Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ideologi

MP och islamismen

2016-04-20 17:29 #0 av: 72mm

Turerna kring MP börjar bli riktigt otäcka. Som om inte Kaplans ministerpost vore nog så verkar det som om Romson och Fridolin försvarar hans handlande. De verkar inte ens  förstå vad det är som är fel. 

Kaplan får sista ordet på en pressträff där statsministern tvingas meddela att han sparkat en minister i sittande regering. Och han pudlar minsann inte. Tvärt om! Han hävdar bestämt att detta inte ska ses som ett kvitto på att det ligger något i "anklagelserna" som riktats mot honom. Han vet vem han är och vad han står för. Islamister ber inte om ursäkt för vad de är. 

Fridolin står framför en stor bild av en leende Kaplan i en soffa tillsammans med Rafet Candemir och bluddrar något om att han minsann inte visste vem han träffar. 

Romson sitter i TV och intygar att Kaplan minsann inte är islamofob. Hon kallar islamistiska terrorhandlingar för "olyckor" och verkar lika förvirrad hon om vad saken gäller. 

Det är som om hon inte riktigt förmår att koppla om från den MP-interna vokabulären och verklighetsbilden till en officiell, mer rumsren variant. Det är tydligt att "islamofob" är det värsta man kan vara, anklagas Kaplan för något riktigt allvarligt så måste det alltså vara det.  Att han är "antirasist" och jobbat för jämlikhet och mot "islamofobi" upprepas i det oändliga. Ett förnekande till att han skulle vara islamist hade kanske varit mer på sin plats. 

I samma sändning försvarar MP's Peter Eriksson anklagelserna mot Kaplan med rasistkortet. Inte heller han förstår varför Kaplans relativisering av islamistiskt våld och nära kontakter med turkiska fascister skulle vara något att bråka om. 

Tidigare språkrör pratar om israeliska konspirationer. 

Yasri Khan är ordförande för en muslimsk organisation som grundats av Kaplan och som fått miljontals skattekronor. Han ska bli invald i MP's partistyrelse. Att han inte vill ta kvinnor i hand pga sin efterblivna religion och islamistiska agenda verkar inte vara ett hinder. För MP alltså. 

Media vinklar dock ett reportage så att allt kommer att handla om hans ovilja att ta kvinnor i hand. Yasri blir tvungen att avsäga sig alla politiska uppdrag i MP. Islamister ber inte om ursäkt för vad de är. Hellre överger man politiken än börjar ta kvinnor i hand. 

Samtidigt framgår det med all önskvärd tydlighet på hennes facebook-sida att språkröret för grön ungdom Semanur Taskin i första hand är muslim (till skillnad från andra muslimer som instämmer i kritiken mot Kaplan) och i andra hand är allt annat, såsom svensk och miljöpartist.

Hur har det gått så illa för MP? Hur har de kunnat hamna så fullständigt i klorna på antidemokratiska krafter att de helt har tappat sin ideologiska bäring och verklighetsuppfattning? Varför verkar hela partiet vara totalt nerlusat med islamister? 

Intern kritik riktas nu även mot ledningen. Läs den artikeln, den ställer precis dessa frågor. 

Vill man inte diskutera varför och hur så kan man kanske våga sig på att sia om framtiden. Har MP gjort sitt vid makten för ett tag nu? Kommer de ens att komma över 4% spärren 2018? 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-20 17:38 #1 av: Hayabusa

#0 Ja, som min förre chef brukade uttrycka sig: "Alla får sitt kvitto en dag, det är bara en fråga om tid".

Anmäl
2016-04-20 18:11 #2 av: Tjeja

Bort med MP! De har för länge sedan förbrukat sin roll som miljöparti. De äkta miljöfrågorna vårdas bättre av andra partier emedan miljöpartiet hängivet ägnar sig åt helt andra saker än natur och miljö. Kräks

Och äntligen börjar islamisternas rätta ansikten avslöjas i politiken...

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-04-20 18:29 #3 av: Zyperior

Man märker ju hur förändringarnas vindar blåser i MSM nu. De vågar tala ett betydligt klarare språk om islamisering och invandringsproblemen. För bara 1-2 år sedan fick inte kostnad och invandring nämnas i samma mening. I Malmö va det nazismen som va problemet. Men det är fortfarande långt kvar. De måste erkänna att det är milsvida skillnader på muslimska samhällen och det svenska. Skillnader som man inte kan ignorera, fösa ihop de två kulturerna i ett rum, stänga dörren och kalla det mångkultur. Medan de två slår ihjäl varandra där inne. Eller snarare, den ena böjer sig framåt och den andra får fläska på med allt denne förmår.

Man ska lära sig av historien, från WW2 och de "olyckorna" som hände då.

Jag hoppas därför i enlighet med det som #1 skriver att man ser tillbaks på 10-talet och lär sig av det, Det decennium då vänsterstyrda/feministiska medier ökade intoleransen genom att förbjuda åsikter och istället för att bibehålla en öppen demokratisk debatt, genomförde häxjakt på de som försökte vädra "fel" åsikter. Att vi fortsätter mota islamisterna i grind och slutar överväga skitnödigheter så som separata badtider, inte ta varandra i handen, husera och fluffgulla med terrorister, men främst ogiltigförklara genuin religionskritik genom att kalla det för "fobi".

MP/S roll i islamiseringens framfart och anledningarna till att folk mer och mer vågar stå bakom och hoppas på ett sharia-samhälle i norden är betydande.
Det faktum att Reinfeldt knappt hunnit tacka för sig innan Sverige officiellt erkänt Palestina är tillräckligt talande. Stod det något om det i vallöftena? Att man lovar att erkänna Palestina? Möjligtvis gick detta löfte ut till alla politiskt bundna muslimska samfund. Jag hoppas verkligen att nästkommande regering häver detta ställningstagande. Ska Sverige ta ställning i den frågan, ska de göras med ett brett folkligt stöd. Inte av en minoritetsregering med en trött inkompetent och väldigt grå farbror samt en av de sämsta kvinnliga politikerna, i vad jag vågar säga världshistorien, i spetsen.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-04-20 19:15 #4 av: eskils

En muslim och insider i MP som också frågar sig vad som händer med Miljöpartiet:

"Som utlandsfödd, muslimsk tjej men sekulär sådan och medlem i Miljöpartiet känner jag sorg över hur vårt parti håller på att bli ett tillhåll för fundamentalistiska islamister.

Det Miljöparti som sedan starten har betonat jämställdheten, verkat för kvinnans frigörelse och ville riva ner dem patriarkala strukturerna håller nu under Gustav Fridolins och Åsa Romsons ledning på att ta efter inslag från det reaktionära Muslimska brödraskapet. 

Jag trodde inte mina ögon och öron när jag igår såg och hörde på TV-nyheterna att Miljöpartiets valberedning har föreslagit en reaktionär islamist och Erdogananhängare till partiets högsta politiska organ, partistyrelsen. En reaktionär islamist och Erdogananhängare som hälsar och skakar hand med män, men vägrar att göra det samma med kvinnor har föreslagits till att bli ledamot i partistyrelsen.

Hur kan det älskade, moderna, gröna, humanistiska och feministiska Miljöpartiet låna sådana bakåtsträvande inslag från det Muslimska brödraskapet, frågade jag mig själv."

Aftonbladet

Har vi alltså ett regeringsparti i Sverige som låter sig styras och påverkas av Muslimska Brödraskapet, dvs samma skrot och korn som terrororganisationen IS? Hur länge till kan vi acceptera det?

Håller med Tjeja i #2 - bort med MP!


Anmäl
2016-04-20 19:30 #5 av: Bermudas

#4
"Det Miljöparti som sedan starten har betonat jämställdheten, verkat för kvinnans frigörelse och ville riva ner dem patriarkala strukturerna håller nu under Gustav Fridolins och Åsa Romsons ledning på att ta efter inslag från det reaktionära Muslimska brödraskapet."

Dom moderata muslimer som bor i Sverige borde protestera högljutt mot islamismen. Dom om några borde vara skitskraja för vad brödrarskapet kan göra. Dessa mörkermän nöjer sig inte med att infiltrera land efter land i Mellanöstern deras mål är större än så. Naiva svenskar har inte förstått det än bara.
( jag har själv hört till dom naiva)

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-20 19:50 #6 av: Zyperior

Jag har funderat lite under kvällen. Det måste väl ändå vara så att en stor del, kanske till och med en majoritet av MP:s väljare är muslimer? Varför skulle de annars flitigt attackera befintliga patriarkala normer och i nästa stund låtsas att det regnar när islamska dogmer dundrar in som värsta bulldozern i det svenska samhället?

För att vara lite konspiratorisk vill jag nog påstå att inom vissa muslimska kretsar har planen sett ut så att man väljer det mjäkigaste partiet och använder det för att infiltrera politiken. Detta pågår sedan väldigt länge och oupptäckt samtidigt som man använder politiska plattformar för att lobba fram islamistiska intressen.
Vad man inte fattar är att politik och religiösa dogmer inte går hand i hand i Sverige och till slut spricker detta hemlighetsmakeri. Jag tror tveklöst det finns massa smaskigt under ytan. Tyvärr är vi nog inte där än att någon journalist vågar gräva på rätt ställen än, och när vi väl är där har man redan sopat undan alla bevis. Ett städarbete jag också tveklöst tror pågår för fullt inom MP just nu.

Man klipper således banden med många muslimska väljare och att det är i grund och botten dessa väljares misstro som tappet beror på. Dvs att man "bestraffar" de muslimska höjdarna inom politiken är det som skadar MP, snarare än att de muslimska höjdarnas dolda agenda avslöjats.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-04-20 19:56 #7 av: hankans91

MP tänker på mångfald framför människors värderingar. För uppenbarligen prioriterar de mångfald före att de ska ha de värderingar som partiet stårför. En sak som jag tycker är konstigt att de kan tolerera att en person som vägrar skaka hand med kvinnor kan ta sig så långt upp i politiken inom MP:/

Anmäl
2016-04-20 20:51 #8 av: Bermudas

#0 bra inlägg!
"Att han är "antirasist" och jobbat för jämlikhet och mot "islamofobi" upprepas i det oändliga. Ett förnekande till att han skulle vara islamist hade kanske varit mer på sin plats. "
Haha ja man kan tycka det.
"Samtidigt framgår det med all önskvärd tydlighet på hennes facebook-sida att språkröret för grön ungdom Semanur Taskin i första hand är muslim (till skillnad från andra muslimer som instämmer i kritiken mot Kaplan) och i andra hand är allt annat, såsom svensk och miljöpartist."

Hon sympatiserar ju med Erdogan också.
#6
"För att vara lite konspiratorisk vill jag nog påstå att inom vissa muslimska kretsar har planen sett ut så att man väljer det mjäkigaste partiet och använder det för att infiltrera politiken. Detta pågår sedan väldigt länge och oupptäckt samtidigt som man använder politiska plattformar för att lobba fram islamistiska intressen"

Skulle inte bli förvånad om det är så. Islamisterna ( nu talar vi ju om de som verkligen vill infiltrera inte vanlig muslimer, vanligt folk) är ju idoga och beredda att kämpa för att ta över. De säger ju såna saker rent ut, så det är ju inte direkt en hemlighet.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-20 23:24 #9 av: eskils

MP framstår mer och mer som ett islamistvänligt parti! Kräks MP-politiker i Haninge utanför Stockholm ville knyta närmare band med Erdogan-politiker i Turkiet:

"Flera miljöpartister i Haninge kommun har åkt till Turkiet och träffat politiker. Något som lett till en politisk strid i Haninge. Oppositionen anklagar Miljöpartiet för att söka kontakter med AKP-företrädare.

– Som liberal politiker blir man väldigt upprörd när miljöpartitoppar åker till Turkiet och börjar diskutera vänortsamarbeten med AKP-styrda kommuner, utan att ha mandat för det, säger Tobias Hammarberg, gruppledare för Liberalerna i Haninge kommun.

– De träffade företrädare som representerar en regering som under valet i höstas förföljt och saboterat för demokratin och valprocessen, säger Tobias Hammarberg (L)."

SVT


Anmäl
2016-04-21 08:58 #10 av: 72mm

#2 Jo, man kan kanske hoppas att folk får upp ögonen för vansinnet nu.

#3 "Jag hoppas därför i enlighet med det som #1 skriver att man ser tillbaks på 10-talet och lär sig av det, Det decennium då vänsterstyrda/feministiska medier ökade intoleransen genom att förbjuda åsikter och istället för att bibehålla en öppen demokratisk debatt, genomförde häxjakt på de som försökte vädra "fel" åsikter."

Fast vad vi skördar nu såddes långt tidigare. Vi får väl hoppas att man istället ser tillbaka på 10-talet som någon typ av vändpunkt.

#4 "En muslim och insider i MP som också frågar sig vad som händer med Miljöpartiet:"

#5  "Dom moderata muslimer som bor i Sverige borde protestera högljutt mot islamismen. Dom om några borde vara skitskraja för vad brödrarskapet kan göra. Dessa mörkermän nöjer sig inte med att infiltrera land efter land i Mellanöstern deras mål är större än så. Naiva svenskar har inte förstått det än bara. "

Det är ett av de stora problemen. Sekulära muslimer som vill sätta andra värderingar först blir ständigt överkörda av islamister. Sverige har varit mycket bra på att hålla dessa islamister bakom ryggen och låta dem prata för "muslimer" och "muslimer i Sverige" som om de var en homogen grupp. Genom att ge dessa extremister en politik plattform och generöst ekonomiskt stöd genom diverse kultur-bidrag har man lagt grunden för den "radikalisering" som alla nu är så oroade för. 

#6  "Jag har funderat lite under kvällen. Det måste väl ändå vara så att en stor del, kanske till och med en majoritet av MP:s väljare är muslimer?"

Majoritet kan det väl knappast vara, men det är nog en stor del. Jag misstänker att MP's ovilja att slänga Kaplan under bussen (Jämför med hur SD hanterar oegentligheter och misstankar om extrema åsikter inom partiet) grundar sig i just denna väljargrupp. Man vill inte bli av med de rösterna. 

Så antingen förskönar och försvarar man islamism och får löpa gatlopp i media, eller så tar man tydligt avstånd och på ett flokelfritt sätt förklarar sina värderingar men riskerar då att förlora muslimskt valboskap. Inte en rolig situation för MP-ledningen.   

#7 "En sak som jag tycker är konstigt att de kan tolerera att en person som vägrar skaka hand med kvinnor kan ta sig så långt upp i politiken inom MP:/"

Du är nog inte den enda. Det finns nog många som ställer sig den frågan. Exakt hur högt i tak och förlåtande mot islamism har det varit i MP? Romson själv måste väl ha blivit utsatt men valt att respektera Khan's inte-vilja-skaka hand-med-kvinnor-nonsens? Fast i en miljö där 9/11 är "olyckor", svenska frivilliga i Finlands försvar mot rysk invasion är samma sak som jihad-resor till Syrien och all kritik mot muslimska värderingar och kultur är "islamofobi" så kanske det inte är så konstigt?  

Man ryser. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-21 09:30 #11 av: Schnauzertik

Rekrytering.

http://jeanders-bilder.blogspot.se/2016/04/nyrekrytering.html

Värd för Pensionärer

Anmäl
2016-04-21 10:21 #12 av: 72mm

#11 Hehe, jo. 

Senaste i härvan kring MP är pressansvarig Magnus Johansson som enl. en reporter på SVT försökt kohandla och påverka vad som ska rapporteras. 

Det blir bara värre och värre. Det vi ser är resultatet av åratal, decennier av brist på kritisk granskning från MSM av ett parti som nu sitter i regeringen. När granskningen tillslut kommer (MSM måste böja sig för ett massivt tryck från alternativa media och oberoende skribenter), så står MP fullständigt lamslaget och begår det ena misstaget efter det andra. 

De har ingen beredskap för detta. Det har aldrig behövts tidigare. MSM har alltid spelat på deras sida. Nu helt plötsligt har spelreglerna skrivits om men ingen har skickat den nya upplagan av regelboken till MP. 

https://www.flashback.org/t2711965

Vad vi ser är ett fullständig kollaps av ett regeringsparti. Ett parti som utser ministrar. 

Politisk historia mina vänner, det är både skrämmande och underhållande på samma gång. 

Edit: Ops, hamnade visst lite fel. Fanns en tråd om detta. Ber om ursäkt. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-21 11:11 #13 av: 72mm

I avdelningen "Konsten att identifiera islamister i sin omgivning" följer här lektion 2 - svårigheter att svara rakt på vad som borde vara enkla frågor. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-21 12:40 #14 av: Bermudas

#13 Såg det där igår...mycket svårt att svara på en sådan enkel fråga? Någon på nätet frågade sig:
"Beror tveksamheten att tydligt ta ställning på att han får pengar från Saudiarabiska wahabiter? "
Han blev ju tvungen att svara till slut, men det fanns något svävande ändå.
Ska det vara så svårt att svara om det är rätt att avrätta ateistiska bloggare eller inte. Dopping blev skitarg och menade att en sån fråga är det hur enkelt som helst att svara på.
Självklart Inte!!!!

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-21 14:02 #15 av: hankans91

#13 Det Yasri Khan gör i detta klippet är att försvara ett diktaturiskt beteende som sker nere i mellanöstern och framförallt Saudia Arabien. För han vill helst inte svara på en sådan enkel fråga det märker man i klippet.

Hur tusan kan han få komma så långt upp inom Miljöpartiet som ska värna om jämställdhet, mänskligarättigheter och en bättre miljö. När han har så svårt för att svara på en fråga om det är rätt eller fel med dödsstraff.Kräks 

Anmäl
2016-04-22 09:16 #16 av: Bermudas

Kaplan gör islamist-tecken med handen redan 2014.
https://mobile.twitter.com/hanifbali/status/723219122314563584

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-22 18:00 #17 av: eskils

Adam Svanell skojar lite med MP av idag:

"Miljöpartiet bildades i början av 80-talet som ett försök att fånga upp den växande väljargruppen gröna vågen-muppar i stickad olle. Numera anses dock epitetet ”De Gröna” otidsenligt. SvD har tagit del av ett hemligt strategidokument där partiledningen nyligen mejslade fram fyra nya inriktningar.

Miljöpartiet Haveristerna

Analys: ”Enligt en färsk trendrapport från Kairos Future är en av vår tids största folkrörelser trollarstollarna – modiga röster på nätet som vågar ifrågasätta allt från Förintelsen och månlandningen 1969 till att flygplansavgaser är flygplansavgaser och att kvinnor kan köra bil."

Åtgärd: "Flirta med målgruppen genom att relativisera Nazityskland, 11 september och Auswitch." (sic!)

Miljöpartiet Salafisterna

Analys: ”IS rekryterar fler nya medlemmar på en eftermiddag än vi gör under en hel valrörelse. Uppenbarligen finns det bland svenska folket ett stöd för våldsbejakande islamistisk extremism som inget politiskt parti ännu lyckats kapitalisera på.”

Åtgärd: "Käka köfte med jihadister, sluta hälsa på kvinnor, avfärda alla kritiker som kontrollerade av Israel."

Nya Miljöpartiet

Analys: ”Utifrån Nya Moderaternas framgångar med parollen ’arbetarpartiet’ kan vi bara dra slutsatsen att ett framgångsrikt miljöparti på 2000-talet bör jobba emot, inte för miljön.”

Åtgärd: ”Sälj ut Vattenfall till klimathatande oligarker. Smörj in Åsas gamla eka med plutonium. Kompromissa bort allt annat vi tror på.”

Miljögardet Soldiers of Fridolin

Analys: "Journalisterna har blivit ett problem. Det räcker att vi råkar sitta vid fel matbord, använder ett ord fel eller sviker samtliga våra ideal, så kommer de springande med elaka frågor. Vad har vi någonsin gjort för att bli behandlade så respektlöst av våra egna väljare?"

Åtgärd: "Bemöt kritiska frågor med att kalla reportern för rasist. Hota programledaren för 'Aktuellt'. Om det inte fungerar: avhugget hästhuvud i sängen." "

SvD

... eller var det kanske på allvar...? Funderar


Anmäl
2016-04-22 20:29 #18 av: 72mm

#17 Ja, nu när alternativ media har banat väg, grävt och avslöjat i flera år under en öronbedövande tystnad från MSM och drevet väl är igång, ja då minsann går det an att skämta med islamist-mupparna. Kul är det ju i alla fall. Det hade varit ännu roligare om det inte hade varit Sveriges regering det var så enkelt att driva med. 

Ja det där tecknet gillar de, miljöpar.. jag menar islamisterna.

#16  

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-22 21:13 #19 av: Bermudas

#18 Ja det här har man ju talat om länge på alternativ media. Bland annat sajter som vi inte får länka till har tagit upp det sedan länge som MSM inte berört.

På TV 4 tar dom upp det som Zyperior var inne på i #6:
"För att vara lite konspiratorisk vill jag nog påstå att inom vissa muslimska kretsar har planen sett ut så att man väljer det mjäkigaste partiet och använder det för att infiltrera politiken. Detta pågår sedan väldigt länge och oupptäckt samtidigt som man använder politiska plattformar för att lobba fram islamistiska intressen."

En forskare på försvarshögskolan Lars Nicander, påstår samma sak och jämför med kalla kriget då Sovjet infiltrerade politiksa partier. Han tror att miljöpartiet som vill vara lite snälla passat dessa islamister perfekt.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-04-22 22:21 #20 av: [helga21]

Aftonbladet har också denna historia.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22685523.ab

Anmäl
2016-04-22 22:32 #21 av: Zyperior

#19 Kul att få det bekräftat. Att jag/vi inte är de som är trångsynta och fördomsfulla utan att det är våra ögon som är vidöppna och klarsynta.

Synd att alla meningsmotståndare har flytt sajten och inte är här och bevittnar det bara.

Så skyller de på den "hårda tonen" på sajten. Ja, jo, det kan lätt uppfattas som så när man har fel hela tiden och försöker i sitt yttersta för ljuga fram fantasi istället för att tala om verklighet.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-04-22 22:53 #22 av: Zyperior

Alltså, MSM bombar sönder MP totalt, visar ingen som helst nåd. Bra tycker jag, synd bara att det är åratal försent.

Det är i huvudsak bra,  för nu kanske debatten vänder. Nu kommer inte islamofobkortet va lika legitimt att dra upp längre för att ta kål på legitim kritik mot islam. Men det är också oroande.

Jag tror det kommer gå undan nu och islamisterna kommer dras upp med roten. Detta innebär dock att hotbilden, som redan är hög, kommer öka ytterligare. Jag tror vi riskerar diverse attentat nu. Om det händer, vilket jag såklart inte hoppas, men om, ska det bli jäkligt intressant att se hur diverse politiker hanterar situationen. Det funkar liksom inte att stå och säga "Vi har varit naiva" då. Svenska folket kommer kräva rejäla krafttag.

Tyvärr kommer detta också drabba moderata fredliga muslimer.
Likt feministerna argumenterar för att alla män är potentiella våldtäktsmän, kommer svenskar/andra ta det säkra före det osäkra och undvika eller i värsta fall attackera dessa muslimer. Då är det viktigt att påpeka vilka som suttit vid rodret och låtit det gå så här långt. Alliansen, Sossarna och MP.
De mest främlingsfientlighetsfrämjande (snyggt ord) partierna i modern historia.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-04-22 23:25 #23 av: eskils

#20 Även DN har en artikel om det.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/forskare-tror-att-islamister-infiltrerat-miljopartiet/


Anmäl
2016-04-23 00:10 #24 av: 72mm

#22 "Det är i huvudsak bra,  för nu kanske debatten vänder."

Det tror jag med. 

"Nu kommer inte islamofobkortet va lika legitimt att dra upp längre för att ta kål på legitim kritik mot islam. Men det är också oroande."

Nej, det kommer inte längre gå att komma undan diskussionen lika lätt. 

"Jag tror det kommer gå undan nu och islamisterna kommer dras upp med roten."

Det tror jag däremot inte. Jag tror de rötterna är på tok för mångtaliga, alltför innästlade i alltför känsliga ställen för att det kommer gå snabbt. Jag tror det kommer ta tid. Och vi kommer aldrig att bli helt kvitt det. 

Men patienten har åtminstone satt sig i tandläkarstolen och öppnat munnen. Vi har börjar erkänna att det överhuvudtaget finns ett problem. Huruvida vissa tänder måste dras ur med rötterna är något som en riktig granskning kan svara på.  

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-23 07:49 #25 av: [Carpinus]

MP är förvisso extrema på flera sätt (och långt värre än ens väl insatta politiska kommentatorer tycks ha anat /velat inse), men kanske lika allvarligt är att övriga sjuklöverpartier fiskat i samma grumliga vatten, vilket Sakine Madon påminner om i Expressen. Skulle tro att man i flera partier skruvar besvärat på sig och hoppas att strålkastarna bara sveper över MP. Madon skriver:

"Trots allt detta har journalister i veckan frågat språkrören Fridolin och Romson om den uppkomna situationen beror på att de varit ”naiva” och ”omedvetna”. Då förstår man väldigt lite av hur partierna fungerar. Identitetspolitiken har tillämpats eftersom den genererar röster och ger sken av mångfald. Att Kaplan är muslim har varit rena vinstlotten i MP:s värld.

Fler partier har fallit i fällan. Socialdemokraterna hamnade i blåsväder när Omar Mustafa för några år sedan valdes in i partistyrelsen. Ordförande för Turkiska riksförbundet, Hasan Dölek, som själv i tal har uppmanat till våld, har varit socialdemokratisk politiker. Moderaterna hade den kontroversielle Abdirizak Waberi i riksdagen under den förra mandatperioden. Innan dess hamnade islamisten Mahmoud Aldebe, som förespråkade sharialagar, på Centerpartiets nomineringslista till riksdagen. Efter kritik lämnade han partiet 2010. I Vänsterpartiet är Zakarias Zouhir aktiv, han kallar skärpt terrorlagstiftning för en ”attack” mot muslimer. ”Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén” som han var med och grundade har bjudit in terrordömda till seminarier.

Det är att förminska allvaret i de här frågorna att låtsas som att partierna skulle ha varit omedvetna eller bara haft otur. Vad som behövs är självrannsakan: lär av MP:s magplask och sluta uppmuntra fel krafter."

Sakine Madon i Expressen


Anmäl
2016-04-23 09:38 #26 av: Zyperior

#24 Förvisso bara spekulationer i senare delen av 22. Men islamisterna visar ganska tydliga taktiker.

I frispråkiga och mer "radikala" (i brist på bättre ord) samhällen, där det inte finns så mycket att hämta och där politiker från dag ett tar avstånd från slöjtvång och liknande dogmer, där bombar man och ställer till ett jäkla liv.

I mjäkiga och mesiga samhällen, där många muslimer finns och kan utnyttja välfärdssystemet tar man det betydligt lugnare, försöker med demokratiska medel och infiltration att sätta islam relativt högt på den politiska agendan. Man vill såklart inte förstöra dessa framgångar genom att utföra diverse attentat osv.
Men va händer då om framgångarna förstörs på naturlig väg, så som nu sker...?

Nu stryper vi dessa vägar för dem att jordomvandla Sverige till ett arabland.
Jag tror vi kommer granska dem hårdare i alla led, eller jag hoppas iaf det, att journalister vågar ifrågasätta och trotsa islamofobkortet. Granskningar som den UG gjorde om imamer och män som slår sina fruar hoppas jag kommer bli betydligt vanligare och inte ses som kontroversiella av gemene man.

Den tidsinställda bomb som funnits i Sverige sedan länge, har börjat ticka nu.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-04-23 12:13 #27 av: 72mm

#25 Jag undrar om vad Sakine skriver inte kan vara själva anledningen till varför media (iaf MSM) nu helt plötsligt kastar sig över MP som en skock utsvultna vargar. Det är väl inte som så att man på så vis hoppas att strålkastarljuset inte ska hamna på resten av de identitetspolitiska partierna? 

För det sitter väl inte en massa sossar och skruvar oroligt på sig nu? 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-04-23 13:05 #28 av: eskils

Säkert sitter många politiker i olika partier och skruvar på sig oroligt just nu, där finns nog många naiva islamistkramare. #25 Bra talat av Sakine Madon!

Kollade in islamisten hos moderaterna och fann hemska saker. Ur den länkade artikeln från 2011:

"Vi tar inte kvinnor i hand", säger han. Inte heller dansar män och kvinnor med varandra, berättar mannen i SVT:s Uppdrag granskning. Mannen, då ordförande i organisationen Islamiska förbundet, heter Abdirizak Waberi. Sedan förra hösten är han riksdagsledamot för Nya Moderaterna.

När Abdirizak Waberi var ordförande i Islamiska förbundet ordnade man en konferens till vilken den kände antisemiten Salah Sultan bjöds in som talare.

Salah Sultan är en man som har påstått att judar mördar kristna för att inför påsken baka bröd på deras blod. 2008 läste han i ett tv-program upp en text om att muslimerna på den yttersta dagen ska ta livet av judarna.

Waberi borde naturligtvis, när detta blev känt – givet att han verkligen inte hade någon aning om det tidigare – tagit mycket starkt avstånd, och bett såväl sin organisation som konferensdeltagarna om ursäkt. Men han tycks i princip oberörd av det inträffade. "

Ur en artikel från 2014:
"Många höjde på ögonbrynen över Moderaternas val av Abdirizak Waberi till riksdagen. Inför förra valet petades många erfarna moderater till förmån för somaliern, som då var rektor för den ökända Römosseskolan i Göteborg. I en rapport från Skolinspektionen 2011 berättas om lärare som är fysiskt hårdhänta mot elever, och som blundar för att pojkar kränker flickor på skolan. Skolans arbetsplan ansågs ha inslag som stred mot skollagen, bland annat obligatorisk bön i moskén. Betygssättningen ansågs även gynna pojkarna.

Redan 2006 gav Abdirizak Waberi en intervju för tidskriften Ottar, som fick många att sätta kaffet i halsen. Där uttalade han sitt stöd för konservativa muslimska uppfattningar och menade att kvinnor som inte följer muslimska klädregler ”skapar oro i samhället”. Han ställde också upp på islams regler om att en man får ha fyra fruar och slå sin fru om hon är otrogen.

Trots dessa helt uttalanden, som helt uppenbart strider mot normerna i det moderna svenska samhället, valde Moderaterna att satsa på Waberi. 2010 kom han in i riksdagen och har sedan dess har suttit i försvarsutskottet."

Inför valet 2014, efter 4 år, blev han äntligen bortplockad från M:s riksdagslista.


Anmäl
2016-04-23 14:06 #29 av: Tjeja

#26 Risken är ju bara den att de kan ha gått så långt med invandring och radikaliseringar att ett verkligt islamistparti faktiskt skulle kunna ta sig in i riksdagen till nästa val i nuläget. Med ren demokrati i botten behöver de bara vara tillräckligt många för att inte behöva infiltrera andra partier för att påverka. Det är ju deras frispråkigt proklamerade mål att ta över demokratier med hjälp av egna röster. Infiltration är bara en väg att förändra och normalisera synen på de islamistiska tankegångarna i samhället i övrigt.

Jag bara hoppas att msm och våra nötter i riksdag o regering inte vaknat försent.
För tyvärr är ju de sunda och moderata muslimerna i utsatta områden vars barn och ungdomar är mest sårbara för radikalisering och dessa sårbara är nu mer väldigt många i vårt land.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-04-23 14:22 #30 av: eskils

#29 Ja, de sunda och moderata muslimerna behöver stöd och samarbete nu.

Islamisterna måste rensas ut från regering, riksdag, kommunfullmäktige, domstolar, moskéer och muslimska organisationer. Inte heller borde deras föreningar få några mer bidrag till sin destruktiva verksamhet.

I en artikel från 2004 framgår att antisemitism frodas inte bara bland islamister utan även bland svenska kommunister:

"En flygplanskapare och före detta terroristledare är inbjuden som huvudtalare på en Palestinakonferens som inleds i Västra Frölunda om en vecka.
Statliga Sida har betalat ut över 200 000 kronor av skattebetalarnas pengar i bidrag till arrangörerna.

Den "Palestinska solidaritetskonferensen" arrangeras av Revolutionär kommunistisk ungdom (RKU) samt idrottsföreningen Proletären, båda bildade ur moderpartiet KPML(r) (Kommunistiska partiet marxist-leninisterna, revolutionärerna.) Av programmet framgår att arrangörerna vill skrota EU:s lista över terroristorganisationer samt manar till "motståndskamp mot USA-ockupationen" i Irak. Huvudattraktion på konferensen är Leila Khaled, tidigare ledare för den terrorstämplade organisationen PFLP (Palestinian Front for the Liberation of Palestine). Leila Khaled, som har deltagit i två internationella flygplanskapningar, förespråkar självmordsbombningar och attacker på civila judar."

Expressen

Varför går skattepengar till sådant??


Anmäl
2016-04-25 09:35 #31 av: [Carpinus]

#27 Det är nog inte bara sossarna som bör känna obehagliga ilningar längs ryggraden (för de som har en sådan). Vänsterpartiet kanske också borde ha skäl att bläddra ett varv till i sin politikerförteckning? Det saknas ju inte intressanta anknytningar redan när man kommer under det ytligaste fernissalagret.

Ivan Arpi, Neo blogg, augusti 2014

Johan Lundberg, Expressen debatt september 2013


Anmäl
2016-04-25 10:11 #32 av: [Carpinus]

Apropå S och islamismen (vi kanske får öppna en ny tråd för andra partier än MP?)

"Marie Demkers fokusering vid Miljöpartiets inre liv har en naturlig förklaring. Miljöpartiet, inte Socialdemokraterna, är de som skall granskas. Demkers man är ingen annan än Ulf Bjereld. Ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet."---

"Kommer socialdemokraterna göra upp med Tro och Solidaritets grumliga fiske i olika extrema religiösa kretsar under Stefan Löfvens ledarskap? Tro och Solidaritet är en organisation som har en märklig egenskap. Den dyker nästan alltid upp, om än i utkanten, i de mest extrema sammanhang."---

Socialdemokrater för Tro och Solidaritet samt SSU står via Sveriges Muslimska Råd nära detta brödraskap som i sitt ”hemland” Egypten har som fritidsnöje att bränna ner kyrkor samt tortera, misshandla och mörda de muslimer som visar det dåliga omdömet att konvertera till kristendomen. Jag har själv träffat flera av deras offer, de som överlevt, och tagit del av deras historier och dokumentation. Brödraskapet är även mycket tydliga med att de inte anser att Israel eller judar har något existensberättigande. Allt enligt deras egna och Hamas stadgar. Hamas är en av de organisationer som utför attentat i Brödraskapets intressen men de agerar även genom andra ombud.

Mehmet Kaplans intresse och engagemang för ”Ship to Gaza” tillsammans med Ulf Bjerelds motsvarande från Socialdemokraternas sida är inte ologiskt. Inte heller är utnämningen av Tro och Solidaritets förre ordförande Peter Weiderud till chef för Institutet i Alexandra ologisk. Weiderud var, om möjligt, en ännu större vän till Brödraskapet än Bjereld och sitter nu som chef för ett institut bara några timmars bilfärd från Brödraskapets säte."---

Johan Westerholm, Ledarsidorna 160423

http://ledarsidorna.se/2016/04/nagot-mycket-obehagligt/


Anmäl
2016-04-27 08:48 #33 av: [Carpinus]

#32 "Just nu håller två decennier av identitetspolitik på att implodera. Det är egentligen en slump att det sker i Miljöpartiet. Det hade lika gärna kunnat äga rum i Socialdemokraterna."---

"Vill man förstå var det började bör man ta en titt på en av Socialdemokraternas fem sidoorganisationer, Socialdemokrater för tro och solidaritet. År 1999 skrev organisationen, som då hette Broderskapsrörelsen, ett dokument tillsammans med Sveriges Muslimska Råd (SMR).
Broderskapsrörelsen skulle hjälpa rådet att få mer inflytande över svensk politik."---

 "Dokumentet skrevs när sharialagsförespråkaren Mahmoud Aldebe (som kandiderat på en Centerpartistisk lista) ledde SMR. Peter Weiderud, tidigare ordförande för Broderskapsrörelsen och en av identitetspolitikens främste beskyddare i Sverige, ansåg då inte att det var något hinder för att inleda ett samarbete.  

Avtalet mellan Tro och solidaritet och SMR är kanske det tydligaste exemplet på den identitetspolitiska kohandeln. Budskapet var solklart: Ni får inflytande och politisk makt, vi får tillgång till väljargrupper."---

Adam Cwejman i GP


Anmäl
2016-04-27 09:04 #34 av: [Carpinus]

#33 Det finns ganska uppseendeväckande uppgifter i Cwejmans ledare om vad Socialdemokraternas Broderskapsrörelse (nu "Socialdemokrater för tro och solidaritet") skulle medverka till. Han skriver.

"Avtalet var så pass detaljerat att det specificerade att det skulle finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, fem landstingslistor och på riksdagslistor i minst fem län.

Utöver andelen muslimer på listorna skulle även Broderskapsrörelsen hjälpa till i det direkta påverkansarbetet rörande lagstiftning av muslimska helgdagar."---


Anmäl
2016-04-27 09:11 #35 av: Hayabusa

#33 Intressant text. 

Anmäl
2016-04-27 09:41 #36 av: [Carpinus]

"Miljöpartiets kopplingar till turkiska AKP samt Muslimska Brödraskapet. På Göran Fröjdhs blogg ”Fröjdhpunktse” redovisas tidigare okända uppgifter om hur miljöpartiets Mohammed Temsamani, lokalpolitiker (MP) i Solna och ordförande för Förenade islamska föreningar i Sverige (FIFS) – en organisation bildad av Mehmet Kaplan – genomför sin praktik i Egypten i Muslimska Brödraskapets politiska gren ”Frihets- och rättvisepartiet”. Ett parti som aktivt driver frågor som Israels förintelse samt återskapa ett kalifat som sammanfaller Islams höjdpunkt. Inkluderat stora delar av Iberiska halvön."---

Ledarsidorna


Anmäl
2016-04-27 09:43 #37 av: [Carpinus]

#34  "Det är osannolikt att socialdemokraterna med dagens partiledning kan återgå till att vara det likabehandlande sekulära parti vi en gång bildades som under Brantings ledning. Kopplingarna till Tro och Solidarietet och deras fiske i grumliga vatten, den identitetspolitiska dagordningen och den positiva särbehandlingen av särintressen går långt bak i tiden. Och numera djupt in i partiledningen.  På absolut högsta nivå. "

Ledarsidorna


Anmäl
2016-04-27 10:23 #38 av: [helga21]

Intressant detta med antal platser i olika politiska församlingar. Hur ska de kunna ge dem  detta? Det är då typiskt att någon vill återupprätta kopplingen mellan religion och stat.

Anmäl
2016-04-27 10:27 #39 av: [Carpinus]

#38 Det är många frågor som poppar upp nu som normalt sett hade varit en guldgruva för grävande journalister. Tyvärr har de varit upptagna på annat håll de senaste åren.


Anmäl
2016-04-27 11:10 #40 av: [helga21]

# 39 Ja de har väl det Skämtar

Anmäl
2016-04-27 12:39 #41 av: kamera0710

#29

"Risken är ju bara den att de kan ha gått så långt med invandring och radikaliseringar att ett verkligt islamistparti faktiskt skulle kunna ta sig in i riksdagen till nästa val i nuläget. Med ren demokrati i botten behöver de bara vara tillräckligt många för att inte behöva infiltrera andra partier för att påverka. Det är ju deras frispråkigt proklamerade mål att ta över demokratier med hjälp av egna röster. "

Har du ens sett en opinionsundersökning med några tecken på att ett islamistparti är på väg in? Och hur många är det som har som mål att ta över demokratier? Lika många som Sveriges Livets ord-fundamentalister?

Anmäl
2016-04-27 17:18 #42 av: KimE

Derya Usel Senir uppmanas att lämna MP.

http://www.expressen.se/nyheter/derya-uzel-senir-mp-fornekar-folkmordet/

Anmäl
2016-04-27 17:33 #43 av: [Carpinus]

"Kamal al Rifai, ledamot i MP Burlöv, har bjudit in den salafistiske och konservative imamen Salman al-Ouda till Malmö.
al-Ouda förespråkar sharialagar och ska ha varit en inspirationskälla till Usama bin Ladin."---

"Salman al-Ouda, från Saudiarabien, förespråkar sharialagar och har pekats ut som en inspirationskälla för islamistiska extrema grupperingar – bland annat terrorgrupperna al-Qaida och IS."---

"Det är dock inget MP-medlemmen och arrangören Kamal al Rifai känner till.
-Det är inte imamen som är viktig. Vi har bjudit in honom om han har tid och har fått visum. Han ansökte för en vecka sen och har inte fått det än.

al Rifai fortsätter:
– Jag själv är moderat muslim. Han har redan tagit avstånd från bin Ladin och al-Qaida och IS för länge sen. Men om han är en bra muslim eller inte vet jag inte. Vi bjöd in honom för att han är jättekänd, jättepopulär. Alla älskar honom. Vi bjöd honom och hoppades att han skulle acceptera inbjudan."---

Kvällsposten


Anmäl
2016-04-27 18:53 #44 av: [helga21]

# 42 Det finns en egen tråd om denna

http://politik.ifokus.se/discussions/5720bed48e0e742df90008df-derya-uzel-senir-mp-fornekar-folkmordet?discussions-1

Anmäl
2016-04-27 20:38 #45 av: Tjeja

#41 Bra jämförelse med Livets Ord faktiskt Kamera!

Faktum är att:

1: Islamisterna är många många fler och SMR är betydligt större i Sverige än Livets Ord!

2: Vi ser idag 1 partiledare och en partitopp i riksdagspolitiken som inte skulle backa för att bli statsministrar och "ta över" Sverige om de fick chansen och i riksdagen sitter fler ändå!

Bland andra Ebba Busch Thor (uppvuxen i Livets Ord gått i Livets ords kristna gymnasium mm) och Elisabeth Svantesson (Som själv gått Livets Ords bibelskola, varit i ledning både där och i deras "dotterförsamling" i Örebro och har haft sina egna barn gå på Livets Ords kristna grundskola)

Så med din jämförelse i bagaget.. behöver vi VERKLIGEN vara rädda för islamisterna som är och har varit på BETYDLIGT större frammarsch än Livets Ord någonsin varit i sitt politiska engagemang i Sverige..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-04-28 06:07 #46 av: kamera0710

#45 Har du några siffror?

Anmäl
2016-04-28 10:00 #47 av: [helga21]

"Salman al-Ouda, en världskänd konservativ imam som en gång var inspirationskälla till Usama bin Ladin, har bjudits in att tala i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Bakom inbjudan står Syriska föreningen som leds av MP-politikern Kamal al-Rifai.

– Han är emot ISIS och alla de här extrema grupperna, säger han.

Sent på onsdagskvällen meddelade Kamal al-Rifai att han tar timeout från Miljöpartiet och kommer att överväga sitt medlemskap."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22714390.ab

Anmäl
2016-04-28 11:44 #48 av: kamera0710

#47 "Salman al-Ouda, en världskänd konservativ imam som en gång var inspirationskälla till Usama bin Ladin, har bjudits in att tala i Malmö..."

Var det möjligen han som också inspirerade USA till att stötta bin Ladin när det passade deras intressen?

Anmäl
2016-04-28 13:56 #49 av: [Carpinus]

"Gävlemoskéns imam Abo Raad är en central auktoritet inom salafismen i Sverige. Det är en sträng tolkning av islam som kan beskrivas som ultraortodox fundamentalism inom sunniislam. Anhängarna vill återskapa sin bild av 600-talet och anser att andra tolkningar av islam är felaktiga."---

"Inför valet 2014 gick moskén ut på sin hemsida och rekommenderade församlingens medlemmar i första hand att rösta på Miljöpartiet, i andra hand Vänsterpartiet. I en fatwa från Abo Raad som kommunicerades intill rekommendationen betonas vikten av att rösta för att försvara religiösa rättigheter:”Att rösta på partier för att erhålla religiösa eller världsliga förmåner är tillåtet. Det framförallt med tanke på att det inte finns andra alternativ att rösta på.”---

"Miljöpartiet kan inte läggas till last för vilka som uppmanar att man ska rösta på partiet. Moskéns ställningstagande säger ändå en hel del om bakgrunden till den senaste tidens turbulens. Genom att försöka vara inkluderande så har partiet längs vägen glömt bort principer i jakten på röster. Här krockar sekulariserad politik och feminism med en extrem religiös tolkning som är ute efter förmåner i utbyte mot röster."---

"Hur påverkar arvet från Gahrton partiet idag, med de historiska utspelen som stödet till det antisemitiska Radio Islam och dagens anklagelser att Israel ligger bakom bostadsminister Mehmet Kaplans fall? Vad betyder det för att islamister väljer just Miljöpartiet?
Hur kan Miljöpartiet attrahera människor som kan beskrivas som turkiska nationalister på en skala som i svensk kontext är att betrakta som högerextrema?"---

Gefle Dagblad


Anmäl
2016-04-28 14:00 #50 av: [Söderort]

#48

Var det möjligen han som också inspirerade USA till att stötta bin Ladin när det passade deras intressen?

Nej det finns ingen sådan koppling! Har inte du gått i skolan och läst om afghanistanskriget?


Anmäl
2016-04-28 22:03 #51 av: Hayabusa

"Tre olika föreningar bjöd in Usama bin Ladins förre mentor Salman al-Ouda till Malmö.
En av dem är Alhambra muslimska studenter.
– Salafisterna har tagit över föreningen. Många muslimer är oroliga, säger en student."

http://www.hd.se/nyheter/sverige/2016/04/29/tre-malmoforeningar-ville-lyssna-pa-antisemitiske-predikanten/

Anmäl
2016-04-28 22:04 #52 av: Hayabusa

Saxat ur texten (från #51):

"Hösten 1994 kastades Salman al-Ouda i fängelse för sin kritik av den saudiska regimen, som han anklagade för dubbelmoral när prinsarna och shejkerna vältrade sig i västerländsk lyx. Efter fem år frigavs han och anslog en betydligt mer försonlig ton mot kungahuset.

al-Ouda har numera tagit avstånd från våldsam jihadism och grupper som al-Qaida och Islamiska staten. Han vill nu införa sharia på fredlig väg.

Men hans predikningar är fortfarande djupt konservativa, homofoba och antisemitiska.

I en intervju i Memri-TV påstod Salman al-Ouda inte bara att Förintelsen är "en myt av enorma proportioner", utan också att judar har för vana att äta människoblod.

"Judarna anser sig ha rätt att döda alla som inte anammar deras religion", påstod al-Ouda. "Bakar matze (bröd) med människoblod. De tror det för dem närmare deras falske gud Javeh"."

Anmäl
2016-05-03 20:52 #53 av: 72mm

#41 "Har du ens sett en opinionsundersökning med några tecken på att ett islamistparti är på väg in?" 

Du har alltså inte ens fattat varför det inte finns något islamistiskt parti i Sverige? Det har ju inte behövts, det har varit mycket enklare att driva sina agendor och sprida sina åsikter i befintliga organisationer. Ju "tolerantare", "antirasistiska" och livrädda för att kallas islamofobiska de organisationerna har varit, desto enklare har det varit. 

"Och hur många är det som har som mål att ta över demokratier? Lika många som Sveriges Livets ord-fundamentalister?"

I andel av de politiskt aktiva muslimerna? Jag skulle säga en absolut majoritet. I Sverige så verkar det som om det endast är fundamentalisterna som får komma till tals och som blir invalda i sjuklöver-partierna. Sekulära muslimer lyser nästan helt med sin frånvaro. Eller så får de inte komma till tals. Nalin Pekgul är väl ett bra exempel. 

Exakt hur ruttet MP verkar vara kan ju inte ens du ha missat efter de sensate veckornas cirkus? De verkar ju inte ha haft någon som helst koll på vad för folk de har haft på sina listor. Eller, och det kanske är än mer skrämmande, så är det just det som de har... (#34)

För de som inte är räddhågsna av sig så skriver Uvell en rent skrämmande redogörelse för sitt eget gräv i frågan. http://www.uvell.se/2016/05/03/utan-upphandling-i-botkyrka-31903422

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-05-04 06:30 #54 av: kamera0710

#53 "'Och hur många är det som har som mål att ta över demokratier? Lika många som Sveriges Livets ord-fundamentalister?'

I andel av de politiskt aktiva muslimerna? Jag skulle säga en absolut majoritet."

Belägg för detta tack.

Intressant med Ivar Arpis djupsinnigheter i din länk för övrigt. Är någon förvånad om det blir reaktioner mot USA:s krig i Irak? Låt oss aldrig glömma USA:s lögner om kärnvapen eller att de stöttade Saddam Hussein när det passade. Låt oss heller aldrig glömma Abu Ghurayb-skandalen.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/storbrak-i-centrala-varberg?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20160502%3Astorbrak-i-centrala-varberg%3Anyh


Anmäl
2016-05-04 08:37 #55 av: Tjeja

#46 Siffror, vad för siffror vil du ha? Hur många Livets Ords medlemmar känner du eller har du i din omgivnining och hur många troende muslimer? Ponera att 100% av alla Livets Ords människor är aktivt religiösa och vill ha ett religiöst styre och att det bara vore 1% av sveriges alla muslimer som önskar religiöst styre. Vilka finns det flest av? Livets Ord som både Bush Thor och Svantesson har bakgrund i hade för något år sedan runt 3300 medlemmar. (Har svårt att länka något för tillfället, skriver från mobilen)

Edit:

Förutom att det är snabbt googlat hittade jag dessutom att man kan ladda ner Livets Ords egen årsredovisning  från deras hemsida och där står att de hade runt 3200 medlemmar under förra året. http://www.livetsord.se/forsamlingen 

Dessutom om man läser andra sidor här och var på nätet så har dem dessutom två "dotterförsamlingar" också, en i Göteborg och en i Jönköping. Där står inget om medlemsantal vad jag hittar så här snabb-bläddrat men jag finner det osannolikt att de skulle ha fler medlemmar än deras kyrka i Uppsala. 

Men ponera nu att alla dessa 3 församlingar är nästan lika stora, totalt 9000 medlemmar... då är det imponerande att de har två stycken allmänt kända topp-poliktiker sitter i riksdagen. Då är det bara de två vi mest känner till ifrån media. Det finns betydligt fler i riksdagshuset med bakgrund i Livets Ord kan jag säga.

M a o.. om en liten religiös minoritet på 9000 (i verkligheten snarare kanske 5000 max) lyckas ta sig fram i politiken på klassisk fredlig svensk demokratisk väg, hur mycket mer ska då inte krigsvilliga djupt religiösa islamister vara beredda på att jobba för att få sin vilja fram med stöd av sina trosfränder i samhället?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-05-04 09:54 #56 av: 72mm

"I andel av de politiskt aktiva muslimerna? Jag skulle säga en absolut majoritet."

Belägg för detta tack."

https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf

Över 40% av muslimer i västra Europa tycker att det bara finns en tolkning av islam, vill återvända till islams rötter samt sätter sharia över allmän, demokratisk lag. Hela 52% håller med om det sistnämnda. 

Detta gäller alltså för hela gruppen muslimer. Siffrorna för de som arbetar politiskt lär ju inte vara minde alarmerande. 

Det är enl. mig ett utmärkande attribut hos förtroendevalda muslimer att de i första hand är muslimer, och i andra hand är allt annat. I listan på islamister som nyligen blivit avslöjade i S och MP har ju nästan alla valt bort den demokratiska politiken när de har blivit ställda inför ultimatum. Ingen säger att de har gjort fel. Ingen pudlar. När det verkligen gäller så förnekar de sig inte. 

Omar Mustafa valde Islamiska förbundet över (S) partistyrelse. Kaplan avgick utan att säga att han gjort något fel. Derya Usel Senor frångår sina uppdrag efter att hon inte velat erkänna folkmord på armenier. Yasir Khan har inte heller ändrat sig utan väljer Svenska muslimer för fred och rättvisa över svensk politik. 

Jag kan garantera att listan kommer bli längre. 

Samtidigt så får högst obehagliga individer som Foujan Rouzbeh och Rashid Musa breda ut sig i media och tala för alla muslimer i Sverige. Det är mer regel än undantag att de som säger sig representera det "muslimska civilsamhället" är islamister när man skrapar lite på ytan. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-05-05 17:58 #57 av: Aniara14

I Storbritannien finns det uppenbarligen behov av en särskild kampanj mot Sharia lagar och Sharia domstolar.

"One Law for All

* We call on the UK government to recognise that Sharia and all religious
laws are arbitrary and discriminatory against women and children in particular.
Citizenship and human rights are non-negotiable.

* We demand an end to all Sharia courts and religious tribunals on the basis
that they work against and not for equality and human rights.

* We demand that the law be amended so that all religious tribunals are
banned from operating within and outside of the legal system."

Kommer vi att behöva det i Sverige också, och i så fall när?

Anmäl
2016-05-05 18:14 #58 av: 72mm

#57 "Kommer vi att behöva det i Sverige också, och i så fall när?"

Frågan är väl om (när) vi i Sverige kommer att inse och erkänna att detta är ett problem. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-05-05 18:46 #59 av: Aniara14

#58 "Frågan är väl om (när) vi i Sverige kommer att inse och erkänna att detta är ett problem."

Inte så länge skräcken för att stämplas som rasist och/eller islamofob ligger som en blytung kvävande filt över hela landet och all samhällsdebatt, och därmed effektivt förhindrar allt självständigt kritiskt tänkande.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.