Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Turks tal på sergelstorg!

2016-04-11 08:42 #0 av: Bermudas

Översatt till svenska! Talet hölls på Sergelstorg igår.

https://mobile.twitter.com/doppler3ffect/status/719240428827107330/photo/1

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-11 09:00 #1 av: Bermudas

Jösses han talar om hur blod ska flyta, död död död åt armenier om hur turkiska staterna ska enas om hur vi skandinavier ska få se vad turken står för.
Varför är dom här???? Ska dom som älskar sitt fosterland så mycket inte vara i Turkiet och känna sig förenade i sitt fosterland och med sitt folk? Varför står dom i Sveriges centralpunkt och jublar till slagord om hur blod ska flyta etc?

Folkmordet på armenierna avskräcker inte dessa människor från att fortsätta sprida sitt hat...de skulle vilja göra om det igen.
Tror absolut inte att alla turkar skriver under denna talare...men det är beklämmande att höra så många jubla. Dessa ultranationalister.....varför är dom här? Det är inte krig i Turkiet!
Video med text

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-11 10:11 #2 av: hankans91

Hemskt uttalande. Sen tycker jag det är lite beklämmande att de håller talet på Turkiska när vi trots allt är i Sverige och det är Svenska som är vårt huvudspråk. Men de är naiva tror att ingen kan förstå deras språk så de kan säga precis vad som helst. Varför kallar de Armenierna för hundar? Eller är det religiöst betingat för att Armenien är ett kristetland kanske:/

Anmäl
2016-04-11 14:40 #3 av: Huygens

Var talaren kopplad till Erdogans regering?

Anmäl
2016-04-12 09:59 #4 av: Bermudas

#3 ingen aning. Läste att han sparkats nu. Han försvarade sig med att han talat spontant utan manus.....
Och?

Han hotade armenier med blod och död....undrar vad som hänt om någon sagt så om judar i ett tal?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-12 15:28 #5 av: Fillifjonkan60

Hur kan man skylla på att man pratade spontant och utan manus? Ska det ses som förmildrande?

Jag hoppas att han åtalas för hets mot folkgrupp.

Anmäl
2016-04-12 16:16 #6 av: sponny

#5 Det är väl snarare tvärt om. Utan manus får man tala direkt från hjärtat. Eller som det uttrycktes på twitter av Beezlebjörn:

Med manus "demokrati kärlek och kanelbullar till alla" Utan manus: "Bloooooood dammit raskamrater!"

Oooo-kej.

Annars kommenterades det hela i Expressen av Eric Erfors.

Turkiska riksförbundet får drygt en halv miljon kronor om året i bidrag, i år blev det 519 962 kronor. Leylani var dessutom riksförbundets styrelserepresentant i "Samarbetsorganisation för etniska organisationer i Sverige", Sios. Jodå, Sios får också statsbidrag, 480 000 kronor i år.

För att komma i åtnjutande av dessa pengar ska organisationen bedriva en verksamhet som "inte strider mot demokratins idéer" och vara "förenlig med principen om alla människors lika värde."

"Död, död, död," som sagt var.

Anmäl
2016-04-13 13:25 #7 av: eskils

Många terroranknutna organisationer i Sverige får generösa statsbidrag av dumsnälla och fega svenska politiker och organisationer. Varför?? Hur länge ska det fortgå?? Förskräckt

”Under en manifestation i lördags på Sergels torg i Stockholm framfördes tydligt uttalade rasistiska och uppviglande budskap: ”Död åt de armeniska hundarna. Död! Död! Mina kära raskamrater.” och “Vi tycker inte om blod, men vi kan låta blodet flyta när det behövs.”

Avsändaren var Turkiska riksförbundets (TRF) vice ordförande Barbaros Leylani. TRF är ett förbund som varje år mottar hundratusentals kronor från skattebetalarna. Det återaktualiserar det svenska problemet med offentliga medel till extremism: TRF fick över 630 000 kronor i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) 2015 och drygt 530 000 kronor 2016.

Förra året beviljades Sveriges Förenade Muslimer (SFM) 300 000 kronor av MUCF, inom ramen för ”projekt mot rasism och intolerans”, och 2014 150 000 kronor av Göteborgs stad. Det är samma organisation som i fjol uppmärksammades i SVT:s Uppdrag granskning för att ha anlitat föreläsare som stödjer IS.

Problemet är inte isolerat till stöd från MUCF: vi ser även hur till exempel föreningar och moskéer som sprider IS-propaganda fortsatt får statsbidrag. Ett exempel på det är Skärholmens moské i södra Stockholm där föreläsningar ordnats av ungdomsföreningen al Taqwa – en grupp som knyts till svenska jihadresenärer.

Frågan har varit uppe på bordet vid flera tillfällen och bland annat har Kristdemokraterna drivit på för att få igenom en förändring. Likaså har KU uppdragit till regeringen att skapa förutsättningar för att staten ska kunna hjälpa kommunerna att identifiera organisationer som förespråkar våldsbejakande extremism (och således förlora bidrag). Men än syns inget resultat.”

Alexandra Ivanov i  SvD

(Och på vilken sida står Mona Sahlin...?)


Anmäl
2016-04-24 11:12 #8 av: eskils

Idag är det 101 år sedan turkarnas folkmord på över 1 miljon kristna armenier, vilket Sverige ännu inte har erkänt formellt. Anders Q Björkman skriver i SvD:

"Tänk er att en organisation som företräder tyskar bosatta i Sverige genomför en manifestation på Sergels torg, bara ett par veckor före Förintelsens minnesdag. En ledande företrädare för organisationen greppar mikrofonen och vrålar till de församlades jubel: ”Tysken vaknar! Judiska hundar bör akta sig! Död åt judiska hundar! Död! Död! Död!”

Föreställ er vidare att en minister i den svenska regeringen – en man med tyska rötter – ett par dagar senare avslöjas med att ha närvarat vid en middag där också hatpredikanten från Sergels torg, samt en man som företräder en tysk fascistorganisation, deltagit.

Inget av detta har hänt och lär heller inte hända. Tyskland har gjort upp med sitt förflutna, bearbetar det fortfarande, har byggt minnesmärken och museer över förbrytelser och offer på centrala platser i Berlin och i flera andra städer. Skolklasser besöker Auschwitz.

Det som har hänt är att Turkiska riksförbundets vice ordförande vrålat: ”Turken vaknar! Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!” Och att den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan (MP), som har turkiska rötter, närvarat vid en middag där den hatiske talaren och en företrädare för den turkiska fascistorganisationen Grå vargarna också fanns på plats.

Just i dag har det gått 101 år sedan folkmordet på armenier och andra kristna folkgrupper inleddes i Osmanska riket. Förra året, på 100-årsdagen, vittnade många om vad som hände deras släktingar 1915. Själv skrev jag om hur mina barns morfars far överlevde genom att fly till en by där man försvarade sig.

Enligt turkiska skolböcker har dock folkmordet aldrig ägt rum. Det är högst osannolikt att vi får se ett monument över de mördade armenierna resas i centrala Istanbul. Turkiska skolklasser lär inte besöka öknen i Deir ez-Zor – ”armeniernas Auschwitz” – vars sand är full av benknotor.

I SvD:s arkiv hittar jag ett referat från den omröstning som riksdagen för fem år sedan höll om huruvida Sverige borde erkänna folkmordet 1915 eller ej: Mehmet Kaplan följde då inte sitt eget partis linje att rösta för ett erkännande – i stället kvittade han ut sig för att slippa rösta.

 I dag skulle jag dock vilja lyfta fram svenskar med rötter i folkgrupper som drabbades av folkmordet för 101 år sedan. Det rör sig om en hel del människor, exempelvis bor fler än 100 000 assyrier/syrianer i Sverige – och de ökar i antal på grund av flykten från IS terror. De har haft svårt att uppfatta Mehmet Kaplan som en minister som företrätt dem.

Ett sätt för Stefan Löfven och hans regering att visa att de står för något helt annat vore att erkänna folkmordet 1915. När de rödgröna satt i opposition röstade de i riksdagen igenom att Sverige borde göra just detta – vilket det enligt regeringsformen sedan blir regeringens sak att genomföra. Den dåvarande alliansregeringen vägrade att göra det. Nu när Socialdemokraterna och Miljöpartiet har regeringsmakten tycks de lika ovilliga att driva igenom det erkännande som de själva röstade för i riksdagen. Varför?

Det minsta Stefan Löfven kunde göra just i dag, den 24 april 2016, vore att köpa en blomsterkrans, ta sin vice statsminister Åsa Romson i handen och åka ut till ett av de minnesmärken över offren från 1915 som rests på olika platser i Sverige.

Om de inte vet var de ligger kan de alltid ringa mig."


Anmäl
2016-04-24 12:45 #9 av: [Carpinus]

"Turkiska ambassaden i Stockholm har i mejl till TV4 försökt stoppa en dokumentär.

De uppmanas att "tänka över sitt beslut" att sända dokumentären "Seyfo 1915 - Det Assyriska folkmordet".

– Det är ett tydligt försök att utöva påtryckning, säger programdirektör Viveka Hansson till Expressen."---

Expressen

(Programmet sänds på betalkanalen TV4 Fakta.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.