenden."---


Anmäl
2016-02-06 13:17 #52 av: [Carpinus]

#51 Min åsikt är att det borde vara en  självklar plikt för alla som driver en flyktingförläggning att ha träffat varenda en av sina anställda personligen minst en gång, oavsett om man äger ett asylimperium eller ett litet boende.


Anmäl
2016-02-06 18:57 #53 av: [helga21]

# 49 Vad jag menade är att domstolar utreder inte utan de dömer. Vill någon ha en åtalad utvisad så är det åklagarnas sak att ange detta och till syvende och sist politikerna i Sverige Riksdag som stiftar lagar. 

Anmäl
2016-02-08 08:33 #54 av: [Carpinus]

"Fyra personer är misstänka för misshandel och våld mot tjänsteman efter ett bråk på ett boende för ensamkommande barn utanför Kalmar.

Ett bråk bröt ut på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Söderåkra utanför Kalmar på söndagsförmiddagen. Polisen kunde gripa en 16-årig pojke misstänkt för misshandel när de kom till platsen.

Enligt polisen ska flera ungdomar ha varit inblandade i bråket. En anställd ska även ha blivit sparkad."---

SVT


Anmäl
2016-02-08 11:20 #55 av: [Carpinus]

"Vid niotiden på lördagskvällen utbröt ett bråk mellan de boende på en flyktingförläggning i Munkfors. Tre personer fick föras till sjukhus för vård och fyra person greps för grov misshandel.

- Det är kvinnor och barn som har blivit misshandlade, säger Peter Uulas, presstalseman vid Värmlandspolisen. Det är sju målsägare och vi vet inte riktigt vad som hände än men en kvinna fick en tallrik i huvudet och en skada på fingret.
De fyra som greps misstänkta för misshandeln och grov misshandel är alla män. Den yngsta släpptes igen under söndagen, medan de andra tre männen anhölls."

VF


Anmäl
2016-02-08 20:04 #56 av: [Carpinus]

#34 "Veronika Hakemo har just kommit tillbaka efter sex veckors påtvingad ledighet sedan hon och hennes döttrar blev dödshotade. Hon går runt på boendet med Bert Karlsson och visar hur det ser ut efter bråket.
– Möblerna som gick åt i måndags ligger på tippen. Här har varit många sådana omgångar och det går ju några möbler varje gång, säger hon."---

"Veronika Hakemo märker att saker har förändrats på boendet:
– I början var de måna om huset och om personalen. Det kunde vara någon som fick ett utbrott - men då hade vi 50 personer som ställde sig och liksom tryckte ner den personen och sa ”nej, var snäll mot personalen” och sådär. Nu är det tvärtom, säger hon."---

SVT


Anmäl
2016-02-09 18:24 #57 av: [Carpinus]

"Två män i övre tonåren är misstänkta för att ha våldtagit en yngre landsman på en flyktingförläggning för ensamkommande barn i Värmland."---

"Polis och åklagare är mycket förtegna om det som uppges ha hänt på förläggningen för en dryg månad sedan.
– Förundersökningssekretess gäller, bland annat för att det rör sig om en misstanke om sexualbrott, säger åklagaren.
De misstänkta övergreppen, våldtäkt vid två olika tillfällen, har ända från början omgärdats av sträng sekretess."---

"Åklagare begärde efter ett par dagars förhör och utredningsarbete att de båda anhållna tonåringarna skulle häktas, som misstänkta för våldtäkt. Värmlands tingsrätt sa nej och beslutade att den ene mannen skulle försättas på fri fot.
Han nekar till brott och rätten hänvisade bland annat till mannens låga ålder. Åklagaren beslutade då att dra tillbaka häktningsframställan mot den andre mannen som också försattes på fri fot. Båda två är fortsatt misstänkta för våldtäkt."---

NWT


Anmäl
2016-02-09 18:29 #58 av: [Carpinus]

Operation Alma upphör som planerat nästa vecka, men kodningen 291 kommer att vara kvar året ut, enligt Polisen.

"– Syftet med kodningen är att få en grund för dialog med de olika polisregionerna om hur deras belastning påverkas. Vissa ärenden kanske bara tar några minuter. Andra kan vara svåra situationer som kräver stora resurser, säger Thomas Wallberg, som är nationell kommenderingschef för Alma.

Han nämner särskilt olika konflikter som kan uppstå på större boenden för asylsökande - inom familjer, mellan familjer, religiösa konflikter, eller av andra skäl.

– Det kan bli upploppsliknande situationer som vi inte är vana vid, påpekar Thomas Wallberg."---

TT


Anmäl
2016-02-10 07:02 #59 av: [Carpinus]

"En knivskuren man kom in till akuten i Västervik på tisdagskvällen. Mannen ska vara allvarligt skadad och en tonåring har gripits misstänkt för mordförsök.
Den knivskurne och den gripne bor på samma flyktingförläggning enligt polisen, och det är även där det misstänkta mordförsöket ska ha skett.
– Ja, det har skett på förläggningen, säger P-O Jansson, inre befäl på polisen i Kalmar."---

"Tonåringen ska vara 15 eller 16 år gammal, tror polisen.
– Han hör till en familj där, säger P-O Jansson.
Även den knivskurne mannen har sin familj på förläggningen enligt polisen."---

Kvällsposten


Anmäl
2016-02-11 22:07 #60 av: [Carpinus]

#59 Västervik - igen...

"En pojke, under 18 år, ska ha misshandlat en kvinna och en man på ett asylboende i en mindre ort i Västerviks kommun, och hotat dem med kniv.

Polisen fick in larmet klockan 17.20 på torsdagskvällen och åkte till platsen.

– Han hade lämnat byggnaden men påträffades i närheten, säger Christer Karlsson, vakthavande befäl i Kalmar län.

Pojken greps vid 18-tiden på kvällen."---

VT


Anmäl
2016-02-11 22:14 #61 av: [Carpinus]

"Polisen fick under torsdagskvällen larm om ett bråk på ett asylboende i Svenshögen i Stenungsund. När de kommer till platsen har två personer skadats lindrigt och vittnen pekar ut två berusade personer som pådrivande i bråket.

– Alla inblandade bor där, det är internt alltihopa, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

En av de skadade har ett litet skärsår men ingen behöver ambulansvård."---

"Det var personalen på boende som larmade om bråket, enligt Stefan Gustafsson jobbade personen ensam.

– En ensam person har haft hand om 160 boende, säger han."

SVT


Anmäl
2016-02-11 22:29 #62 av: [Carpinus]

#42 Pajala - igen...

"– Vi har just nu en allvarlig och hotfull situation på ett flyktingsboende i Pajala berättar vakthavande polisbefälet Tomas Schäufele.
Det är personal på boendet som ringt in om ett stort slagsmål och en hotfull stämning.
– Personalen, 3-4 personer, har tagit sin tillflykt till ett hus intill boendet. Vi har flera polispatruller, från Kalix, Gällivare och Luleå på plats däruppe för att kunna gå in, säger Schäufele."---

"Även i Boden är det just nu ett bråk som kräver en polisinsats berättar länsvakthavande befälet Tomas Schäufele."

Norrbottenskuriren


Anmäl
2016-02-12 08:03 #63 av: [Carpinus]

#60 Komplettering: "En ung man anhölls efter ett bråk på ett asylboende i Västerviks kommun och är nu misstänkt för mordförsök."---

"Polisen är i nuläget väldigt fåordig men mer information kommer att släppas under dagen.

I tisdags blev en man knivskuren, som ledde till allvarliga skador, också det på ett asylboende i Västerviks kommun. En yngre man anhölls även då misstänkt för mordförsök."

SVT


Anmäl
2016-02-12 09:40 #64 av: [Carpinus]

#62 (Uppdatering.) Nu hände alltså precis det som förvarnades om i #42:

"Personalen på ett asylboende i Pajala flydde till ett intilliggande hus när ett storbråk bröt ut bland de asylsökande. 30–40 personer ska ha varit inblandade i bråket."

"Larmet kom från personalen vid 20-tiden på kvällen. Polisen skickade flera patruller från hela Norrbotten till boendet.

– Vi har ju en framkörningstid på två timmar. Vi är på plats där fortfarande, men nu har det lugnat ner sig och vi försöker bena ut vad som har hänt, säger Patrik Linder."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-12 19:55 #65 av: [helga21]

# 64 Norrlänningarna är hårt prövade.

Anmäl
2016-02-13 12:56 #66 av: [Carpinus]

"Trollhättans inre befäl Karl-Johan Främling uppskattar att mellan 25 och 40 personer har varit inblandade i nattens bråk på asylboendet Restad gård i Vänersborg.

– Det var som så ofta att småbarn hade börjat bråka, sen slutade det med att föräldrarna blev förbannade, säger han.

På grund av den stora mängder inblandade, har det varit svårt för polisen att reda ut vem som gjort vad mot vem."---

GT


Anmäl
2016-02-13 22:58 #67 av: [Carpinus]

"En man har dött och tre har skadats efter ett knivbråk på ett asylboende i Ljusne.
– En person avled på väg till sjukhus, säger Christer Nordström på polisen.
Polisen har stormat asylboendet och nu fört ut tre män.
Flera personer ska av oklar anledning ha börjat bråka på ett asylboende i Ljusne, utanför Söderhamn. Bråket ska ha trappats upp när en av personerna drog kniv eller något annat vasst föremål.
En person dog och ytterligare tre personer, 15-25 år gamla, har skadats i bråket.
– Personen avled tydligen i en privatbil när man var på väg att köra honom till sjukhus, säger Christer Nordström, presstalesman på polisen.
Nu utreder polisen händelsen som mord och mordförsök."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-14 14:03 #68 av: [Carpinus]

 #67 "Bråket på asylboendet var mellan två olika grupper, enligt en boende.
Den döde mannen bodde i Söderhamn och kom till Ljusne på lördagen.
– De kom med bilar och var 10 till 15 personer, säger Seraj, 36."---
Enligt Seraj, 36, startade bråket redan i förrgår."---

– Det var ett bråk mellan två grupper, en här från Ljusne och en från Söderhamn. I förrgår kväll startade ett bråk på en fest i Söderhamn, säger Seraj.
Dagen efter, alltså under lördagen, kom Söderhamnsgänget till Ljusne.
– De kom med bilar och var 10 till 15 personer. Det uppstod bråk igen och tyvärr slutade det med att någon blir knivhuggen, säger Seraj.
Han vet inte vad som är orsaken till bråket och vad som sagts.
Enligt Seraj bor den anhållne i Ljusne."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-15 21:19 #69 av: [Carpinus]

"Ett 20-tal ungdomar bråkar på ett flyktingboende i Vallentuna.

Personalen har låst in sig och larmat polisen.

– De ringde till oss och var mycket rädda. Det verkar vara aggressivt, säger Sven-Erik Olsson på polisen."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-15 22:08 #70 av: Fillifjonkan60

Fullständigt sanslöst! Arg Jag som trodde att folk som flyr krig vill ha det lugnt och tryggt omkring sig i nya landet, men jag verkar ha fel...Funderar Funderar

Anmäl
2016-02-15 23:06 #71 av: [Carpinus]

#69 Uppdatering: enligt senare uppgifter berodde utryckningen på att ungdomarna var missnöjda med maten som serverades, och polisen lämnade utan åtgärd.

http://www.expressen.se/nyheter/brak-pa-boende--personal-har-last-in-sig/


Anmäl
2016-02-16 17:05 #72 av: [helga21]

"# 71 Och ett tiotal av dessa ensamkommande packade och lämnade boendet! Och var tog de vägen?

Anmäl
2016-02-16 17:14 #73 av: [Carpinus]

#72 "Några ungdomar som bodde på hemmet avvisades av polis. I nuläget är det oklart vad dessa personer gör. Kommunens socialjour är inkopplad."---

Mitti


Anmäl
2016-02-16 21:01 #74 av: Fillifjonkan60

Men det är ju total kaos lite här och där! Förskräckt

Anmäl
2016-02-16 22:21 #75 av: [Carpinus]

"En person har först till sjukhus efter ett slagsmål mellan flera män i anslutning till ett asylboende i Skara.
Polisen har gripit tre personer misstänkta för misshandel.
Bråket har ägt rum vid ett av företaget Jokarjo AB:s boenden som drivs av Bert Karlsson.
– Sådant här händer varje dag. Det enda som kan göra något åt saken är hårdare tag från våra politiker, säger Bert Karlsson."---

"Skaraprofilen menar att det enda som kan få stopp på bråken är hårdare krav på människorna som väntar på besked om att få stanna i Sverige.
– Det är det enda som hjälper. Ger man sig på varandra och begår brott anser jag att man inte borde få söka asyl. Vi kan inte ha vakter eller poliser som bevakar alla personer. Hårdare tag från våra politiker är det enda som hjälper, säger Bert Karlsson."


Expressen


Anmäl
2016-02-16 22:29 #76 av: Tjeja

#70 vi har ju redan inbördeskrig i vissa områden här för "flyktingarna" vägrar lämna våldet dem flytt från..Ledsen

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-02-17 17:40 #77 av: [Carpinus]

"Efter de allvarliga incidenterna som nyligen inträffat på boenden för ensamkommande flyktingbarn i Östersund så vidtar nu Socialförvaltningen åtgärder.

"Efter dödsfallet på ett boende i Mölndal i januari så skulle Socialförvaltningen i Östersund göra en rad åtgärder för att öka säkerheten för boende och personal, bland annat så skulle personalen få personlarm och en coach skulle anställas på varje boende som en hjälp för barnen. Men nyligen framkom det att de skett flera allvarliga incidenter på HVB-hem i Östersunds kommun. Så nu ska en rad ytterligare åtgärder genomföras på grund av de som inträffat.
– Samtliga i personalen ska få utbildning i hot och våld. Sen ska vi göra en risk- och konsekvensanalys för att alla i personalen och på boendet ska känna sig trygga säger Lena Hellberg teamchef på avdelningen Ung integration i Östersund."---

"De händelser som har gjort att man nu agerar är dels två incidenter på hem där våld och hot om våld har förekommit men som inte varit riktat mot personal och dels det knivbråk som utspelade sig vid Ica-butiken i Valla i söndagskväll."---

SVT


Anmäl
2016-02-19 14:10 #78 av: [Carpinus]

#42 "-Vi har fått 163 000 nya människor på ett år. Anläggningsboenden ligger ofta i glesbygd med lång framkörningstid för polisen. Ett lokalpolisområde kan vara nästan lika stort som ett mindre europeiskt land och befolkningsökningen i avfolkningsbygd kan landa på tusen procent.

-Det är en enorm utmaning för hela polisen, säger Patrik Engström."

GP


Anmäl
2016-02-19 14:20 #79 av: Bermudas

#78 "-Det är en enorm utmaning för hela polisen, säger Patrik Engström."
"Utmaning".....
Undrar när något kan benämnas som "problem " nuförtiden?
Är det ordet helt struket ur vokabuläret?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-19 14:52 #80 av: [Carpinus]

#79 Så sant! Som Per Gudmundson har uttryckt det: "Ett näraliggande fenomen finns i den amerikanska vanan att hitta positiva omskrivningar för svåra problem: ett handikapp beskrivs som en challenge. Ingen vill ju framstå som oförmögen, och därför talar våra politiker och tjänstemän allt oftare om utmaningar, även när problemen tycks vara olösliga. För en integrationsminister, till exempel, är Sverige fullt av spännande utmaningar."---

(Ovanstående som ren OT: räknar med att tråden skall fortsätta att användas åt att skildra problem på förläggningarna, såväl i tätort som i ödemark...)


Anmäl
2016-02-19 17:27 #81 av: [Carpinus]

#78 "Det är polisen som brukar genomför utvisningar av asylsökande som fått avslag på sin ansökan. Men det kommer inte att gå med nuvarande resurser, anser polisfacket i Region Nord, ett område som täcker halva Sverige från Sundsvall i söder till Kiruna i norr.

– Vi har så långa avstånd häruppe. Ska vi utvisa 5000 flyktingar som är Migrationsverkets beräkningar, blir det som att lämna inlandet åt vargarna, säger Jan Johansson, huvudskyddsombud på polisen i Region Nord.
Många asylboenden ligger också i glesbygd där det inte finns poliser, vilket innebär en lång resväg."---

"– Vi har speciella förhållanden i norra Sverige, allt tar längre tid på grund av avstånden. Utredningarna tar också längre tid. Vi ska ha tolk och kan få vänta på det, säger Micael Säll Lindahl."---

Sveriges Radio


Anmäl
2016-02-21 19:05 #82 av: [Carpinus]

"Polispatruller larmades under söndagen till ett larm om bråk på ett boende utanför Båstad. Enligt de första uppgifterna skulle två personer ha skadats i bråket."---

"Polisen larmades till platsen klockan 17.19 efter att uppringare berättat att det uppstått bråk på boendet, som enligt polisen ska vara ett boende för asylsökande.

– Det finns inga uppgifter om allvarliga skador, berättade Mia Sandgren på polisens ledningscentral strax efter att larmet gått."---

"Ingen person ska ha skadas allvarligt i bråket, en person som chockades i samband med händelsen undersöktes av ambulanspersonal. Personen bedömdes inte vara i behov av sjukhusvård."---

Kvällsposten


Anmäl
2016-02-23 19:50 #83 av: [Carpinus]

"Vid 19.07 larmade personalen på ett asylboende i Ånge SOS Alarm efter att en person blivit knivskuren. Den skadade ska ha blivit huggen i bröstet och armarna. Det är oklart hur allvarligt skadad personen är.

Polisen är på väg till platsen.

– Vi har tio mil att åka, men vi är snart där. Jag har skickat fyra bilar eftersom det är så många som bor där, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Ambulansen har kommit fram till boendet, men avvaktar med att gå in tills polisen har kommit.

Personalen på boendet uppgav att den misstänkta gärningsmannen, som uppges vara en man i 30-årsåldern, flydde från platsen. När polisen kom fram till boendet kunde de gripa den misstänkta."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-26 10:54 #84 av: [Carpinus]

"En kniv har beslagtagits och en 32-årig man har gripits misstänkt för misshandel efter ett stort bråk på ett asylboende i småländska Målilla.

När polisen fick larmet vid 00:55 natten till fredagen fick de uppgifter om att mellan tio och 15 personer slogs och att en eller flera personer var skadade. Polispatruller och ambulanser skickades till platsen. Där greps den misstänkte 32-åringen. Han är nu misstänkt för misshandel, försök till misshandel efter att ha sparkat en 18-årig man, också den boende på asylboendet, skadat hans finger och rispat hans mage med ett föremål."---

Expressen


Anmäl
2016-02-26 11:05 #85 av: Hayabusa

Vardagsmat, sorgligt nog.

Anmäl
2016-02-26 12:03 #86 av: [Carpinus]

#85 Ja, tyvärr är nog det sant! När jag började följa upp bråken på asylboenden och boenden för ensamkommande så uppmärksammades det mesta som hände. Men under senhösten och vintern har det blivit så frekvent med bråk att det bara går att bevaka större incidenter, sådana där vapen förekommit samt om någon kommit till skada.

Däremot tycks det faktiskt ha gått mot en ökad öppenhet nu från större media - tidigare var det oftast i lokalpressen man fann artiklar om bråken. Jag tror att det kan bero på att det finns alternativa källor på nätet med allt bättre nyhetsförmedling som gjort att "gammelmedia" insett det lönlösa i att förtiga det som händer - det når ut till allmänheten ändå!


Anmäl
2016-02-26 12:15 #87 av: Hayabusa

#86 Sanningen att säga så tror jag att folk i allmänhet "vänjer sig" för dylika händelser. Ungefär som de tiggare som sitter utanför butikerna. I början känns det ovant, men numera är det ingen som höjer på ögonbrynen (eller bryr sig).

Personligen tror jag att det finns en hel del frustrerade människor på alla dessa boende. Drömmen om ett nytt liv i Sverige blev inte som de trott och sakta men säkert inser de hur verkligheten kommer att te sig.  

Anmäl
2016-02-26 14:12 #88 av: Bermudas

Det har ju varit en del självmord också. Visst kan det vara så att drömmen som hägrat förvandlats till tröstlös väntan och gråväder och det blir för mycket för en del. En annan sak är nog att många sålt allt de har för att söka sin framtid i Europa och nu ångrat sig men så är det försent och en enorm förödmjukelse att resa hem igen. De har varit naiva och lockats av smugglare och utlovelser. (Dom "goda" vet inte hur illa dom gör när de lovar runt och håller tunt.) Sen finns det några med traumatiska erfarenheter som får dem att må dåligt och de väljer självmord. Det är så sorgligt.

Visst har vi vant oss med alla dessa händelser. Det har blivit vår vardag också på något vis. Men det kommer nya händelser som kommer skaka om ordentligt. Volymen höjs hela tiden.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-26 14:22 #89 av: Hayabusa

#88 Inte bara tröstlös väntan & gråväder utan kanske också insikten att det är en jäkla uppförsbacke man hamnat i. Kanske hade man förställningen att: "Kommer jag bara fram till Sverige - då är jag "hemma"". Att få ta del av "det goda livet" i Sverige handlar om så mycket mer än att komma innanför gränsen.

Som jag skrev, man vänjer sig. Vem reagerar på en "duell" med skottlossning? För 30 år sedan så var landet i chock, det kändes mer än overkligt. Idag? Nej...sannerligen har samhället ändrats.

Anmäl
2016-02-26 14:35 #90 av: Bermudas

#89 Nej många inser nog att de satsat alla ägg i fel korg och det blev inte alls som man tänkt. Att ta sig hit kanske var den "roliga" äventyrliga biten, framtiden hägrade och det var gemenskap även om det var kämpigt att resa på det sättet, men sen kom vardagen på boendet och luften gick ur dom. Många som blir deprimerade blir aggressiva. Jag befarar att det kommer bli mycket värre med tiden.
På flashback diskuterar man en bild som postats på social media, man vet inte säkert vad killen har för vapen i handen, några tror det är en soft air gun, men en som låter verkligt kunnig påstår att den måste vara äkta. Jag vet inte vad jag ska tro men det är i Stockholms t bana han står. Nog sjutton blir man orolig för hur saker och ting kommer utvecklas när pengarna tar slut. När bidragen och upprätthållandet inte längre går att sköta.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-26 14:46 #91 av: [Carpinus]

#90 Knivar och glasskärvor är illa nog - om det dyker upp ett riktigt vapen på något boende så kan det sluta än värre...Förskräckt


Anmäl
2016-02-26 14:48 #92 av: Hayabusa

#90 Sorgligt.

Anmäl
2016-02-27 09:11 #93 av: [Carpinus]

"En pojke född 1998 greps vid strax efter klockan 22 på tisdagen efter att ha blivit våldsam mot personal.

Händelsen ska ha utspelat sig på ett boende för ensamkommande barn i utkanten av Uppsala under tisdagskvällen. Den snart 18-årige pojken ska av okänd anledning ha blivit arg och slagit sönder en glasflaska som han hotat personalen med.

- Personalen låste in sig för att han var så hotfull, säger Nina Dahlström, länsvakthavande befäl vid Uppsalapolisen."---

UNT


Anmäl
2016-03-01 12:10 #94 av: [Carpinus]

"En person fick i natt föras till sjukhus efter en knivmisshandel på Stora Ekeberg.
Enligt polisen ska tumult uppstått mellan flera personer vilket slutade med att en man drog fram en kniv."---

— Nästan alla som jag pratat med när de har bråkat säger att det börjar med en idiotgrej. Det finns runt 15 olika nationaliteter på boendet, alla bär med sig olika kulturer och historia, när något händer bryts allt upp och det blir bråk mellan 50 personer, har Stora Ekebergs platschef Daniel Brandt sagt till tidningen i samband med att vi granskade säkerheten på asylboendena i området."

SKLT

"Bert Karlssons är inte förvånad över knivbråket.

– Det är tråkigt, så jävla onödigt. Men det händer hela tiden och kommer säkert att hända i framtiden också. Vad ska jag göra åt det? Ska vi ha poliser där dygnet runt? säger han.

Han säger att det är Migrationsverkets uppgift att se till att säkerheten upprätthålls på boendet.

– Vi ansvarar bara för boende och mat, säger han."

GP

Nu vill han skapa en husvagnspark för ytterligare 200 boende på Stora Ekeberg, vilket innebär att det kommer att finnas 750 boende där i slutet av mars. Och om Migrationsverket sätter sig till motvärn på grund av säkerhetsskäl så kan de nog lita på att det blir ett jäkla liv från den som inte har något ansvar för att säkerheten upprätthålls...


Anmäl
2016-03-01 16:11 #95 av: [Carpinus]

"En man går just nu bärsärkagång och slår sönder inredningen på ett asylboende i Filipstad.

Polis befinner sig på platsen men har ännu inte lyckats lugna ner situationen.

Larmet ska ha inkommit till polisen vid 15:30-tiden under tisdagen.

– En person har slagit sönder inredning och rutor och är fortfarande våldsam, säger Morgan Connedal, vakthavande vid polisen i Värmland."---

Expressen


Anmäl
2016-03-02 08:00 #96 av: [Carpinus]

"En 16-årig knivbeväpnad pojke greps i natt på ett asylboende i Malmö efter att ha attackerat en väktare.
Det var runt 02.30-tiden natten mot onsdag som polis larmades till boendet med anledning av ett bråk.
– Det är en man som har gjort utfall med kniv mot en vakt, säger Maya Forstenius, presstalesperson på ledningscentralen polisregion syd."---

Kvällsposten

"Väktarna ryckte ut till boendet på Köpenhamnsvägen efter att ha fått larm om ett bråk vid 02-tiden i natt.

– När de kommer dit blir de hotade med en kökskniv av en boende. Då kommer också polisen dit och mannen avväpnas och grips, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen."---

Sydsvenskan


Anmäl
2016-03-02 21:50 #97 av: Fillifjonkan60

Om dom bara vill bråka kunde dom väl lika gärna stannat i sitt egna land istället för att ta med sig bråk och elände hit.

Vi har väl nog av sånt ändå.

Anmäl
2016-03-03 23:27 #98 av: [Carpinus]

"Under natten mot torsdagen hotade en man i 30-årsåldern åtta andra personer med kniv. Upprinnelsen var ett bråk med religiösa förtecken.

Nu flyttas mannen till ett annat boende, rapporterar SVT Värmland.

Det var på ett asylboende i Forshaga i Värmland som mannen hotade en grupp på åtta personer med kniv. Ett bråk hade uppstått kring religion och det hela urartade när mannen tog fram en kniv och hotade gruppen."---

GT


Anmäl
2016-03-03 23:29 #99 av: [Carpinus]

För bara drygt en vecka sedan skrev vi om knivdådet på asylboendet Hjältan i Viskan."---

"Vid knivskärningen den 23 februari skickade polisen ut fyra patruller.

Nu har det varit ett mer omfattande bråk, med tre patruller utskickade.

Det har kommit in flera SOS-samtal och ha utlösts två överfallslarm, från personal som hamnat i bråk med boende. Sju personer ska enligt ett larm ha varit missnöjda med boendets regler och hotat personal med våld."---

ST


Anmäl
2016-03-04 10:02 #100 av: [Carpinus]

"En man knivskars till döds tidigt i morse på ett asylboende norr om Lindesberg. Klockan 5:18 fick polisen larm om att en man knivskurits vid ett asylboende norr om Lindesberg.
– För bara några minuter sedan fick jag besked om att mannen avlidit, säger Stefan Wickberg, presstalesman vid Örebropolisen.

Mannen hade knivskurits i halsen och fördes till sjukhus. Tre män misstänks i dagsläget för mord. Två är gripna, men en hade sprungit till skogs när polisen kom till platsen."

NA


Anmäl
2016-03-04 10:21 #101 av: Fillifjonkan60

Fy fan vad trött jag är på dessa våldsmän som kommer hit och får ny chans och bara våldtar och mördar! Kräks

Anmäl
2016-03-04 13:37 #102 av: [Carpinus]

"Två polispatruller och ambulans är på väg till ett asylboende i Timrå kommun.
Enligt Sundsvalls Tidning har någon ringt och larmat om ett storbråk – där 25 personer ska vara inblandade.
– Någon har blivit sparkad mellan benen och någon har fått en örfil. Det är dålig stämning, säger Martin Södervall, Sundsvallspolisens vakthavande befäl."---

"Anledningen till bråket ska enligt honom vara att några män på boendet ansåg att en kvinna – som också bor på boendet - betett sig olämpligt i kontakten med andra män.
– De tyckte i grund och botten att hon inte riktigt skötte sig som de ville, säger Södervall."--
-

Expressen


Anmäl
2016-03-04 13:44 #103 av: [Carpinus]

"Trots att personalen fanns i lokalerna kunde mannen smyga sig in på boendet för ensamkommande flickor och våldta sin ex-flickvän vid flera tillfällen.
Nu har Kalmar kommun polisanmält händelsen. Det har även gjorts en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

De misstänkta övergreppen ska ha pågått under 2015 utan att någon i personalen reagerat.
Till sist bröt den unga flickan samman och berättade om själv händelserna för personalen på boendet.
Enligt tidningen Östra Småland har boendet för ensamkommande flickor varit i drift sedan förra året. Boendet är bemannat 24 timmar om dygnet."---

"I december tvingades personalen på ett annat boende låsa in sig efter att man hotats av andra ensamkommande flyktingpojkar. Det har även rapporterats om andra bråk där de unga männen vandaliserat boenden och hotat personalen, skriver Östra Småland.
Kalmar kommun har i dagsläget ansvar för cirka tvåhundra ensamkommande flyktingpojkar, samt alltså hemmet för de ensamkommande flickorna."---

Kvällsposten


Anmäl
2016-03-05 11:43 #104 av: [Carpinus]

#100  "Tillsammans med andra grannar berättar han att det ofta var fest i lägenheten - för att fördriva de långa dagarna, månaderna och åren i väntan på asyl.

Den mördade mannen, född 1996, knivskars i halsen. De tre anhållna männen är födda 1988, 1989 och 1983. Enligt Migrationsverket kom de fyra männen i lägenheten från både Somalia och Etiopien, två länder som till och från varit inblandat i konflikt med varandra. Det verkliga motivet bakom mordet är fortfarande en gåta för polisen. Men det är en tes som polisen arbetar utifrån.

– Det kan tänkas att det är en större eller mindre förklaring till det som hände, sa Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i går."---

Expressen


Anmäl
2016-03-05 11:51 #105 av: [Carpinus]

#102  "Det är den tredje incidenten på kort tid. Stort polispådrag till Hjältans asylboende – för andra dagen i rad. Nu har polisen tröttnat.
– Ordningsläget är under all kritik, säger Robert Öhman.
Det var inte längesedan vi skrev om en knivman som greps på asylboendet i Hjältan. Och så sent som i går (onsdags) skickade polisen tre patruller till boendet och gav de boende vad som kallades "en uppsträckning".
Men i dag var det dags igen.
– Det har varit ett bråk utomhus mellan olika grupperingar. Vi hade tre patruller på plats som försökte reda ut och lugna ned stämningen. Det var rätt stökigt på plats med folk som bråkade med varandra, säger vakthavande befäl Robert Öhman."---

 "När alla incidenter den sista tiden räknas ihop, så ges bilden av att något inte är som det ska på Hjältan.
– Det man kan konstatera är att ordningsläget på det här boendet är under all kritik. Det har visat sig i form av mycket utryckningar, bråk och allvarliga brott. Det är det i vårt län som sticker ut mest, säger Öhman."---

"Vi sökte kontakt med ägaren Ekebydalsborgens vd Richard Liu, för att bemöta kritiken."---

"– Jag vet inte om det är mycket eller lite. Det är min personal som har larmat. Men vill du veta mer ska du prata med Olivia, som är platschef.
Han kan inte hennes efternamn vid minne och vi har inte nått henne på det telefonnummer som han lämnat."---

ST


Anmäl
2016-03-05 12:22 #106 av: eskils

#103 "Kalmar kommun har i dagsläget ansvar för cirka tvåhundra ensamkommande flyktingpojkar, samt alltså hemmet för de ensamkommande flickorna."

Gissningsvis finns ca 20 flickor på det enda asyboendet för flickor i Kalmar. Och 200 pojkar på andra boenden i kommunen. Det gör att det går ca 10 pojkar på varje flicka...

Det är inte bra att ta in så många ensamma pojkar och ynglingar i landet, utan föräldrar som kan stötta med uppfostran! Det var i Kalmar som ett antal flyktingpojkar förgrep sig på nyårsfirande flickor.

http://politik.ifokus.se/discussions/55c591e2ce12c431ce000933-var-ar-de-ensamkommande-flickorna?discussions-1

http://politik.ifokus.se/discussions/5692b8b38e0e741771006fc5-polisen-forteg-sexofredande-ville-ej-gynna-sd?4d71244cb9cb4621410460d4-1-ekonomi


Anmäl
2016-03-13 19:40 #107 av: [Carpinus]

"Polis och ambulans har skickats ut efter larm om bråk på en flyktingförläggning i Höganäs på söndagskvällen.

– Personalen har låst in sig för att skydda sig, säger inre befäl Nils-Eric Svensson på polisen i nordvästra Skåne.

Två personer har förts till sjukhus.

Larmet kom klockan 18.25 från boendet som ligger i Höganäs och är avsett för 15 ensamkommande flyktingbarn.

Polisen hade redan tidigare under söndagen gjort en utryckning till boendet i samband med ett ärende som rörde skadegörelse. Men den händelsen ska vara överspelad.

– Vi har skickat dit tre patruller och det är även två ambulanser på väg, säger Nils-Eric Svensson.

Polisen har i inledningsskedet inget besked om skadeläget. Bara att det är stökigt."---

Kvällsposten


Anmäl
2016-03-13 22:17 #108 av: [Carpinus]

"Polisen kallades till ett asylboende i Västernorrland efter ett misstänkt sexualbrott.

Nu sitter en 19-årig man anhållen för våldtäkt av en pojke i sexårsåldern.

– Det har skett på ett asylboende som drivs av en leverantör, säger Helena Cho Györki, presskommunikatör på Migrationsverket."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-03-14 15:12 #109 av: [Carpinus]

"Flyktingpojken, endast 12 år gammal, våldtogs grovt i Alvesta. I dag föll domen mot de två män som utförde våldtäkten.

De döms till två års fängelse och utvisning för grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott. Tingsrätten kommer också fram till att de två männen är över 18, trots att de sagt sig vara yngre än så."---

Kvällsposten


Anmäl
2016-03-19 19:57 #110 av: [Carpinus]

"Det var på eftermiddagen under lördagen som larmet kom till polisen. Det handlar om ett bråk på ett asylboende i Värmland och en person ska ha blivit knivskuren.
– En person är lätt knivskuren och en eller två ytterligare ska ha blivit hotade med kniv av samma person, säger Morgan Connedal.
Personen är lindrigt skadad och vad Morgan Connedal vet kommer det inte att behövas mer än ett par stygn."---

"Polisen vill inte kommentera exakt var den misstänkta knivmisshandeln har skett mer än att det handlar om Sunne kommun i Värmland. De vill heller inte uppge vad som kan ha föranlett bråket."

GT


Anmäl
2016-03-21 21:05 #111 av: [Carpinus]

"En person ska ha låst in sig själv och flera andra personer i ett rum på ett asylboende i Skaraborg. Polisens insatsstyrka är på plats."---

"- Det är ett pågående ärende, i nuläget kan jag inte berätta mer om vad som hänt, säger Jenny Widén.
Väl på plats kunde polisen gripa en man misstänkt för olaga hot. Enligt polisens uppgifter ska ingen ha blivit skadad fysiskt.
Vid 18-tiden var polisens insatsstyrka fortfarande på plats på asylboendet.
- Vi arbetar blanda annat med att förhöra personer på plats."

http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.3033026-gisslandrama-pa-asylboende


Anmäl
2016-03-24 13:53 #112 av: [Carpinus]

"En man ska ha mördats på ett asylboende i Rättvik.

Polisen rubricerar händelsen som mord och fick vetskap om händelsen efter att mannen kommit in till vårdcentralen med stickskador. Polispatruller beordrades vid 12-tiden på skärtorsdagen till vårdcentralen i Rättvik. En man hade kommit in med allvarliga stickskador.

Enligt polisen bor mannen på ett asylboende på orten och det är där som stickskadorna ska ha uppstått."---

Expressen


Anmäl
2016-03-24 16:44 #113 av: Tjeja

#112 

"Enligt polisen bor mannen på ett asylboende på orten och det är där som stickskadorna ska ha uppstått." 

Låter som om stickskadorna skall ha uppkommit av sig själv ur tomma intet, mördad av bara luften liksom.... måste spöka på det boendet!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-03-24 18:51 #114 av: [Daisy-Moa-Elsa]

# 113 på vilken grund antar du att stickskadorna ska ha uppstått ifrån tomma intet?

Anmäl
2016-03-25 08:46 #115 av: [Carpinus]

#112 Omständigheterna kring knivskärningen på asylboendet i Rättvik är fortfarande oklara. DT skriver:

"En mängd personer är inne för förhör om misstänkta mordet på asylboendet i Rättvik. Både i Rättvik och på andra orter. Det säger nu polisen i en intervju med dt.se.

– Vi har inte gripit någon men har en mängd personer inne till förhör i Rättvik och andra orter, säger Jörgen Hansen, insatschef, Polisen i Dalarna till dt.se.

Han vill inte säga om man fortfarande söker efter misstänkta."---


Anmäl
2016-03-26 11:16 #116 av: [helga21]

"En 32-årig man på asylboendet i Fur anhölls igår misstänkt för att ha försökt hugga en annan man med en kniv.

Polisen kom till asylboendet i Fur utanför Karlskrona vid 21.30 igår kväll. Då var stämningen upprörd och en 32-årig man hade varit hotfull och uppgavs ha gjort utfall med en kniv mot en annan man på boendet. Han ska även ha krossat ett antal fönsterrutor.

– Det var väldigt upprörd stämning där när vi kom dit, säger Kurt-Erik Gunnarsson, inre befäl på Blekingepolisen.

Enligt polisen är mannen missnöjd med förhållandena på boendet och vill inte bo kvar. 

Ytterligare sex män i åldrarna 20 till 50 år ska förhöras för att få klarhet i vad som egentligen utlöste händelsen.

– Jag har ännu inte hört att det skulle vara oroligt på boendet på grund av den här händelsen men jag är på väg dit nu, säger föreståndaren Jesper Dagsberg.

– Det här hände sent på kvällen i rummet där de inblandade männen bodde. Barnfamiljerna finns på en helt annat avdelning, säger Jesper Dagsberg.

Mannen misstänks i nuläget för försök till grov misshandel, olaga hot och skadegörelse."

SR Blekinge

Det finns 500 asylsökande där och 100 fast boende

Anmäl
2016-04-02 22:06 #117 av: [Carpinus]

"Ett stort bråk inträffade under lördagskvällen vid en flyktingförläggning i Vårgårda. Drygt 50 personer ska ha varit inblandade på något sätt.
– Det är två grupperingar som har börjat bråka, säger Andreas Bengtsson, polisens presstalesman vid Region Väst."---

"På plats hade en person skadats efter att ha attackerats med en kniv.
– Personen hade fått en huvudskada i form av ett jack efter en kniv. Det är inte allvarligt, men han kommer att behöva sys, säger Andreas Bengtsson.
Den skadade fördes med ambulans till sjukhus.
Polispatrullen kunde även gripa två personer som nu är misstänkta för försök till dråp."---

GP


Anmäl
2016-04-03 21:16 #118 av: [helga21]

50 personer, det är ett mindre upplopp!

Anmäl
2016-04-06 08:07 #119 av: [Carpinus]

Torsby 5 april 20.30:"En 31-åring man dödshotade av okänd anledning ett barn med kniv genom att hålla kniven mot halsen på barnet. En man ingrep och tog barnet från 31-åringen. Därefter uppstod bråk och en 29-årig man kom till 31-åringens hjälp. De båda misshandlade den tredje mannen genom att slå honom och ta strypgrepp.

Polisen kom till platsen och 31-åringen hotade att döda den misshandlade mannen. 31-åringen och 29-åringen greps och anhölls efter förhör misstänkta för bland annat olaga hot."

SVT


Anmäl
2016-04-06 10:39 #120 av: [helga21]

# 119 Jaha?

Anmäl
2016-04-06 10:41 #121 av: [Carpinus]

#120 Jaha.


Anmäl
2016-04-06 22:47 #122 av: [Carpinus]

"En 15-åring på ett boende för ensamkommande barn i Borås drog åt ett band runt halsen på en kvinna så att hon inte kunde andas och fick panik.
Nu döms han till 30 timmars ungdomstjänst för misshandel och händelsen ledde även till att pojken flyttades till ett annat boende.
– Det var bara på skoj, var hans förklaring i polisförhör och under rättegång."---

BT


Anmäl
2016-04-08 08:59 #123 av: Hayabusa

Artikel i dagens HD. "Stor ökning av brott av flyktingbarn". Tydligen är det så att antalet brott som begås av ensamkommande flyktingbarn i Helsingborg ökat avsevärt.

Läs mer här:

http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2016/04/08/stor-okning-av-brott-av-flyktingbarn/

Anmäl
2016-04-08 12:46 #124 av: [helga21]

# 123 Jaha och i dagens Blekinge läns tidning står det att ensamkommande klarar sig bättre än de som kommer med familj?

Anmäl
2016-04-08 12:58 #125 av: [Carpinus]

Känns som om vi är på väg att få en ämnesglidning. Vi har bara en tråd för bevakning av bråk på boenden så vitt jag kan se, men flera med kopplingen ensamkommande barn/gatubarn och kriminalitet, bland annat denna.


Anmäl
2016-04-08 13:14 #126 av: eskils

"Larmet om hoten på HVB-hemmet i Skivarp kom in till polisen vid 13-tiden under onsdagen.

Personalen larmade då om att de blivit hotade med kniv.

– Det är hänt på boendet. En ungdom har hotat personal, säger Beatrice Wetterberg till Skånskan.

Bara 1,5 timme senare kom nästa larm. En 15-årig pojke misstänkts ha försökt slå personal med en planka eller bräda. Även den personen omhändertogs.

Eftersom de misstänkta är under 15 år är det ännu inte klart om det blir en polisutredning."

Kvällsposten


Anmäl
2016-04-08 23:31 #127 av: [Carpinus]

"En man med kniv avväpnades av privatpersoner och greps sedan han försökt knivhugga en annan man som spelade fotboll med sina brorsbarn utanför uppländska Hallstavik på fredagskvällen."---

"Målsäganden och hans brorsbarn bor på en flyktingförläggning, knivmannen bor i närheten av den. Polisen tror inte att de två männen känner varandra. Knivattacken verkar ha skett helt oprovocerat."---

TT


Anmäl
2016-04-15 18:31 #128 av: [Carpinus]

"Klockan 07.46 på fredagsmorgonen kom larm om ett vilt bråk på asylboendet Brännberg mellan Älvsbyn och Boden i Norrbotten. Det var personalen som larmade. Situationen var inte under kontroll.
– Ett 60-tal personer slogs och personalen lämnade byggnaden, säger Thomas Schäufele, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten. Det har flugit lite porslin, men nu är vi på plats."---

"Var flydde personalen?

– De sprang bara ut. De klarade inte av att hantera situationen, säger Thomas Schäufele. det var tydligen cirka 10-15 personer som slogs mest.
En person har omhändertagits av polisen i samband med polisens insats på platsen.
– Han var påverkad och aggressiv. Vet inte om det var av alkohol eller narkotika, säger Thomas Shäufele."---

Expressen


Anmäl
2016-04-17 22:01 #129 av: [Carpinus]

"Ett stort bråk har utbrutit på ett asylboende i Hällestrand, norr om Strömstad.

– Vi har fått samtal från de som bor där, från personal och från grannar. Vi har flera patruller på plats. Ambulansen är också där, säger Mikael Claesson Hygrell, gruppchef vid polisen i Region Väst."---

GT


Anmäl
2016-04-17 22:22 #130 av: [Carpinus]

"Ett fyrtiotal personer började slåss med järnrör och plankor när en fotbollsmatch under en inomhusturnering urartade. En ung man fördes till sjukhus.

– Initialt var han medvetslös, säger August Knutsson, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen fick larm om bråket i jämtländska Myrviken klockan 17.15 på söndagseftermiddagen.

I samband med en inomhusturnering i fotboll mellan lag från flera asylboenden urartade en match i våldsamheter.

– Ett fyrtiotal unga mellan 15 och 19 år började slåss med järnrör och träplankor. Det har varit ett stort tumult, både i och utanför idrottshallen, säger August Knutsson."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-04-18 07:56 #131 av: Bermudas

#130
På Myrvikens Skol IF facebook kan man läsa:
"I vårt projekt "Idrotten förenar" erbjuder och engagerar vi oss i ensamkommande barn och ungdomars fritidsaktiviteter. Syftet är att de ska få en mera meningsfull fritid och därigenom en ökad integration."
Tanken var god i alla fall....

Så här sammandrabbade man i Paris. Var visst också bl a järnrör.
Järnrör verkar blivit poppis på sistone;-)

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-24 12:42 #132 av: [Carpinus]

"Mellan 25 och 30 personer var inblandade i ett bråk på ett asylboende i Emmaboda under lördagskvällen.

I samband med oroligheterna kastades porslin och möbler.

– Man har blivit upprörda över att man inte fått ta med sig maten upp på rummet, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral region syd."---

"En kvinna chockades i samband med oroligheterna och fick föras med ambulans till sjukhus."---

Kvällsposten

Nästa steg room service? Tummen upp


Anmäl
2016-04-24 19:57 #133 av: [helga21]

Jaha Emmaboda hotell Amigo ser jag där har jag svängt min lurviga kan jag sätga, nu är det andra som svängs där!

Anmäl
2016-04-28 11:06 #134 av: [Carpinus]

"Efter en snabb avrapportering via radion kallades vi på ett nytt larm. Personal ska vara hotade med kniv, på ett hem för ensamkommande pojkar i övre tonåren. Ett HVB-hem som drivs i kommunal regi. Personal hade larmat och räddningstjänsten ryckt ut med en mindre styrka för att stötta i avvaktan på polis.

Framkomna, möttes vi av tre brandmän och sex personer ur personalen, där de senare upprört berättade om kvällens händelser samt informerade om hemmet i stort.

Hemmet bebos av 26 ensamkommande med service dygnet runt. Totalt tjänstgör 17 personal för att tillhandahålla denna dygnetruntservice. Ett flertal med vårdutbildning.

Man vittnade om flera händelser liknande den i kväll och kände stor ängslan och uppbragdhet. Ständiga konflikter vid läggdags- och uppstigningar, ensamkommande som måste väckas ett flertal gånger och missar undervisningen med mera. Bråk och konflikter där några tilläts fördärva för alla."---

"Konklusion: Vakna Svensson! Annars blir du dum på riktigt."

En pinsp i Västra Fyrbodal i Bohuslänningen


Anmäl
2016-05-09 22:59 #135 av: [Carpinus]

"Efter en turbulent vecka har väktarna lämnat asylboendet i Emmaboda. Ett tjugotal personer har fått lämna boendet och lugnet verkar vara återställt."---

"En vecka där polis fick kallas in vid bråk och där boendet till sist fick hyra in vakter för att garantera säkerheten. En vecka som avslutades med att ett tjugotal personer, nio vuxna och 14 barn, fick lämna Amigo och bli förflyttade till andra boende utanför kommunen.
De flyttade personerna, åtminstone de vuxna, bedömdes som centrala i de konflikter som urartat i vad Faroy kallar upplopp under veckan."---

"Arlinda Dervishaj påpekar att det handlar om en liten grupp som legat bakom oroligheterna. Det har även funnits en mindre svans som hängt med men som lagt av när det blivit för våldsamt."---

"Hon menar dessutom att deras beteende underblåsts av en utomstående som varit på boendet och som fått vissa av flyktingarna att ställa orimliga krav på mat och personal.
En utomstående som dessutom har uttalat sig hotfullt mot personalen, enligt henne."---

"Nobakht Ahad medger att han varit öppet kritisk mot Faroys sätt att driva asylboende men nekar till att han gått längre än så.
– Jag har aldrig varit hotfull."

Kvällsposten


Anmäl
2016-05-10 20:43 #136 av: [helga21]

Polisen förordnar vakter på ett 6-tal boende som har långt till polis enligt SVT text-TV.

Anmäl
2016-05-11 16:28 #137 av: [Carpinus]

"De fem tonårspojkar som för några dagar sedan häktades för sexuella övergrepp mot en annan pojke på det flyktingboende där de bodde släpptes i måndags efter att tre av dem överklagat häktningen och fått rätt. Rätten ansåg att deras låga ålder var en orsak till att de inte skulle sitta häktade och åklagaren valde då att släppa även de andra två."---

"Enligt åklagaren kvarstår misstankarna om brott och åtal kan komma att väckas redan nästa vecka. Men hur pojkarna ställer sig till anklagelserna vill åklagaren inte yttra sig om.
Årjängs kommun har vidtagit flera åtgärder för att förhindra att liknande saker händer igen, enligt socialchefen.
- På kort sikt handlar det om att arbetet med att samtala om vad som gäller har intensifierats. Vi har också bjudit in flera föreläsare som ska hjälpa oss att prata om värdegrund på ett bra sätt, säger Lisbeth Wiklund, som vill tillägga att det allra mesta på flyktingboendena fungerar bra."

SR

Lite märkligt yttrande av socialchefen som säger att kommunen "har vidtagit flera åtgärder för att förhindra att liknande saker händer igen" när det enligt åklagren rör sig om misstankar. Hennes ord styrker väl närmast att det faktiskt är fråga om begågna övergrepp. Tillägget att "det allra mesta på flyktingboendena ändå fungerar bra" känns rätt krystat...


Anmäl
2016-05-22 06:31 #138 av: [Nomen Nescio]
  • Sju personer, varav ett barn, fick föras till sjukhus efter ett större bråk på asylboendet i Eggby på lördagskvällen. Bråket beskrivs av vittnen som tumultartat, med stenkastning och våld med trubbiga tillhyggen enligt artikel i Skövde Nyheter.
  • Natten mot lördag fördes en knivskuren man till sjukhus efter ett bråk på ett asylboende i jämtländska Ragunda, uppger Expressen.Anmäl
2016-05-22 09:37 #139 av: [Nomen Nescio]

Ett skämt från en pojke på ett boende för ensamkommande i Alvesta om att han smakat fläskkött har lett till att han hotas av andra boendet och inte törs lämna sitt rum. Fallet har lett till Lex Maria-anmälan och är även polisanmält enligt Smålandsposten.


Anmäl
2016-05-23 19:03 #140 av: [Nomen Nescio]

En man har förts till sjukhuset i Karlstad efter att med kniv ha tillfogats en djup sårskada vid ett bråk på ett asylboende i Deje utanför Karlstad. En 20-årig man har gripits som misstänkt för grov misshandel.

Källa.


Anmäl
2016-05-25 08:18 #141 av: [Nomen Nescio]

Tre boende kastade tallrikar omkring sig och krossade en ruta vid frukosten på asylboendet i Glava utanför Arvika på tisdagsmorgonen. En av dem hotade även personalen och greps av polis men frigavs senare enligt beslut av åklagare. De två andra omhändertogs tillfälligt för ordningsstörning och släpptes tidigare.

Källa.


Anmäl
2016-05-29 09:26 #142 av: [Nomen Nescio]

"På lördagsförmiddagen fick polisen göra en uttryckning till asylboendet Blidingsholm utanför Ryd.

Det var en 23-årig man som av någon anledning tappade besinningen. Han misshandlade två ur personalen genom att slå en person i magen samt kasta ett glas i ansiktet på den andre. Han uttalade också dödshot."---

SP


Anmäl
2016-06-07 19:05 #143 av: [Nomen Nescio]

"Två ungdomar har förts till sjukhus efter ett bråk på ett asylboende i Västsverige.

Enligt uppgifter till polisen ska ungdomarna ha beväpnat sig med bland annat järnrör och glasskärvor.

Vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen larmades polisen till ett asylboende med anledning av ett bråk.

– Två ungdomar ska ha slagits med någon form av tillhyggen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i Region Väst."---

GT


Anmäl
2016-06-10 19:31 #144 av: [Nomen Nescio]

"Ett bråk utbröt på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Skara på fredagskvällen.

– En pojke i 15-årsåldern har gripits, misstänkt för olaga hot och skadegörelse, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Larmet om bråket kom in 17.48.

– Det var flera personer på boendet som hotade personalen och slog sönder inredning. Man kastade glas och stolar, säger Adlersson.

Personalen låste in sig och larmade polisen, som skickade tre radiobilar plus en hundpatrull. Ingen person ska ha kommit till skada under oroligheterna."---

GT


Anmäl
2016-06-13 07:20 #145 av: [Nomen Nescio]

"En man har förts till sjukhus efter att ha blivit knivskuren på flyktingförläggningen Stora Ekeberg utanför Skara, som drivs av Bert Karlsson. Två personer har gripits efter händelsen.
Polisen larmades om händelsen klockan 23:35 på söndagskvällen. Ett bråk hade då uppstått på flyktingförläggningen Stora Ekeberg som ligger en mil öster om Skara.
– Det är boende som har bråkat, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.
En man som bor på flyktingförläggningen blev knivskuren och fördes till sjukhus med skador i armen. Två andra greps av polis.
– Vi har inga uppgifter om hur det här startade, säger Staffan Sellberg."---

GP


Anmäl
2016-06-15 07:21 #146 av: sponny

Antalet incidenter på Migrationsverkets boenden har ökat rejält det senaste året. I myndighetens incidentrapport sticker några händelsetyper ut: hot, våld, trakasserier och självskadebeteende.

Under första halvåret av 2016 hade antalet hot mer än fördubblats jämfört med samma period 2015, från 94 till 216. Främst rör det sig om hot mot personal eller sökande som beter sig allmänt hotfullt.

Aftonbladet

Anmäl
2016-06-15 08:15 #147 av: [Nomen Nescio]

#146 Ja, den uppfattningen får man även när man följer återrapporteringen i media. Numera kommer det så gott som dagligen rapporter, även i riksmedia, om incidenter på olika boenden också vad gäller våldsdåd.

Gripna personer och offer förda till sjukhus är dagligt förekommande, nu reagerar vi väl (ännu en tid...) först när det sker en dödsmisshandel.


Anmäl
2016-06-20 12:13 #148 av: [Nomen Nescio]

#100 "Den 33-årige man som misstänks för mord på ett asylboende i Storå utanför Lindesberg har nu åtalats för brottet, skriver na.se. Dådet utfördes den 4 mars i en lägenhet, och offret fick motta ett stort antal knivhugg, skriver tidningen."-

TT


Anmäl
2016-06-20 12:15 #149 av: [Nomen Nescio]

"En några månader gammal flicka dog i Karlstad under helgen.
Polisen misstänker att brott ligger bakom.
– Det hade sådana skador som man tror inte kan ha uppstått naturligt. Det är förundersökning inledd om mord alternativt vållande till annans död, säger åklagare Barbro Brännlund.
Flickan kördes till Centralsjukhuset i Karlstad från ett asylboende i Värmland någon gång under helgen."---


Aftonbladet


Anmäl
2016-06-22 11:20 #150 av: [Nomen Nescio]

En lägesbeskrivning,  avdelning "bättre fly än illa fäkta": Migrationsverkets nya bilar kommer att ha ett nödlås för sina alkolås för att boendepersonal skall komma iväg snabbt vid en akutsituation utan att tvingas blåsa först.

Källa.


Anmäl
2016-06-22 13:04 #151 av: [Nomen Nescio]

"Det var en 16-årig flicka, ensamkommande asylsökande från Afghanistan, som hittades död i ett skogsparti i Hökarängen i måndags. Enligt uppgifter till DN fanns det sedan en tid tillbaka en hotbild mot flickan, som anmäldes försvunnen redan i slutet av mars.
16-åringen anmäldes enligt DN:s källor försvunnen redan den 20 mars. Såväl asylboendet där hon bodde, hennes gode man och hennes jämnårige pojkvän ska ha legat bakom anmälan om hennes försvinnande."---

"-Ett par veckor senare ska enligt uppgift till DN hennes pojkvän ha hörts av polis.
Då framkom att det fanns en hotbild mot flickan, som formellt ska vara gift med en betydligt äldre landsman. Vissa av hoten mot henne fanns på olika sätt dokumenterade i pojkvännens mobil."--

DN 160602


"Den 16-åriga flickan hittades mördad i ett skogsparti i södra  Stockholm.

Nu har en 38-årig man häktats i sin frånvaro. Enligt uppgift till Aftonbladet är det den mördade kvinnans make som häktats."---

Aftonbladet 160622


Anmäl
2016-06-23 21:19 #152 av: Tjeja

...den  16 åriga flickans 38 åriga make... Storgråter

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-06-26 18:49 #153 av: [Nomen Nescio]

"En kvinna har mördats på ett asylboende i Mariannelund, misstänker polisen. En person har frihetsberövats. Platsen är nu avspärrad för en teknisk undersökning.

Vid 18:17 på söndagskvällen meddelade polisen att misstanken mot den person som tidigare hämtats in till förhör stärkts. Det rör sig om en man i 25-årsåldern som anhållits av åklagare skäligen misstänkt för mord.
En person har frihetsberövats och Mikael Ehne säger att polisen tror att den frihetsberövade personen ska vara hemmahörande på boendet."---

Expressen


Anmäl
2016-06-30 19:59 #154 av: eskils

Hur tryggt är det på våra asylboenden?

"I söndags hittades en 22-årig kvinna död på ett asylboende i Mariannelund i Småland. Hennes 25-åriga make greps senare på sannolika skäl misstänkt för mord. Det var det sjätte misstänkta mordet på svenska asylboenden i år.

Enligt Migrationsverket bor ungefär 85 000 personer i olika asylanläggningar i landet. Det motsvarar en större svensk tätort, lite mindre än Norrköping men större än Lund eller Umeå.

Mordfrekvensen i Sverige är ungefär 1 på 100 000 invånare och år. För de boende i Asylköping är frekvensen, om året fortsätter som det börjat med ett misstänkt mord i månaden, fjorton gånger högre."

SvD


Anmäl
2016-07-03 11:37 #155 av: [Nomen Nescio]

"Tre män sitter anhållna efter en bråkig helg på ett asylboende i Nybro.

Enligt polisen började oroligheterna med ett storbråk i fredags - ett bråk som fortsatte under lördagskvällen då 35-40 personer uppges ha varit inblandade i bråket."---

KvP


Anmäl
2016-07-03 15:55 #156 av: [Nomen Nescio]

#155 "Det har varit flera stökigheter vid asylboendet i Nybro den senaste tiden. Nu har kommunalrådet i kommunen tröttnat och vädjar till polisen och Migrationsverket.

– Det är jätteakut. Det är inget vi kan vänta med till efter sommaren eller om ett halvår. Det här måste göras nu, säger Christina Davidson."---

KvP


Anmäl
2016-07-15 12:27 #157 av: [Nomen Nescio]

"En 33-årig man har dömts till 14 års fängelse för knivmordet på ett asylboende i Storå i början av mars. Han ska också utvisas.

Det var i början av mars en man höggs ihjäl på ett asylboende i Storå norr om Lindesberg. Mordet skedde i samband med ett knivbråk mellan den nu dömde mördaren och offret."---

Aftonbladet

Gissningsvis blir det överklagan från försvaret.


Anmäl
2016-07-15 12:31 #158 av: [Nomen Nescio]

"I dag skulle rättegången ha avslutas mot två yngre män som åtalats för att ha dödat en 20-åring på asylboendet i Ljusne i februari. Men nu skjuts rättegången upp efter att nya, sensationella uppgifter framkommit.

Hudiksvalls Tingsrätt har beslutat att stoppa mordrättegången gällande mordet på 20-åring, boende på asylboendet i Ljusne. Under dagens rättegång har den för mord åtalade 21-åringen kommer med nya uppgifter om var två knivar som användes finns gömda.

Åklagaren Arek Nowak bekräftar för P4 Gävleborg att sent i eftermiddag har hittat en kniv nära brottsplatsen - en kniv som den brottsmisstänkte pekade ut var den fanns.

Han har också pekat ut en annan person som mördaren. Polisen och åklagaren måste nu återuppta polisutredningen på nytt."---

SR


Anmäl
2016-07-15 22:21 #159 av: [Nomen Nescio]

 "Två asylsökande från ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Alvesta våldtog en 12-årig pojke. Tingsrätt och hovrätt dömde dem till två års fängelse och utvisning.
Nu kommer beskedet att Högsta domstolen inte tar upp fallet för prövning."---

"Båda männen hävdar att de är under arton år och motsätter sig utvisningen. Dessutom vill den ena mannen få sin mobil tillbaka – den mobil som innehåller filmen från våldtäkten.
Nu lämnar Högsta domstolen beskedet att männen inte får prövningstillstånd. Domstolen fastställer även hovrättens dom.
"Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd", skriver Högsta domstolen i beslutet."

KvP


Anmäl
2016-07-15 22:31 #160 av: [Nomen Nescio]

#159 Märkligt att inte övergreppen på minderåriga pojkar alls nämns i "tafsdebatten"! Går man tillbaka i boendebråktrådarna så kan man konstatera att det finns ett flertal brutala våldtäkter mot pojkar dokumenterade. Varför skrivs det inte om detta på ledar- och debattsidor?

Det finns förvisso enstaka nyhetsartiklar, som t.ex. i DN i februari i år. Där konstateras bl.a. att det förekommit att sådana brott tystats ner av boendens styrande.

"De boendeansvariga har enligt polis och åklagare en viktig roll för att övergrepp ska komma till myndigheternas kännedom. I ett fall i  Västerås hade verksamhetschefen på ett HVB-boende emellertid som policy att personalen helst skulle undvika att göra anmälan, vilket uppdagades då en pojke i november förra året flydde hemmet sedan han utsatts för sexuellt ofredande. Uppgifterna framgår av en rapport från Inspektionen för vård och omsorg, IVO."---

Hur vanligt är det? Tror knappast någon har svaret på det...

I artikeln konstateras även: "I två av de ovanstående våldtäkterna kommer såväl målsägandena som misstänkta från Afghanistan. Detsamma gäller ett fall från i höstas som snart tas upp i hovrätten över Skåne och Blekinge.

Enligt en rapport från FN-organet Unicef är just Afghanistan ett av de länder där homosexuella övergrepp på unga pojkar förekommer i  organiserad form, trots förbud i  lagen.

– Inom barnpsykiatrin möter vi flyktingungdomar som varit med om detta, men också dem som utsatts för övergrepp på resan hit. Liksom andra traumaoffer kan de må dåligt och bland annat reagera med stora svängningar i sina känslor, säger Björn Ramel."---

Kanske är detta ett ämne som kan bli nästa stora avslöjande om situationen ute på våra boenden?


Anmäl
2016-07-17 22:16 #161 av: [Nomen Nescio]

"Två bråk har utbrutit på asylboenden i Jönköpings län under söndagskvällen."---

"Enligt polisen ska situationen på det ena boendet ha varit upploppsliknande och ungefär 20 personer var inblandade i det stora bråket. De inblandade ska ha använt tillhyggen.
Två personer uppges skadade, dock ej med livshotande skador.
Polisen uppger att i nuläget kommer minst en grov misshandel och flera misshandlar av normalgraden rapporteras.
I det andra bråket är det cirka tio personer som slåss med varandra, men där ska inga tillhyggen ha varit med."---

GT


Anmäl
2016-07-18 01:59 #162 av: Tjeja

Vad fan (ursäkta ordvalet) är "misshandel av normalgraden" för något?

Har misshandel blivit helt normaliserat nu liksom?

Snart är dödsfall också "normalt" och människoliv har inte längre något värde annat än i stor grupp... 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-07-18 07:55 #163 av: [Nomen Nescio]

#162 Det låter ju cyniskt i våra öron, men det är faktiskt en av de definitioner som rättsapparaten använder sig av - "ringa misshandel, misshandel av normalgraden och grov misshandel". För att generalisera lite verkar slag med handflatan vara ringa misshandel, medan slag med knuten näve är misshandel av normalgraden. Det kan rendera upp till två års fängelse, men utdömt maxstraff är tydligen relativt ovanligt.


Anmäl
2016-07-18 09:02 #164 av: [Nomen Nescio]

"Strax efter klockan halv åtta på måndagsmorgonen fick polisen in larm om en misshandel på en flyktingförläggning.

Förläggningen ligger i Rävlanda. Enligt vad GT erfar är det en ur personalen som misshandlats."---

GT


Anmäl
2016-07-28 22:24 #165 av: [Nomen Nescio]

"Flera personer har skadats efter ett bråk i Halmstad. Enligt polisen ska det ha använts plankor i bråket.
– Det är oklart vilka skador personerna fått, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.
Ett bråk uppstod under torsdagskvällen i Halmstad. Enligt polisen tyder mycket på att några män ska ha brutit sig in på ett område till ett asylboende och där misshandlat några boende. Vittnen ska ha sett att plankor har använts vid bråket. Två till tre personer har åkt till sjukhus."---

"En anmälan om misshandel har skrivits. Enligt polisen finns det inget som tyder på hatbrott."

KvP


Anmäl
2016-07-30 12:11 #166 av: [Nomen Nescio]

 "En man har gripits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på ett flyktingboende i Trollhättan i natt.
 – Han bor inte på boendet men nu ska han ha kommit dit och tilltvingat sig sex, säger polisens Karl-Johan Främling."---

GP


Anmäl
2016-08-01 14:56 #167 av: zorro2

om bråkmakarna bor på boende så utvisa dom direkt

Anmäl
2016-08-21 20:50 #168 av: [Nomen Nescio]

"Polis kallades till ett asylboende i Götene kommun under lördagseftermiddagen.
Där var ett 40-tal personer inblandade i ett slagsmål.
– Det är ovanligt att så många personer är inblandade i ett bråk, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Region Väst."---

"Det handlade om ett bråk mellan två olika grupperingar på boendet."---

GT


Anmäl
2016-08-25 23:10 #169 av: [Nomen Nescio]

"Tre unga män anhölls på torsdagskvällen misstänkta för olaga hot på ett flyktingboende norr om Filipstad.
– De har sprungit omkring och hotat folk till livet med kniv, säger Värmlandspolisens vakthavande befäl Stefan Sundberg."---

"– De ska ha hotat både personal och varandra, säger han."

Expressen


Anmäl
2016-08-29 07:11 #170 av: [Nomen Nescio]

"Polisen larmades till ett asylboende i Västervik kommun. På plats använde polisen verkanseld. 

– Personen är förd till sjukhus, han är skjuten i benet, säger Anna Göransson vid polisen region syd."---

"– Det uppstår en såpass hotfull situation att polisen känner sig tvingade att använda verkanseld.

Mannnen som är skjuten är även gripen. Ytterligare en person har gripits på platsen. "---

SR


Anmäl
2016-08-29 15:32 #171 av: Linn Is The New

Förvånar detta mig? Inte ett dugg. Riktigt synd, men kulturkrocken är för stor och det har gått för snabbt. 

Anmäl
2016-08-29 20:25 #172 av: [Söderort]

1990: Vi löser integrationen snart.

 2000: Vi löser integrationen snart. 

2015: Vi löser integrationen snart. 

2020: ?

Anmäl
2016-08-31 14:00 #173 av: [Nomen Nescio]

#109 #159 #160 "12-åriga pojken Aden placerades på ett HVB-hem där han blev våldtagen av två av de andra boende. Gärningsmännen var inskrivna som 15-åringar. Nu kan Uppdrag granskning avslöja hur en av gärningsmännen i förhör erkänner att han ljugit om sin ålder."----

"Fares och Hamid grips. Båda har sökt asyl i Sverige utan id-handlingar. De säger att de är 15 år och kommer från Afghanistan.
Men Uppdrag granskning har tagit del av ett hittills opublicerat polisförhör med Fares, som handlar om hur gammal han är.
I förhöret säger Fares att afghaner som kommer till Sverige säger att de är två-tre år yngre än vad de i själva verket är, för att de ska få studera."---

"Tingsrätten går på åklagarens linje. Fares och Hamid är inte trovärdiga i åldersfrågan. Rätten kommer fram till att de är över 18 år och dömer dem till två års fängelse för grov våldtäkt mot barn samt barnpornografibrott. De ska också utvisas."---
"Migrationsverket valde att skriva in Hamid och Fares som 15 år gamla när de sökte asyl i Sverige. Och Alvesta kommun valde att gå på Migrationsverkets uppgifter.
Kan ni i dag garantera att det inte bor vuxna med barn på era HVB-hem för ensamkommande?
– Nej. Och det är vi fullt medvetna om. Vår kommun och många andra kommuner i Sverige har det så här, säger Gunilla Kaij Bevheden."

SVT

Uppdrag Granskning, SVT1 20.00 31 augusti.


Anmäl
2016-09-01 10:40 #174 av: [Nomen Nescio]

#160 "En 9-årig pojke våldtas av en förövare som uppger att han är 16 år. Trots att gärningsmannen bedöms vara minst 19 år döms han till ungdomsvård. Uppdrag gransknings genomgång av ett antal åldersbedömningar visar att svenska domstolar hanterar resultaten helt olika.

Den 9-årige pojke som våldtogs i maj 2015 befann sig vid tillfället för övergreppet i sitt hem i Göteborg. I hemmet fanns också en bekant till familjen, som tillfälligt bjudits in att bo hos familjen. När mamman inte är i närheten förgriper sig den äldre pojken, som uppger att han är 16 år, på 9-åringen.   

Förövaren saknar id-handlingar och är inskriven hos Migrationsverket som 16 år gammal. När Rättsmedicin gör en åldersbedömning genom tandröntgen av den misstänkte kommer de fram till att han sannolikt är minst 19,2 år. "--- 

SVT


Anmäl
2016-09-01 14:52 #175 av: Linn Is The New

Fy Fabian vad förbannad jag blir, om dom flyr till vårat land ska dom fan sköta sig.

Anmäl
2016-09-16 10:23 #176 av: eskils

#175 Det är nog så att inte alla som kommer till Sverige gör det för att de flyr från krig och förföljelse, utan en del kommer frivilligt av helt andra anledningar. Därför vore det bra att redan vid gränsen försöka sortera ut vem som är vem, det skulle bespara landet en massa pengar och lidande.

"Flera polispatruller kallades till ett boende i kommunen då två unga män var utåtagerande mot personalen.

En av männen hade en skada i handen och skjutsades till sjukhus av den ena patrullen.

Samtidigt hoppade den andre mannen ner i vattnet, i närheten av boendet.

En av poliserna gick ner i vattnet för att få upp mannen.

– Men då försökte killen dränka polismannen. Han tryckte ner hans huvud under vattenytan.

Då sprang ytterligare en polis ut i vattnet för att hjälpa sin kollega, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen Östergötland, till tidningen.

– Den drabbade polismannen bedömer att det var allvarligt och att killen var medveten om det. Därför är han misstänkt för försök till dråp, fortsätter Lindqvist."

DN


Anmäl
2016-09-16 10:44 #177 av: [Nomen Nescio]

#176 Förskräckt


Anmäl
2016-09-16 16:50 #178 av: [helga21]

# 176 Jaha ja! Det är numer vardagsmat!

Anmäl
2016-09-18 16:36 #179 av: [Nomen Nescio]

"Ett storbråk på asylboendet Stora Ekeberg i Skara har tagit plats under eftermiddagen.

Någon ska enligt polisen ha haft kniv och flera personer ska ha blivit slagna.

– Det var mellan 100 och 150 personer på plats när vi kom till platsen. Fler anmälningar om misshandel är gjorda, ingen är knivskuren, säger Mattias Skarim, stationsbefäl vid polisen i Skövde."---

GT


Anmäl
2016-09-18 17:37 #180 av: [helga21]

# 179 Så bra så att Polisen har något att göra så här på söndagseftermiddagen.

Anmäl
2016-09-18 18:47 #181 av: eskils

Man borde köpa personkameror till alla poliser i yttre tjänst (som inte har det redan), och övervakningskameror till gemensamma utrymmen i vartenda asylboende.

Skicka räkningen till de länder som vägrar ta tillbaka sina brottslingar när de dömts till utvisning från Sverige!

Och låt bli att ta in några fler av den sorten.


Anmäl
2016-09-20 22:58 #182 av: [Nomen Nescio]

"Polisen larmades om en livlös man på Östra kyrkogården i Malmö klockan 09.45 på måndagen. Han upptäcktes av en person som passerade förbi och slog larm."---

"Det visar sig vara en 16-årig pojke inskriven på ett HVB-hem i södra Sverige. Han kom om ensamkommande flyktingbarn och hade sökt asyl i Sverige. När det skedde vill polisen inte gå in på.
Identifieringen kunde göras med hjälp av fingeravtryck som fanns registrerade hos Migrationsverket. Han har bott på HVB-hemmet fram tills nyligen men polisen vill heller inte kommentera om hemmet drivs privat eller kommunalt.
Calle Persson säger att pojken har uppenbara skador som gör att polisen misstänker mord.
– Det finns säkra tecken på det, säger Persson."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-09-22 21:25 #183 av: [Nomen Nescio]

#182 "Den 16-årige pojke som hittades död på Östra kyrkogården i Malmö polisanmäldes aldrig som saknad från det HVB-hem där han bodde, trots att en sådan anmälan ska göras om någon är borta i mer än 24 timmar."---

"Det var i måndags som den döde hittades på kyrkogården. Senare kunde han identifieras som en 16-årig ensamkommande flyktingpojke från Afghanistan.
Kroppen hade stickskador, men dödsorsaken är inte fastställd. Polisen tror att han blivit mördad, men om det skett på kyrkogården eller någon annanstans är oklart."

TT


Anmäl
2016-09-22 22:08 #184 av: [Nomen Nescio]

"En bombgrupp från Stockholm är på väg till Boden efter ett hot om sprängning vid ett asylboende. Säpo är inkopplat och två personer har gripits. Polisen har inlett en förundersökning rubricerad som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse."---

SVT

"Thomas Hortlund, vd för A8 Älvbrinken, som driver asylboendet berättar att han fått reda på att det hela började med att några boende hotade andra och boendet i stort."---

SVT


Anmäl
2016-10-20 22:35 #185 av: [Nomen Nescio]

"En 18-årig man misstänks för flera fall av våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha skett på ett asylboende i Dalarna och mannen sitter anhållen.
– Samtliga målsäganden är under 15 år, säger kammaråklagare Helena Falkerby."---

"Enligt uppgifter till Aftonbladet bor den anhållne mannen på boendet. Exakt vad som har hänt vill Falkerby inte gå in på."---

 "Brottsrubriceringen är i nuläget våldtäkt mot barn.
– Det finns också andra misstankar, men det jag kan tala om för dig är just nu våldtäkt mot barn och det är det personen är anhållen för, säger Helena Falkerby."

Aftonbladet


Anmäl
2016-10-27 16:30 #186 av: [Nomen Nescio]

Så här fungerar det på finska asylboenden:

"Polisen är ute på asylmottagningarna i ett mycket tidigt skede och informerar asylsökande i skarpa och tydliga ordalag om vad som gäller i det land de kommit till. Inte som ”dialogpoliser” utan som de myndighetspersoner de är, med ansvar för att lag och ordning upprätthålls i landet.

Överkonstapeln vi träffade berättade att det första hon kräver när hon blickar ut över en oftast kompakt manlig publik, är att de hämtar kvinnorna. Förvåning och oro utbryter, männen undrar varför. Överkonstapeln meddelar att utan kvinnorna på plats säger hon inget alls, hon väntar tills männen har hämtat dem. Det händer då att männen inte lyder order utan sitter tysta och stirrar på henne. Då säger hon med myndig röst att ”jag är bra på att stirra! Vi kan sitta här och stirra på varandra hur länge som helst. Jag har tid”.

Så småningom – det kan ta lite tid – lommar männen iväg och hämtar sina fruar, systrar och mödrar, men det händer också att de inte gör det. Då säger polisen: ”Är det så ni vill ha det så kommer jag tillbaka i morgon, då ska ni vara på plats och så kan vi fortsätta att stirra på varandra. Tills kvinnorna är här.”
När hon har en åhörarskara bestående av både män och kvinnor berättar hon på ett mycket direkt sätt att alla kvinnor i Finland har rätt att göra som de själva vill, att de inte behöver lyda någon man, att det är i lag förbjudet att slå kvinnor och att misshandel ska polisanmälas.

Hon talar mycket om kvinnors och barns rättigheter, att man inte heller få slå barn och att barnen kan tas ifrån en om man gör det. Hon använder ett direkt språk när hon förklarar för männen att det i Finland är ett mycket grovt brott att sexuellt trakassera en kvinna, att ett nej är ett nej och att våldtäkt är belagt med ett långt fängelsestraff och utvisning."---

http://www.svd.se/merit-wager-ett-annat-land-en-annan-polismakt


Anmäl
2016-10-27 18:34 #187 av: eskils

#186 Underbart, så ska en slipsten dras!! Skrattar

Tror nog att även svenska poliser skulle kunna vara tuffa och tydliga om de bara fick för sina överordnade.


Anmäl
2016-10-27 19:35 #188 av: Tjeja

Finnarna är bra!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-10-27 20:36 #189 av: [helga21]

Ja där vinner Finland i hästlängder mot Sverige!

Anmäl
2016-10-28 09:41 #190 av: setfree

Det är nästan så att man vill flytta till Finland. Inte riktigt men nästan.

Anmäl
2016-10-29 09:41 #191 av: [Nomen Nescio]

"Samtidigt som incidenterna, bland annat om hot och våld, har ökat på Migrationsverket tas färre fall vidare utanför myndigheten.

De interna incidentrapporterna har ökat till 1 698 under perioden januari–september i år jämfört med 1 169 samma period i fjol, rapporterar fyra lokala P4-stationer i en gemensam granskning. Flera hundra rapporter rör hot och våld mot personal. Anmälningarna till Arbetsmiljöverket har däremot minskat, från 29 till 12.

Den som inte anmäler allvarliga händelser kan få böter. Nu vill Arbetsmiljöverket ha svar på hur rutinerna ser ut."---

TT


Anmäl
2016-11-02 16:51 #192 av: [Nomen Nescio]

#191 "En man har hotat personal och slagit sönder saker inne i Migrationsverkets lokaler i Karlstad.

Larmet om stökigheter i Migrationsverkets lokaler kom till polisen klockan 11.40 på onsdagsförmiddagen.

Enligt polisen så har en man slagit sönder och hotat personal.

Mannen greps av polis och är efter förhör anhållen misstänkt för olaga hot mot grupp."

http://www.expressen.se/gt/man-hotade-personal-pa-migrationsverket/


Anmäl
2016-11-11 10:54 #193 av: [Nomen Nescio]

"I måndags misshandlades en man av flera andra på ett asylboende i Surahammar. Den misshandlade mannen tror att orsaken var att han var gay. Ironiskt nog var asylboendet där misshandeln skedde ”hbtq-certifierat”. Certifieringen innebär att de anställda har genomgått en utbildning som RFSL hållit i.
På Migrationsverkets hemsida går det att läsa att detta bland annat lett till ett ”normkritiskt perspektiv på inredningen”. Intentionen, att ”skapa en miljö där alla kan känna sig inkluderade och välkomna" må ha varit god, men det ligger nära till hands att undra om man inte fokuserat på fel saker –och fel målgrupp. Är det verkligen personalen som är i störst behov av utbildning?"---

"Egna asylboenden för utsatta grupper, till exempel för kristna, har tidigare diskuterats och Migrationsverket gick i somras ut med att de skulle öppna tre speciella asylboenden för särskilt utsatta med behov av extra trygghet.
Den första frågan är om tre boenden är tillräckligt för alla som känner sig utsatta, den andra hur bra lösningen egentligen är på lång sikt. Vad får vi för samhälle om olika grupper måste hållas åtskilda?"

Aleksandra Boscanin i GP


Anmäl
2016-11-11 11:34 #194 av: eskils

#193 Avbryt asylprövningen och släng ut dem som bråkar och slåss, tillbaka till deras hemländer! Då behövs inga speciella boenden för någon grupp. Seriöst.


Anmäl
2016-11-12 10:33 #195 av: [Nomen Nescio]

Trakasserierna mot personal på Migrationsverket ökar dramatiskt.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/hot-vanligaste-incidenten-hos-migrationsverket


Anmäl
2016-11-12 19:15 #196 av: [helga21]

# 193 Jag tar mig för pannan Pustar

Anmäl
2016-11-12 19:17 #197 av: [helga21]

# 195 Får man inte som man vill så tar man till hot! Kan de inte skynda sig lite med asylprocessen? OBS Ironi!

Anmäl
2016-11-13 13:40 #198 av: [Nomen Nescio]

#153 "Den mordåtalade mannen avslutade dödandet med att knyta en “scarfs” över sin hustrus ansikte, skriver åklagaren i stämningsansökan.
Men det var en slöja.
Varför står det inte det så?
Hon hade just slutat bära slöja, den dödade afghanska kvinnan i Mariannelund. Hon lät det långa håret hänga fritt. Sedan hittas hon strypt och inknuten i tre av de tygstycken hon brukade använda, de åklagaren kallar "scarfs".---

"En manlig kusin berättar att maken var utskrattad för att hans fru kastat slöjan.
En annan kusin kallar honom “lantis”: “det var en hedersgrej så att säga”.
Systrarna säger vidare att mannen bara låtsades acceptera hustruns hängande hår men är egentligen “mycket religiös, konservativ, gammalmodig.”---

"Om en mc-klubbsmedlem skulle hittas mördad med sin väst slängd över ansiktet fattar vi nog symboliken. När någon hittas med avskuren tunga är budskapet glasklart.
Inför en afghansk kvinna strypt med huvudduk står rättssamhället mer frågande inför vad det kan betyda.
Då försvinner till med ordet ur brottsbeskrivningen, görs om till: “scarfs”. Men det var inte det, det var ingen piffig accessoar, inget värmande vinterplagg.
Det var en slöja."

Kerstin Weigl i Aftonbladet


Anmäl
2016-11-27 09:36 #199 av: [Nomen Nescio]

"Det är inte bara ovissheten om framtiden som plågar familjen Haj Osman på Stora Ekeberg. Det är stökigt på boendet, särskilt på kvällarna. Värst är de etniska konflikterna som följt med från hemländerna. Småtjafs mellan barn kan bli gnistan som startar ett storbråk med tiotals vuxna som slåss på vardera sidan med både knytnävar och tillhyggen.

– Varje vecka är det problem. Det är ofta bråk mellan kurder och araber, säger Juan. Folk är uttråkade här. Det kan räcka att någon tittar snett i köket, så kan slagsmålet vara i gång.

– Våra barn blir rädda, säger Samira. Jag är rädd att något ska hända dem. När de bråkar utanför ropar jag till barnen att komma in och låsa dörren.

Kvinnorna deltar inte i aktiviteter på boendet i samma utsträckning som männen. I många fall håller de sig på rummen. När måltiderna serveras hämtar männen eller sönerna maten. Khaled gör ofta så för att familjen ska få äta tillsammans i lugn och ro. Samira säger att hon undviker att vara ute för att det är stökigt, men också för att hon vill undvika diskussioner om varför hon inte bär slöja eller varför barnen inte går till moskén.

Vissa har haft svårt att förstå att de som kommer från ett arabiskt land inte är muslimer. Det gäller också de religiösa ledare som besökt Stora Ekeberg och knackat på deras dörr. Det har hänt att imamer uppmanat föräldrarna att skicka Juan till moskén så att han lär sig be och läsa på arabiska.

– Vi sa nej. Vi vill prata kurdiska. Folk ville döda oss för att vi ville prata kurdiska i vårt land, nu vill de att vi ska lära oss att be och tala på deras språk.

Sonen Mazkin flikar in:

– Vi är inte i Syrien. De kan inte bestämma vad vi ska göra.

Khaled har stoppat ner glasögonen i bröstfickan. Han nickar instämmande till det Samira och barnen berättat.

– Religion är det sista vi tänker på, säger han. Vi vill bara leva våra liv i fred."---

http://www.expressen.se/nyheter/longread/asyl/vantan/


Anmäl
2016-11-29 17:43 #200 av: [Nomen Nescio]

"En av föräldrarna dödade det fem månader gamla barnet. Men det blir inget åtal för det misstänkta bebismordet i Värmland i somras. Anledningen är att det inte gått att bevisa om det var mamman eller pappan som dödade barnet.
– Vi vet tiden och platsen och att någon av dem gjort det. Men deras berättelser går isär och vi kan inte bevisa vilken version som stämmer, säger åklagaren Barbro Brännlund, som nu har lagt ner förundersökningen."---

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/dodade-bebis-gar-fri

"Asylboendet, där bebisen bodde, är enligt Annika Eriksson ett bra boende. Hon berättar att de är duktiga på att flagga om det är något specifikt Migrationsverket behöver känna till, men i detta fall fanns inga signaler innan, om att något var fel.
– Det är svårt att förutse att något sådant här ska kunna hända över huvud taget, säger Annika Eriksson."---

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/migrationsverket-en-valdigt-tragisk-historia


Anmäl
2016-11-29 17:48 #201 av: Tjeja

Storgråter

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-11-29 19:27 #202 av: [helga21]

# 200 Inget åtal? Det skulle varit svenskar!

Anmäl
2016-11-29 19:42 #203 av: Tjeja

#202 Det hade nog tyvärr inte spelat någon roll om det var svenskar...

Föräldrar åker nästan aldrig fast för barnmisshandel hur tydligt de än är skyldiga. Inte ens om det ser självklart ut och utan frågetecken frias de nästan alltid av liknande orsaker för att det inte går att bevisa vem som gjort vad och om dem verkligen har gjort det liksom. Det är sjukt, verkligen verkligen sjukt hur lagen fungerar i sverige. Barn här har starkt "skydd" av lagen.. men de har inget verkligt skydd i praktiskt mening alls. Arg

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-06 12:11 #204 av: [Nomen Nescio]

#160 "Fem pojkar i 16-17-årsåldern åtalas för våldtäkt mot en ung pojke i ett skogsparti i Uppsala en natt i oktober.
Alla fem åtalades på tisdagen för grov våldtäkt mot barn. Enligt åklagarens stämningsansökan har de slagit offret i huvudet och kroppen, hållit för hans mun och tvingat in honom i ett skogsparti i närheten av Hugo Alfvéns väg i Gottsunda, där övergreppen genomförts under knivhot. Den pojke som höll i kniven ska enligt åtalet flera gånger ha hotat att skada eller döda offret. Övergreppet pågick i över en timmes tid och var enligt åklagaren planlagt."---

"Offret har själv pekat ut fyra av gärningsmännen, som greps dagarna efter händelsen. Två veckor senare greps den femte misstänkte pojken. Alla har suttit häktade sedan de greps. Utredningen av händelsen har omgärdats med stor sekretess. Pojkarna har kommit till Sverige som flyktingar och är inte medborgare i Sverige. Åklagaren yrkar i sin stämningsansökan på att alla fem ska utvisas vid en fällande dom."---

http://www.unt.se/nyheter/uppsala/fem-atalas-for-grov-valdtakt-pa-ung-pojke-4463057.aspx


Anmäl
2016-12-06 12:35 #205 av: [Nomen Nescio]

"Hot och våld är vanligt och ensamarbete förekommer i stor utsträckning. Samtidigt vet var femte anställd på HVB-hem för ensamkommande barn inte hur de ska hantera hotfulla situationer, enligt en enkätundersökning från fackförbundstidningen Vision."---

"Enligt enkäten, som besvarats av 860 anställda på HVB-hem, har 17 procent utsatts för våld och 36 procent utsatts för hot på sitt nuvarande jobb. 22 procent saknar tydliga instruktioner om vad de ska göra om de drabbas."

TT


Anmäl
2016-12-07 14:14 #206 av: [Nomen Nescio]

"Två personer har anhållits som misstänkta för inblandning i mordet på 16-åringen. En misstänks ha mördat 16-åringen. Den andre misstänks för att ha skyddat mördaren, enligt åklagaren.
– En är misstänkt för mord, övriga för inblandning, säger Nils Norling, presstalesman vid Malmöpolisen
Pojken hittades död på Östra kyrkogården i Malmö den 19 september."---
"Pojken, som var afghansk medborgare kom till Sverige som flykting från Teheran i Iran där han bott med sin familj."---

"Den dagen han tros ha blivit mördad, den 17 september skulle han ha varit tillbaka på HVB-hemmet vid 23-tiden men kom aldrig dit. Först på tisdagen, dagen efter att han hittats mördad gjorde HVB-hemmet en anmälan om att han var försvunnen. Det var också först då som polisen kunde identifiera pojken. Senare samma dag, vid 18-tiden, meddelade polisen HVB-hemmet att pojken hittats död."---

"Verksamhetschefen kom in på HVB-hemmet klockan tolv på måndagen – två dagar efter försvinnandet.
Då bad chefen en medarbetare att larma polisen, socialtjänsten och pojkens gode man. Men det gjordes aldrig.
I IVO:s rapport konstaterade man att medarbetarna inte utbildats tillräckligt och att de vid tillfället saknade den kompetens som krävdes för målgruppen."

http://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-tva-gripna-for-mord-pa-16-aring/


Anmäl
2016-12-10 21:34 #207 av: [Nomen Nescio]

"En man har misshandlats svårt på ett flyktingboende i Sunne.
– Han har fått både sparkar och slag i huvudet, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Larmet kom till Värmlandspolisen vid 19.45-tiden på lördagskvällen.
– Det är en man på ett flyktingboende som har blivit misshandlad av en annan man. Det handlar om sparkar och slag mot både huvudet och kroppen, säger Jan-Åke Sjöström."----

http://www.expressen.se/gt/misshandel-pa-asylboende--flydde-i-bil/


Anmäl
2016-12-11 11:26 #208 av: m2studio

#207 av: Nomen Nescio 

Varför är en sådan händelse så viktig för dig att du delar ut den här?

Det händer överallt att två person bråkar med varan, eller?

Vad vill du framföra?

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-11 11:33 #209 av: [helga21]

# 208 Hela tråden handlar om flyktingboenden har du inte noterat detta?

Anmäl
2016-12-11 11:59 #210 av: [Nomen Nescio]

#208 Jag har varit kritisk till den tidigare förda svenska flyktingpolitiken, där statsministern hävdade att det inte fanns någon övre gräns för hur många vi kunde ta emot. En konsekvens av detta är att flyktingar klämts ihop i trånga och trista boenden, där de kan få vänta i mer än ett år på att få besked. Vad detta kan göra med människor som buntas ihop med varandra och vad det kan leda till syns på förläggningarna. Även om en del av de  som hamnat på boendena kan vara kriminella och våldsamma så är de flesta hederliga människor, offer för krig i hemlandet och för en naiv svensk invandringspolitik. Det våld detta kan utmynna i anser jag att det finns anledning att uppmärksamma.


Anmäl
2016-12-20 11:18 #211 av: [Nomen Nescio]

"Den 16-årige pojken ska ha bundits och misshandlats med en träpåk i skogen.
Sedan ska han ha blivit sexuellt ofredad – i det som enligt åklagaren kan ha varit en hämndattack.
Nu kommer domen mot de fem ynglingar som åtalats för sexöverfallet.
Händelsen inträffade den första maj i år, vid en grillplats i en skog i Värmland. Fem pojkar – som då var mellan 15 och 17 år gamla – ska ha lurat med sig en sjätte pojke som bodde på samma HVB-hem som dem dit."---

http://www.expressen.se/gt/16-aring-sexoverfolls--nu-kommer-domen/


Anmäl
2016-12-29 07:26 #212 av: [Nomen Nescio]

"En man i en västsvensk kommun står åtalad för våldtäkt samt grov våldtäkt mot barn."---

"Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha förgripit sig på flickan på en flyktingförläggning i Västsverige.
Övergreppen ska ha skett mellan juli och september i år och mannen står även anklagad för ett 20-tal våldtäkter mot en kvinna under samma tidsperiod.
Även detta ska ha skett under våld och hot om att bränna och mörda henne om hon avslöjade något. Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas och förbjudas att återvända till Sverige.
Mannen själv nekar till anklagelserna."

Aftonbladet


Anmäl
2016-12-29 10:25 #213 av: [Nomen Nescio]

"Under gårdagskvällen greps en 21-årig man på ett asylboende i Kosta. Den unge mannen satte igång brandlarmet och var hotfull mot personalen. Väktare kom till platsen, som i sin tur fick kalla på polis, som sedan grep mannen på plats. Under den tidiga morgonen anhölls mannen misstänkt för olaga hot mot grupp samt falsklarm."---

SR


Anmäl
2016-12-29 19:44 #214 av: [helga21]

# 213 Gode frid vad det händer i Kosta nu för tiden. Undrar om mina bröder vågar gå ut där?

Anmäl
2016-12-30 15:14 #215 av: [Nomen Nescio]

#204 "Dom har nu fallit i det uppmärksammade våldtäktsmålet. GP rapporterar:  "De fem tonårspojkarna döms till sluten ungdomsvård i mellan 13 månader och 15 månader.
De ska också betala skadestånd till offret på 225 000 kronor.

Tre av de åtalade har erkänt brott, en fjärde har förnekat och den femte kan varken erkänna eller förneka brott."---

(Hur det gick med de utvisningar som åklagaren skulle yrka på framgår inte av artikeln.)


Anmäl
2016-12-30 17:03 #216 av: [Nomen Nescio]

#215 "Åklagaren hade yrkat på utvisning, men på grund av deras ringa ålder och säkerhetssituationen i Afghanistan där pojkarna har sitt ursprung, har rätten kommit fram till att de får stanna i Sverige."

SR


Anmäl
2016-12-31 22:40 #217 av: Tjeja

Arg

Jag skiter i det *Äla* sökerhetsläget i afghanistan! De får ändå ta ansvar för sina egna våldsmän/ungdomar!!! De ska inte komma hit och våldta  och skada andra människor och ändå kunna vara kvar!

Stackar stackars lilla grabben som blev våldtagen! Han flydde ju hit just för att slippa ifrån barbari och våld som han just blev utsatt för här ju!!!!

Det skall vara TRYGGT och VÄRDIGT att komma hit som flykting! Att komma hit som våldsverkare och kriminell tycker inte jag skall går att ursäkta bara för att personen i fråga råkar vara "flykting". Tar man med sig våldet hit är man helt fel ute och i min mening inte en flykting utan snarare krigets smitta! *ARG*

Vill INTE ha hit krig och barbari! Det skall bara skickas raka vägen tillbaka tycker jag! Det får leva ut sina våldslustar i sitt eget krigiska land istället!!!! Detta skall inte vara en fristad för våldsverkare, men det är det nu! 

*Ursäkta min explosion*

I min värld om jag fick bestämma skulle vårat "välkomnande" se ut så här:

Flyktingar som söker fred och vi verkligen kan hjälpa, JA!

Våldsverkare NEJ! Inte ens om de är flyktingar i alla andra bemärkelser!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-14 12:08 #218 av: [Nomen Nescio]

"Åklagaren i målet mot de fem tonåringar som begick en gruppvåldtäkt mot en minderårig pojke i slutet på oktober har överklagat delar av domslutet."---

"I överklagan skriver åklagare i målet, Johan Strömbäck, att det inte finns någon relevans i frågan om det allmänna säkerhetsläget i de dömda tonåringarnas hemland. Han anser även att gärningsmännens låga ålder är av begränsad betydelse för utvisning eftersom de endast vistats i Sverige under en kort tid och saknar anhöriga i landet.

Enligt åklagare Johan Strömbäck är brottet som de fem tonåringarna dömts för så allvarligt att de även bör dömas till ett återreseförbud utan tidsbegränsning."---

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/gruppvaldtaktsdom-overklagas


Anmäl
2017-01-15 07:59 #219 av: [Nomen Nescio]

"En man i 25-årsåldern misstänks ha gett sig på flera personer på ett asylboende i Boden – bland annat med kniv. En person uppges ha knivskurits i magen. Den misstänkte gärningsmannen har gripits, skriver NSD."---

http://www.expressen.se/nyheter/en-till-attack-med-kniv-pa-asylboende/


Anmäl
2017-01-15 12:41 #220 av: [Nomen Nescio]

"En 21-årig man har häktats misstänkt för människorov. Mannen ska ha hållit en person inlåst på ett asylboende och åläggs nu med restriktioner.
Det var natten till torsdagen som mannen greps efter ett knivbråk på asylboendet i Fur i Karlskrona. Polis kallades till boendet vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen. En jämnårig man ska då på något sätt ha hållits instängd under natten, vilket ligger till grund för rubriceringen om människorov. Denne ska också ha fått lindrigare skador efter ett bråk med kniv, men behövde inte uppsöka sjukhus."---

http://www.blt.se/karlskrona/man-haktad-for-manniskorov-pa-asylboende/


Anmäl
2017-01-17 10:39 #221 av: [Nomen Nescio]

Två tonåringar misstänks ha våldtagit en yngre pojke på ett boende i Sjuhärad. De är begärda häktade.

– Det här är ett allvarligt brott, säger åklagaren Hediye Kurt.

Den misstänkta våldtäkten inträffade för en dryg vecka sedan, på på ett boende i Sjuhärad, vilket Borås Tidning tidigare rapporterat.

Två tonårspojkar har nu begärts häktade vid Borås tingsrätt. Offret är en pojke som är yngre än 15 år. Enligt åklagaren Hediye Kurt bodde de misstänkta gärningsmännen och offret på samma boende i Sjuhärad."---

http://www.expressen.se/gt/tonaringar-misstanks-ha-valdtagit-barn-pa-boende/


Anmäl
2017-01-17 10:43 #222 av: Hayabusa

#221 Igen! Jag frågar mig om detta är någon form av "mönster"?

Anmäl
2017-01-17 10:51 #223 av: [Nomen Nescio]

#222 Jag frågade mig det samma i #160, och sedan dess har det ju dessvärre tillkommit ytterligare fall... Ledsen


Anmäl
2017-02-07 17:33 #224 av: Carpinus

#221 Åtal har nu väckts, och brottsrubriceringen är grov våldtäkt mot barn.

http://www.expressen.se/gt/tonaringar-holl-fast-och-valdtog-pojke/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-11 13:51 #225 av: Carpinus

Asylboende använt som gömma för stöldgods. De sex i stöldligan talade inte samma språk, men det utgjorde inget hinder i samarbetet...

http://www.barometern.se/kalmar/tjuvliga-sprangd-pa-flyktingmottagning/ 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-16 18:01 #226 av: eskils

Döms till fängelse i 6 år för grov barnvåldtäkt

En man i 45-årsåldern våldtog ett barn i 10-årsåldern vid upprepade tillfällen och tvingade också barnet att kolla på porrfilm. Han döms nu till fängelse i sex år.

Händelserna som mannen döms för utspelade sig på ett flyktingboende i STO-området under förra året. Enligt domen våldtog mannen barnet vid tre olika tillfällen vilket också orsakade barnet skador. (…)

Mannen dömdes på torsdagen till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn och livstids utvisning.”

http://lokaltidningensto.se/nyheter/doms-till-fangelse-i-6-ar-for-grov-barnvaldtakt/


Anmäl
2017-02-17 07:03 #227 av: Carpinus

Tyvärr följer övergreppen på afghanska pojkar som vi skrivit om här ett mönster som är väl känt  i deras hemland men som vi inte hört talas om, det går under benämningen "bacha bazi". Det här är ett av de få områden där vi inte kan skylla på talibanerna, tvärtom tillhör det en mångsekelgammal "kultur" som de inte accepterar.

Sannolikt kan såväl övergreppen på hem för ensamkommande som ett antal självmord bero på "bacha bazi" och information om detta måste spridas på de boenden där pojkar och män i olika åldrar från det här området blandas. Tyvärr verkar det som om många killar kommit ur askan i elden...

Mer kan läsas här.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-av-tio-afghanska-pojkar-kan-ha-utnyttjats-sexuellt/
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/i-afghanistan-haller-poliser-unga-pojkar-som-sexslavar-ses-som-loneforman

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-17 08:03 #228 av: Hayabusa

#227 Där ser man, för mig var detta okänt och svårsmält.  Fruktansvärt. Hur kommer vi till rätta med denna typ av kulturella mönster? 

Anmäl
2017-02-17 09:25 #229 av: Carpinus

#227 Informationen måste ut till boendena framför allt, sedan är det hög tid att åldersbestämningarna kommer igång så att barn och vuxna ensamkommande separeras. DN-reportaget var gjort för ett år sedan och då hade ansvarig minister uppenbarligen vetskap om företeelsen. Bra att SVT aktualiserar frågan nu!

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-17 09:38 #230 av: Hayabusa

#229 Verkligen! Visar återigen att Sverige på många sätt fallerat i situationen kring migration.  Läste tidigare på detta forum om hur ensamkommande (Afghaner?) ville lära sig hur man raggar på svenska tjejer. Kan jag förvisso ha förståelse för, men uppenbarligen finns det andra frågor som borde ligga högre på agendan.   

Anmäl
2017-02-17 09:41 #231 av: Carpinus

#230 Ja, det behövs kanske att Uppdrag granskning och Janne Josefsson knackar på hos berörda politiker och myndigheter för att det skall bli fart på åtgärderna?

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-21 13:12 #232 av: Carpinus

Ännu ett fall i raden: tre unga män i en uppgiven ålder av 17 till 19 år har i Västerås dömts för våldtäkt mot en pojke.

En av dem dömdes till fängelse i två år och tre månader samt  utvisning. De andra fick sluten ungdomsvård i  ett år och fem månader år plus utvisning.

De tre ådömdes även att  betala skadestånd på 230 000 kronor till den våldtagna pojken, vilket de knappast lär kunna göra.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-22 15:00 #233 av: Carpinus

#221 Sjuhärad, dom:  gärningsmännen döms för grov våldtäkt mot barn och misshandel, påföljd åtta månaders sluten ungdomsvård och tio års utvisning.

Källa:

http://www.bt.se/boras/16-ariga-pojkar-domda-for-grov-valdtakt-pa-yngre-kille/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-23 18:42 #234 av: Carpinus

"Minst en tonårspojke på ett HVB-hem i Kramfors kommun misstänks ha utnyttjats på ett otillbörligt sätt av den kvinnliga ägaren som bland annat uppträtt intimt med den 17-åriga pojken, det framgår av ett inspektionsprotokoll från IVO, Inspektionen för vård och omsorg", skriver SVT. Vidare skriver man att "enligt anmälan ska flera av tonårspojkarna även ha besökt ägarens privata hem i en stad i mellansverige".

Vissa tecken tyder på att den staden är Eskilstuna, och det var ju i de trakterna som den nu  för det s.k. sommarstugemordet häktade 42-åriga kvinnan tidigare har anklagats för att ha spelat in övergrepp på flyktingpojkar. Kan det finnas ett samband där?

Edit länkar.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-08 11:52 #235 av: Carpinus

#218 Hovrätten går på åklagarens linje och beslutar att de fem dömda ynglingarna som våldtagit en minderårig pojke skall utvisas ur landet med ett tioårigt återvändandeförbud.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/KJbMG/hovratten-domda-for-gruppvaldtakt-ska-aven-utvisas

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-08 13:47 #236 av: Carpinus

#160 #227 Äntligen verkar media börja se det övergreppsmönster som vi uppmärksammat i dessa två trådar från 2015 och fram till idag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/blQll/15-domda-for-gruppvaldtakter-pa-pojkar

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-18 09:42 #237 av: Carpinus

En man sitter häktad för mordförsök på en flyktingförläggning i Storå. För ett år sedan ägde det rum ett mord på samma förläggning.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-22 20:56 #238 av: Carpinus

#234 Dags igen: "anställd inledde kärleksrelation med flyktingbarn" - den här gången i Blekinge.

http://www.expressen.se/kvallsposten/anstalld-inledde-karleks--relation-med-flyktingbarn/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-23 22:41 #239 av: Tjeja

Det värsta är att jag tror det finns många fler sånna berättelser än de som kommer fram i media. Vet själv en socialsekreterare som blev ihop med ett av "sina fall" som var ett 17 åringt flyktingbarn. Oj vad det jobbades från ledningen för att tysta ned historien så den inte skulle hamna i media. Det kom aldrig ut. Hon fick sparken från den arbetsplatsen och när barnet fyllde 18 flyttade dem ihop. Hon var 30+ han 16 när de först träffades..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-03-24 06:53 #240 av: Carpinus

#239 Ja, jag har samma intryck att det är mycket som slinker förbi och tystas ner! Affären med den  s.k. Arbogakvinnan och hennes toyboy(s) har säkert bidragit till att frestelser blivit förverkligade. Det hela började ju med sexfilminspelningar med flyktingpojkar - något som aldrig ledde till fällande dom, och därmed så har förmodligen andra sett det som fritt fram att löpa linan ut.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/8a60A/arbogakvinnan-ska-ha-skickat-torpeder-som-hamnd-for-sexskandal

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-25 18:59 #241 av: Carpinus

Flera skadade, varav åtminstone en förts till sjukhus, vid storbråk på asylförläggning i Gamleby idag.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-27 17:19 #242 av: Carpinus

#240 Nya uppgifter om Arbogakvinnan och  vad som hände efter filminspelningarna med flyktingpojkarna börjar nu komma ut i offentlighetens ljus.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/g2Gwq/dodshotades-av-19-aringen--offret-hon-var-med-pa-telefon

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-04-10 17:47 #243 av: Fillifjonkan60

Det är ju inte klokt! Arg

Vad är det för fel på alla dessa personer?! Stackars stackars alla oskyldigt drabbade! Gråter

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.