Politiska partier

SCB: SD näst störst bland utrikesfödda

2017-06-07 23:18 #0 av: Carpinus

Enligt SCB:s senaste väljarundersökning är SD nu näst största parti bland utrikesfödda med 12,6%  mot 2% för tre år sedan. 

Bland de utlandsfödda kvinnorna var siffran för tre år sedan 0,3%, idag är den 10,3. För de utrikesfödda männen låg  SD på 2,5% för tre år sedan, idag är man uppe på 15,4%.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-okar-kraftigt-bland-utrikes-fodda

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-07 23:40 #1 av: memoirsofaclone

Inte så konstigt, de drabbas ju hårdast av massinvandring med alla dess konsekvenser, för det är skillnad på invandring och massinvandring. Den enda jag har känt som var öppet för SD är syrian och bor i ett rätt utsatt område. Vet även flera som klagat på invandring som varit från alla möjliga länder, huvudproblemet är att det blir för mycket enligt alla. Känns rätt logiskt. Det är mest naiva svenskar som inte inser vad som kan hända.

Anmäl
2017-06-11 18:20 #2 av: Carpinus

De goda opinionssiffrorna bland utrikesfödda kommer lägligt för SD, som satsar på att vinna anhängare i denna grupp. På frågan vad man har att erbjuda säger partiets kommunikationschef till GP: "Lag och ordning i de här områdena, det är målet. Det är alltid en utmaning att värva väljare och varje grupp har sina unika egenskaper. Men det är betydligt lättare att värva väljare i till exempel Rinkeby jämfört med Danderyd."---

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-11 20:35 #3 av: Lakritsstjärna

Känner en som flydde för att de blev terroriserade i sitt hemland för att de var kristna. Hon och hennes familj kom hit för 12 år sedan och nu säger hon att hon ser lite samma tendenser på många ställen i Sverige att i vissa områden. Hennes familj har bott i en förort i sverige där det bor många invandrare men de känner sig inte trygga där längre och har därför flyttat. Hon sa att hon har funderar på att rösta på SD med hopp om att det ska göras något åt radikaliseringen och islamiseringen i vissa förorter. Enligt henne är de andra partierna för fega att ta tag i problemet. Det var vad hon sa i allafall.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.