Annons:
Etikettövrigt
Läst 2136 ggr
kamera0710
2016-08-10, 15:23

SD-hot mot Black-Ingvars

"Bandet Black Ingvars tvingas ta in livvakter för att kunna fortsätta sin turné i Sommarsverige. Detta på grund av dödshot de fått efter att ha ställt in sin medverkan i Sommarfestivalen i Sölvesborg, sedan det framkommit att Sverigedemokraterna stod bakom arrangemanget.

Vi måste prata om kulturen, som det brukar heta då någon noterar nya sorters brottslighet med förövare från en specifik grupp (dock absolut inte alla i denna grupp). För det börjar bli ett tydligt mönster nu, att artister som på minsta sätt misshagar Sverigedemokraterna eller deras sympatisörer får leva med både näthat och en förhöjd hotbild: Malena Ernman, Zara Larsson och nu Black Ingvars."

_http://www.aftonbladet.se/kultur/article23314559.ab
_

Annons:
[[eskils_]]
2016-08-10, 15:59
#1

Oklart resonemang i artikeln och trådrubriken. Har partiet SD mordhotat Black Ingvars? Är detta ett bevisat faktum, t ex uppgift från polisen?

kamera0710
2016-08-10, 16:08
#2

#1 Kanske handlar det snarare om den så kallade svansen.

http://www.expressen.se/noje/black-ingvars-tvingas-spela-med-livvakter/

[[eskils_]]
2016-08-10, 16:11
#3

#2 Kanske var ordet.

Om man inte vet vad som hänt bör man nog inte anklaga någon för ett allvarligt brott som mordhot.

landsbygdsbo
2016-08-10, 16:43
#4

Det är väl så, för om SD mordhotat någon så är det väl bara att lagföra partiet.

Men det är rätt enkelt att påstå utan att kunna verifiera. Ungefär som vissa brukar skylla "vänstern" för en massa saker 😉

kamera0710
2016-08-11, 06:25
#5

Tror inte att de anlitar vakter för nöjes skull.

Det hela sammanfattas väl ganska bra i sista meningen i #0: "För det börjar bli ett tydligt mönster nu, att artister som på minsta sätt misshagar Sverigedemokraterna eller deras sympatisörer får leva med både näthat och en förhöjd hotbild: Malena Ernman, Zara Larsson och nu Black Ingvars."

landsbygdsbo
2016-08-11, 08:25
#6

Detta att hota anonymt är väl rätt synonymt förr alla rand-grupperingar.

 om en artist, offentlig person väljer att deklarera en åsikt så finns det alltid "låga individer" som känner sig trampade på tårna.

Vare sig det gäller att förespråka hårdare villkor eller det motsatta för flyktingar, ja eller nej till pälsdjursproduktion osv osv…

Alla har inte mental kapacitet att fullt ut verka i ett demokratiskt samhälle.

Men åter igen, har man på fötterna för att anklaga en individ, ett parti eller en grupp, så polisanmäl istället för att framföra anklagelser som inte kan bevisas.

Annons:
[Hayabusa]
2016-08-11, 08:34
#7

Artikeln i AB har överskriften:

"SD hotar den svenska kulturen"

Jag har hört att det inte finns någon svensk kultur (Ingrid Lomfors).

JonasDuregard
2016-08-11, 11:20
#8

Jag tror poängen artikeln i #0 försöker göra är att SD gärna talar om uppfattade problem i andra kulturer, men håller väldigt tyst om problemen i deras egna sympatisörers kultur.

72mm
2016-08-11, 11:58
#9

Kanske handlar det snarare om den så kallade svansen.

Vad ska ni göra efter valet 2018 då man måste erkänna att närmare 30% av befolkningen tillhör den berömda så kallade "svansen"? 

Nått litet fackeltåg där man duktigt kan proklamera att "70% röstade INTE på rasisterna!" kanske? 

Ni godhetsapostlar är bara för gulliga.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

JonasDuregard
2016-08-11, 13:07
#10

#9 Jag tror möjligen du missförstått uttrycket "svansen", det syftar på en del av ett partis anhängare vars övertygelser inte speglar majoriteten i partiets eller partiets officiella hållning. Det handlar inte om att alla som röstar på ett parti är en svans.

landsbygdsbo
2016-08-11, 14:03
#11

#9 mellan 20 och 30 % tillhör ytterlighetsgrupper så som V(pk) och SD.

Sedan är det ett fåtal % som går över gränsen och hotar eller rent av går till handgripligheter.

Svansen är just de fåtal % som går över gränsen. Du ser dem som huliganer vid en fotbollsmatch, eller de som kastar sten vid en demonstration eller de som hotar meningsmotståndare via nätet. Och packet finns i så gott som alla läger. Från miljöpartister till kristna eller muslimska fundamentalister , över sd;are till V(pk)are….

72mm
2016-08-11, 14:56
#12

"Jag tror möjligen du missförstått uttrycket "svansen", det syftar på en del av ett partis anhängare vars övertygelser inte speglar majoriteten i partiets eller partiets officiella hållning. Det handlar inte om att alla som röstar på ett parti är en svans."

Vilket isf skulle betyda att "svansen" inte har något som helst med partiet att göra. Vilket gör allt som "svansen" sysslar med irrelevant. kamera0710 snackar alltså som vanligt fullständigt i nattmössan. Inte för att jag är speciellt förvånad. 

Men det är fortfarande lite gulligt hur övertygade somliga är om sin egna moraliska överlägsenhet. 

"mellan 20 och 30 % tillhör ytterlighetsgrupper så som V(pk) och SD.

På vilket sätt skulle SD tillhöra "ytterlighetsgrupperna"? Vad är extremt i deras politik? De är inte längre extrema ens om man bara ser till invandringspolitik i Sverige.  Du får nog ta och vakna upp lite.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

landsbygdsbo
2016-08-11, 15:22
#13

#12 Det är ungefär lika mycket "extremt i SD;s politik som i V;s

Men historiskt sett brukar rand grupperna hålla ca 20 till 30 %

Och inom dessa rand-grupperingarna finner man sedan de 2-3% som flippar ur.

SD är idag ett riksdags/kommun o landstingsparti bland andra. Överlag så har man drivit en politik som stora delar av valmanskåren skulle acceptera. Liksom även de andra partierna gjort. Ibland kastar man fram förslag som får de andra att reagera, men så har ju både MP och V gjort med.

SD betraktas som ett yttre högerparti trotts att man anmanat mycket av den gamla folkhemspolitiken från S.

att jag betraktar dem som ett ytterlighetsparti beror inte på att de är extrema, utan på att de ligger ytters på sin kant.

Att man hostar upp lite korkade förslag då och nu beror nog mer på ett ungdomligt oförstånd som parti. MP har ju av samma anledning gjort samma misstag

Annons:
kamera0710
2016-08-11, 15:33
#14

#12 På vilket sätt SD hör till ytterlighetsgrupperna?

Några exempel:

Riksdagsledamöter har föreslagit att invandrare som vill bli svenska medborgare ska svära en trohetsed till den medeltida kvarlevan kungahuset. (Kanske de hellre skulle kräva att kungen svär trohet till sin äkta hälft och lever som en helyllekille i en Lycklig Äkta Svensk Kärnfamilj.)

De går hand i hand med islamisterna och vill ge en religion en särställning, medan övriga partier (till och med KD) vill ha en religiöst neutral stat.

De har en flummare i partistyrelsen (Julia Kronlid) som anser att det är helt naturligt att kungen inte ska kunna välja religion, i ett av världens mest sekulariserade länder. Denna flummare "accepterar" heller inte vetenskapens ståndpunkt att vi är släkt med aporna.

72mm
2016-08-11, 16:15
#15

"att jag betraktar dem som ett ytterlighetsparti beror inte på att de är extrema, utan på att de ligger ytters på sin kant."

Vilken kant är det? Om det är den nationella/socialkonservativa kanten så kan man väl säga att de ligger ytterst där. Fast det är ju inte svårt att vara värst när man är ensam på skalan. 😉  

"Några exempel"

Tror du det finns eller har funnits något parti (svenskt eller inte) genom historien i vilka man inte skulle kunna hitta den typen av exempel? Tycker du själv att det där är vettig argumentation? Att ett parti har någon som du bedömer som "flummare" i partistyrelsen innebär alltså att de är extrema?

Friskt kopplat är hälften brunnet!

landsbygdsbo
2016-08-11, 16:25
#16

#15

de flesta betraktar SD som ett höger-flygels-parti. Deras nationella åsikter placerar dem där. Samtidigt jiddrar man gamla socialdemokratiska folkhemstankar..

Jag betraktar inte SD;s styrelse som flummiga. Man har synnerligen skickligt ridit på den våg av rädsla som invandringssituationen skapat. Lite annorlunda är det väl sedan på gräsrotsnivå. Där kan man hitta rätt många "muppar"

På samma sätt som vänstern lyckades rida på en framgångsvåg på 1960talet.

SD har väl även valt att samarbeta med högerpopulistiska partier i EU vilket ytterligare bekräftar mitt resonemang om att det är ett ytterhögerparti.

JonasDuregard
2016-08-11, 16:44
#17

#12 "Vilket isf skulle betyda att "svansen" inte har något som helst med partiet att göra."

Den har väl ungefär lika lite med partiet att göra som svansen på en hund har med hunden att göra 🙂.

"kamera0710 snackar alltså som vanligt fullständigt i nattmössan. Inte för att jag är speciellt förvånad."

Så du tror inte att det är "svansen" som gjort det? För det var ju det kamera påstod. Om du håller med kamera om att det är partiets "svans" av mer eller mindre ovälkomna sympatisörer som gör det här så förstår jag inte angreppet riktigt. 

"Men det är fortfarande lite gulligt hur övertygade somliga är om sin egna moraliska överlägsenhet."

En annan sak som är gullig är när man går till frontalangrepp på någon baserat på att man missförstår ett ord, och sedan försöker släta över det.

kamera0710
2016-08-11, 16:48
#18

#17 Signaturen 72mm verkar se all kritik av SD (vare sid det gäller själva partiet eller den så kallade svansen) som en personlig förolämpning.

[Hayabusa]
2016-08-11, 17:29
#19

#10 Om det inte finns någon svensk kultur - då finns det inget att vare sig hota eller försvara. Å andra sidan - om Black Ingvars (sorry, inget personligt)  är svensk kultur, så kanske Lomfors trots allt har en poäng.

kamera0710
2016-08-12, 06:06
#20

#15 Har vi också några exempel i andra partier på finansministerkandidater som springer med järnrör på stan och kallar folk för hora? Och sedan står och blåljuger rakt in i en TV-kamera och hävdar att de "absolut inte" kallat någon för hora?

Annons:
[Hayabusa]
2016-08-12, 08:16
#21

Alla partier förutom SD har till 100% medlemmar, eller en "svans", som är som renaste änglar. De har aldrig gjort eller sagt något opassande, de gör inte en fluga förnär. Och alla älskar de Black Ingvars :)

landsbygdsbo
2016-08-12, 08:55
#22

#21

Jag vet inte det, men att ställa sig upp och uttala sig mot SD, V och div djurrättsorganisationer brukar leda till betydligt fler hot än om man går i polemik mot M, S och någon av de andra partierna.

Alltså finns det vissa skillnader mellan "svansarna" eller packet som jag brukar beskriva dem…

JonasDuregard
2016-08-12, 09:27
#23

#21 Så är det givetvis inte, och det finns andra trådar som handlar om andra partiers "svansar" och olika hyss de har för sig.

[Hayabusa]
2016-08-12, 09:31
#24

#23 Precis - vilket kanske kan vara värt att ha i åtanke.

JonasDuregard
2016-08-12, 10:27
#25

#24 Jag vet inte om det tillför så mycket. Man kan så klart avfärda all kritik mot alla partier med "det finns andra partier som har avlägset liknande problem". Men är det rimligt?

[Hayabusa]
2016-08-12, 10:47
#26

#25 I min värld är det rimligt - inte för att avfärda, men för att se världen inte är så svart/vit som en del tycks tro. 

Det går att skapa rubriker kring precis allt och vissa ämne blir som en sanning eller bekräftelse på "det jag redan visste". Kvinna/man läser in det som kvinna/man vill läsa in.

Låt oss, som hypotes, säga att jag röstar på Parti X. Jag är öppen med att jag röstar på detta parti och talar mig ofta varm om dem. Igår genomförde jag ett väpnat rån på ett tämligen brutalt sätt. Polisen haffade mig med efterföljande rubriker & löpsedlar i storslagen stil. 

De som inte är särdeles förtjusta i Parti X kan då poängtera:

"Hah! Jag visste det! Här är bevisen för hur Parti X är, nu visar de sitt rätta ansikte!"

PS För att förtydliga - jag genomförde INTE ett rån igår. Eller någon annan dag, för den delen. Parti X existerar inte heller.

JonasDuregard
2016-08-12, 11:48
#27

#26 Din jämförelse haltar lite eftersom den här tråden handlar om politiskt motiverade brott. Hade rånet varit i syfte att donera till Parti X's partikassa hade det varit en bättre jämförelse, och då tycker jag inte det är orimligt med ett par löpsedlar om saken. 

Att SD-sympatisörer hotar artister för att de kritiserar SD är politiskt motiverad brottslighet. Som sådant tycker jag det är värt att rapportera om. Hade en SD-sympatisörer hotar någon för att de är oense om ifall det heter "kaviar" eller "kaviar" hade det varit löjligt att rapportera om det (ifall vi pratar om vanliga väljare utan officiell koppling till partiet).

Annons:
kamera0710
2016-08-12, 12:03
#28

#21 Ja, journalister har ju själva tagit upp att en skillnad mellan att granska SD och att granska övriga riksdagspartier är att det kommer en väldig massa hatiska mejl varje gång SD granskas.

[Hayabusa]
2016-08-12, 12:04
#29

#27 Kanske, men som jag skrev - folk läser in vad de vill läsa in. Och ser vad de vill se. Som jag tidigare skrivit, överskriften i AB talar för sig anser jag. 

"SD hotar den svenska kulturen". Gör de? Som parti? Anser AB att Black Ingvars är svensk kultur? Och i så fall - varför? Om jag röstar på SD - är jag då med om att hota svensk kultur? Eller är det ett specifikt hot mot Black Ingvars som jag då, passivt, stödjer?

[Hayabusa]
2016-08-12, 12:06
#30

#28 Det kanske det gör - men det är inte min poäng.  Kan man tro att SD får många hatmail från Black Ingvars fanclub nu?

kamera0710
2016-08-12, 12:14
#31

#30 Det är väl bara att kontakta partiet och fråga.

[Hayabusa]
2016-08-12, 12:15
#32

#31 Ligger inte i mitt intresse.

JonasDuregard
2016-08-12, 13:56
#33

#29 ""SD hotar den svenska kulturen". Gör de? Som parti?"

Jag antar att du läst texten också. Utifrån den verkar det som rubriken är tänkt att fånga ironin i att anhängare till partiet som själva gärna talar om hot mot svensk kultur, själva bokstavligt talat hotar svenska kulturarbetare. Tycker du inte det är en intressant paradox?

[Hayabusa]
2016-08-12, 14:40
#34

#33 Jo, särskilt med tanke på de diskussioner som förts om vad "svensk kultur" är.

Annons:
kamera0710
2016-08-12, 14:51
#35

#34 För SD är ju i alla fall kristendomens särställning väldigt viktig, trots att det verkar totalt osvenskt i ett så sekulariserat land som Sverige.

[Hayabusa]
2016-08-12, 15:06
#36

#35 Vad är "svenskt" eller "osvenskt"? Eftersom det, från vissa hålla, starkt ifrågasatts vad som är "svenskt" så borde följdriktigt även "osvenskt" ifrågasättas. Vilket gör det hela till en icke-fråga. 

För övrigt känner jag inte till SD´s partiprogram vad det gäller kristendom. Och nej - du behöver inte upplysa mig.

kamera0710
2016-08-12, 23:52
#37

#36 Får intrycket att du helst vill stoppa huvudet i sanden inför det faktum att SD och islamisterna går hand i hand när det gäller att ge en viss religion en särställning.

[Hayabusa]
2016-08-13, 07:42
#38

#37 Jag får en känsla av att du lyssnat för mycket på Black Ingvars.

kamera0710
2016-08-13, 10:17
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#39

#38 Lyssnar praktiskt taget inte alls på Black-Ingvars. Däremot var jag på en kanonkväll med Sven-Ingvars, på Gröna Lund i går.

kamera0710
2016-08-13, 11:18
#40

#38 Så du tror att det är för att jag lyssnat på Black-Ingvars som jag föredrar en religiöst neutral stat, till skillnad från SD och IS?

72mm
2016-08-13, 12:08
#41

#17 "En annan sak som är gullig är när man går till frontalangrepp på någon baserat på att man missförstår ett ord, och sedan försöker släta över det."

Jonas, mannen med svart bälte i micro-halmgubbe. Att jag inte är intresserad av att diskutera min definition av "svansen" betyder inte att jag vare sig har missuppfattat eller försöker "släta över". 

Jag tror du missade min poäng. Det pratas nästan bara om "svansar" vad det gäller mindre partier som inte tycker som man ska. I alla fall har jag aldrig hört om vad den moderata eller socialdemokratiska "svansen" hittar på. Referenser till något sådant läses dock tacksamt. 

Att prata om "svansen" till SD är givetvis bara ett sätt att försöka koppla dumheter till själva partiet när man faktiskt inte kan hitta en riktig koppling. Den vanliga svartmålningen helt enkelt. Eller som kamera själv kallar det - "kritik".  

Så för att återgå till mitt inlägg; den här typen av inlägg kommer att (om/när SD blir de facto lika stora som S/M) te sig lika idiotiska som att idag prata om de 94 eller 87 procenten. 

Det var hela poängen.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Annons:
kamera0710
2016-08-13, 12:22
#42

#41 Och med tanke på det som kommer fram om denna svans vore det bra om SD klart och tydligt markerade att de tar avstånd från den. Om de nu gör det?

[Hayabusa]
2016-08-13, 13:45
#43

#40 Eller så var det snuset, kanske? :)

[helga21]
2016-08-13, 16:46
#44

Rubriken! SD-hot mot Black-Ingvars. Har du verkligen fog för att det just är paritet SD som hotat? Det är nämligen en kränkning!

JonasDuregard
2016-08-13, 17:24
#45

Kan man verkligen kränka ett parti? 🙂 Svårt att ha ett politikforum då.

[Hayabusa]
2016-08-13, 18:10
#46

#45 Det svåraste som finns.

landsbygdsbo
2016-08-14, 08:44
#47

#42

Jag tror inget etablerat riksdagsparti öppet stöder uppenbara olagligheter.

Däremot så har flera partier lika uppenbara svårigheter att helt ta avstånd från grupperingar och agerande som dessa grupperingar står för.

SD, V(pk) och MP är de partier som har svårast att hålla rent kring köksingången.

[helga21]
2016-08-14, 10:51
#48

# 45 Det är faktiskt osant att SD hotar dessa. Men så länge det är SD som man skriver om så är det onekligen helt OK.

# 47 Hur ska SD hålla rent framför sin köksingång när det inte är folk som är medlemmar i partiet och företräder detta? Ska du ställa upp i val så måste du skicka med ett oöppnat utdrag från belastningsregistret samt intyga att du alltid är en offentlig person som företräder partiet.

Annons:
kamera0710
2016-08-14, 11:32
#49

#44/#48 Borde även i rubriken ha betonat att det kanske snarare handlar om den så kallade svansen. Där har du en poäng.

Hur ser du annars själv på det faktum att de bedömer det nödvändigt att ta in livvakter efter det som hänt? Tycker du att SD kunde gå ut och tydligt säga att de tar avstånd från alla former av hot, även om de så klart inte kan ansvara för varje enskild person som sympatiserar med partiet?

[helga21]
2016-08-14, 16:31
#50

# 49 Varför ska SD gå ut och ta avstånd? Detta är ett band som vill ha publicitet och som nu har fått detta. Jag lovar dig att inte ende SD-are lyssnar på deras musik efter detta.

kamera0710
2016-08-14, 16:45
#51

#50 Så du tror att allt är ett PR-jippo för att få uppmärksamhet? Gäller det även när SD har livvakter (se länken)?

Varför ska man INTE vara tydlig med att man tar avstånd från hot och våld? Jag försöker för egen del vara det när ämnet kommer upp. Hot mot SD är för min del lika oacceptabelt som hot mot någon annan, Black Ingvars inräknade.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/480757-jimmie-akessons-sakerhet-dyrare-an-fredrik-reinfeldts

Zepp
2016-08-14, 16:46
#52

Jag vill att Jimmie Åkesson själv uttalar sig och tar avstånd från svansens uppförande.. dvs om han vore en seriös politiker!

Annars så visar oss historien vad en sådan svans kan ställa till med!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

[helga21]
2016-08-14, 18:27
#53

# 51 Bara för att Black-Ingvars påstår sig fått hot från personer som sympatiserar med SD så ska SD ta avstånd från detta. Och du skriver en rubrik som direkt utpekar SD såsom skyldiga till detta. Nej SD ska inte ta avstånd från detta då SD inte har ett dugg med det att göra.

# 52 Det kan du se dig i stjärnorna efter 😂

Zepp
2016-08-14, 18:52
#54

Meen.. någon av bröderna Ekeroth då.. de tenderar ju ändå att uttala sig om allt möjligt utan att det verkar ha passerat deras hjärna?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

JonasDuregard
2016-08-14, 18:58
#55

#53 Artikeln nämner inte bara Black-Ingvars utan skribenten tycker sig se ett mönster, där artister som talar illa om SD utsätts för hot. 

"Nej SD ska inte ta avstånd från detta då SD inte har ett dugg med det att göra."

Om det är på grund av deras kritik mot SD som de blir hotade så har det ju med SD att göra. Då är det väl inte orimligt med ett avståndstagande?

Ponera att någon skrev något kritiskt mot mig här på iFokus, varpå denne mottog dödshot från något av alla mina fanatiska beundrare (😎), alltså från någon som jag saknar direkt samarbete med men som uppenbarligen agerar för att tysta kritiken mot mig. Självklart skulle jag ta avstånd! Skulle inte du det?

Annons:
[helga21]
2016-08-15, 17:42
#56

# 55 Om SD ska ta avstånd från alla som säger sig sympatisera med dem så får de inget annat att göra. Jag tror att det är några V och MP:are som ligger bakom detta.

JonasDuregard
2016-08-15, 18:30
#57

#56 Tror du det på riktigt eller skämtar du? Varför tror du det i så fall?

landsbygdsbo
2016-08-15, 18:43
#58

#49

Jag ser med förakt på alla försök att tysta människor som gör bruk av sina demokratiska rättigheter.

Det må vara en grupp som sjunger eller ett parti som har valmöte. Det är bara kräk som hotar o stör!

Magi-cat
2016-08-15, 19:04
#59

#56 "Om SD ska ta avstånd från alla som säger sig sympatisera med dem så får de inget annat att göra"

Det räcker tills vidare om de tar avstånd från dem som dödshotar. Det är väl ett minimum av anständighet.

"Jag tror att det är några V och MP:are som ligger bakom detta."

😂

Kul. Var det såna som låg bakom järnrörsattacken, nazistsymbolerna och allt annat komprometterande också?


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Zepp
2016-08-15, 21:42
#60

Mm.. det hela börjar påminna om Ryssland.. där SDs partikamrater har makten.. och tystar alla som har avvikande åsikter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

kamera0710
2016-08-16, 12:13
#61

#59 Vid järnrörsbravaderna kanske det var två skickliga imitatörer som klätt ut sig till Almqvist och Ekeroth. Jag börjar misstänka att detsamma var fallet när Björn Söder poserade med en SS-veteran, där vi ju bara sett bilder. 

Ekeroth och Söder är säkert oskyldiga små lamm och kan därför sitta kvar på sina poster. (Almqvist har ju avgått.)

[helga21]
2016-08-16, 21:04
#62

# 61 Har du inget nytt att komma med? 🤔Du är som en raspig gammal 78-varvare.

Annons:
kamera0710
2016-08-17, 06:12
#63

#62 Men ni i SD är inga 78-varvare som aldrig kommer med något nytt? Eller ligger det något i det Reinfeldt säger i denna debatt (vid 03:40):

"Det är så här det låter när man försöker ta partipolitiska billiga poäng och komma tillbaka till den tes som Jimmie Åkesson vaknar med på morgonen, äter till lunch, går och lägger sig med på kvällen. Svaret på alla frågor, varhelst de kommer ifrån, det är invandrarnas fel."

[helga21]
2016-08-17, 07:35
#64

Det var dig jag avsåg! Inser du inte hur patristiskt du är i ditt hat mot SD och ditt korståg mot mig?

Magi-cat
2016-08-17, 07:50
#65

#64 Du måste förstå att ditt sätt att skylla ifrån dig å SD:s vägnar och din vägran att ta avstånd från ens de mest öppet… obehagliga… sidorna av SD gör att du får svar på tal. 
Kritik mot dödshot gör du om till "kränkning" och du drar dig inte ens för att skylla på helt andra partier, som i #56.🤪


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

[helga21]
2016-08-17, 08:14
#66

# 65 Och här kommer genast en till dennes försvar. Var har jag skyllt ifrån mig? Vad jag säger är att det inte är SD som mordhotar. Inte ens SD-medlemmar. Vad ska SD och jag göra åt detta? Ja jag skrev att det förmodligen var V är MP som låg bakom då man faktiskt inte vet vem som ligger bakom detta. Det skulle inte alls förvåna mig med tanke på hur de agerar i andra sammanhang för att svärta ned SD.

Era personliga korståg mot mig har gjort att jag gått ur Hjärnan i fokus där du är Sajtvärd och Foton i fokus där kamera0710 är medhjälpare.

Nu tackar jag för mig här i brist på moderering här på politik.

Magi-cat
2016-08-17, 08:21
#67

#66 Eftersom du är missnöjd med modereringen här: var tycker du moderatorn brustit i den här tråden?

Det är f.ö. inget personligt korståg mot dig, Helga21. Tråkigt om du tar det så.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

JonasDuregard
2016-08-17, 08:28
#68

#66 "Var har jag skyllt ifrån mig?"

Kanske när du påstod att de som hotat artister som kritiserat SD är från V och MP. Det kan nog uppfattas som att du skyller ifrån dig. 

"Vad ska SD och jag göra åt detta?"

Ja, det är väl det som är frågan. Avståndstagande har föreslagits men det betraktar du inte som aktuellt tydligen. Det tror jag kan fungera för att bli av med extrema element annars.

[helga21]
2016-08-17, 09:49
#69

Som sagt! Tack för mig och adjö!

Annons:
kamera0710
2016-08-17, 15:06
#70

Varför ska det vara en så öm tå för vissa att vara tydlig med att man tar avstånd från hot och våld, även om man inte har något med det att göra? Jag betonar för min del gärna att jag tar avstånd från hot mot SD (liksom hot mot alla andra), även om jag själv inte har något med dessa hot att göra. (Vad jag vet inte heller indirekt, enligt exempel i #53.)

[Hayabusa]
2016-08-17, 15:25
#71

#70 Ser du dig själv ha könstillhörighet man? Om ja - då finns det grupperingar som anser att du, i egenskap av kön, är ansvarig för en hel del.

Zepp
2016-08-17, 20:42
#72

#71

Menna.. menna.. är det offerkoftan på igen.. jag har sagt att du inte klär i denna!

Ta av den.. jeans och svart t-shirt är mer moderiktigt!

Och från det ena till det andra.. har du problem med att det främst är män som råkar vara de som ställer till det för oss andra?

Jag jag har självklart problem med detta.. främst att man anser att det är vissa män som utgör problemet.. när det i själva verket handlar om män och kvinnors relationer generellt!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Upp till toppen
Annons: