Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Ledare och spelare i Gothialag ofredade flickor

2016-07-19 16:23 #0 av: [Nomen Nescio]

Den man i 35-årsåldern som sitter anhållen, misstänkt för att ha tafsat på tre minderåriga flickor utanför Ullevi på måndagskvällen, är ledare för ett av lagen i turneringen.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande, säger åklagare Stefan Lind.

Det var i samband med invigningen av Gothia Cup som de tre flickorna, som är i 16-årsålder, blev utsatta för sexuella ofredanden. Enligt en mamma till en av flickorna, som SVT Väst har talat med, blev de stoppade av ett stort gäng pojkar – enligt flickornas bedömning rörde det sig om 30 till 40 tonåringar – och en vuxen man. När flickorna ville gå därifrån, hindrades de.

– De började ta på dem, försökte få in sina händer under deras kläder. De tog på deras kön. De pussade på dem och min dotter fick den vuxne mannens tunga i sin mun. De fick panik och slogs för att freda sig, säger mamman till SVT.

Flickorna kunde senare peka ut den äldre mannen i gruppen för en polis som befann sig i närheten kunde. Mannen greps och anhölls senare.

– Han är utländsk medborgare och ledare för ett av lagen i turneringen, säger åklagare Stefan Lind.

Mannen är misstänkt för sexuellt ofredande på sannolika skäl, vilket är den högre graden av brottmisstanke. Mannen förnekar brott."---

GT


Anmäl
2016-07-19 16:40 #1 av: [Nomen Nescio]

"Åklagare Stefan Lind bekräftar att det är en ledare till ett Gothiacup-lag, en man i 35-års åldern, som sitter anhållen misstänkt för sexuellt ofredande.

– Han förnekar brottet men medger vissa omständigheter, som att det har förekommit fotografering av tjejerna, men inget brottsligt, säger Stefan Lind.

Den stökiga situationen vid invigningen kommer göra det svårt att utreda vilka fler som var inblandade.

– Så vitt vi förstått handlar det om deltagare från flera lag därför är det svårt att veta vilka de är, det är nästintill omöjligt att ta reda på vilka de är, säger han."---

"På tisdagseftermiddagen kommenterade Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup, det som hänt.

– Jag blir helt förkrossad. Vi är ju på Gothia Cup, säger han och fortsätter:

– Vad kan vi göra? När människor saknar sunt förnuft och inte förstår de mest universella av regler, att man inte gör mot andra vad man själv inte vill bli utsatt för."

SVT


Anmäl
2016-07-19 19:24 #2 av: [Nomen Nescio]

"Gänget ska, enligt flickorna som SVT pratat med, bestå av 30 till 40 unga killar samt en vuxen man. Enligt tjejerna såg det ut som att mannen tillhörde samma fotbollsklubb som pojkarna. Enligt mamman hörde en polis flickornas rop på hjälp och kom till undsättning. Mannen kunde gripas, men ungdomarna som varit med vid övergreppet fick gå."---

"När GP pratar med Stefan Lind som är åklagare i fallet uppger han att pojkarna har varit där, men att det fortfarande inte finns något konkret bevis. Därför blir det inte heller något man kan göra åt saken.

– Det är en väldigt rörig situation. Det ska handla om flera olika lag som ska ha varit på plats, men det är just ledaren som är misstänkt för ofredandet. Vi har inte någon vidare framgång med att prata med pojkarna, de är också långt underåriga, säger han."---

 "Gothia Cups presschef Tore Lund känner inte till detaljerna av det som hänt utanför Ullevi."---

GP: "-Åklagaren berättar för oss att det är en ledare i ett Gothia Cup-lag som är misstänkt och orsaken till att fler inte är gripna är för att de spelare som misstänks ha begått sexövergreppet är minderåriga...

– Är de så att polisutredningen visar att flera spelare gjort detta så är det här ett fall för tävlingskommiten och de kan ta beslut om att laget ska bestraffas.

GP:-Så Gothia Cup kan inte säga att om det som påstås av de 16-åriga flickorna stämmer, så sparkar ni ut det utpekade laget från turneringen?

– Det är en person som är misstänkt för brott, inte hela laget."---

SVT


Anmäl
2016-07-20 01:23 #3 av: Zyperior

Polis inblandad i händelsen twittrar om att det berörda laget är från Nordafrika.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-07-20 05:46 #4 av: [Nomen Nescio]

#3 Ja, jag har också sett den uppgiften, fast den är inte "officiell". Återstår att se om den kommer att bli det - på de flesta håll i media verkar det tabu att ens nämna att det rör sig om ett utländskt lag.


Anmäl
2016-07-20 09:18 #5 av: Bermudas

Eftersom de "officiella" oftast vägrar berätta sanningen så måste man lyssna på de som inte mörkar. Jag litar mer på en enskild polis som går ut med sitt namn och sin bild och berättar, än på Aftonbladet, med flera tidningar som bevisligen ljugit om och om igen.
Det här är för jävligt och jag tycker väldigt synd om alla de rara hederliga invandrarna som nu riskerar att få skit för allt det här som eskalerat på sista tiden.
Ju mer dom mörkar desto värre kommer det bli...för i dimman växer ännu mer fördomar än om man lägger korten på borden och talar öppet om dessa kulturella sjuka yttringar och samarbetar med goda krafter ur alla läger samt brännmärker STENHÅRT.
I Köln våldtog och våld- tafsade män från Nordafrika, läste att en flicka blev gravid...vi snackar 2000 män som angrep kvinnor ( tror de är de senaste uppgifterna) om man inte börjar ta detta på allvar snart ...vad kan man säga...det är galenskap! Vem i herrans namn vinner på att förneka verkligheten?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-07-20 09:43 #6 av: [Nomen Nescio]

Tror att din sista mening är något som man kan fördjupa sig i och börja ställa på allvar: "vem/vilka är det som vinner på att förneka verkligheten?" Det som tidigare känts som ett löst sammansatt kotterigäng av PK-personligheter tycks ha cementerats till en hårdare kärna, där självcensuren blivit ett kampverktyg.

Det som man trodde var enskilda polismäns missriktade ställningstagande i rapporterna från "We are Sthlm" fick plötsligt nya dimensioner efter att Rikspolischefen kom ut som politisk kommissarie. Ann-Charlotte Marteus skriver på ledarplats i Expressen idag om hur narcissismen spirar på högsta nivå hos verkschefer och inom departement.

Så nu ställer man sig den givna frågan: vem är det som lagt på locket på Ullevigrytan?


Anmäl
2016-07-20 10:00 #7 av: Bermudas

#6 Du har rätt! många svenskar inte minst kvinnor fortsätter att förneka. Censuren går som ett stråk även inom människor. Det är som om de inte kan ta in verkligheten utan fortsätter att förneka in i det sista trots att det är deras eget kön som får ta smällen, flickorna som våldtas och angrips. Det är läskigt!

Och VARFÖR har inte de ansvariga på Gothia Cup skickat hem laget, VARFÖR???? Jag spyr! Ogillar att använda spyutrycket i onödan men jag blir galen...man jollrar om armband men när det verkligen gäller så mörkar man och tillåter övergreppen. Skitstövlar!!! Vi lever i galenskapens tidevarv!

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-07-20 10:04 #8 av: Bermudas

Klart det handlar om narcissister! Dom är ena fenor på att klättra inom politiken och mästare på att skaffa sig fina positioner. Sverige har blivit ett land på allas läppar och vi får ständigt höra att vi förtjänar det sönderfall vi får eftersom vi är så korkade och mjäkiga att vi går med på skiten.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-07-20 11:54 #9 av: [Nomen Nescio]

"Under tisdagen visste inte Gothialedningen vem mannen var och sade sig inte heller ha haft kontakt med polisen. Det hade ledningen under onsdagsmorgonen.

- Vi har precis nu avslutat ett möte med polis och åklagare där vi har fått reda på vem mannen är och vilket lag han tillhör, säger Dennis Andersson.

Gruppen ska enligt 16-åringarnas berättelser tillhöra samma lag, vilket bekräftas av generalsekreteraren.

- Det är hans lag som är ihop med honom när detta har inträffat. Detta skedde utanför Ullevi. Inne på Ullevi kan man säga att det är 95 procent av alla som är där tillhör Gothia Cup.

Trots detta anser ledningen för ungdomsturneringen att informationen inte är tillräcklig utan vill vänta till senare under dagen för att vidta åtgärder mot laget."---

GP


Anmäl
2016-07-20 19:27 #10 av: [Nomen Nescio]

"Gothia Cup stänger av ett pojklag efter att en 36-årig ledare i sällskap med ungdomslaget misstänks ha omringat och antastat tre 16-åriga tjejer vid cupinvigningen.

– Det är ett beslut som man aldrig skulle ha velat ta. Men det känns som att det är rätt, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson."---

GP

Namnet på den tafsande ledaren finns redan ute på internet, och det hemskickade laget lär väl snart också vara namngivet, trots hysch-hyschförsöken...


Anmäl
2016-07-20 19:52 #11 av: Zyperior

Undrar hur de resonerar inom laget nu? Mina fördomar talar för ett resonemang men hoppas att de inte stämmer.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-07-21 12:29 #12 av: [Nomen Nescio]

Enligt häktningsframställan kommer ledaren från Marocko.


Anmäl
2016-07-21 18:29 #13 av: Fillifjonkan60

#7 Håller med dig! Det har blivit fullständigt galet, inte bara i Sverige utan även vissa andra länder i Europa.

Och att "offra" en massa unga tjejer för att mörka och förneka in absurdum, är helt vansinnigt! Blir också galen snart. Arg

Anmäl
2016-07-21 18:42 #14 av: Tjeja

PustarArg

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-07-22 08:22 #15 av: [Nomen Nescio]

Enligt sökbara källor på nätet har Casablancaklubben Lanoria Club Maroc på sin Facebooksida medgivit att den häktade ledaren tillhör deras trupp i Pojkar14, men säger att han, citat, "bara varit inhyrd som chaufför".

Den häktade mannen har f.ö. en bror som tidigare, utan större framgång, spelat ett antal matcher för en  allsvensk toppklubb. Är det han som rapporterat hem att svenska flickor och kvinnor är allmänt villebråd?


Anmäl
2016-07-22 17:30 #16 av: [Nomen Nescio]

"Den sexbrottsmisstänkte Gothia Cup-lagledaren släpps på fri fot i Göteborg.
Tingsrätten finner honom på sannolika skäl misstänkt för att ha ofredat tre flickor i 15-årsåldern, men finner inte skäl att häkta honom.
Han förbjuds att lämna Göteborg utan tillåtelse av åklagaren och ska lämna in sitt pass."---

"Flickorna kunde senare peka ut mannen i gruppen för en polis som befann sig i närheten. Mannen greps och anhölls senare.

Han begärdes sedan häktad på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för sexuellt ofredande.
– Han vidhåller att han förnekar och om vi skulle släppa honom på fri fot skulle han lämna landet. Då går det inte att lagföra honom, så det var ett enkelt val att begära honom häktad, har åklagaren Stefan Lind tidigare sagt.
På fredagen släpptes den sexbrottsmisstänkte ledaren fri i Göteborg."

GT


Anmäl
2016-07-23 09:48 #17 av: [Nomen Nescio]

"Klubben säger också att mannen inte tillhör deras fotbollsklubb i vanliga fall, utan jobbar i en organisation som de samarbetar med. De tar starkt avstånd från de misstänkta sexuella trakasserierna.
Personen berättar vidare att klubben har fått ta emot rasistiska kommentarer som blandar ihop islam med 36-åringens beteende, vilket de är upprörda över.
- Den här mannen representerar inte ett muslimskt land, det finns perversa personer i varje del av världen, säger företrädaren för klubben."---

"I vilken utsträckning någon eller flera personer ur laget varit delaktiga i trakasserierna är fortfarande oklart.
- Jag har svårt att säga om det är den här mannens lag som varit inblandat eller om det har varit andra lag inblandade. Det kan ha varit andra nationaliteter också. Men det är klart att det finns fler som har varit och tagit på tjejerna, det vet vi, säger kammaråklagare Stefan Lind och berättar också att 36-åringen är utpekad som den enda vuxna person som varit i närheten.
Inte heller den aktuella fotbollsklubben har kunnat svara på om deras spelare varit inblandade eller inte."---

"Enligt Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup, är det en slump att laget hann spela klart turneringen innan beslutet meddelades.
- Det var helt betydelselöst för oss. Men jag kan inte säga några detaljer eftersom vi inte vill riskera att peka ut laget och på sätt störa den juridiska processen, säger han."

GP

Man blir ju nyfiken på hur ett utpekande av laget skulle kunna "störa den juridiska processen" med tanke på att a/ingen har kunnat peka ut de inblandade spelarna, b/spelarna inte är i straffbar ålder, c/ laget har lämnat landet och inga spelare lär återvända för kompletterande förhör eller för att vittna.

Det mesta tyder på att arrangören ålagts yppandeförbud av andra skäl en de rent juridiska, och hade det inte varit för duktiga grävare utanför gammalmedia lär vi aldrig ha fått veta vilket lag det gällde.


Anmäl
2016-07-25 21:40 #18 av: [Nomen Nescio]

" Det var rörigt på Heden om kvällarna under Gothia Cup. Unga gjorde rusningar mot polisen och ska dessutom ha kastat stenar på polisfordon. Men polisen hade svårt att ingripa på grund av det stora antalet ungdomar på platsen."---

Ellen Lindahl var på plats varje kväll på Heden mellan klockan 18-22:30 för att jobba. Hon och hennes kollegor blev chockade av stämningen som rådde efter att matcherna Gothia Cup-matcherna slut. Då försvann spelarna och deras ledare, kvar blev alla ungdomar som var där för att "hänga".

– De bråkade, skrek och bankade på saker. Det var packat med folk och det kändes inte som att någon var över 17 år gammal. Det fanns poliser och några ordningsvakter men de avstyrde bara bråk och knuffade ut folk från området. Hade jag varit yngre hade jag inte velat vara där ensam som tjej, menar Ellen Lindahl."---

Bilden bekräftas av polisen. Det var en utmaning att hålla de unga i schack.

– Det var rörigt där nere och en del ungdomar gjorde rusningar mot oss. Vi beslöt oss då för att avvisa vissa ungdomar. Men då började deras kompisar kasta stenar på polisen, berättar chef för polisen i Storgöteborg Erik Nord."---

"Vad skulle kunna hända om ni försökte gripa någon i ett sådant läge?

– Då kan vi hamna i situationer som vi inte kan reda ut och som kan innebära att vi äventyrar vår egen säkerhet. Om vi varit bättre bemannade hade vi troligtvis agerat annorlunda. Men givet förutsättningarna var det säkert ett klokt beslut att åtminstone skingra oroligheterna, säger polischef Nord."---

GP


Anmäl
2016-07-25 21:47 #19 av: [Nomen Nescio]

#18 "Ellen är kritisk till att det inte fanns några föräldrar på stan eller nattvandrande vuxna. Avsaknaden av ansvarskännande vuxna som kan prata med unga gjorde troligtvis att situationen blev än mer rörig, resonerade Ellen och hennes kollegor."---

"Om inte annat så menar hon att vuxna hade kunnat prata med ungdomarna. På så vis kanske de hade lugnat ned sig.

– Men det fanns ingenting sådant alls. Tjejer som gick förbi ropades på och hetsades mot. Och händer det något så kommer 20 ungdomar till och hetsar på. Det är så lättantändligt. Hade jag varit 15 hade jag inte velat gå förbi där."---

"På Gothia Cup säger man sig vara medveten om att det kan hetta till på Heden. Men arrangören känner inte igen sig i varken Ellens eller polisens beskrivning.

– Ja, det var väl lite stökigt emellanåt. Jag var i och för sig inte där, men polisen hade kontroll och vår säkerhetspersonal också. Men det är klart att det var rörigt emellanåt. Vi har däremot inte upplevt att det var katastrofalt, säger Gothia Cups presschef Tore Lund."---

GP

Gothia Cups presschef är nog så nära Bagdad-Bob man kan komma på svensk mark. Men det här lyckades man inte förtiga...


Anmäl
2016-07-27 10:09 #20 av: [Nomen Nescio]

"Förra veckan rapporterade vi om att ett fotbollslag, för första gången, kastats ut från Gothia cup och tvingats åka hem. Det efter att lagledaren på sannolika skäl misstänkts för sexuella trakasserier.
Läsarreaktionerna lät inte vänta på sig.
”Kan du ge mig ett enda skäl till att de som skickas hem inte får sitt ursprungsland meddelat till oss läsare. Jag har mitt barnbarn i Göteborg. Jag lever i tron att journalism betyder hela sanningen”, skriver en manlig läsare."---

"Det är i 98 procent av fallen män som mejlar och ofta vid ganska sen timme på dygnet och Aftonbladets erfarne redaktör Micke Andersson har nu bestämt sig för att ge svar – och helst få ett svar själv också.
”Det finns många skäl till att vi ibland inte skriver det du kallar sanningen. Det kan handla om att avstå namn eller andra uppgifter, i det här fallet ursprungsland, som kan vara till skada för oskyldiga. Barn till anhöriga som ställt till det ska till exempel skyddas från publicitetsskada”, skriver han."---

Aftonbladets chefredaktör svarar på frågan varför man valde att inte publicera vilket land den sextrakasserande ledaren och hans lag kom från.

 Gothia Cups talesperson hävdade att det var åklagaren som inte gick ut med vilket land det rörde sig om. Aftonbladet påstår istället att det var av omtanke av ledarens eventuella barn som man inte uppgivit vilket land det rör sig om. Då kan man dra slutsatsen att om ledaren varit från ett svenskt lag så skulle detta inte ha framgått av Aftonbladets  rapportering, eftersom angivande av land skulle kunna skada hans eventuella barn. För självklart skulle risken vara större att en svensk ledare skulle kunna bli igenkänd här hemma än att en marockansk ledare skulle bli det. Eller? 

Nej, det verkar som om Aftonbladets nya chefredaktör håller på att växa in i sin företrädares skodon - filttofflor åt ett håll och stålhättekängor åt ett annat...


Anmäl
2016-07-27 12:15 #21 av: [helga21]

Men alla vet redan vilket land det var genom annan media- och därmed så förlorar Aftonbladet ytterligare läsare.

Anmäl
2016-08-03 11:01 #22 av: [Nomen Nescio]

"En trener for et utenlandsk fotballag er er siktet for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd på Norway Cup, men politiet utelukker ikke at det kommer flere saker."---

VG

Expressen/GT har uppmärksammat händelsen, dock utan att nämna att laget var ickenorskt.  Istället repeterar de ett PK-korrekt uttalande av GC-generalen beträffande den svenska skandalen:

" Kan inte alla vi män och killar en gång för alla inse att vi måste respektera kvinnor och tjejer, att de inte ska behöva riskera att bli utsatta för övergrepp i något sammanhang, kommenterade då turneringens generalsekreterare Dennis Andersson i ett pressmeddelande."

Aftonbladet och GP har (ännu) inte omnämnt det norska fallet.


Anmäl
2016-08-04 16:43 #23 av: [Nomen Nescio]

"Den 36-årige ledaren för ett utländskt Gothia Cup-lag, som åtalats för sexofredande i samband med fotbollsturneringen i juli, fälls av Göteborgs tingsrätt.

Mannen får två månaders fängelse och ska betala 11 200 kronor i skadestånd till var och en av de drabbade flickorna."---

TT


Anmäl
2016-08-04 18:15 #24 av: [helga21]

Ett bra domslut!

Anmäl
2016-08-04 19:57 #25 av: [Nomen Nescio]

Fast försvararen är missnöjd och verkar inställd på att överklaga...


Anmäl
2016-08-04 21:02 #26 av: [helga21]

Det är de alltid Skrattar

Anmäl
2016-08-05 17:14 #27 av: [Nomen Nescio]

#12 Samma nation igen, nu i en lite större turnering. Och den här gången hemlighåller inte ens Aftonbladet vilket land det rör sig om...

"Boxaren Hassan Saada har gripits av polisen i OS–byn i Rio de Janeiro. Han misstänks för sexuellt ofredande av två servitriser, skriver nyhetsbyrån AP.

Enligt AP kommer Saada att hållas fängslad i 15 dagar vilket betyder att han missar OS–boxningen. The Sun meddelade först och hänvisade till Globo News att en OS–boxare ska ha gripits på grund av våldtäktsförsök av två städerskor.

Men nu meddelar nyhetsbyrån AP att ska röra sig om två fall av sexuellt ofredande.
Enligt AP är den misstänkte Hassan Saada, 22, från Marocko som skulle ha tävlat under lördagen."---

Aftonbladet

#26 Nu är domen överklagad.


Anmäl
2016-09-20 11:57 #28 av: [Nomen Nescio]

#25 Så har då fallet avgjorts i hovrätten, som lindrade domen. Om försvaret kommer att begära ersättning för den tid mannen satt häktad framgår inte av artikeln.

"Hovrätten anser, till skillnad från tingsrätten, att straffvärdet inte överstiger en månad i fängelse. De skriver också att det inte "föreligger en presumtion för fängelse".
Med hänsyn till att mannen tidigare är ostraffad väljer hovrätten att döma mannen till villkorlig dom.
Mannen ska också betala skadestånd till flickorna på 8200 kronor."

GP


Anmäl
2017-07-15 19:11 #29 av: Carpinus

Nästa vecka är det åter dags för Gothia Cup. I år kommer arrangören att genomföra en stor kampanj mot sexuella trakasserier under rubriken "Respect every body" och även polisen kommer att höja beredskapen från tidigare nivå.

Hoppas att det blir en sportslig turnering och att ungdomarna får ett minne för livet - i positiv bemärkelse...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-16 09:05 #30 av: Carpinus

#29 Dessvärre finns det annan brottslighet som också lockas till denna ungdomens fotbollsfest...

"Nu går polisen ut med en skarp varning inför Gothia cup i Göteborg.

Polisen förväntar sig att olika typer av kriminella grupperingar – såsom ficktjuvar, vägpirater, bedragare och våldsamma rånare – kommer att dras som magneter till staden under den fullspäckade veckan.

– Vi märkte en ökning under Partille cup, och under Gothia förväntar vi oss att det kommer att vara så i ännu större omfattning, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg."---

http://www.expressen.se/gt/polisens-varning-har-flockas-de-kriminella/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.