Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Dom här har vi i Europa

2016-07-30 13:14 #0 av: rara

Så här real är hotet mot oss. På vänster sida ser vi en man från Irak med ett avhugget huvud i handen och på höger sida samma man i Wien när han kom till järnvägsstationen "Westbahnhof" i Wien.

Här finns fler bilder:

http://www.krone.at/oesterreich/syrien-schlaechter-sind-unter-uns-in-oesterreich-experten-warnen-story-522272

Det uppskattas vara 300 terrorister i Österrike. 60 av dom övervakas.....!!!...   Tja, varför sitter dom inte i fängelset och varför pixlar tidningen ansiktet på terroristerna? Vill dom inte att de hittas?

Anmäl
2016-07-30 14:17 #1 av: kamera0710

"Det uppskattas vara 300 terrorister i Österrike. 60 av dom övervakas.....!!!...   Tja, varför sitter dom inte i fängelset och varför pixlar tidningen ansiktet på terroristerna? Vill dom inte att de hittas?"

Hur ser du på frågan om rättssäkerhet i detta sammanhang? Bör vi bura in alla misstänkta terrorister för säkerhets skull, även om vi saknar bevis? 

Anmäl
2016-07-31 10:53 #2 av: rara

#1

Men fotboja får dom ju redan, trots att bevis saknas. En av terroristerna som dödade människor i Tyskland hade faktiskt fotboja, men den var avstängd vissa tider som han fick lämna hemmet. Under den tiden dödade han människor.

Kanske man kan börja med dom som reste till Syrien för att utbilda sig till terrorister och som återvände till Europa, speciellt om man vet att det handlar om islamister. Ingen islamist och heller ingen annan reser till Syrien för att sola sig och besöka kulturella sevärdigheter.  Man bör ändra lagarna, så att man kan bura in dom och om det inte går, åtminstone utvisa dom ur Europa.

För den sakens skull bör redan medlemskapet i en terroristisk organisation kunna straffas hårt, utan att man behöver att bevisa att personen mördade någon. Vem som låter sig fotograferas med ett avhugget huvud i handen bör efterlysas i hela Europa och inte pixlas på bilderna i tidningarna.

Men nu går ju allt fel. En islamist som försökte att skära av halsen på en läkare i Tyskland och ropade "Allahu Akbar" släpptes ut igen. I stället för att han häktades fick 10 års fängelse, fick han gå hem igen. Inte ens en utvisning blev det.

Anmäl
2016-07-31 11:01 #3 av: kamera0710

#1 "Kanske man kan börja med dom som reste till Syrien för att utbilda sig till terrorister och som återvände till Europa, speciellt om man vet att det handlar om islamister. "

Men bör man ha bevis innan man dömer någon? Skulle du tycka att det var helt okej att sitta inspärrad på Guantanamo, även om du var oskyldig, om någon tror att det gör världen säkrare? 


Anmäl
2016-07-31 11:12 #4 av: landsbygdsbo

Krigsförbrytare i Europa!!

Ingen nyhet, sådana har vi haft lösa här i Europa sedan 1945. Förbaskat många tyskar o Österrikare bla Skämtar

Anmäl
2016-07-31 11:28 #5 av: rara

#3

Vem som är medlem i en terrororganisation och reser till Syrien är skyldig, oavsett om han själv har mördat någon eller inte. Vem som stöder mördare är också en mördare. Det bästa vore naturligtvis att göra så som Ungern, Tjeckien osv gör att dom inte ens släpper in dom i landet. Man kan ju inte vänta på att terrorister begår brott och först sen låsa in dom, för målet ska ju vara att förhindra att dom tar livet av oss. Merkler sa ju själv att Tyskland befinner sig i krig och det är inget fel att ta fast vilka av fiendens soldater som helst och inte bara dom som man kan bevisa att ha dödat människor.

Anmäl
2016-07-31 11:35 #6 av: rara

#4

Det är ju just det som är saken, att om man ropar "Sieg Heil" gör man sig skyldig till brott och riskerar flera års fängelse. Men en radikal Islamist som ropar "allahu Akbar" och försöker skära av halsen på en läkare släpps ut igen. Det är som Alice Schwarzer sa, att islamism är den nya fascism. Vem som sympatiserar med terror ska straffas lika hårt som folk som sympatiserar med fascism.

Anmäl
2016-07-31 11:36 #7 av: kamera0710

#5"Vem som stöder mördare är också en mördare."

Borde vi då ha fängslat alla sverigedemokrater som sjöng denna sång om Palmemordet:

”Lisbet såg pistolen blänka

sha la la laa la la la laa

strax därefter blev hon änka

sha la la laa la la la laa

skottet brann, blodet rann

Olof Palme – han försvann

Olof Palme gick bio

sha la la laa la la la laa”

http://www.sydsvenskan.se/2016-02-26/lisbet-sag-pistolen-blanka-sjong-partiledaren

Anmäl
2016-07-31 11:47 #8 av: rara

#7

Sången är nog mycket osmaklig, men inte stöder den mördare och man vet ju inte ens vem som mördade honom. För osmakligheter behöver man inte nödvändigtvis låsas in för, för inte är dom väl en fara för allmänheten för att dom sjunger en osmaklig låt.

Anmäl
2016-07-31 14:38 #9 av: landsbygdsbo

#5 Omfattar inte din eminenta intelligens en förmåga att inse att ett civiliserat land har civiliserade lagar vilka omfattar dogmen, att den som inte överbevisas om sin skuld ska betraktas som oskyldig.Hyschar

Anmäl
2016-07-31 14:40 #10 av: landsbygdsbo

#7 många lagar har vi, men det är fortfarande lagligt i Sverige att bete sig som en imbecill 5 åring.

Med den kompetensen och några billiga färje-lappinkulta så hade de tydligen druckit till sig mod för att skråla visan..Vilar huvudet i handen

Anmäl
2016-08-01 06:07 #11 av: kamera0710

#10 Jag anser inte heller att det ska vara olagligt att sjunga sådana sånger. Men med tanke på raras ord om att den som stödjer en mördare också är en mördare ville jag veta hur han/hon ser på saken.

Inskränkningar i åsikts- och yttrandefriheten ska man vara försiktig med, även när det gäller vidriga åsikter.

Anmäl
2016-08-01 06:47 #12 av: landsbygdsbo

#11

ja, alla har rätt till sin åsikt, sin tro.

Att sedan vissa exponerar sin egen barnslighet och dumhet genom att framföra vissa saker, ja det är naturligtvis deras rättighet.

Anmäl
2016-08-01 10:29 #13 av: rara

#9

Du menar, att om det är krig, att man måste vänta på att fienden mördar någon tills man får lov att försvara sig och att man bara får försvara sig mot dom soldaterna som man kan bevisa att de mördade någon? I så fall kommer Europa att förlora kriget mot IS och det kommer att ske ett attentat efter det andra.  Vi kommer att dö som flugor.

Nu har till och med Merkel erkännt att Tyskland också är i krig mot IS och vi vet att det finns tusentals IS soldater här och vi känner till identiteten av hundratals. Vi övervakar dom, ger dom fotbojor, men vi utvisar dom inte ens. Fienden har dock inga skrupel att mörda oskyldiga civilister, kvinnor och barn.

Anmäl
2016-08-01 11:48 #14 av: kamera0710

#13 Det bästa kanske vore att avrätta alla som gett minsta antydan till att vara muslimer, i förebyggande syfte? Illamående

Anmäl
2016-08-01 12:56 #15 av: landsbygdsbo

#13

Och vem är "fienden"

Alla Muslimer, eller alla som tillhör Bokens folk, eller alla som inte delar dina åsikter?

Vill du, att vi som samhälle ska sänka oss till dessa gruppers extrema gruppers (Bla. ISIS + bruna och röda fraktioner)nivå och agera som de?

Tål att fundera påFunderar

Anmäl
2016-08-01 13:06 #16 av: rara

#14

Ska det där vara ett "sakligt argument"? Ta och läs vad jag skrev i tråden och svara på det.

Anmäl
2016-08-01 13:18 #17 av: rara

#15

Fienden är IS och alla som sympatiserar med IS, som lever som "tidbomber" i Europa.

I stället för att tala om "alla muslimer" kan du läsa vad jag skrev i tråden och svara på det. Det gäller för dig precis som för Kamera 0710, att svara på vad jag skriver och inte på era halmgubbar. Det handlar om de tusentals Islamister i Europa, som for till konfliktområdet i Syrien för att utbilda sig till soldater med syfte att mörda oss. I stället för övervakning och fotboja, kan man låsa in dom och om det inte går enligt lagen, åtminstone utvisa dom.

Om Merkel pratar om att spåra upp de som är radikaliserade, så kan man ju undra vad hon gör sen när hon har spårat upp dom. Samma som hon gör med Syrien-återvändarna? Övervaka dom tills dom mördar någon?

Anmäl
2016-08-01 14:09 #18 av: landsbygdsbo

#17

Och hur vill du separera ut dessa "fiender"

Vi har religionsfrihet, yttrandefrihet och rättssäkerhet i såväl Sverige som Tyskland o Österrike.

Vad som framkommit är ju att allt fler attentat utförs av sk. ensamvargar som inte har haft kontakt vare sig med ISIS eller liknande organisation innan de utförde sina gärningar.

De flyger med andra ord under  säkerhetstjänstens radar.

Anmäl
2016-08-01 15:25 #19 av: zorro2

ja, och många som kommer hit, till Sverige, Tyskland eller Österrike tror att man får pengar och bostad utan att behöva jobba. att det är paradiset här, men så blir det inte helt som tänkt sig, utan nåt socialt liv blir nog många deprimerade och efter ett tag vill hämnas och blir då tickande bomber. Dom kan man inte utvisa endast för att man inte har nåt socialt nätverk eller annat. men dom som begår ett brott, som våldtäkt, misshandel eller åker till Syrien måste kunna utvisas direkt. 

Och mannen på bilden, han är ett psykfall och ska inte var ute bland folk. varför ha dom under uppsikt?...skicka hem dom.

Vitmakt rasismen då, dom kan man jo inte skicka nån stans, svenska medborgare, har dom begått brott, sätt dom bak lås och kast nycklarna långt bort.

Anmäl
2016-08-01 15:30 #20 av: zorro2

i mitt hemland så vill många komma till Sverige eller andra skandinaviska länder pga av att här får man pengar även om man inte jobbar, man får bostad där staten betalar hyran och annat. I hemlandet har du inget jobb så får du inga pengar. 

Anmäl
2016-08-02 00:38 #21 av: 72mm

"Fienden är IS"

Nej. Fienden är islamismen och kriget startade 1928. 

Tyvärr så är religionen islam är idag fullständigt i händerna på islamister och därför oskiljaktig från denna. Innan Europa inser detta kommer man inte vara i närheten av ett effektivt motstånd. 

Diskriminering, exkludering och utfrysning av muslimer på bred front är därför nu en absolut förutsättning för Europas överlevnad. I alla fall om man gärna ser ett framtida Europa som är igenkännligt. 

Och det kommer att ske, i länder som Sverige och Tyskland givetvis mycket lokalt och mycket försiktigt till en början, men inte ens den svenska "godheten" kommer kunna stå emot när resten av Europa faktiskt inser vad som är på väg att hända. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-08-02 08:57 #22 av: landsbygdsbo

#21

Bildandet av brödraskapet var ju bara en reaktion på de händelser som skedde i regionen. Stormakterna hade dels "blåst" de arabiska folken på den självständighet som utlovades i samband med kampen mot Turkiet. Dels hade Britter o Fransmän styckat upp och självsvåldigt dragit gränser i regionen. Man hade placerat lydkungar o regeringar i dessa länder, länder som nu kontrollerade.

Som alltid drevs då oppositionen ut mot ytterligheter.

För stora grupper i dessa länder så lever man fortfarande med följderna av västs handlande då. Vilket naturligtvis starkt präglar inställningen visavi väst.

I protektoratet Palestina fanns ju både Judiska o Arabiska Palestinier som bildade terrorgrupper och utförde attentat.

Så orsaken till dagens situation, ja den står Frankrike och Storbritannien för. Så för västs del gäller nog, Som man bäddar får man ligga.

Anmäl
2016-08-02 10:52 #23 av: rara

#18

"Och hur vill du separera ut dessa "fiender"

Som jag redan skrev tidigare, kan man ju börja med att låsa in dom som redan är separerade (som var i Syrien för att utbilda sig)  eller åtminstone utvisa dom i stället för att övervaka dom eller ge dom fotbojor. Sen kan man göra samma sak med folk som snubben som attakerade läkaren med kniv och ropade "Allahu Akbar".  Dom som gör reklam för IS i internätet för att rekrutera folk ska inte slippa undan med ett par månaders vilkorlig dom, utan alla sorts aktiviteter för IS ska straffas med minst 10 år, t.ex. dom som är ansvariga för islam-förskolorna i Wien, där barn radikaliseras för framtiden.

"Vi har religionsfrihet, yttrandefrihet och rättssäkerhet i såväl Sverige som Tyskland o Österrike."

Nej, det har vi bara till en viss gräns. T.ex. får Rastafaris inte utöva deras religion, fast det inte är en fara för någon om de röker Cannabis. Islamister som är en fara för allmänheten släpps dock ut igen efter att de försökte skära av halsen på en läkare.

"Vad som framkommit är ju att allt fler attentat utförs av sk. ensamvargar som inte har haft kontakt vare sig med ISIS eller liknande organisation innan de utförde sina gärningar."

Ja, och det är den stora faran. De läser propaganda och radikaliserar sig själva och vi har hundratusentals potentiella individer i Europa som skulle kunna bli soldater som kämpar mot oss i framtiden.  Därför bör vi begränsa invandringen och se till att de som fick ett negativt asylbeslut eller som utövade brott skickas tillbaka igen med det samma.

Bäst vore det som Österrikes utrikesminister Kurz föreslog, men som EU och Merkel inte gillade. Att inreda hotspots i länder som Libyen, där flyktingar kan söka asyl och sen kan vi själva transportera dom som har rätt till asyl till Europa. Vem som kommer med människosmugglare ska inté ha rätt till asyl och inte släppas in. 

Anmäl
2016-08-02 11:02 #24 av: rara

#21

"Nej. Fienden är islamismen och kriget startade 1928. "

Men islamismen representeras av organisationer som IS, Taliban, Boko Haram osv.  Utan dessa, skulle det inte finnas någon radikal islamism i Europa.

Det som du sen skrev, stämmer, tyvärr..................

Anmäl
2016-08-02 11:12 #25 av: landsbygdsbo

Att införa hotspots så som exempelvis Australien gjort lär nog bli en nödvändighet i o m att situationen med Turkiet hårdnar.

En möjlighet vore att EU erbjuder Spanien en rejäl slant för sitt landområde i Afrika. Lös ut dem som idag bor där och placera alla inkommande flyktingar där för en processföring av asylansökan och utvisning. Då majoriteten av båtflyktingarna numera kommer från Afrika söder om Sahara så skulle det ju passa.

Anmäl
2016-08-02 11:32 #26 av: 72mm

"En möjlighet vore att EU erbjuder Spanien en rejäl slant för sitt landområde i Afrika. Lös ut dem som idag bor där och placera alla inkommande flyktingar där för en processföring av asylansökan och utvisning. Då majoriteten av båtflyktingarna numera kommer från Afrika söder om Sahara så skulle det ju passa."

Du skriver som om det skulle ligga i EUs intresse av att lösa problemet. EU är inte intresserade av att rädda Europa. Man kan inte sätta sin förhoppning till EU, det är ju på grund av EU och dess politik som vi har det elände som vi nu har. 

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-08-02 11:36 #27 av: rara

#25

Ja, men EU, Merkel, Juncker & Co. reagerar för långsamt. Att avtalet med Turkiet inte skulle hålla kunde man ju förutse och nu utpressar Erdogan Europa igen.

I Österrike har plötsligt ALLA partier från höger till vänster samma åsikt (underbart), att vi inte ska låta utpressa oss av Erdogan. Vi ska hellre se till att skydda Europas gränser, men inom EU händer ingenting. Merkel, Juncker & Co gör inte deras jobb, att organisera ett europäiskt gränsskydd. Merkel, Juncker, Schulz är dom som blockerar en nödvändig politik.

Vi skulle själva kunna utpressa Erdogan som svar på hans utpressning, för det finns många europäiska investorer i Turkiet som investerar många miljarder euro.

Anmäl
2016-08-02 11:56 #28 av: rara

#26

Men annars vore det en bra ideé med Spanien. EU vill ju straffa Spanien pga dålig ekonomi. Det vore ju bättre att invistera pengar för att hjälpa Spanien och för att inreda en hotspot på deras landområde i Afrika. Men då behöver vi EU Politiker med hjärna, som har viljan att göra politik för Europa.

Just nu fungerar det som så att dom som har pengar att betala människosmugglarna far ut med en båt och sen räddas de av oss = en fribiljett till Europa.  Dom som inte har pengar, som är gamla, sjuka och svaga och som därför mest behöver vår hjälp blir kvar i Afrika.

Förslaget som Kurz gjorde, skulle leda till att dom som mest behöver vår hjälp får komma hit, medan dom som inte har rätt till asyl stannar kvar och ingen mer skulle drunkna i Medelhavet. Men det gillade inte EU...............

Anmäl
2016-08-02 12:00 #29 av: 72mm

"Men annars vore det en bra ideé med Spanien. EU vill ju straffa Spanien pga dålig ekonomi. Det vore ju bättre att invistera pengar för att hjälpa Spanien och för att inreda en hotspot på deras landområde i Afrika." 

Idéen är utmärkt. Men kan du se Merkel lägga fram och propagera ett sådant förslag?  Hon för ju en direkt omvänd politik.

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl
2016-08-02 12:20 #30 av: landsbygdsbo

#27 frågar du regeringar inom EU så accepterar väl ingen att pli utpressad, varken när det gäller Turkiet eller när det gäller andra frågor.

Att sedan slå sig för bröstet och säga -vad var det vi sade.

Är väl även det rätt kontraproduktivt.

Dina grupper har ju framfört dessa åsikter de sensate 20 åren.

Liksom med en analog klocka får ni ju rätt ibland även om både klockan och ni har stannat i utvecklingen.

Anmäl
2016-08-02 12:50 #31 av: rara

#29

Det är det som är problemet och därför måste Merkel bort, liksom Juncker, Schulz och ett par andra.

Merkel verkar att föredra att det är en tävling till Europa, där man kan förlora livet i medelhavet och där inte dom som behöver hjälp som mest vinner tävlingen, utan dom som har mest pengar och som är starka och friska. Hon är helt galen.

Anmäl
2016-08-02 12:54 #32 av: rara

#30

Merkel verkar att gilla att Europa blir utpressad och hon kryper in i arslet på Erdogan.  I Österrike kallas sådana människor "ändtarmakrobater".

Hon fick ju kritik för det här både från höger och vänster och visst kan man säga "vad var det som jag sa" om man inte hade en möjlighet att göra någonting åt saken.

Anmäl
2016-08-02 13:46 #33 av: landsbygdsbo

#32

Är det ett ord som börjar på A?

Skulle förklara varför man finner ett A på bilar från Österrike?Gapskrattar

Anmäl
2016-08-02 14:30 #34 av: rara

#33

Nej, det börjar på M = Mastdarmakrobat. Men man kan också säga "Arschkriecher" och det börjar på A.

A på bilarna står för Austria, men många som du vet inte vad A betyder och förväxlar Austria med Australia. För att dom som du inte ska förväxla Austria med Australia, står det skyltar på motorvägen från flygplatsen i Wien, så att dom som flög vilse genast kan vända.

Anmäl
2016-08-02 15:14 #35 av: landsbygdsbo

GapskrattarMen det heter ju inte Örschloch eller hur.

Därför är det ju sååå passande...

Anmäl
2016-08-03 12:09 #36 av: rara

#35

Nej, det heter "Arschloch", men på wiener dialekt heter det "Oaschloch".

Anmäl
2016-08-05 18:49 #37 av: landsbygdsbo

#36 Du menar att de inte ens kan Tyska, ungefär som Bayrarna då?

Skrattar

Anmäl
2016-08-06 10:22 #38 av: rara

#37

Nej, dom måste kunna 2 språk, tyska och deras Dialekt. Du skulle inte förstå ett ord i Österrrike.

"ge ojda, hau di üba´d häsa. Hupf in gatsch und schlog a wön".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.