Invandring och integration

Integration - Sverige bäst i Skandinavien

2017-01-17 09:26 #0 av: Hayabusa

Pieter Bevelander har gjort en undersökning om hur väl integration av migranter fungerar i de tre länderna: Sverige, Danmark och Norge. Hans undersökning visar att Sverige lyckas bäst, av dessa tre, men även en del andra intressanta fakta framkommer. 

http://www.hd.se/2017-01-17/sverige-bast-i-skandinavien-pa-integration

Anmäl
2017-01-18 16:19 #1 av: Tjeja

En snabb titt på de cirklar som presenteras i artikeln.. min spontana reaktion när jag ser... efter 10 år... är sverige minst dåliga! Inte bäst! Det är förfärligt låga % som har jobb år 2014 och det lär ju inte se mycket bättre ut i icke representerade invandrargrupper. Tex Somalier hur ser det ut för dem? 

Nej dessa siffror är inget för Sverige att skryta med i min mening i alla fall. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-18 17:57 #2 av: Hayabusa

#1 Just därför skrev jag: "...även en del andra intressanta fakta framkommer". 

Under 2015 så talades det, från politiker, om en våg av kunskap som sköljde över Sverige. "En massiv import av kunskap", "tilltagande kompetensregn" osv. En av de som var av en annan åsikt är Tino Sanandaji - han hävdade det motsatta. Eller rättare sagt -  det som presenteras i artikeln (#0) ligger i linje med det som Tino hävdar. Hynek Pallas (som kritiserat K. Janouch) sa så här i en intervju i tjeckisk TV:

  "...dit kommer nu människor varav några är verkligt högutbildade för vilka inte behövt betala skola, universitet... helt enkelt kommer Sverige under loppet av 15 år att vara snarare förmodligen ekonomiskt berikat av detta och det kommer att vara ett intressantare samhälle."

Jag hoppas att Pallas har rätt, men det finns ju få siffror som tyder på något i den riktningen. Dessvärre. 

Siffror & statistik över de senaste åren talar ett relativt entydigt språk. Att inte se detta torde vara faktaresistens.

Anmäl
2017-03-19 22:56 #3 av: Carpinus

Samordningsminister Ibrahim Baylan gör med anledning  en färsk kartläggning av de tjugofem senaste årens integrationspolitik från socialdemokratiska och borgerliga regeringar konstaterandet att "det är tydligt att vi har misslyckats".

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-04-04 11:52 #4 av: eskils

På det här HVB-hemmet var det nog inte så mycket bevänt med integrationen...:

”HÖRBY Ungdomarna tvingades att be fem gånger om dagen, fick bara prata arabiska och förbjöds att lyssna på musik.

HVB-hemmet Auxilium4you på Vinkelgatan har IVO-anmälts. Verksamheten ska ha drivits av salafister – bokstavstrogna muslimer – och enligt kommunen fanns det risk att ungdomarna radikaliserades. Säpo har också kopplats in. (…)

– Flera män hade skägg och var klädda i korta byxor och ”klänningar” (långa skjortor) över. Av männens klädsel och skägg att döma, är de enligt vår specialist på området salafister – sunnimuslimer i riktning mot al-Qaida, skriver kommunen i IVO-anmälan.”

http://www.skd.se/2017/04/04/extremister-drev-hvb-hem-mitt-i-villaidyllen/

Dessa extremister borde förstås ha utvisats direkt!!


Anmäl
2017-04-04 12:24 #5 av: eskils

#3 Visst har Sverige misslyckats med integrationen, det har Baylan rätt i.

Ett utdrag ur en debattartikeln i DN av nationalekonomerna Assar Lindbeck och Mats Persson finns  här, under rubriken "Ekonomer: Reformer kräver restriktiv invandringspolitik". De skriver:

"Det är märkligt att ett land som visat sig så dåligt rustat att ta emot invandrare ändå har tagit emot långt fler än andra västländer. Egentligen är det omoraliskt att uppmuntra invandring när man inte lyckas bättre att erbjuda invandrarna arbete och bostad."


Anmäl
2017-04-04 17:15 #6 av: mangemani4

om folk kallar det som vi nu ser i sverige som en utav de bästa lyckade integrationer i scandinavien, då vågar jag inte ens tänka på hur illa det måste stå till i resten utav länderna, måste vara kaos utav dess like.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-08-04 06:54 #7 av: Carpinus

#4 Hörby igen: Kvällsposten  har ett stort reportage om konflikter mellan folkgrupper på orten.

http://www.expressen.se/kvallsposten/slaget-om-stora-torget-i-horby-mellan-afghaner-och-albaner/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.