Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Kyrkan. Religion och politik

Vad händer sen?

2016-02-04 13:19 #0 av: Staffan

Jag åkte taxi med en jättetrevlig taxichaufför igår. Vi pratade om den världspolitiska händelseutvecklingen och om det som händer i Sverige just nu. Han kom från Jordanien och var muslim.

Eftersom att samtalet var så bra så dristade jag mig till att ställa den raka frågan om huruvida han skulle föredra att vi levde under sharialagar i Sverige. Plötsligt blev det helt tyst. Sen sa han på bra svenska att han inte kunde språket tillräckligt bra för att svara på det.

Då sa jag att jag var tvungen att dra slutsaten att han tyckte att det vore bättre, men att han inte ville säga det till mig. Jag sa också att det självklart är upp till honom att tycka det och att också verka för en sådan utveckling. Vi lever ju i en demokrati, och där är det majoriteten som bestämmer. Då gick han med på säga att han tyckte det vore bättre.

Jag kan bara krasst konstatera att ifall majoriteten av befolkningen i landet tycker som honom så är det bara att acceptera att leva under islamska lagar eller flytta härifrån.

Det jag undrar är om inte ni som är invandringsförespråkare här alls är rädda för vad som ska hända med Sverige om shariaförespråkarna blir i majoritet?  Ser ni inte det som en risk utan som en utmaning? Är det ingenting som ni bryr er om då det bara drabbar era barn och inte er själva? Tror ni att det kommer fungera fint att leva som kristen i Sverige om majoriteten av folket tillber islam? Finns det några exempel på länder där det fungerar bra?

Tänkte att den här tråden kunde få utgöra en plats för att diskutera saken på ett civiliserat sätt, precis som jag gjorde med taxichauffören igår. Det här är nämligen den fråga som mer än någon annan gör mig rädd för vart Sverige är på väg. Ni tycker säkert att jag är islamofob, det gör ingenting. Själv ser jag mig mest som en sekulär och faktiskt rädd svennebanan... :-/ 

Med förhoppning om att ni kan stilla min rädsla,

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 13:24 #1 av: nypisnina

Vill inte ens tänka på vad som hade hänt, det hade ju varit helt fruktansvärt... Håller med dig, blir ju helt rädd. Man får väl vänja sig vid att bära burka eller slöja direkt... Hemska tanke! Nä, jag flyttar nog hellre!

Anmäl
2016-02-04 13:26 #2 av: Maria

Jag tror att man många gånger förbiser att alla muslimer vill inte har sharialagar.

Ungefär som att många kristna inte är bokstavstroende eller ens troendeSkämtar man tillhör liksom bara den religion man är född i...

Den lilla klicken av fundamentalister ska man givetvis vara vaksam över och det gäller alla religioner.

/Maria

 

Anmäl
2016-02-04 13:28 #3 av: Staffan

#2 Maria

Det var den här filmen som skrämde mig. Alla i rummet uppger att de känner sig som helt vanliga moderata muslimer och i stort sett alla tycker att lagarna från Koranen är de bästa tänkbara för hela världen.

Tilläggas bör att själv har jag ingen aning om hur stor andel av muslimerna som förespråkar muslimska lagar.

Anmäl
2016-02-04 13:28 #4 av: [tk1971]

Det ska VÄLDIGT mycket till för att shariaförespråkarna ska bli en majoritet i det här landet. Hur skulle det gå till? Känner du dig hotad på nåt sätt pga det?

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-04 13:39 #5 av: Staffan

#4 tk1971

Hur skulle det gå till? Jag får besvara frågan med en fråga; hur blev islam i majoritet i många förorter runt om i våra städer? Du ser det som helt otänkbart själv?

Jag är som sagt bara rädd och hoppas att du har rätt. Jag har dock svårt att förstå hur man kan se det som helt självklart att vi är "skyddade" från det här i Sverige.

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 13:52 #6 av: [tk1971]

#5: Nej, jag kan faktiskt inte se hur det skulle gå till. Jag tror du går omkring och är skraj för nåt som aldrig kommer att inträffa. Det finns många andra hot som är mer sannolika, anser jag.

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-04 13:57 #7 av: Staffan

#6 tk1971

Vad skulle krävas för att du ska se det som en inte otänkbar utveckling? Skulle du göra det om 25 procent av befolkningen tillbad den religionen? 50 procent?

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 14:00 #8 av: Hayabusa

Inget är så konstant som förändringar.

Anmäl
2016-02-04 14:03 #9 av: [tk1971]

#7: jag tänker inte komma med några siffror eftersom det där är fullständigt hypotetiskt.

Tycker du att vi ska ta ett jättekliv tillbaka och avskaffa religionsfriheten? Varför är just muslimer så skrämmande?

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-04 14:25 #10 av: Staffan

#9 tk1971

Varför är du så rädd för att ställa dig själv den frågan? Hur kan det vara farligt? Det tycker jag tyder på en rädsla det också. Självklart finns det en gräns för när du skulle se det som en reell möjlighet. 

Jag är rädd för all religion. Inte minst den som tex George Bush utövade under sin tid vid presidentposten i USA. Vad mig anbelangar kan vi gärna avskaffa all religion. 

Att islam också skrämmer mig är för att jag tycker mig se en skillnad i toleransen mot andra religioner. Hur kommer det sig att det går bra att öppna en moské i alla kristna länder men att du kan inte öppna en kyrka i Saudiarabien, Egypten eller Irak. Hur kommer det sig att kristna fördrivs från så många islamska länder samtidigt som muslimer välkomnas i kristna länder? 

Låt mig gissa; du vill inte svara på det heller.

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 14:35 #11 av: [tk1971]

Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Vi skiter i att gå i kyrkan. Kommer du t.ex. ens ihåg när du tog nattvarden senast? Men nu plötsligt blir folk så jädra "kristna". Jag sätter det inom citattecken för naturligtvis är det ingen äkta tro. Det är samma fenomen som det plötsligt uppdykande månandet om kvinnors dygd. Har det funnits förut? Nä.

Fortsätt bara att sprida skrämselpropaganda och piska upp rädslan. Då blir det garanterat kaos och fortsatt indelning av folk i olika grupper.

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-04 14:41 #12 av: nypisnina

#11 Det är inget nytt att folk tänker på det redan och blir rädda. Det här har pratats om länge där jag bor.
Tror knappast att det är TS uppsåt att skrämma upp folk. För många tänker att det här faktiskt skulle kunna hända - de jag har pratat med iaf.
Hemska tanke - som sagt.

Anmäl
2016-02-04 14:46 #13 av: Staffan

#11 tk1971

Att du kallar mina inlägg här för skrämselpropaganda säger väldigt mycket om den sida av debatten som du står på. 

Slutsatsen är alltså att om man känner rädsla och oroas för sin sons framtid så borde man bara hålla käften enligt dig. 

Trevligt.

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 14:48 #14 av: Bermudas

Det skulle vara roligt om fler som är för en fortsatt generös invandringspolitik skulle vilja svara på Staffans frågor.
Jag är också nyfiken.
Om invandringen fortsätter i samma takt som nu så kommer de ursprungliga svenskarna om inte allt för lång framtid vara i minoritet. Det är bara en fråga om ren matematik. Dessutom kommer muslimer vara i majoritet var det lider.
Om vi alltså utgår från nuvarande politik och inte någon slags SD politik eller kraftiga åtstramningar från alliansens håll så kommer vi som sagt bli i minoritet ganska snart.
Och vad jag förstår så vill ju ni ha ett tillåtande av fortsatt inflöde av invandrare.

Om ni inte tror att Sverige skulle kunna komma att bli ett sharia-land om vi får en muslimsk majoritet. Motivera gärna varför det inte kan ske enligt er.
I Egypten trodde man inte det heller på femtiotalet skulle vara möjligt, men sen har utvecklingen gått åt mer och mer islamism. Det muslimska brödrarskapet lyckades och varför skulle inte samma sak kunna ske här? Även i afghanistan och iran var det så mycket friare på sextio och sjuttiotalet, men sen hände något...
Som sagt motivera gärna.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 15:12 #15 av: VSK

Jag själv tror att fullt inbördeskrig kommer bryta ut ganska snart. Det kokar under ytan på många ställen. Jag har väldigt svårt att se att det inte kommer att komma, då det redan har börjat men i liten skala. Givetvis hoppas jag att jag har fel, men klimatet i det här landet just nu ser inte så bra ut inför framtiden. 

Det enda som kan stoppa fullskaligt inbördeskrig är nyval och det rätt omgående. 

Det är så jag tror. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-02-04 16:03 #16 av: kamera0710

Som boende i invandrartäta Södertälje har jag aldrig någonsin mött någon som vill att vi ska leva under några religiösa lagar. Bland våra riksdagspartier tycker jag att de religiösa stollarna främst återfinns i KD.

Anmäl
2016-02-04 16:16 #17 av: kamera0710

Som jag framhållit förut tycker jag också att vi ska avskaffa religiösa friskolor helt. Religion får man ägna sig åt på sin fritid.

Anmäl
2016-02-04 16:20 #18 av: Staffan

#16 kamera0710

Tack för att du slängde dig in i tråden. Just sådana här inlägg hoppas jag på mer av. Jag vet egentligen inte så mycket om Södertälje men är inte det huvudsakligen kristna syrianer som bor där? Min frisör är från Syrien och har berättat en del.

Har du diskuterat frågan med anhängare av islam?
Har du ställt frågan rakt ut ifall de skulle föredra islamska lagar? 

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 16:23 #19 av: kamera0710

#14 "Om invandringen fortsätter i samma takt som nu så kommer de ursprungliga svenskarna om inte allt för lång framtid vara i minoritet. Det är bara en fråga om ren matematik. Dessutom kommer muslimer vara i majoritet var det lider. "

Vet vi att religion går i arv? Om så är fallet varför håller vi ursvenskar inte fast vid asatron? 

Och som Noam Chomsky uttryckte det: "Det har gjorts en massa kulturövergripande studier av vad forskarna kallar ’religiös fanatism’ – inte personer som bara tror på Gud eller går i kyrkan utan de som verkligen är fanatiska, med en form av religiös hängivenhet som genomsyrar hela livet. Och vad de studierna visar är att detta är ett typiskt drag hos förindustriella samhällen – det korrelerar faktiskt mycket bra med industrialisering: när industrialiseringen ökar så minskar den typen av religiös fanatism. Nu finns det två länder som i princip avviker. Ett är Kanada, som har ett större fundamentalistiskt engagemang än man skulle vänta sig med tanke på industrialiseringsgraden. Det andra är USA som avviker helt, vi påminner om ett splittrat bondesamhälle."

Anmäl
2016-02-04 16:27 #20 av: kamera0710

#18 I kommunens förskolor, som jag har åtskillig kontakt med i mitt jobb, är det i alla fall en hel del muslimer. Har ofta i diskussioner med invandrare framhållit att jag är ateist, ingen har reagerat över det. Brukar dock inte direkt fråga folk om de bekänner sig till någon religion. 

Anmäl
2016-02-04 16:31 #21 av: Maria

Sverige har religionsfrihet och då blir det svårt att jämföra sig med länder som inte har det.

Jag bor granne med Sveriges första moské och jag minns när jag gick i skolan på 70-talet så gjorde vi besök där och fortfarande är det ett inslag i religionsundervisningen.

/Maria

 

Anmäl
2016-02-04 16:39 #22 av: Bermudas

#19 så om jag förstår dig rätt så tror du att muslimerna som flyttar hit kommer släppa sin religion och bli mer sekulariserade. Kan du då förklara för mig varför flera människor från vissa muslimtäta förorter upplever en starkare islamisering?
Borde det inte gått åt andra hållet? Nyligen har vi hört om hur muslimska pojkar uppfostrar och straffar andra elever som inte "sköter" sig enligt regelverket. Muslimer som vaktar muslimer. Så vad är det som säger att det inte kan gå åt det hållet i Sverige mer och mer? Och varför blev Mellanöstern inte mer sekulariserat utan vände till att bli mer islamistiska.

Bild på studenter från Kabul, killar och tjejer tillsammans. Det var då det. Kolla frisyren på tjejerna. Ingen liten scarf en gång!

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 16:47 #23 av: Staffan

#20 kamera0710

Tack för det raka och ärliga svaret. Min farhåga är den som filmen ovan och min erfarenhet från taxin igår visar att oroväckande många skulle föredra religiösa lagar om det var ett alternativ man fick välja. Den egna religionen ligger närmast att behaga så att säga.

#21 Maria

Varför skulle vi inte kunna jämföra Sverige med Saudiarabien eller Iran? Det är ju det som är hela min poäng; att där styr religiösa ledare och religionsfrihet råder inte.

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 16:50 #24 av: kamera0710

#22 "Kan du då förklara för mig varför flera människor från vissa muslimtäta förorter upplever en starkare islamisering?"

Har du något mer konkret att hänvisa till än att folk "upplever"? Utan alla jämförelser i övrigt "upplevde" många tyskar på 30 talet ett hot från judarna. Resten är historia, som det brukar heta.

Anmäl
2016-02-04 16:57 #25 av: Staffan

#24 kamera0710

Min gissning är att Bermudas menar att starka religioner med fanatiska företrädare har en tendens att breda ut sig. Hur kan du annars förklara att alla kvinnor i Iran tvingas gå med heltäckande kläder? Skulle det vara något dom själva valt - allihopa - på grund av att de plötsligt ledsnade på friheten innan revolutionen? Samma sak har ju för övrigt hänt i Egypten också nu.

Gillar för övrigt ditt sätt att resonera - mycket bra!

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 17:04 #26 av: kamera0710

#25 Kan ligga något i att fanatiska företrädare för religioner har en tendens att breda ut sig. Det är en av många orsaker till att jag, som sagt, inte vill ha religiösa friskolor. Tror i sammanhanget dock mer på Noam Chomskys ord om att det korrelerar mycket bra med industrialisering.

Anmäl
2016-02-04 17:07 #27 av: Bermudas

#24 Det har väl varit en hel del diskussion om just islamiseringen av förorterna. Gick visst en dokumentär om det där kvinnor berättar att det land dom flydde från för att slippa just det där kontrollerandet nu kommit hit. Flickor/kvinnor byter om för att slippa bli uppläxade av självutnämnda sedlighets-ordningspoliser. Du drar upp Tysklands trettiotalet ur en vinkel. Men det finns andra vinklar som till exempel att man totalt underskattade nationalsocialisternas kraft, trodde aldrig att de skulle komma till makten. Vad är det som säger att vi inte underskattar islamiseringen som kraft. Den har ju visat sig vara oerhört kraftfull i Mellanöstern?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 17:20 #28 av: Staffan

> Du drar upp Tysklands trettiotalet ur en vinkel. Men det
> finns andra vinklar som till exempel att man totalt underskattade
> nationalsocialisternas kraft, trodde aldrig att de skulle komma  
> till makten. Vad är det som säger att vi inte underskattar
> islamiseringen som kraft. Den har ju visat sig vara oerhört
> kraftfull i Mellanöstern?

En viktig och enligt mig berättigad frågeställning.
Finns det en risk att vi underskattar islamismens kraft på samma sätt som vi underskattade nationalsocialisterna i Tyskland?

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 17:32 #29 av: Halvdansken

#19 "Vet vi att religion går i arv? Om så är fallet varför håller vi ursvenskar inte fast vid asatron? "

Ja religion går ofta "i arv". Mina föräldrar var kristna, och på min tid föddes man in i kyrkan, nu sker det vid dopet (väl?). Men även jag inte är religiös, snarast ateist, och inte med i kyrkan, så har jag mer gemensamt med kristendomen än exempelvis islam , eller hinduismen.
Att svenskarna inte höll fast vid asatron var att vi var tvugna att skifta.  Kungar o hövdingar skiftade, det var lag på att skifta, plus att det var smartare för ekonomin när man handlade med medelhavsländerna.

Och vad hände i reformationen? Det var strängt förbjudet - dödsstraff - att vara katolik plötsligt, för det hade kungen bestämt. Drottning Kristina fick fly till Rom för att kunna bli katolik.  På samma sätt är det idag dödsstraff på att konvertera från islam.

Så varför tror du inte detta kan hända igen, om Sveriges befolkning är mest muslimska? Och som nån skrev, det är ren matematik innan det sker.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-02-04 17:38 #30 av: Maria

#23 Menar du att vår religionsfrihet inte är något positivt?

Jag skulle då inte vilja ha det som i Saudiarabien t.ex även om det vore kristendom i majoritet det handlade om.

/Maria

 

Anmäl
2016-02-04 17:54 #31 av: Bermudas

#29
"Och vad hände i reformationen? Det var strängt förbjudet - dödsstraff - att vara katolik plötsligt, för det hade kungen bestämt. Drottning Kristina fick fly till Rom för att kunna bli katolik. På samma sätt är det idag dödsstraff på att konvertera från islam.

Så varför tror du inte detta kan hända igen, om Sveriges befolkning är mest muslimska? Och som nån skrev, det är ren matematik innan det sker. "

#30 Vad tror du om det Halvdansken skrev på 29 för jag tror mer det är det Staffan oroar sig för. Jag har inte sett honom tala om att förbjuda Islam utan han frågar om vad NI tror om ev Islamisering pga av volymer av muslimer flyttar in i Sverige och många av dem kanske vill införa sharia, precis som taxichaffisen erkände efter lite påtryckning av Staffan.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 17:57 #32 av: Staffan

#30 Maria

Du skrev:

> Sverige har religionsfrihet och då blir det svårt 
> att jämföra sig med länder som inte har det.

Jag försöker men förstår verkligen inte vad du menar och vad det tillför diskussionen här. Snälla skäm bort mig och förklara vad du menar... :)

Såg du förresten filmen i inlägg #3 ovan? Vad är din kommentar till den? Avfärdar du den som propaganda från extremhöger och rasister?

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 18:00 #33 av: Staffan

(Jag kan tillägga att filmen är från en konferens i Norge.)

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 18:09 #34 av: Maria

#30 Jag såg filmen och den är ju så klart fruktansvärd men jag tror inte att det är så stor del av "vanliga muslimer" som känner igen sig i filmen.

Vad jag menar är att det är positivt med Sverige och vår religionsfrihet. All fundamentalism däremot ska man ta på högsta allvar.

Jag har en känsla av att media skrämmer oss med att vi oftast/alltid får se en sådan vinklad bild av muslimer.

/Maria

 

Anmäl
2016-02-04 18:17 #35 av: Bermudas

#34 Kanske är det media som skrämmer. Men ofta tycker jag media ligger lågt, men så kommer de där kvinnorna som inte är "svenskar" och säger saker som Amineh Kakabaveh till exempel. Tror du hon bara vill skrämmas? Eller kan det ligga något i hennes utsagor?

“I svenska förorter blir klimatet allt mer kvinnofientligt. Kvinnor är inte längre välkomna på en del kaféer. Unga tjejer kan inte vistas ute efter middagstid på vissa platser.
Kvinnor kan inte klä sig hur de vill. Många kvinnor från förorten har under de senaste veckorna vittnat om ..."

http://www.expressen.se/debatt/i-fororten-vaxer-mannens-diktatur/

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 18:24 #36 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Tack # 22 för ditt inlägg. Det påvisar en tydlig förändring som de fakto även kan ske här. Säkert inte under någon av våra livstider vi som skriver här, men sen då?

Många muslimer själva är avståndstagare till Sharialagar ... men allt kan ju hända efter "massövertalning" av extremister eller varför hände judeförintelsen?

Anmäl
2016-02-04 18:25 #37 av: Maria

#35 Det är inte OK att vårt samhälle ser ut som det gör i förorterna. Jag försvarar inte det utan vår religionsfrihet.

Jag tror att man får tackla det på ett mer "informativt" sätt än genom skrämselpropaganda.

Att ha en fungerande verksamhet på plats där kulturer kan mötas.

/Maria

 

Anmäl
2016-02-04 18:32 #38 av: Bermudas

#36 Tack själv.
"Många muslimer själva är avståndstagare till Sharialagar ... men allt kan ju hända efter "massövertalning" av extremister eller varför hände judeförintelsen?"

Där sa du nåt! Jo det är just sånt som gnager liksom. ÄVEN om flertalet inte skulle vilja ha sharia så kan vi se hur man i andra länder trycker på befolkningen. Man har just sedlighetspoliser som påtvinga folk ett sätt att vara, att leva. Vi vet ju historiskt sett hur massor kan påverkas och betvingas via grupptryck som sakta växer sig starkare och starkare.
Om man tittar på videon i #3 så ser man hur samtliga räcker upp handen för sharialagar. Grupptryck? Kanske. Skulle det vara en lättnad? Knappast.
Grupptryck är en kraft att räkna med.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 18:38 #39 av: Bermudas

#37 vi har inte lyckats med integreringen särskilt bra under de feta åren när det dessutom var mycket färre invandrare. Hur ska vi lyckas nu då? Nu när vi dessutom tar in hysteriskt många som vi har enormt sjå med samtidigt som resurser sinar. Vi har alltså kapitalet misslyckats under snart ett halvsekel men nu i detta massinflöde hoppas ni att det ska ske ett under...eller?
Hur ska man greja det nu då?
"Att ha en fungerande verksamhet på plats där kulturer kan mötas."
Som till exempel? Något som vi ännu inte försökt med, nåt nytt?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 18:46 #40 av: [Alvsyssel1967]

Till er alla, och alla trådsvar ...

Sverige Islamiseras i allt större takt och det är illa. Till er som inte vet det : Malmö var den FÖRSTA staden att förskaffa Shariadomstol. Till och med Svensk domstol tycker detta är ok under vissa förutsättningar. Vi HAR alltså redan Sharialagar i Sverige, men den lyder inte under Svensk lagstiftning tack gode Gud för det. Detta är alltså något vi skall bekämpa till 100%. Det kommer in ett nytt parti i riksdagen, ett som alla muslimer och islamister kommer att rösta på, det partiet står för 100% sharialagstiftning och det heter : Hizb ut-Tahrir.

Ta en titt : https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjzkvTB0t7KAhXKDywKHQ5nAKQQFggmMAE&url=http%3A%2F%2Fsjunne.com%2F2014%2F01%2F18%2Fislamistiskt-parti%2F&usg=AFQjCNFKEPAaRGeCBIKP9w3al2dxeVsTzA&sig2=a3nY3fmggS1C5_u53FsD-g

När vi talar om islams krav på särlagstiftningar och andra särkrav så är deras listor långa. Jag har en kvinnlig vän som heter Mona Walter som konverterat från islam och är nu mordhotad och beskyddas utav livvakter och polis bland annat, hon är ute i Sverige på gator och torg, hon är lite varstans och föreläser om islam och sharia. Hon har levt med detta i många år OCH det hon säger är att när de bodde som barn i Somalia så kunde man gå i klänning och leka och inte vara rädd, så är det inte i Sverige idag, eller i övriga Europa. Vittnesmålen är så många att det går inte att ens räkna dem längre.

Den som inte ser denna utveckling och tar den på största allvar är en blind och döv verklighetsfrånvänd individ. Hotet är inte ett hot, det är islams löfte till Norden och Europa, och det är just det vi måste bekämpa, ort till ort, region till region, stad för stad och nationellt, och vi kan aldrig göra det själva, vi måste ha med oss resten av Norden och Europa. Lyckligtvis börjar folk vakna upp ordentligt nu och inse verkligheten och motstånd bildas. Vi skall övervinna detta.

Det tog till exempelvis Spanien 700 år att bli av med islam. Det skall inte ens ta en mansålder att bli av med den på Västra halvklotet om vi går samman.


Del om avskurna halsar är censurerat, - Vanja

2016-02-04 19:02 #41 av: [Daisy-Moa-Elsa]

# 40 jag uppskattar ditt inlägg och vet att det är tröttsamt när folk ber om länkar, men jag känner att jag behöver din kunskap att hitta dessa länkar ( inte den länken du redan angett) som jag förstår utifrån ditt inlägg inte faller under svensk lag... vilket gör mig nyfiken och helt ärligt förbannad på dem i Malmö ( Svens domstol) som inte följer svensk lag.

Anmäl
2016-02-04 19:03 #42 av: Staffan

#40 Alvsyssel1967

Men snälla, jag bad uttryckligen om att försöka föra diskussionen på ett civiliserat sätt. Ska det vara så förbaskat svårt. 

Jag har röstat på att ditt inlägg bryter mot skrivreglerna och hoppas att någon snabbt tar bort det så vi slipper se eländet. 

Inlägg av det slaget leder enbart till att alla glider ännu längre ifrån varandra istället för att försöka förstå varandra bättre.

Just my few cents.

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 19:06 #43 av: [Daisy-Moa-Elsa]

# 42 på vilket sätt anser du att # 40 inlägg bryter mot reglerna? Jag ser det inte när jag läser sitens regler, troligen på grund av våra personliga förutsättningar att tolka saker.

Anmäl
2016-02-04 19:11 #44 av: Staffan

#43 Dasiy-Moa-Elsa

Menar du på allvar att du tror att det är förenligt med sajtens vision att någon ska hota stora grupper människor med att de kommer få halsen avskurna om dom inte hänger med på ett korståg för att stoppa det?

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 19:22 #45 av: [Daisy-Moa-Elsa]

#44 absolut inte, ber om ursäkt för den missen av mig i läsandet av det inlägget

Anmäl
2016-02-04 19:23 #46 av: Halvdansken

#30. "Menar du att vår religionsfrihet inte är något positivt?"
Jo det är klart att det är. Just nu. Ok med oss sekulerade kristna, som inte går upp i det här med religion.
Men om det nu blir en övervikt av muslimer (eller hinduer, eller buddister eller spagettimonster) , som oftare går i kyrkan (mosken, templet) och anser att religionen är en naturlig  del av vardagen, en del av matkulturen, av klädseln - vad händer då?  Fler människor går i mosken, templet, och lyssnar på "prästerna".  Det kommer religiösa politiska partier. Det kommer krav om ditt o datt....

Det smyger sig in med majoriteten.
Sverige har en religionsfrihet så länge sekulariserade svenskar tycker att vi ska ha det. Men den balansgången är på väg att tippa över. Det har egentligen inget att göra med muslimer, det har att göra med religioner. Jag hade varit precis lika bekymrad om det varit asatroende, hinduer eller judar.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-02-04 19:28 #47 av: Maria

#46 Min erfarenhet är att det finns en massa sekulariserade muslimer också,

/Maria

 

Anmäl
2016-02-04 19:35 #48 av: Bermudas

#47 Maria kan du svara på en fråga. Jag ska sluta skriva snart. Men vill gärna veta:
Tror du att OM vi får en muslimsk majoritet att vi ändå kommer ha en svensk politik kvar och att det inte kommer påverka politiken in i en islamsk inriktning som finns i muslimska länder där muslimer bor. Jag känner en del Iranier och dom är ofta väldigt sekulariserade. Men hur ser det ut i Iran.? Många var sekulariserade INNAN islamismen tog över. Är det i dina ögon omöjligt att det skulle kunna ske här med en muslimsk majoritetsbefolkning?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-04 19:42 #49 av: Maria

#48 Jag kan inte sia om framtiden men jag är inte lika oroad som många verkar vara.

Kanske är jag naiv...jag vet inte men jag vägrar att vara rädd för "vanliga" människor. Fundamentalism däremot är något helt annat och det ska vi givetvis vara vaksamma inför.

/Maria

 

Anmäl
2016-02-04 20:38 #50 av: [Alvsyssel1967]

#42  Jag skrev INTE att islamistisk folkgrupp skulle få halsarna avskurna, är du inte läskunnig ? Jag skrev att när folk som STÖDJER islamister själva får halsarna avskurna så blir det inte så roligt mera. Läs igen, läs tills du ser vad jag skrivit istället.

Som du vet ( eller inte ) så pågår det ett folkmord i världen, ett av de största, och det är utrotningen av KRISTNA ... Vi alla vet hur det började och hur det nu slutar med det hemskaste av hemskaste metoder ... Vi ser hur varje land islamiseras och hur kraven på radikalisering, tolkningen av Koranen, särlagstiftningar, särrättigheter söndrar och splittrar samhällen. Har du ens kollat runt i Europa och läst utländsk media ? Har du ens kollat i Norden hur det ser ut idag jämfört med för cirka 20 år sedan ?

Varför publicera en tråd om du inte vill ha svar och åsikter ? Bestämmer du nu hur vi skall tycka och tänka ? Det gör du absolut inte över mig i alla fall, och att du påstår att jag ljuger och att vi skall göra ditten o datten med stora folkgrupper är ju rent förbannat nonsens och stolliga åsikter du har, felaktiga också.

Vad vi vill göra är att försvara oss emot något vi ser växa fram och som är utav ondo för oss. Radikaliserade islamister som vill införa Sharia har inget att göra i västvärlden, de är inte välkomna hit, det är också mitt partis politik och det ingår i åsiktsfriheten, yttrandefriheten, demokratin att tycka så. I opinionen så lyckas vi vara det 2:a största partiet och om det stör dig så får det gärna göra det, oss glädjer det väldigt mycket.

Dina påhopp mot mig är tragiska och visar bara vad du är för en slags person. Håll dig till debatten och ge f*n i påhopp och personangrepp. Du behöver inte hålla med mig i mina åsikter, men du har inte rätten till att få mig att ändra på dem för att DU önskar det. Vill du inte ha svar i en debatt så ge f*n i att lägga ut TS då.

Jag har inte brutit mot reglerna, men det har du som påstår att jag ljuger, så nu är du ute på hal is, det var tråkigt att debattera med en sån som dig.

Till din kännedom skulle jag ' hantera ' min text lite grann för att den skulle bli ännu tydligare, men det går inte, jag tror jag vet varför ... och skall du hålla på att anmäla mig för mina åsikter som de flesta har ( emot sharia lagar och islamiseringen ) så är det väl bättre att du inte läser vad jag skriver alls, eller om det nu går att blockera personer här som på facebook, jag vet inte för jag är helt ny i detta forum.

Så bara lägg ner, du kommer inte en mm med det du anklagar mig för !!!

Anmäl
2016-02-04 20:50 #51 av: 72mm

Jag vet inte vem jag ska vara mest rädd för, Imamen i Staffans film, Maria eller Staffan själv. 

Staffan: Alltså, du ser vad som händer. Du vet åt vilket håll det är på väg. Du vet hur länder med islamsk majoritet fungerar. Du ser vad islamisering gör mer Europeiska länder som England och Frankrike. Du har förstått att ett antal svenska förorter i princip inte är Sverige längre. 

Du har startat den här tråden så du har uppenbarligen tänkt till och blivit rädd för vad du kommit fram till. 

Likafullt så är det helt omöjligt för dig att ta avstånd från eländet. Du bara kan inte dra slutsatser som går stick i stäv med vad man ska tycka. Du kan inte förmå dig själv att göra detta av respekt för vad? Sekulära muslimer i Sverige? Religionsfriheten? 

Du tycker att Alvsyssels inlägg ska censureras för han säger rakt ut vad du redan innerst inne vet är sant.    

För dig är hans fullständiga avståndstagande likställt med att "starta korståg" och fullständigt oacceptabelt. När inte ens tänkande, intelligenta människor kan se verkligheten för vad den är är det illa. Mycket illa. 

Maria: Religionsfrihet är inte, har aldrig varit, och kommer aldrig vara, förenligt med ett dominant Islam. Vidare så är "den lilla klicken av fundamentalister"  inte vad du ska vara orolig för. Det fanns inte så värst många övertygade nazister i Tyskland i början på 1930-talet heller.  Kan bara hänvisa till Birgitte Gabriel nu klassiska "The peaceful majority was irrelevant!"

Det är de helt vanliga "moderata" muslimerna som man bör undersöka vad de egentligen vill. Men här vet vi också. Men de flesta väljer att blunda.   

Staffans hatpredikant är skrämmande, men inte hälften så skrämmande som saker som publiceras i svensk press varje vecka; 

"43 procent av svenska muslimer tycker att muslimer borde återvända till islams rötter, 67 procent tycker att det bara finns en tolkning av islam och hela 52 procent anser att det är viktigare att följa religiösa lagar än lagarna i Sverige."

Staffans taxi-chaffis är i gott och månghövdat sällskap. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-04 20:51 #52 av: Halvdansken

Maria "Min erfarenhet är att det finns en massa sekulariserade muslimer också"

Jodå, en massa, men inte majortiteten tror jag.

De no-go zoner som finns är islamska, det finns artiklar om muslimska "medborgargarde" som kritiserar hur kvinnor klär sig.  Har du liknande kristna zoner?  Eller buddistiska?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-02-04 20:57 #53 av: [Alvsyssel1967]

#41  https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiByYWn8N7KAhVC6CwKHZ5-DNEQFggfMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.flashback.org%2Fsp28608129&usg=AFQjCNHdcWguzfyJjCgNQbleC7IdwTJj2Q&sig2=gqxoXzcoYbJ2us5NkCVSQg

https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiByYWn8N7KAhVC6CwKHZ5-DNEQFggzMAM&url=http%3A%2F%2Fdrommerjagbara.blogspot.com%2F2011%2F03%2Fimam-i-malmomosken-bakom-shariadomstol.html&usg=AFQjCNG1d7-2MgrugInWCH3H4ostVKtTmQ&sig2=xGE0HeiOmIhI5jqVZzeTHA

Ett annat varnande exempel : https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj_85Ts8N7KAhWECywKHXvECUwQFggeMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dn.se%2Fnyheter%2Fvarlden%2Fpolsk-partiledare-sverige-har-sharialagar%2F&usg=AFQjCNGRRjXYzl3376afXpkFed4TEiFXqA&sig2=k1Ra5p2eZAbDl-nOmnXxsA&bvm=bv.113370389,d.bGg

https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj_85Ts8N7KAhWECywKHXvECUwQFggpMAI&url=http%3A%2F%2Fwww.vn.se%2Farticle%2Fhagg-varnar-for-sharialagar-i-fororten%2F&usg=AFQjCNFwyJPtGXDG3JgJntejNxLl_tkjHA&sig2=T1mOgl7PPIRGR6d5VuyD6w&bvm=bv.113370389,d.bGg

https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj_85Ts8N7KAhWECywKHXvECUwQFgg-MAY&url=https%3A%2F%2Fwww.flashback.org%2Ft2622486&usg=AFQjCNFy9RI8RDy3DO2gv3XU6CFEPbnuLw&sig2=qwkCOT6pHwWNQVsH8nM70w&bvm=bv.113370389,d.bGg

Egentligen är det bara att googla, helst på de 50 talet No-Go zoner som delvis styrs av sharialagar ..... Det finns hur mycket vittnesmål som helst utav detta, hur mycket länkar som helst till olika dagstidningar - gammelmedia och även alternativmedia som beskriver detta. TS tycks ju inte ha kännedom men vi andra har det till 100%. Jag rekommenderar dig att läsa Dispatch international och vad andra journalister som tidigare jobbade i PK media skriver. Pröva att även läsa om Mona Walter ( finns på Facebook ) och hennes andra offentliga föreläsningar. Hon konverterade från islam till kristendomen och är nu mordhotad och förföljd och grovt trakasserad, kan ses i ett inslag i SVT bland annat. Det Mona Walter inte kan om islam och sharia är inte heller värt att veta !

Anmäl
2016-02-04 21:27 #54 av: Vanja

#42 Jag tror inte att #41 menar att hota någon med att få halsen avskuren, mer att han menar att det är det som kommer ske om islamiseringen fortsätter, eftersom han tror att islam och Islamiska Staten (IS) är samma sak. Vilket det inte är. 


/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-02-04 21:36 #55 av: Staffan

Skrattretande. Här försöker man balansera på gränsen för att lyckas få till en nyanserad och sansad diskussion om ett svårt problem för att hjälpa folk som inte riktigt har tänkt efter att göra det. Resultatet: båda sidor blir förbannade på mig.

#54 Vanja

Du sköter ditt svåra jobb här på sajten bra, ledsen om jag orsakade dig extra jobb.

---

Jag tackar för uppmärksamheten och lämnar tråden här.

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 21:51 #56 av: [Daisy-Moa-Elsa]

# 54 förstår inte din hänvisning till  att jag önskar någon få sin hals avskuren utan utgår ifrån att du hänvisat fel, jag önskar verkligen inte att någon får sin hals avskuren.


Anmäl
2016-02-04 21:51 #57 av: [tk1971]

... "diskussion om ett svårt problem för att hjälpa folk som inte riktigt har tänkt efter att göra det".

Jag häpnar. Inte riktigt har tänkt efter? Och du ska hjälpa dem att göra det? Så du har tänkt efter och alla som har en annan åsikt måste hjälpas att "tänka efter" för det är du som har facit? Snacka om von oben-attityd. Vad vet du om hur mycket andra har tänkt efter? Nu blir jag riktigt irriterad.

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-04 22:15 #58 av: Staffan

#57 tk1971

Ja, jag är verkligen en översittare. Det kan alla som känner mig intyga. :)

Varför drar du slutsatsen att jag inte inkluderar mig själv när jag skriver folk? 

Som jag skrev i #0:

> Tänkte att den här tråden kunde få utgöra en plats för att 
> diskutera saken på ett civiliserat sätt, precis som jag gjorde 
> med taxichauffören igår. Det här är nämligen den fråga som 
> mer än någon annan gör mig rädd för vart Sverige är på väg. 

Jag menade det. Jag behöver också tänka efter. Kan det vara så att jag oroar mig i onödan?  Eller är oron befogad? Tråden startades för att båda sidor skulle få tillfälle och möjlighet att förstå varandra bättre och tillsammans komma närmare sanningen. Att både du precis som dom som beskriver islam som satanism båda blir asförbannade på mig kan jag bara fascineras över.

Nu lämnar jag diskussionen igen. På riktigt den här gången.

// Staffan

Anmäl
2016-02-04 22:43 #59 av: 72mm

"Jag menade det. Jag behöver också tänka efter."

Nej, du har redan all information du behöver, och jag tror att du redan har tänkt efter. Du ska bara våga dra de mycket obekväma slutsatserna. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-04 22:56 #60 av: [helga21]

Vad som oroar mig är dessa islamister som sitter ute i förorterna och inte har något att göra och inte träffar några svenskar.

 Jag har en hårfrisörska som kommer från Iran. Hon har ingen slöja och hon driver en egen salong med anställda svenskar. Nej jag tror inte hon skattefuskar heller. Skrattar Min veterinär kommer från Bosnien och  hon är helt underbar med djur. Efter att ha arbetat många år under en annan så öppnade hon eget och tog många kunder med sig. Detta är två kvinnor och jag tror då inte de är intresserade av några sharialagar. En yngre släkting till mig är gift med en man från Bosnien de bor i en lite bruksort och har tre barn. Giftermålet skedde borgerligt. Han tog hennes efternamn.  Han är inte intresserad av religion öht och barnen går i vanlig svensk skola och är som vilka vanliga svensk barn som helst.

Med den enorma invandring som vi såg i slutet på förra året så kommer vi inte att kunna integrera alla i synnerhet inte förorterna. Risken finnas att de radikaliseras så därför behöver vi ett uppehåll och ta endast emot kvotflyktingar till vi sett vilka som får stanna och vilka som inte får detta. Det är som jag ser det vår enda chans att bevara ett välfärdssamhälle värt namnet. Tro får var och en göra själv i sin egen vrå eller kapell eller vad det det nu månde vara.  Själv gick jag ut Statskyrkan som det hette på den tiden 1977.

Ja ni som brukar läsa vet ju att jag är aktiv inom SD.

Anmäl
2016-02-04 23:13 #61 av: Vanja

Staffan 
Jag tycker inte alls att du behöver lämna tråden, dock så blir det ibland så här om man står och balanserar, många är extrema åt varsit håll och då blir det vilda diskussioner eftersom den  ena sidan anser att det är på ett visst sätt och den andra sidan anser att det är på ett annat sätt. 
Står man då i mitten så skjuter alla på en. 
Men det här är en känslig fråga och har alltid varit det. Jag är också orolig, men jag är ganska orolig av mig som person, en del saker kryper mig in på skinnet och sen kan jag inte skaka av mig det. IS skrämmer skiten ut mig, sen finns det de som tror att det är samma sak som att vara muslim. 
En av mina väninnor är muslim, och hon vill absolut aldrig att sharialagarna ska träda i kraft i Sverige.  Hon hatar förtrycket om extremister utgör. Hon har också berättat att det finns för många extremister åt alla möjliga olika håll inom islam. 

Och det är nog det som gör mig nervös, att det finns så många olika sätt att se på en och samma sak. Tusentals sätt att tolka koranen, och majoriteten av dessa är våldsamma på ett sätt eller annat. 
Men jag tror att det går att få rätsida på allt, och det enda sättet jag anser är att göra det du försöker göra, balansera på mitten. Rent politiskt. Exempelvis så tycker jag att vi släppte in för många flyktingar på en och samma gång, med det sagt så tycker jag absolut inte att vi ska stänga alla gränser. Det gäller att hitta mellanläget. För det är där mest människor får ut vad de vill ha. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-02-04 23:52 #62 av: [Alvsyssel1967]

Ja då fick du som du ville Staffan, mitt inlägg togs bort och den korrekta PK eliten har återigen fått det egenupplevda ansvaret att mörka sanningen. Tragiskt och fel, men det kommer en dag när detta inte fungerar mer, det har i o för sig redan börjat.

För er som inte tror att jag kan skilja på muslimer och islamister så får jag väl tröttsamt men nödvändigtvis påpeka att jag just kan det. Jag kan också se radikaliseringen återberättas utav insatta från en hel del moskéer som just tjänar som rekryterings platser.

En av de historierna som står i gammelmedia ( er kära PK media ) handlar om en av världens mest efterspanade terrorister. Han bodde i en förort i Göteborg och var Imam i Bellevue Moskén melann Kortedala och Gamlestaden, där var han verksam i 11 ( ????? ) år och förespråkade islamistiska sharia tolkningen av koranen. Inte ens SÄPO kom åt honom. Sen for denne terrorist ner till Mellanöstern och slaktade Kristna och andra han tyckte behövde dö. Historien slutade lyckligt då han själv blev dödad av  stridande styrkor på andra sidan.

#60 Vad trevligt med en partikamrat, hoppas vi får lov att uttrycka oss i detta forum utan censur och åsiktsförtryck och antidemokratiska metoder Måne

Jag kommer inte att tystna för att folk censurerar mig, jag anser fortfarande att ondskan skall bekämpas på alla sätt och vis och islamistisk sharialag är en av dessa ondheter.

Vi kämpar outtröttligt på tills vi vinner på den politiska arenan, sen kan de som i decennium motarbetat oss med de fulaste populistiska metoder få stå i skamvrån där de hör hemma !!!

Anmäl
2016-02-05 03:02 #63 av: VildaVittra

#10 "Att islam också skrämmer mig är för att jag tycker mig se en skillnad i toleransen mot andra religioner. Hur kommer det sig att det går bra att öppna en moské i alla kristna länder men att du kan inte öppna en kyrka i Saudiarabien, Egypten eller Irak. Hur kommer det sig att kristna fördrivs från så många islamska länder samtidigt som muslimer välkomnas i kristna länder? "

Går det verkligen bra i alla kristna länder? Är nedbränningen av moskéerna en del av välkomstkommittén?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-05 08:46 #64 av: Bermudas

Tycker det var tråkigt att Staffan försvann från tråden. ( Även om jag samtidigt tyckte att Alvsyssels inlägg var intressant och hade viktiga synpunkter fast kunde tonats ner lite för att just slippa denna polarisering som lätt uppstår) Jag tyckte denna tråd var en av de bästa på länge. För Staffan förde fram en viktig fråga från ett stillsamt eftertänksamt läge som jag uppskattar ( kan själv bli lite hetsig ibland) Hans frågeställning ställer även krav på de som automatiskt vill bejaka en fri invandring. Undviker man pajkastning så höjs ribban och kraven på ärliga svar.

Vad tror ni händer med ert fädernesland om vi i ursprungsbefolkningen blir i minoritet. Spelar det inte er någon roll alls att det kan ske om saker och ting fortsätter så här? Rör det er ryggen?
Och känner ni er helt trygga med en ev muslimsk majoritet i landet, att landet inte då riskerar att drivas in i en riktning som är främmande för urbefolkningen?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-05 08:50 #65 av: Bermudas

#57 Jag tycker inte du visar på vilket sätt du tänker efter i saker och ting. Du verkar mest hugga och visa dig arg. Bättre att du motiverar din ståndpunkt lugnt och sakligt om du vill bevisa något.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-05 09:02 #66 av: Bermudas

#49 Jag är heller inte rädd för "vanliga" människor. Har aldrig varit. Jag är orolig för vad som händer om man byter ut en befolkning mot en större befolkning från en annan kontinent, folk som har en religion som bevisligen i sina egna länder tycks forma befolkningen i en riktning som jag då är j***igt rädd för.
Det ser vi ju nu. Överallt har det islamska knutit handen hårdare över sina befolkning. Grupptrycket påverkar människor och rädslan att vara "fel" "syndig" kan mer hårdföra muslimer utnyttja för att styra folk in i en önskad riktning.
Känner en starkt troende muslimsk familj i Kairo. Jätterara människor som tyvärr lever under ett religiöst ok. Dottern i familjen var så renlärig och påverkad av de senare årens islamisering så trots att hon var yngre så var hon värre i sin "haram rädsla." än sina föräldrar...en riktig liten moralpolis. Föräldrarna hade levt i en annan tid men anpassat sig mer efter det numera striktare synsättet. Pappan som älskade att sjunga och spela gitarr hade slutat med det...det var "haram".

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-05 09:11 #67 av: [tk1971]

#65: säger du det? Jag skriver precis vad jag vill så länge det håller sig inom reglerna. Passar det inte vissa så struntar jag faktiskt i det. Jag har skrivit klart och tydligt vad jag tycker i den här frågan och väljer man att inte förstå det pga att man råkar ha en annan ståndpunkt än jag är det inte mitt problem.

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-05 09:20 #68 av: Bermudas

#67 jo du har absolut skrivit klart och tydligt vad du tycker och jag har aldrig påstått att du bryter mot några regler. Tycker väl personligen inte du motiverar dina åsikter särskilt omsorgsfullt. Korta inlägg utan analyser. Mest argsinta.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-05 10:06 #69 av: gruvel

Deltagarna i debatten ovan kan söka läsa franska författaren Houellebecqs nya bok "Underkastelse" ("Soumission" på franska), på svenska i höstas, om hur Frankrike blir muslimskt med sharialagar i en nära framtid. Bara en roman ju och jag har inte hunnit läsa än. Det lär vara en dystopi men allt är inte negativt (man kan, ex.vis bara, visst ha fler än en fru, jobbigt men praktiskt för den som vill se det så!).  Förloppet är att  Muslimska Brödraskapet får så där 20-25 % av rösterna men för att stoppa Le Pens invandringskritiska stora parti från att bli dominant i regeringen så röstar liberaler och socialister på den muslimska presidentkanditaten som vinner. Huvudpersonen är visst en lärare som lever i omvandlingens tid. Hugskott/påhitt, men transformerat till Sverige skulle, för att stoppa ett kraftigt växt SD i regering, L, S, V och MP rösta på ett muslimskt parti och slippa SD i maktställning.  Långsökt väl? - Författare kan vara lite fjärrsynta/ ha lite siargåva, tänker på Orwells "Animal farm", Boyes "Kallocain", Huxleys "Du sköna nya värld", Samjatins "Vi". 

Mycket nöje vid läsning av "Underkastelse", ska bli kul själv.

Anmäl
2016-02-05 10:19 #70 av: Gahella

Vi kan nog skylla oss själva att det gått så långt för att vi inte velat lyssna på varningssignalerna tidigare. 

Vi är väldigt "duktiga" på att ta in massor av invandrare men tänk om vi var lika "duktiga" på att integrera dem alla? För om vi inte gör det så är det uppenbart att det blir problem och det behöver man inte vara Einstein för att förstå.


Anmäl
2016-02-05 10:24 #71 av: Gahella

Ja vi har sharialagar här sedan 1999 som svensk lag anpassat sig till. Och den delen förvarar sk hedersmord och tycker inte såna som Mona Sahlin ska lägga sig i den saken.

Den demokratiska delen av islam är mycket upprörda över att detta fått ske då de inte ställer sig bakom denna gren. Och hur kom det sig att de nu sitter och kan vara med och bestämma över våra lagar här i Sverige? Jo sossarna var ute och röstfiskade! Och var det då så makthungriga att de inte ens en gång bryr sig om vilka de då anlitar och bjuder in till denna maktställning inom vårt samhälle, eller är det planerat sedan länge?


Anmäl
2016-02-05 10:31 #72 av: Gahella

Nalin Pekul har länge talat om dessa söndrande krafter som själv är muslim och en f.d politiker, och får väldigt mycket hot och påhopp från de mer radikala krafterna inom islam:

Vi kan inte göra någonting åt att Sverigedemokrater och islamister hjälper varandra att bli starka. Men jag blir orolig när jag ser hur det svenska samhället backar upp islamisterna ekonomiskt och politiskt. Min islam har kapats av islamister och den svenska kulturministern bjuder in rövarna till möte på regeringskansliet samtidigt som vi själva kämpar för att överföra bilden av det toleranta islam till våra barn.

http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2784758-nalin-pekgul-min-islam-har-kapats-av-islamister


Anmäl
2016-02-05 11:29 #73 av: [Alvsyssel1967]

#72 Nu får du sluta ljuga om att Sverigedemokrater hjälper islamister och tvärtom för att bli starka. Vi i SD har inga islamister som vi hjälper eller tvärtom, de röstar inte på oss, vi motarbetar deras agenda. Det är helt vanliga Svenskar och så här ser det ut i vårt parti : Vi har cirka 24.000 MEDLEMMAR i partiet och cirka 20% av dem är ICKE etniskt Svenska, alltså invandrare .... Det säger ju en hel del, så sluta ljug för med lögner kommer du ingenstans.

Du får gärna ha din religion precis som vi har vår, men våra traditioner och kultur med seder och bruk innebär inte att vi vill se fler moskéer och absolut inga böneutrop. Sverige har sedan 900 talet Kristnats och har levt i alla dessa år med Kristendomen, och det är så de flesta vill ha dessa traditioner kvar, exempelvis när det gäller högtider och skolavslutningar i Kyrkan mm mm.

För de som är islamister finns det 58 andra länder än Sverige att bosätta sig i och bedriva sin religion där, Sverige tillhör INTE ett av de 58 länderna, man har den unika fria viljan att avflytta från Sverige om man önskar till något annat land som passar. Några sharialagar skall vi inte ha här.

Även om du nu tycker illa om SD ( vilket du får göra ) så får jag ha min åsikt också, så länge den inte går till personangrepp, är rasistisk, uppmanar till våld och så vidare. Jag kan alltså skriva att jag beklagar dina åsikter och inte håller med om dem, inte gillar dem och inte accepterar dem, men jag får inte skriva att du måste tänka om, det går inte för sig, men jag kan skriva att när du ljuger så skall du sluta med det. Här i Sverige har vi lärt oss att ljuga är fult. Inom islam ( Taqiya ) är det helt ok att ljuga däremot, det får stå för den gruppen, den står inte för våra Svenska värderingar !

Anmäl
2016-02-05 11:38 #74 av: Gahella

#72 Har du läst och förstått vad jag menar och pekar på i mina inlägg?

Men nej jag stöttar inte SD för de sitter i samma knä på de som vill söndra och härska men låtsas som om de vill vårt väl. Det är bara att gå in på deras sajter och läsa deras hatfyllda info för att se vilka som vill piska upp stämningen. Jag avskyr religioner och som ofta är ett verktyg för bakomliggande söndrande krafter och då pekar jag både på islam, kristendom, judaismen och allt vad de de nu kallar sig och gömmer sig bakom.

MEN däremot följer jag länkar som de har på sidor som avpixlat som är väldigt intressanta för där kan man ta del av en helt annan historia än den lydmedian rapar upp och tycker vi ska tycka i kör och aldrig ifrågasätta.


Anmäl
2016-02-05 11:51 #75 av: 72mm

"Det är bara att gå in på deras sajter och läsa deras hatfyllda info"

Källa. Exempel. Tack. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-05 11:52 #76 av: kamera0710

#64 "Vad tror ni händer med ert fädernesland om vi i ursprungsbefolkningen blir i minoritet."

Och de skillnader som finns inom denna ursprungsbefolkning? Själv vill jag t ex avskaffa kungahuset, medan representanter för ett riksdagsparti vill att blivande medborgare ska svära trohet mot denna medeltida kvarleva.

Anmäl
2016-02-05 12:03 #77 av: Gahella

#75 Det är klart att du inte håller med och gärna vill ha en källa på det då ditt stöd för SD är mer än uppenbart.

Men nu är det så att jag vill åt info lydmedian mörkar så jag har gått in den vägen en längre tid och även tagit mig tid att skapa mig en egen uppfattning. Och jag vidhåller vad jag sa och det även om jag skulle länka skulle du inte se samma sak som jag, antagligen Skämtar


Anmäl
2016-02-05 12:09 #78 av: 72mm

#77 "Det är klart att du inte håller med och gärna vill ha en källa på det då ditt stöd för SD är mer än uppenbart."

Som SD'are blir jag ju givetvis förskräckt om mitt parti sägs publicera "hatfylld info", det vill jag givetvis kolla upp. Är det konstigt? Det är inte alltid nödvändigtvis för att försöka argumentera emot. SD skriver ju t.ex. saker i sitt partiprogram som en del tycker är förskräckligt, men det handlar bara om åsiktsskillnader.   

"Men nu är det så att jag vill åt info lydmedian mörkar så jag har gått in den vägen en längre tid och även tagit mig tid att skapa mig en egen uppfattning. Och jag vidhåller vad jag sa och det även om jag skulle länka skulle du inte se samma sak som jag, antagligen"

Ok, gott så då. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-05 12:19 #79 av: Gahella

#78  Vill bara upprepa så det är klart, att det är inte SD version av saker och ting jag ville ta del av, utan  jag  ville åt källanvisningar på den info de lagt in.

För som Sclaug och även Josefsson från UG säger, att både politiker och journalister har sedan lång tid tillbaka belagts med munkavle då det gäller allt som har med "ras" och invandring att göra. Och min uppfattning är då att man medvetet öppnat dörrarna för mer fascistiska krafter som nu visar sitt fula tryne och som vill att vi ska hata varandra. Och den agendan är inte jag med på.


Anmäl
2016-02-05 12:38 #80 av: [Alvsyssel1967]

#74 Du Gahella .... jag uppmanade dig att sluta ljuga för det är ingen värdegrund vi anammar i Sverige. När du slutat ljuga så kan jag fortsätta debattera med dig. Innan dess så finns det ingen anledning att gå i polemik med folk som åppet är lögnare.

Gör om, gör det bättre, sluta med ditt hat så kommer du få svar !

Anmäl
2016-02-05 12:44 #81 av: VildaVittra

#80 Om lögner inte är en värdegrund vi anammar i Sverige hur kommer det sig då att du röstar på SD vars lögner visats upp gång på gång? 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-05 12:49 #82 av: Vanja

#81 SD må vara många saker, men lögnare? Vad har de ljugit om? 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-02-05 13:27 #83 av: VildaVittra

#82 Tja, en av dom begick mened i rättegången häromdagen. De delade ut flygblad med lögner till flyktingar osv. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-05 13:58 #84 av: 72mm

"För som Sclaug och även Josefsson från UG säger, att både politiker och journalister har sedan lång tid tillbaka belagts med munkavle då det gäller allt som har med "ras" och invandring att göra. Och min uppfattning är då att man medvetet öppnat dörrarna för mer fascistiska krafter som nu visar sitt fula tryne och som vill att vi ska hata varandra. Och den agendan är inte jag med på."

Jo, du har nog en poäng där. Jag är också otroligt orolig över vad svensk media faktiskt har ställt till med. Hur illa är det egentligen? 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-05 14:56 #85 av: Gahella

#40 Spegel spegel på väggen där, för det minsta du kan anklaga mig för är just hat, men jag gillar inte lögner var de än kommer ifrån och det står jag för. Och jag har ingen lust att prata med dig heller så det är helt ok...

#84 Där är vi rörande överens du och jag.


Anmäl
2016-02-05 15:13 #86 av: Maikailoa

#84

"mer fascistiska krafter som nu visar sitt fula tryne och som vill att vi ska hata varandra"

Nu är det ju inte sagt att fascisterna vill att vi ska hata varandra. det tror nog folk i almänhet, men så är det inte. Visst, dom är nationalister, så dom månar om nationen, men därmed inte sagt att dom hatar någon.

Anmäl
2016-02-05 15:25 #87 av: Bermudas

Det som var TS håller på att försvinna nu. Inte för att jag förväntat mig några längre svar och motiveringar från dem som brukar promota storskalig invandring om varför det är otroligt att vi skulle kunna få sharialagar i ett land som snart har en majoritet av invandrare och av dessa mest muslimer ( om det fortsätter i samma takt)

Det var något om industrialiseringen som Chomsky sagt...dvs att ett industriland kommer förvandla folk till sekulära så därför finns inget hot om sharia i Sverige.
(Kamera0710)

Sen sa Maria att hon "vägrar vara rädd för vanliga människor" därför tror hon inte att sharialagar kan komma till Sverige.

tk1971 konstaterar bara bestämt att det kommer aldrig ske utan att motivera varför det aldrig skulle kunna ske. Hon nöjer sig med att angripa TS med påståenden om att denne bara "sprider skrämselpropaganda"

Tror jag summerade svaren rätt bra där.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-05 15:45 #88 av: Vanja

#83 Fast är inte alla politiker lögnare isåfall? 
Jag menar att alla politiker har ju lovar guld och gröna skogar, både S och M.  Men ingen utav dom har fullföljt. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-02-05 15:48 #89 av: VildaVittra

#88 Vallöften kan man ju inte garantera att de går igenom, eftersom vi lever i en demokrati. Och inget? Jo du, det har det visst det. 
Men mened är ett allvarligt brott. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-05 15:51 #90 av: Vanja

#89 Vill du vara snäll och länka? 
Jag vet faktiskt inte riktigt vad du syftar på. 

Edit- "De har inte fullföljt allt". Det var det ja menade. 
Och så är vi väldigt OT, skicka länken i PM är du snäll och så slutar vi att gå OT nu. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2016-02-05 17:55 #91 av: Halvdansken

Maria m.fl
"Det blir inget rättsligt efterspel för de nio män som i fjol predikade radikala islamistiska åsikter iklädda västar med texten "shariapolis".
Det är igång. Men problemet är oftast att man är så rädd för ordet "rasist" att man inte vågar protestera.
 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-02-05 20:11 #92 av: Gahella

#86 Jo så är det, för att härska söndrar man mellan människor och ser till att skaffa ett yttre fiende som alla ska hata. Förra gången var det judarna, och denna gång är det muslimerna. Och det är samma krafter då som nu som säljer ammunition till båda sidor. Det är ren strategi.

När USA och dess allierade raserade Irak och Libyen öppnade man fältet fritt för de militanta islamisterna. I Libyen gav man dem flygunderstöd och senare i konflikten i Syrien har man rakt av utbildat och beväpnat dem. Nu när de växt sig tillräckligt starka utgör de ett utmärkt alibi för att bomba i Syrien – en eskalering av kriget som Ryssland lyckades förhindra förra året – och att återvända militärt till Irak. Så länge islamisterna halshögg eller korsfäste lokalbefolkningen så lät man dem hållas, medan man nu använt halshuggning av journalister till att piska upp en krigsstämning i USA och Europa.

Receptet som USA vill genomdriva är lika väntat som genomskinligt: beväpna ”rebel­lerna” i Syrien med ännu fler och tyngre vapen. Alla vet att dessa vapen snabbt hamnar i islamisternas händer, liksom de gjort i stor omfattning hittills. På så sätt kan man hålla konflikten – och därmed en förevändning till USA:s närvaro – vid liv.

Vad värre är, man verkar medvetet vilja sprida denna konflikt till våra egna länder. I dag håller nationella och antiglobalistiska grupper på att växa sig starka i Europa. EU-potentater ser med oro på Front National, Alternativ för Tyskland, Gyllene gryning med flera. Kan man skapa en oro i de europeiska länderna och samtidigt avleda uppmärksamheten genom att låta en synlig fiende träda fram kan man avleda uppmärksamheten från sig själva – de som i dag vanstyr Europa och som är ytterst ansvariga för samhällets förfall.

Att regeringen utan någon diskussion fört in Sverige i en koalition som går i krig mot Islamiska staten, drar in vårt land i en konflikt på helt fel premisser. Det är ett krig som bara de sittande makthavarna tjänar på och som fyller samma funktion som massinvandringen till Sverige – härska genom att söndra.

http://www.nyatider.nu/harska-genom-att-sondra/


Anmäl
2016-02-05 21:03 #93 av: [tk1971]


Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-02-06 01:10 #94 av: Tjeja

Funderar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-02-06 17:14 #95 av: Maikailoa

#92

Vi kan lära av historien. Det är helt riktigt så här dom skapar konflikter.

Dom arbetade hårt i 20 år med att försöka få igång Vietnamkriget, men det var inte förrän dom lyckades migrera 1,1 miljoner människor från norr till söder som dom fick igång kriget, på grund av konflikter mellan folkgrupperna.

Givetvis är det samma strategi vi bevittnar nu i Europa.

Anmäl
2016-02-06 17:26 #96 av: Bermudas

#95 och om jag inte minns fel var det så bolsjevikerna utnyttjade mongolerna? För att söndra.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-06 18:00 #97 av: [helga21]

# 95 Vem flyttade vem vart? Det var fransmännens krig.

Anmäl
2016-02-06 23:13 #98 av: Maikailoa

#97

Befolkningen erbjöds att flytta fritt, till norr eller söder. Nordvietnameserna utsattes för en massiv propaganda- och övertalelsekampanj att flytta. De flesta transporterades med Amerikanska fartyg. Det hela var en CIA operation.

Anmäl
2016-02-07 11:33 #99 av: 72mm

#92 Håller i princip med om vad du skriver här förutom "Jo så är det, för att härska söndrar man mellan människor och ser till att skaffa ett yttre fiende som alla ska hata. Förra gången var det judarna, och denna gång är det muslimerna."

Jag tror det är en förenkling. USA's inblandning i mellanöstern har nog inte extremt mycket med EU att göra. Att det finns krafter i EU som utnyttjar situationen och flyktingströmmarna i politiska syften (åt flera olika håll) är väl klart, men det är inte anledningen till varför USA bombar Libyen eller Irak. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-07 12:42 #100 av: [helga21]

# 98 Läs och lär av historien.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Indokinakriget

https://sv.wikipedia.org/wiki/Vietnamkriget

Anmäl
2016-02-07 20:40 #101 av: Gahella

#99 Usa är i Mellanöstern är för att de vill destabilisera där som i Europa och har hört att det beror på att EU blivit för starkt för dem, men vet inte om det är skälet. Detta är ren krigsstrategi där Usa skapar krigen och vi tar emot flyktingarna och som är en win-win-situation som Borg uttryckte det på ett möte. Och det finns många skäl till detta, för usa vill bla åt gasen och bygga en pipeline till Qatar och forsla den vägen, de vill även åt alla naturtillgångarna de har men framför allt vill de har kvar sin petrodollar som världsvaluta vilket Assad inte längre ville, så det är ännu ett skäl till denna vedergällning.

Samma sak hände i Irak, Saddam ville inte längre vara underställda dollarn och vad händer? Jo en ren demonisering och rena lögner framställs i vår press för att få folkets stöd att förinta denna man, trots att Blix och c:o var där och undersökte påståenden om massförstörelsevapen och fann inget, men mördas ändå för folket tror vad median säger. Och efteråt när detta ifrågasätts i en intervju med Busch Jr och han bara rycker på axlarna och säger typ, oj, vi hade visst fel men shit happens och flinade. 

Samma med Kaddafi, samma demonisering av honom för han ville inte heller handla med petrodollarn. Och nu detsamma med Assad och Syrien. I slutändan är planen en ny världsregering med det korrupta FN som högborg. Och vi kan se det även på den nya 500 kronors sedeln med FN -skrapan i bakgrunden. Vi har alltid haft en kung på någon av sedlarna, men inte denna gång.

Men nu verkar det istället som petrodollarn  går mot sitt slut som härskarvaluta hur många länder de än bombar, för nu har Ryssland slutit avtal med Kina som ska köpa olja och gas med sin egen valuta Yuan, samma med Indien, Brasilien och Sydafrika

Så vi har ett systemskifte att invänta och vi i Sverige har guskelov slutit avtal med BRICS-länderna, dessa länder som nu står i kulisserna och växer sig stora. 

För var sak har sin tid och det gäller även stormakter.  http://www.globalis.se/Organisationer/BRICS 


Anmäl
2016-02-07 20:46 #102 av: 72mm

"men framför allt vill de har kvar sin petrodollar som världsvaluta"

Men då är vi på samma sida. Skämtar

"Så vi har ett systemskifte att invänta"

Frågan är bara hur snabbt, och hur våldsamt det kommer bli. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-07 20:50 #103 av: Gahella

#102 Oj nu var du snabb, har lagt till lite som jag lade in precis i mitt inlägg, så du kanske har synpunkter på det?


Anmäl
2016-02-07 20:56 #104 av: Gahella

#102 Jag gillar inte SD för de  låtsas som om de är frälsarna i detta skådespel, men i själva verket sitter de i knäet på de som skapat problemet..Men vi är kanske på samma sida då det gäller annat Skämtar

Jag undrar också över när och hur det kommer att utlösas, för även om avtalet finns lär det bli en övergång då inga handelsfartyg tar sig till och från Europa från Nordamerika, vilket sägs ske redan nu. Det finns kartor som visar fartygstrafik i realtid som man kan kolla på och som verifiera detta. Så att bunkra mat är en bra idé och något jag själv har gjort.


Anmäl
2016-02-07 22:11 #105 av: 72mm

#104 Jag vet inte om SD överhuvudtaget låstas som någonting i "det skådespelet". De är israel-vänliga och starkt EU-kritiska. Det första bryr jag mig inte om, det andra är en förutsättning för att politiken ska gå ihop för mig, rent ideologiskt. 

"Det finns kartor som visar fartygstrafik i realtid som man kan kolla på och som verifiera detta. Så att bunkra mat är en bra idé och något jag själv har gjort."

Oj då. Nej riktigt så extremt tror jag inte det kommer bli. Hela världen är investerad i dollarn, så ingen vill ju att det ska rasa helt. På lång sikt är den nog dömd att gå under som reserv-valuta dock.   

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-07 22:35 #106 av: Gahella

#105 Det är klart det spelar med och låtsas vara mer än upprörda. Men ni som väljer dem vet ju inte vilka lojaliteter de har egentligen. Ni är ju glada att det överhuvudtaget finns ett parti som tar tag i frågan, och glömmer sedan att alla andra partier är belagda med munkavle att överhuvudtaget få yttra sig i frågan? Är det en slump eller? Som jag tidigare nämnde i en annan tråd, är det en fascistregering som sitter i Israel, och den som vågar kritisera deras krigsbrott ska skämmas och även få ett dödshot över sig som M Wallströms fall. Och de har även stöd av starka ekonomiska intressen  av dem som är de rikaste människorna som styr den här världen och som är med och bekostar bosättningarna i Israel och denna flyktingvåg då planen är att Israel ska bli fritt från palestinier Och det var samma rika familjer som bekostade både det första och det andra världskriget. Sedan att det inte såg så ut är en helt annan historia.

Du får ju tro vad du vill men jag har sett kartan och även läst om detsamma i Wall Street Journal.


Anmäl
2016-02-07 22:50 #107 av: [helga21]

# 104 När och var går fartygen? Min man sitter och tittar på marin trafiken varje dag så det finns kartor som visar var fartygen befinner sig det är helt riktigt. Men i övrigt så har du nog helt fel.

# 105 För ett par år sedan så la de Kina om sin valutareserv till hälften US-dollar och hälften Euro. De hade enbart US-dollar tidigare.

Anmäl
2016-02-07 22:53 #108 av: 72mm

#106 Nu låter du som Huygens. Jag tror inte på några globala konspirationer med vare sig judar, islamister eller illuminatis vid spakarna,  de är inte nödvändiga för att förklara vad vi ser i världen. 

Sedan bryr jag mig inte om "vilka lojaliteter" som partier sägs ha "egentligen". Det räcker för mig om det de säger och skriver är vettigt och att de försöker förvalta sina mandat på bästa möjliga sätt. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-07 23:00 #109 av: [helga21]

# 101 Hussein intog delar av Kuwait det var anledningen till att USA ville bli av med honom. Förvisso blev han utkörd ur Kuwait men man visste inte vad han skulle ge sig på sen. Khadaffi var en diktator som USA och en del andra ansåg nödvändigt att också göra sig av med. Det hela var instabilt. USA har inget emot diktatorer så länge de gör som USA vill. 

US-dollarn är en gångbar valuta så enkelt är det.  

USA är vår enda supermakt. Ryssland och Kina är stormakter. Vad ska Ryssland med Yuan till?

Anmäl
2016-02-07 23:50 #110 av: Gahella

#107 Din man får gärna kolla på sin kartor om han ser någon trafik mellan Europa och Nordamerika. Den här kartan visar ingen trafik den vägen  http://www.hellenicshippingnews.com/worldwidetraffic/

Kina gjorde den dealen alldeles nyss med Ryssland. Och valuta går att omvandla till vilken valuta som helst. Det är inget problem. http://russia-insider.com/en/politics/saudi-arabia-has-lost-asia-russia-now-chinas-biggest-oil-partner/ri12611

Det talas om i precis alla tidningar även DI, i SvD och DN att ekonomin är i botten och att det är värre än vad folk tror. Usa är i djup kris och har mörkat marknaden och tryckt nya pengar under många år, och är nu vid ruinens brant under sitt enorma skuldberg och färre länder vill nu idka handel med dem. 

Här kan man läsa lite om det: https://www.linkedin.com/pulse/global-collapse-real-time-glory-bilalli

https://www.superstation95.com/index.php/world/750


Anmäl
2016-02-07 23:56 #111 av: Gahella

#106 Makten har alltid konspirerat mot folket. Om de inte hade gjort det hade de varken ägt gods eller guld, eller haft makten som nu med 62 ägare till mer än hälften av jordens resurser! Men den styrs där den inte syns ifrån då de är diskreta. Deras deviser är som Wallenberg att Verka genom att inte synas. De har sina hantlangare att sköta om den saken.

Ja och de är jätteglada att du inte bryr dig mer än så. Och jag beklagar att flera inte bryr sig mer än så.


Anmäl
2016-02-08 09:45 #112 av: Bermudas

Som jag sagt förut...jag tror inte SD är ett parti som har en större dold agenda för Israels räkning. Däremot tror jag att alla partier som kommer till makten kommer hamna under globalisternas påtryckningar. Man bjuder in dem till Bilderbergermöte och liknande, där man drar upp de viktigaste riktlinjerna som gäller för närvarande. Vi kan ju se vilka som bjudits in på mötena under årens lopp. Helt klart är vi under ett större inflytande som får våra västliga länders styrande att begå gemensamt harakiri. Det finns ingen logisk förklaring varför man skulle bete sig som ett gäng självförgörande blådårar annars. Man måste också vara medveten om vilka som äger banker och media. Och nu talar jag inte om judarna, dessa är lika utsatta som resten av oss. Jag talar bara om de som äger bank och media. Den elit med maximalt ekonomiskt inflytande. Den som kontrollera pengarna, och informationen har naturligtvis makt.

SD spelar en underordnad roll nu, tärningen är redan kastad...sjuklövern har borrat hål i skeppet och nu läcker vi som ett såll. SD kunde ha gjort något i god tid, men media och politiker och annan elit såg till att de inte skulle ha en chans. Media såg till att måla ut SD som det stora hotet och folk blev skraja och såg tyskt stöveltramp framför sig.
De likheter vi ser i dag har mer med det som hände i Ryssland (bolsjevik /internationalisternas ideologier) att göra, men vi har drillats till att stirra på Tyskland istället.
Min profetia är kaos och kaos och mer kaos i en kombination av mer kontroll...som två motsatser som tillsammans gör saken bara ännu värre.
Sen kommer man erbjuda en lösning. De globala idealisterna har en plan med hela grejen. Och vill man uppnå något stort måste det svida lite.

Antidoten till detta är ett folkligt uppvaknande och att starka krafter inom militär och polis ställer sig på folkets sida.
Det här är vad jag tror. Men jag kan ha fel förstås.
Vi får se hur saker och ting spelas ut framöver.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-08 11:38 #113 av: Gahella

#112 Ser detsamma som du och att alla partier drillas av bilderbergare som i sin tur får orders av sionister. Om de inte sen är medvetna om det på alla plan kan säkert stämma.

Men vi ska inte tro att SD är förlösaren, men det är jag det. 

Ja precis, time will tell.....


Anmäl
2016-02-08 12:14 #114 av: [helga21]

# 110 Min man är sjöman och har varit i hela sitt vuxna liv och går world wide. Det går mängder av fartyg mellan USA och Europa. Den kartan du länkar till visar ingen trafik i mitten  mellan kontinenterna men det beror på att satelliterna inte har täckning där. Förstår du inte det? Du får ursäkta men min man kan mer och shipping än vad du kan. Dessutom så har USA börjat exportera naturgas numera. USA har dessutom haft ett budgetunderskott i stort sett sen inbördeskriget då de fick låna pengar av Frankrike.

Ryssland är till stor del utan västvärlden då de bojkottas av dessa och själva bojkottar väst så de behöver inkomster för att bygga upp sitt försvar. Klart de säljer till Kina om de får betalt men antingen så får de växla in pengarna i någon västvaluta då det är där varorna finns eller behålla sina Yuan. Kina är naturligtvis tacksamma för att få köpa billigare rysk olja deras ekonomi ser inte heller så strålande ut precis. 

Men börjar Kina och Ryssland samarbeta militärt så kan vi hälsa hem här i Sverige.

Menar du att jag inte kommer att få den bil jag beställt från USA i början av året?

Anmäl
2016-02-08 13:23 #115 av: Bermudas

#113 Det kanske inte jag tror heller. Men i nuläget ser jag SD som det parti som har sunt bondförnuft och som hela tiden velat skydda landet mot det sönderfall vi nu ser, de andra verkar ju inte riktigt kloka (även om de nu vänder kappan) . Men jag tror inte vi kan komma ur knipan om vi inte samtidigt börjar adressera de bakomliggande krafterna som håller i osynliga trådar.
Att avfärda sådant som "konspirationsteorier" är inte konstruktivt utan man måste bli mer street smart när det gäller den biten.
Det handla om att ställa makthavarna tills svars, syna dem i sömmarna och börja kräva mer transparens. Och det är absolut inte ok att sitta på slutna möten och kuckla med eliten inom media, politik, bank och industri. Folkvalda begår i mitt tycke ett landsförräderi när dom gör det.
Och har för mig att det faktiskt finns nån grundlag mot sånt..nåt om främmande makt...kanske nån som kan det där sista?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-02-08 14:11 #116 av: Maikailoa

#100

Läs inte på wikipedia för allt i världen! 

Anmäl
2016-02-08 14:15 #117 av: 72mm

#116 Vad i aktuella wikki-artiklar är rent felaktigt och källor på det isf? 

Ett tips kan vara att läsa de engelska versionerna av wikkis, ofta är de lite mer omfattande och inte lika vinklade.  

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-02-08 17:01 #118 av: [helga21]

# 116 Jag är född 1954 så jag är ingen duvunge. Jag är väl medveten om att wiki ibland har fel. Men jag har faktiskt läst historia och jag vet exakt var jag var på Valborgsmässoafton 1975 när freden kom. 

Anmäl
2016-02-08 23:03 #119 av: eskils

Intressanta frågor i #0:
"Det jag undrar är om inte ni som är invandringsförespråkare här alls är rädda för vad som ska hända med Sverige om shariaförespråkarna blir i majoritet?  Ser ni inte det som en risk utan som en utmaning? Är det ingenting som ni bryr er om då det bara drabbar era barn och inte er själva? Tror ni att det kommer fungera fint att leva som kristen i Sverige om majoriteten av folket tillber islam? Finns det några exempel på länder där det fungerar bra?"

I den här tråden kan man läsa att kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen idag, i muslimskt dominerade länder.


Anmäl
2016-02-09 12:58 #120 av: Gahella

#14 Nej det förstår inte jag, att just där finns ingen täckning!? Och tyvärr hittar jag inte Wall Street Journal som också skrivit om det eftersom de länkar jag förmedlat inte blivit lästa av dig.

Och du har som många andra lyssnar bara på lydmedian om Ryssland och får ha den uppfattningen om det passar dig och din verklighetsuppfattning. Kina och Ryssland samarbetar redan militärt tillsammans i Syrien då Assad bad dem om understöd. Så nu vet du det.


Anmäl
2016-02-09 13:00 #121 av: Gahella

#115 Tack för att någon förstår detta, som jag tycker fler "borde" fatta vid det här laget, och som Bermudas uttryckte det:

Men jag tror inte vi kan komma ur knipan om vi inte samtidigt börjar adressera de bakomliggande krafterna som håller i osynliga trådar.
Att avfärda sådant som "konspirationsteorier" är inte konstruktivt utan man måste bli mer street smart när det gäller den biten.
Det handla om att ställa makthavarna tills svars, syna dem i sömmarna och börja kräva mer transparens. Och det är absolut inte ok att sitta på slutna möten och kuckla med eliten inom media, politik, bank och industri. Folkvalda begår i mitt tycke ett landsförräderi när dom gör det.
Och har för mig att det faktiskt finns nån grundlag mot sånt..nåt om främmande makt...kanske nån som kan det där sista?


Anmäl
2016-02-09 13:02 #122 av: [helga21]

# 120 Du får nog läsa på lite mera. Min man är inte ensam om att arbteta till sjöss och känner mycket folk som går med fartyg från USA.

Anmäl
2016-02-09 13:02 #123 av: Gahella

#119 Dessa frågor är helt befogade. Och hoppas dessa idealister snart får en annan verklighetsuppfattning än den som kanske en gång stämde, men som definitivt inte gör längre.


Anmäl
2016-02-09 13:10 #124 av: Gahella

#122 Nu är det inte jag som forskat fram detta utan insatta ekonomer på FB. Och  även en ekonomisk journalist som heter Keiser i ett av inläggen som beskrivit detta och där fler än han säger aldrig hänt förr.


Anmäl
2016-02-09 13:36 #125 av: [helga21]

# 124 Jag litar inte på folk jag inte vet vem de är. Det går fartyg från USA till Europa var sig du vill det eller inte.

Anmäl
2016-02-09 21:46 #126 av: Halvdansken

#124. Vad skulle anledningen vara  att det inte går fartyg mellan USA o Europa?
Tror du inte att det går fraktflyg heller? En otroligt stor del av de flyg som är i luften är fraktflyg (skulle to tt det är majoriteten), och även passagerarflyg tar annan last än väskor.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-02-10 00:15 #127 av: sponny

Allvarligt, det går inga fraktfartyg mellan Europa och USA? Hur kommer alla Volvos XC90-bilar som säljer som smör i USA till staterna? Att flyga över dem två-tre i taget känns ganska meningslöst. Så hur?

Anmäl
2016-02-10 10:21 #128 av: Gahella

Det var inte meningen att kapa denna tråd, men å andra sidan har den istället hållits igång ett tag Glad

Jag vet inte om några flyg går, har inte kollat. Det jag förstår är när man läser i länkarna är att det inte fraktas olja och gas och spannmål.

Och vad detta indikerar är att det inte riktigt ser ut som det gjort under vår generation och den ekonomi vi haft och vilka vi har handelsavtal med. Att det handlar om ekonomiska systemet i sig, och att usas ekonomi sviktar under ett ett gigantiskt skuldberg utan täckning, men något som manipulerats i många år och som inte längre går att mörka. Deras guldmyntsfot som dollarn vilade på, togs bort -72 av Nixon för att kunna påkosta kriget i Vietnam och då fler än Kina såg vart det barkade och ville då ha tillbaka sin lån och vad jag förstår ännu inte är gjort. Och efter det har dollarn ingen reell täckning utan de trycker dollar som om det vore monopolpengar, vilket de facto de är nu då inget guld täcker dollarn längre. Samma i Sverige och hände tydligen redan på 50-talet. 

Den som är intresserad kan gärna själv googla på sina frågor. För jag har redan lagt in flera länkar som berättar skälen till detta men som ingen orkar läsa, så sök själva om ni vill veta mer. Det gör jag. 


Anmäl
2016-02-10 14:34 #129 av: [helga21]

Det var rätt länge sen USA exporterade någon olja. De har varit nettoimportörer sedan länge. Däremot så har  de faktiskt hittat gas som de exporterar.

US-dollarn har  gått upp det senaste året. Jag önskar att vi väntat med att växla in "frimärkskassan" vi hade i US-dollar. 

Alla nationer trycker upp nya sedlar men så länge inte inflationen tar värdet på dessa är det ingen fara. Den fara vi har nu är deflation som hägrar bakom knuten.

Att binda valutan till guld är inte alltid så smart då guldet också växlar i värde.

Jag vet inte hur det är med Kinas valuta numera om Yuanen har en fast växelkurs som när vi var där 2000.

Anmäl
2016-02-10 14:44 #130 av: Maikailoa

En gång i tiden var Norden fritt ifrån kristendom.

"Den första, infiltrations- eller påverkansfasen, var den period då Nordens invånare fick kontakt med kristen kult, till exempel under vikingatåg och handelsresor. Den andra, missionsfasen, omfattar den tid då biskopar och präster utsända från brittiska öarna eller kontinenten reste till Skandinavien för att omvända folk. Organisationsfasen, slutligen, betecknar tiden då kyrkan aktivt etablerade sig i samhället och blev en del av dess struktur."

http://www.popularhistoria.se/artiklar/nar-sverige-blev-kristet/


Man ska inte inbilla sig att någon normalt begåvad människa skulle frivilligt acceptera ett sådant idiotisk hopkok som kristendomen är. Det skedde genom infiltration, påverkan och tvång. Även PK är ett kraftfullt tvångsmedel.

Anmäl
2016-02-10 14:47 #131 av: [helga21]

Började det inte med Ansgar här? 830 var det väl?

Anmäl
2016-02-10 16:18 #132 av: [helga21]

# 128 Att tillägga följande. Under 1990-talet då min man gick på Staterna så importerade USA 300.000 ton olja per dygn. Detta berodde inte på att det inte fanns olja i  USA utan att det är restriktioner för hur mycket man får ta upp. USA:s olja ska vara kvar i i USA.

USA har aldrig exporterat så mycket gas som de gör idag.

Anmäl
2016-02-10 16:56 #133 av: Joppo

Påstått borttrollade fraktfartyg kanske kan diskuteras på Utomjordiskt- eller Sagostund.fokus istället? Det känns inte riktigt som det hör hemma härinne. 

Anmäl
2016-02-10 17:39 #134 av: [helga21]

# 133 Men då lär inte jag delta Skrattar

Anmäl
2016-10-11 12:03 #135 av: [Nomen Nescio]

#0 "Jag gillar det här landet och jag älskar många människor här. Jag vill deras bästa, och som jag ser det är det bästa för dem Allahs lag." Anonym islamist 16:40 in  i BBC-reportage om Göteborgs export av islamsk extremism.


Anmäl
2016-10-11 22:43 #136 av: Ebolaa

Hur skulle det ens vara en möjlighet att införa sharia-lagar när vi har FN-konventioner, Barnkonvention samt sveriges rikes lag att förhålla oss till ? 

Jag kan inte ens förstå hur individer som förespråkar en sådan lag ens vill bo här, med tanke på att vi klär oss hur vi vill, inte förespråkar kroppsstraff eller kvinnoförtryck och såna saker. Varför flyttar inte denna taxichaufför ner till Saudiarabien? Det är min fråga. Där styrs väl ordningen i hög grad av sharialagar om jag förstått det hela rätt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.