Etiketträttsfrågor-integritet
Läst 1744 ggr
[Carpinus]1
2018-01-31, 10:15

Dan Eliasson slutar som RPC

Dan Eliasson slutar som Rikspolischef och blir generaldirektör för MSB (vad har de gjort för ont?)

https://www.expressen.se/nyheter/dan-eliasson-slutar-som-rikspolischef/

[Carpinus]1
2018-01-31, 10:23
#1

Märkligt - när jag hörde om sparkandet av Brännström igår kändes det som en åtgärd för att skapa lugn kring försvaret inför valet och funderade sedan i banorna kring Eliasson och det orosmoment han måste utgöra för regeringen. Och nu har regeringen alltså neutraliserat ännu det problemet inför valet, men konsekvenserna av Eliassons verk får Polisen och allmänheten dras med i många år framåt.

[Carpinus]1
2018-01-31, 10:44
#2

"− Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag, säger Dan Eliasson på polisens hemsida."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJjVw0/dan-eliasson-avgar-som-rikspolischef--gar-till-msb

Låter inte som det var en avgång på egen begäran.

[[eskils_]]
2018-01-31, 10:45
#3

Äntligen försvinner denna inkompetenta, svamlande och empatilösa person från den superviktiga posten som Rikspolischef! Den 15 februari öppnar vi champagneflaskorna! 🍸🥳

MEN det borde ha skett för länge sedan. Eliasson har ju länge varit "starkt kritiserad inom de egna leden", som Expressen skriver. Skäms, sossar och miljömuppar!

OCH hur tänker man när han placeras på den andra, för Sveriges säkerhet, superviktiga posten - chef för MSB???

Väger hans partibok tyngre än alla andra hänsyn? Då kan man bara hoppas att s-väljare drar rätt slutsats i september.

[VSK]
2018-01-31, 10:46
#4

Bra start på det nya året. Låt oss fortsätta rensa 🌺

[Carpinus]1
2018-01-31, 10:59
#5

"Vi medborgare får däremot härda ut med Eliasson, Götblad, Tysk och alla deras gelikar till dess att de fäller regeringen i nästa val beroende på att de försatt den svenska polisen i den djupaste krisen i dess historia."

Leif G W Persson i Expressen  30 juli 2017. Han såg fel i spåkulan om Eliasson -återstår att se om han hade rätt om regeringen…

[Carpinus]1
2018-01-31, 11:06
#6

I historiens ljus: Expressen 5 juli 2016.

"Men när Eliasson frågades ut av Expressens programledare Hannes Nelander vid valstugan svingade han återigen mot SD-ledaren. – Om Jimmie Åkesson kräver min avgång så ser jag det som en merit."---

"Vid 17-tiden i dag gick SD-ledaren Jimmie Åkesson till motangrepp. Han säger till Expressen: – Otaliga poliser vittnar om samma sak. Dan Eliasson är en katastrof för poliskåren och en avgörande orsak till att vi inte lyckas få kontroll över brottsutvecklingen i Sverige. – Dan Eliasson borde inte ägna sig åt politik, utan lösa brott. Helst av allt borde han avgå och lämna plats för någon med potential att faktiskt få kontroll över brottsutvecklingen i Sverige.

Enligt Jimmie Åkesson sitter Dan Eliasson "i tv:s morgonsoffa och känner sympati med mördare" i stället för att skapa trygghet. – Och hans tafsa-inte-armband är närmast ett hån mot offren."

https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/dan-eliassons-utspel-mot-sd-da-avgar-jag/

[VSK]
2018-01-31, 11:18
#7

"Välkommet att Eliasson lämnar polisen. Ovälkommet att han tar över MSB som också är viktig myndighet, skriver Ebba Busch Thor på Twitter och får medhåll av Kristdemokraternas gruppledare Andreas Carlson:

– Dan Eliasson avgår men får nytt toppjobb. Snart är väl Arbetsförmedlingen den enda myndighet Eliasson inte varit GD för. Dit borde han dock fått gå av andra anledningar, skriver Andreas Carlsson".  😃

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/XwqlaW/hard-kritik-mot-nya-toppjobbet

[[eskils_]]
2018-01-31, 11:57
#8

#7 👍 (mer från artikeln) Eliasson har alltså misslyckats som chef för Migrationsverket, Försäkringskassan och Polismyndigheten. Inom Moderaterna tar man för givet att Eliasson kommer att misslyckas även på sin nya myndighet - redan innan han börjat där:

"– Den ständiga flyttkarusellen med Dan Eliasson kommer nu med MSB ha undergrävt fyra viktiga myndigheters verksamhet och förtroende, skriver Gunnar Hökmark." 😮

Kan ingen ge Eliasson en värdigare syssla, som att sköta kaffekokning och blomvattning hos sina kompisar på regeringskansliet t ex?

[Carpinus]1
2018-01-31, 12:01
#9

#8 Ja, den givna följden med blaskigt kaffe och vissnade blommor är ju bagateller i sammanhanget…😃

[[eskils_]]
2018-01-31, 13:01
#10

"I slutet av oktober 2015 drog kampanjen ”Nu räcker det” igång, med mål att sätta fokus på polisen usla arbetsvillkor. En månad senare skickades tiotusentals brev från poliser till politiker och rikspolischefen.

Men trots att det gått över två år sedan dess har missnöjet fortsatt internt inom polisen och flera har slutat. En av dem som var skarpt kritisk är polisinspektören Lisa Reventberg och hon välkomnar nu avgångsbeskedet."

"Finns det någonting som du tycker att Eliasson har gjort bra?

– Nej, tyvärr ingenting. Han har totalt ignorerat oss och har verkligen inte lyssnat. Det har varit extremt provocerande. Han saknade det genuina engagemanget som krävs för att vara rikspolis, säger Reventberg."

SVT

Hayabusa
2018-02-01, 12:34
#11

Olle Lönnaeus:

"Socialdemokraterna har pekat ut en stenhård kamp mot brottsligheten som prioriterat inför höstens val. Då duger det inte att gå in i en valrörelse med en partianknuten rikspolischef som sågats av såväl som oppositionen som sina egna Medarbetare.

Så även om Morgan Johansson nu inte offentligt vill förödmjuka sin partivän är det uppenbart att Eliasson inte avgått frivilligt."

[VSK]
2018-02-01, 13:06
#12

#11

D.E fick sparken och inget annat. 

Nån som har koll på hur många höjdare som fått sparken eller avgått den här mandatperioden? Måste ju slå rekord flera ggr om.

Göstage
2018-05-01, 05:28
#13

Regeringens spark i baken på Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler står i bjärt kontrast till deras omsorg om Dan Eliasson, påminner Jenny Sonesson på GP:s ledarsida.

 "Regeringen höll märkligt länge Dan Eliasson om ryggen fast han i rollen som rikspolischef var ständigt stenhårt kritiserad, både internt och externt.  När Eliasson till slut tvingades gå tröstades han av regeringen med uppdraget som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Den självutnämnda feministiska regeringen sparkar Begler utan nytt uppdrag fast hon, till skillnad mot Dan Eliasson, både uppnått önskat resultat och är en uppskattad ledare. Det är värt att notera att Strandhäll, och flera andra ministrar, var snabba att posera i knytblus för att i sociala medier visa feministiskt stöd till Sara Danius när hon lämnade Svenska Akademien. Nu avskedar samma ministrar en kompetent kvinna för att hon följt deras order. Med sådana vänner behöver feminismen inga fiender."

 http://www.gp.se/ledare/sonesson-ingen-feministisk-knytblus-när-begler-sparkades-1.5812281


Stolt medis på Kust & Hav och Debatt iFokus.

Göstage
2019-02-27, 10:51
#14

#0  "Effekterna av placeringen av Dan Eliasson som ny generaldirektör börjar nu märkas av"… 

https://ledarsidorna.se/2019/02/socialdemokrater-for-tro-och-solidaritet-kraver-inflytande-over-msb/


Stolt medis på Kust & Hav och Debatt iFokus.

Upp till toppen