Övrigt

Venezuela

2017-05-24 21:35 #0 av: Hayabusa

Venezuela är ett land som ofta hyllats av vänstern. Faktiskt så sent som 1:e maj med en banderoll. Så mycket "hopp" verkar det dessvärre inte vara i dagens Venezuela. 

" Häromdagen kom ändå en officiell bekräftelse på sönderfallet. Hälsoministern medgav att spädbarnsdödligheten på ett enda år har ökat med 30 procent och mödradödligheten med 66 procent. På sjukhusen finns inte mediciner, sprutor eller ens bomull. Ofta saknas elektricitet. Läkare opererar patienter på blodiga bårar då de saknar vatten eller rengöringsmedel. Malaria har kommit tillbaka med full kraft i det land som enligt Världshälsoorganisationen en gång i tiden var först i världen med att utrota sjukdomen.

Regeringen svarade omedelbart – med att avskeda den frispråkiga ministern.

Vissa svenska journalister förklarar Venezuelas kris med att det för landet så viktiga oljepriset har sjunkit. För dem måste det vara ett mysterium att inte svält och malaria härjar i oljelandet Norge. Men problemet var inte bara att Venezuelas enorma oljeinkomsterna under 00-talet försvann i konsumtion och korruption, utan att de gav regimen en känsla av makt. Den trodde att den kunde göra vad som helst, jagade bort företagen med priskontroller och konfiskation och förstatligade produktionen och handeln, till jubel från Europas extremvänster. Resultatet blev till slut att föräldrar i det som brukade vara Latinamerikas rikaste land nu adopterar bort barn som de inte har råd att ge mat.
Det gick med andra ord som det alltid gör när statssocialism förverkligas. De säger alltid att ingen ska få tjäna pengar på folkets bröd och resultatet blir alltid att folket blir utan bröd."

http://www.aftonbladet.se/a/6OQXz/venezuela-har-gatt-sonder--hyllas-anda-av-extremvanstern

Anmäl
2017-05-25 15:08 #1 av: lordgortor

Det spelar ingen roll om det är höger eller vänster som styr. Om styret är korrupt och inkompetent blir resultatet detsamma. Sydamerika har en lång historia av odugliga regimer.

Anmäl
2017-07-31 17:26 #2 av: Carpinus

Minst tio personer dödades i samband med protester under gårdagens valdag i Venezuela. Presidenten har gått ut med uppgiften att 41,5% av de röstberättigade har deltagit i valet, en siffra som starkt ifrågasätts av motståndarna.

USA:s FN-ambassadör kallar det ett steg mot diktatur, och EU uttrycker oro för landets demokratiska framtid.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-31 17:59 #3 av: Hayabusa

#2 Ja, usch...hemsk utveckling. Ett hopp - rakt ner i avgrunden Förskräckt

Anmäl
2017-08-01 09:56 #4 av: Hayabusa

"Två ledare för oppositionen i Venezuela, fördes tidigt imorse bort från sina hem uppger nyhetsbyrån Reuters.

Händelsen bekräftas av familjemedlemmar till Leopoldo Lopez och Antonio Ledezma.

De två ledarna har tidigare varit under husarrest enligt El Mundo."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ja8l4/tva-oppositionsledare-i-venezuela-bortforda-fran-sina-hem

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.