Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Varför är kriminellas nationalitet tabu i Sverige?

2015-08-16 09:32 #0 av: [Carpinus]

I samband med att domar fallit i en stor internationell åldringsrånarhärva skrev GP att den organiserades av kriminella från Rumänien. Efter GP:s uppmärksammade serie gick man ut på ledarsidan och motiverade varför tidningen avslöjat ligamedlemmarnas nationalitet. Man skrev bl.a. "Att frågan blir känslig beror förstås på att förövarna inte sällan kommer från Rumänien och Bulgarien, vilket framgår i reportaget.

Tidningarna skriver ofta om utsatta ”EU-migranter” enligt en bestämd offermall. Sådana klichéer döljer en betydligt mer komplex verklighet. För polisen är frågan också känslig. En av få som uttalat sig är polisinspektör Adrian Lucaci, själv med rötter i Rumänien, som menar att olika ligor specialiserar sig, en del utnyttjar landsmän som tigger, andra ägnar sig åt åldringsbrott och inbrott."---

I våra grannländer skriver man klartext om åldringsrånarnas nationalitet, vilket kan vara till god hjälp för äldre och deras anhöriga för att undvika att utsättas för brott från denna typ av ligor.

I samband med IKEA-morden twittrade SvD:s ledarskribent Per Gudmundson om att det är fel att allmänheten måste hämta fakta om brottslingarnas ursprung i första hand från nätsajter som Flashback etc. istället från "gammelmedia". (Polis och tidningar släppte visserligen uppgifterna senare, men först efter att det blivit "officiellt" på nätet.)

För detta får Gudmundson nu påskrivet av andra politiska krönikörer, senast av DN:s Peter Wolodarski, som bl.a. skriver  "Om vilda spekulationer och hätskhet fortsätter att tillta på internet, då kan vi vara säkra på att lagstiftaren som svar kommer att beskära yttrandefriheten. Pressetiken upphör då att vara en frivillig överenskommelse, som bara gäller tidningarna."

Det är alltså så man skall se det - pressen kommer inte att öppna sig. Istället hotas det med inskränkningar i yttrandefriheten, som möjligheten att på Internet föra ut sådana uppgifter som ses som helt relevant att skriva öppet om i tidningarna i våra grannländer.

Det här är ett debattinlägg och min personliga åsikt. Jag kommer att vara oartig nog att  inte att delta i någon vidare diskussion i ämnet, eftersom jag står fast i min uppfattning.


Anmäl
2015-08-16 10:12 #1 av: sanna70

 Om man håller sig till sanningen så behöver man inte fundera så mycket över vad som ska mörkas eller förvrängas. Det är tragiskt att människor måste söka sig till alternativa källor för att få information om vad som sker i landet och det är också ett hot mot yttrandefrihet. Om man inte kan tala öppet om saker så resulterar det att missnöjet växer och det i sin tur missgynnar både media och den politiska ledningen. Dem borde ha insett detta faktum nu. Om media varit saklig och rak på sak skulle kanske inte hoten mot flyktingboende blivit av.  Som vanligt valde media sida och höll sig inte neutral vilket i sin tur ledde till ännu mer frustration , jag försvarar absolut inte dem som gjort sig skyldiga  till hot mot boenden och jag försvarar inte något som helst båld, hot, trakasserier däremot tror jag att mycket skulle kunna undvikas genom att vara öppen och ärlig.

Låt oss ta ett exempel - Anders Breivik gjorde sig skyldig till att ha skjutit på människor, det var ett fruktansvärt dåd och Media var öppen och talade om allt som skedde.  Varför inte fortsätta i samma spår oavsett etnicitet? 

Några andra exempel som kan tilläggas är hur fint media väljer sina politiska sympatisörer och lyfter dessa till det yttersta medans man tar varje tillfälle i akt för att nedvärdera och smutskasta andra. Åter igen blir det motsatt effekt av det hela. Folket vill inte höra lögner och partiska uttalanden, folket vill höra sanningen och den har dem rätt till.

Senast häromdagen stod det att läsa att Invandring /flyktingpolitik är av dem mest aktuella frågeställningar hos Svenska folket.  I media skriver dem att det är tveksamt att Stefan kommer att ge efter för SD. Mycket märkligt uttalande för SD är ett parti som företräder sina väljare och dem verkar öka i antal konstant så med andra ord tycker Media att folket ska hålla tyst och hålla sig till Stefans åsikter för han vet bäst. . Åter igen blir effekten det motsatta. .  Att dem aldrig lär sig. .

Hur vore det om man faktiskt höll sig till sanningen i alla lägen som omväxling?

"En pressetisk regel, som har ett halvt sekel på nacken, lyder: "Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande."

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-08-17 14:42 #2 av: gruvel

I exv. Norge anger man etniskt ursprung på gärningsmän. Kanske tänker man så att för nya norrmän kan detta vara en tankeställare, särskilt om de tillhör en urskiljbar minoritet i samhället. - Etniciteten hos gärningsmannen på IKEA i Västerås läste jag först i danska tidningen Politiken.  - För väl snart tio år sedan varnade polisen i Huddinge för två ligor, en från Chile och en från något land i Östeuropa, glömt vilket. Man tvingades ångra det och be om ursäkt, man får inte varna medborgare så specifikt med nyttiga karakteristika som kan skärpa vaksamheten.

Anmäl
2015-08-17 15:39 #3 av: mwetterstrand

Men den pressetiska regeln håller väl än? Jag ser ingen anledning att ange eller publicera etnicitet, ålder, kön etc. om det saknar betydelse i aktuellt sammanhang. 

I riktigt stora tragedier/sammanhang tror jag polis & media väljer att göra det ändå med hänvisning till människors rätt att veta och för att om möjligt undvika spekulationer.

Anmäl
2015-08-17 17:53 #4 av: sanna70

Nej, den regel missbrukas allt som oftast. Tex En Svensk hamnar i media pga sexualbrott, i regel ser man hela eller delar av mannen. En Svensk  åker fast för misshandel, samma sak där bild på hela eller delar av honom. En politiker åker fast för brott, det heter "politiker" 

Om någon med annan etnicitet åker fast för något brott (oavsett slag) så kommer varken namn eller bild på denne. Samma med politik, vi vet alla nu hur media reagerar om SD gör något, oavsett om det är brottsligt eller inte så skapas det genast rubriker av det negativa slaget.

Detta var bara några exempel och jag förstår mycket väl att folk slutar läsa tidningar, det har förlorat sin trovärdighet fullständigt. 

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-08-17 17:56 #5 av: mwetterstrand

#4

"Nej, den regel missbrukas allt som oftast. Tex En Svensk hamnar i media pga sexualbrott, i regel ser man hela eller delar av mannen. En Svensk  åker fast för misshandel, samma sak där bild på hela eller delar av honom. En politiker åker fast för brott, det heter "politiker".

Om någon med annan etnicitet åker fast för något brott (oavsett slag) så kommer varken namn eller bild på denne. Samma med politik, vi vet alla nu hur media reagerar om SD gör något, oavsett om det är brottsligt eller inte så skapas det genast rubriker av det negativa slaget."

Det där låter lite som en konspirationsteori. Har det gjorts någon riktig kartläggning eller är det mer en magkänsla?

Anmäl
2015-08-17 18:17 #6 av: sanna70

#5 Saken är att folk misstror media och ja, det finns bevis för detta och då borde det rimligtvis finnas orsak till detta. 

Här är en person som sagt upp prenumeration på sin tidning. . Hon, som många andra har tröttnat på medias vinklingar och felutsagor 

 https://bodilbergh.wordpress.com/2015/08/14/tack-och-adjo-sydsvenskan/

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-08-17 19:20 #7 av: mwetterstrand

#6

"Saken är att folk misstror media och ja, det finns bevis för detta och då borde det rimligtvis finnas orsak till detta."

Man kan misstro mycket på felaktiga grunder. Det betyder inte att det finns fog för misstroendet eller att det du påstår i #4 är sant. Men om du plockar fram trovärdig evidens för detta istället för försöka styrka det med anekdoter och magkänsla så är jag beredd att byta ståndpunkt.

Anmäl
2015-08-17 22:22 #8 av: sanna70

#7 Förtroendebarometer 2015

http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2014/03/Fbarometer2015.pdf

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-08-17 22:38 #9 av: mwetterstrand

#8

Jag vet inte om du missförstod mig, men jag efterlyste något som styrker din hypotes om att media hänger ut "svenskar" och skyddar invandrare. Du förstår att studien du länkar till bara mäter hur förtroende för medier ser ut och förändras över tid? Att du sedan drar slutsatsen att minskat förtroende måste bero på att man hänger ut "svenskar" och skyddar invandrare är något helt annat.

Och även om det fanns studier som visade att människor tappar förtroende just p.g.a. detta så är det fortfarande inte bärande evidens för att den hypotesen - media hänger ut "svenskar" och skyddar invandrare - är sann.

Anmäl
2015-08-17 22:48 #10 av: Bagtjesen

Den politiska korrektheten i Sverige skulle göra det omöjligt att gå ut med allmänna efterlysningar (även om något polisdistrikt gjorde det för 5-10 år sedan). Oavsett nationalitet eller ras, etnicitet så går det inte att säga att någon är fet, rödhårig, eller lång. En svensk efterlysning skulle förmodligen vara den ultimata komiken!

Anmäl
2015-08-17 23:58 #11 av: mwetterstrand

#10

Enligt de regler (RPS FAP 473-1) som reglerar bland annat polisens signalementsupptagning anses ord som smärt, klen eller mediär kroppsbyggnad korrekta. Likaså lätt mörkhyad, mörkhyad och mycket mörkhyad samt svenskt utseende.

Men jag tror att du har rätt, det finns en rädsla för efterföljande represalier om man publicerar efterlysningar/signalement som kan tolkas som att man inte respekterar människors lika värde. Men det kan aldrig vara fel att sprida sakliga uppgifter i det brottsförebyggande arbetet.

Anmäl
2016-04-28 11:19 #12 av: [Carpinus]

#0 I vissa sammanhang sipprar det ut uppgifter, och i det här fallet verkar det som om Lucacis uppgifter är relevanta.

"I takt med att tipsen om vägpirater ökar ser nu polisen ett samband mellan vägpirater och de åldringsbrott som sker i stadskärnorna.
– Vi håller på att kartlägga ett hundratal individer som har kopplingar till båda, säger utredare Mats Wahlberg.
Enligt honom handlar det om personer som reser runt i olika länder i olika konstellationer.
– Det handlar om både män och kvinnor, från unga vuxna till övre medelåldern, alla uteslutande från Rumänien."---

Bohuslänningen


Anmäl
2016-08-08 19:05 #13 av: [Nomen Nescio]

"Skattefinansierade Sveriges Television tillhör också värsta sortens PK-maffia. Nyligen har ledningen delat ut en fyrsidig guide – ”Tips och språkråd när du jobbar med att spegla Sverige” – till sina medarbetare med regler för hur man ska behandla invandrare och människor av utländsk bakgrund.

Man ska i fortsättningen kalla inte bara svenskar utan även utlandsfödda islamister som reser från Sverige för att delta i terroristrelaterade handlingar för ”svensk som haft samröre med våldsbejakande/militanta islamister”. Människor som inte är svenska medborgare ska inte kallas för invandrare utan till exempel för ”de som bor i Sverige”.

”Använd inte polisens språkbruk rakt av (något TT gör)”, heter det också. Man ska vara försiktig med att använda polisens beskrivning av signalement. När nu detta händer, polisen har ju också fått direktiv om att undvika som uttryck som ”färgad”, ”av en annan hudfärg” eller ”afrikanskt ursprung” när man efterlyser folk för brottslighet. Detta är Sverige av i dag."---

Pensionerade journalisten Peter Kastensson bloggar.


Anmäl
2016-08-08 19:54 #14 av: Zepp

Nu så har jag inte ens läst resten av tråden.. meniallafall med utgångspunkt från att vi fortfarande har yttrandefrihet.. så varför hängs alldrig svenskar ut/övriga nordbor?

Jamenar.. vill vi komma tillrätta med kriminalitet/sexuelle övergrepp

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-08 21:10 #15 av: [Nomen Nescio]

#14 Ge ett exempel på något sådant fall.


Anmäl
2016-08-09 06:33 #16 av: [Nomen Nescio]

"Fram till år 2005 kunde man ur Brottsförebyggande rådet (Brå) register utläsa gärningsmännens etnicitet. I en rapport från år 2005 konstateras, i jämförelse med en annan studie från 1993, att utrikes föddas överrisk har ökat från 2,1 till 2,5. I samma studie framhåller myndigheten att det inte handlar om alla invandrare; överrepresentationen finns primärt bland misstänkta gärningsmän födda i Mellanöstern och Nordafrika."---

 "Vidare skriver man: "Andelen utrikes födda som registrerades som misstänkta för våldtäkt var 4,5 gånger högre än andelen registrerade bland dem med svenskfödda föräldrar".---

Alice Teodorescu i GP

Siffrorna är alltså från 2005, därefter lades locket på. Sannolikheten är inte stor att kurvan  brutits sedan dess, snarare tvärtom...


Anmäl
2016-08-10 02:47 #17 av: [Nomen Nescio]

"Staffan Danielsson (C) har tidigare argumenterat för att Sverige ska anpassa asylregler till övriga EU, exempelvis när det kommer till åldersbestämning.

I en debattartikel i onsdagens Svenska Dagbladet riktar riksdagsledamoten enligt egen utsago blicken mot ännu ett laddat område. Han anser det finnas ”starka skäl som talar för ökad öppenhet när det gäller polisen och mediernas rapportering om brott”.
Danielsson vill också att justitieminister Morgan Johansson (S) ska ge Brottsförebyggande rådet (Brå) i uppdrag att kartlägga brottslingar, genom att föra officiell statistik på kriminellas nationalitet och bakgrund.

”Jag tycker att det är relevant och viktigt att verkligheten redovisas i officiell statistik, inte minst i tider med växande migration. Det ger underlag för diskussion och för att det brottsförebyggande arbetet ska kunna bedrivas på bästa sätt”, skriver Danielsson."---

"Anders W Jonsson, Centerpartiets vice ordförande och gruppledare i riksdagen, säger till Aftonbladet att de förslag som Staffan Danielsson lägger fram är hans personliga åsikter och inget som partiet har haft uppe för behandling."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-08-13 22:04 #18 av: Zepp

Konstigt iomed att de flesta sexuella övergrepp begås inom hemmen med Nordiska män som förövare!

Det som sticker ut är kanske att offren har en överepresentation av kvinnor från asien?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-14 02:39 #19 av: hankans91

#18 Så du menar att utländska män skulle behandla sina kvinnor bättre i hemmen? Många gånger får de inte ens knappt kliva ut genom dörren.

Anmäl
2016-08-14 15:09 #20 av: Zepp

Jag menar inget ting.. konstaterar bara vad statistiken säger!

Så jag ställer en motfråga.. så du menar att problemet handlar om manligt kön?

Skall vi diskutera på den nivån lär det hur som helst sluta i pajkastning?

Iallafall, de flesta sexuella övergrepp sker inom hemmets skål och vägg!

De övervägande offren är kvinnor.. kvinnor med asiatiskt ursprung har en större sannolikhet för att bli utsatta för detta!

Varvid man får lov att dra egna slutsatser.. utanför statistikens område!

De flesta offer och förövare lever i äktenskap eller i äktenskapsliknade förhållanden!

Förr trodde man att det var relaterat till låg social status och eventuellt missbruk, senare forskning antyder att det är snudd på lika vanligt i alla samhällsklasser, utbildningsnivåer och socioekonomiska avseenden!

Vilket mer pekar på vissa mäns förmåga att få till och upprätthålla normala förhållanden med det motsatta könet?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-14 22:23 #21 av: hankans91

#20 Vilken statistik? #15 frågade efter den men fick ingen ifrån dig?

Jag har inte lagt nivån på pajkastningen det brukar du själv göra.

Håller verkligen med dig om att det nog finns ett stort mörkertal med kvinnor med asiatisk ursprung som blir utsatta för sexualbrott. För vi har haft stor invandring ifrån mellanöstern och de har asiatiska fruar.

Anmäl
2016-08-17 21:17 #22 av: Zepp

Vet lixom inte vilken sten du legat under i hela ditt liv?

Kvinnliga flyktingar från Asien är jävligt sällsynt.. de är främst unga män!

Däremot så förekommer något som brukar betecknas såsom importerade fruar.. till svenska män.. rätt ofta från Thailand eller Phillipinerna!

Märk väl att problemet med de Asiatiska kvinnorna främst handlar om sådana från Thailand och Phillipinerna!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-17 22:43 #23 av: hankans91

#22 Hahaha och du ska snacka om pajkastning "vet lixom inte vilken sten du legat under i hela ditt liv?"

Kvinnliga flyktingar från Asien är inte sällsynt vi har många kvinnor ifrån Mellanöstern och de har ofta huckle på sig om du inte märkt det? De allra flesta är flyktingar. Vet du om att mellanöstern ligger i Asien? Om inte föreslår jag till dig Zepp att köpa en atlas!

Avsluta med lite pajkastning blev du tappad när du var liten?

Anmäl
2016-08-18 09:10 #24 av: Vanja

Inget mer tjafs om stenar eller tappningar av bebisar tack! 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2017-01-15 16:34 #25 av: [Nomen Nescio]

#17 "I Sverige förs inte regelbundet statistik över brott och ursprung. Senast det gjordes var 2005 då Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerade en undersökning. Sverigedemokraterna har i riksdagen krävt en ny undersökning – och nu vill även den centerpartistiske riksdagsledamoten Staffan Danielsson se en sådan.
I Agenda klockan 21.15 i SVT2 diskuterar SD:s gruppledare Mattias Karlsson och Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi, frågan."---

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/krav-ny-undersokning-av-utrikesfodda-och-brott


Anmäl
2017-01-17 08:30 #26 av: [Nomen Nescio]

"I Sverige förs inte regelbundet statistik över brott och ursprung. Senast det gjordes var 2005 då Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerade en undersökning."---

"SD kräver en ny undersökning, och nu vill även den centerpartistiske riksdagsledamoten Staffan Danielsson ha en sådan."---

"Staffan Danielsson vill veta hur mycket vanligare det är att utrikesfödda begår brott – även om det går på tvärs med vad hans parti vill.
– Det gjordes rapporter 1996 och 2005. Nu har det gått elva år och vi har en migration som är på helt andra nivåer, säger han.
Han menar att det är kontraproduktivt att inte ta fram en sådan rapport.
– Folk tror att nästan inga svenskar begår brott, utan bara utlandsfödda. Så är det ju inte. Fakta sparkar, fakta behövs. Det är det enda jag är ute efter."---

"I februari i fjol meddelade justitieminister Morgan Johansson (S) i ett skriftligt svar på en fråga i riksdagen att han inte tänker ge Brå något uppdrag att genomföra en ny undersökning.
Han anser inte att ”en rapport om registrerad brottslighet och individers ursprung skulle tillföra kunskap med potential att förbättra det svenska samhället.”
När SVT Nyheter söker Morgan Johansson meddelar han via pressombud att samma svar gäller också i dag."----

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/krav-ny-undersokning-av-utrikesfodda-och-brott


Anmäl
2017-01-17 17:48 #27 av: Zyperior

Underförtstått, vilket jag tror alla som besitter ett IQ högre än en gaffel förstår också, är att sådan statistik skulle bekräfta det man idag gärna kallar "fördomar". Det skulle inte vara fördomar längre utan fakta. Så då låter man istället dessa fördomar öka både för dem som säger att nationalitet är relevant, och för de som säger emot, istället för att informera befolkningen.

Så kommer det vara fram tills SD får sitta i regeringen.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2017-01-17 19:08 #28 av: [Nomen Nescio]

#27 Javisst, vill politikerna bevisa att det bara rör sig om fördomar så vore  det ju enkelt att låta BRÅ ta fram statistiken för att bekräfta den ståndpunkten -  borde inte vara särskilt svårt med tanke på hur väl myndigheterna kartlägger oss i övrigt...

Man borde ju inse att allmänheten nu istället undrar om de är rädda för svaret.


Anmäl
2017-01-17 20:35 #29 av: Hayabusa

#28 I vårt grannland Danmark redovisas dylik statistik (om jag inte har helt fel för mig).

Anmäl
2017-01-18 10:21 #30 av: Carmarino

#29 I Danmark redovisas nationaliteten redan när media berättar om brotten.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-01-18 19:00 #31 av: [Nomen Nescio]

Alice Teodorescu i GP tillhör också skaran som undrar över hemlighållandet och ställer sig också undrande inför uttalanden av Morgan Johansson och Jerzy Sarnecki. "Fakta om brottslingars bakgrund är relevant för att minska risken för mytbildning", framhåller hon i en ledare.   


Anmäl
2017-02-07 10:47 #32 av: Carpinus

Inte utan att man blir lite frågande över vad kriminologen Jerzy Sarnecki spelar för spel när han frenetiskt bekämpar att Sverige åter, i likhet med grannländerna,  tar fram statistik över utlandsföddas representation i brottsstatistiken. Sarnecki medger att det finns en känd överrepresentation, men anser att det är "ointressant" att ta reda på hur stor. Han vill istället att man bara skall tala om de bakomliggande orsakerna till att varför det är så.

När Örebropolisen Peter Springare häromdagen i ett Facebookinlägg rabblade upp en mängd utländska förnamn som förövare i olika brottsfall dyker Sarnecki upp även i den debatten och anklagar Springare för att presentera "dåligt underbyggda inlägg" och ge en falsk bild av Sverige.  Sarnecki pekar för övrigt på statistik över att det finns en överrepresentation av utlandsfödda bland läkare och äldrevårdare. Inom de områdena accepterar alltså Sarnecki att det finns offentlig statistik över utlandsföddas roll, men så ger den ju också en positiv bild...

En av flera som undrar över Sarneckis inställning är Petter Månsby. I ett debattinlägg i GP (redan innan Örebroutspelet) anklagar han Sarnecki för att politisera forskningen.  

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 09:49 #33 av: Carpinus

Vem vill förtiga och vem vill ha fakta på bordet? "Sprickan om invandrare och brottsligheten"  i Expressen.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 13:19 #34 av: Carpinus

#33 Enhetschefen på BRÅ som uttalar sig i artikeln verkar märkligt skeptisk till en ny statistik, även om hon säger att man kan göra en om man får regeringens förfrågan.  Som utomstående tycker man att det skulle vara av intresse för en brottsforskare att se utvecklingen över tid - det har ju hänt en del i samhället sedan den senaste undersökningen 2005, och varje förändring borde kunna visa politiker och samhällsbyggare i vilka grupper man kan behöva sätta in olika former av brottsförebyggande åtgärder.  I just detta fallet tycker man att BRÅ skulle ställa sig till förfogande som verktyg -  debattör kan man vara när det finns ett konkret underlag att diskutera .

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 13:37 #35 av: mangemani4

om sanningen gynnar SD och "de onda krafterna", vem gynnas då utav lögnerna....

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-02-25 16:37 #36 av: Zepp

Om man nu vill djupdyka i statistik,, varför framhålls inte det främsta, dvs att det är främst män.. rätt ofta unga män som förekommer i statistiken över lagförda och misstänkta brottslingar?

Såå.. jag ställer frågan öppet,, vad gör vi åt det faktum att över 90% är av manligt kön?

Förbud lär knappast göra någon nytta. vad sägs om kemisk kastrering/obligatoriskt intag av östrogen?

Vi kanske skulle kunna förbjuda låg socioekonomsk status.. eller låg sjäjvuppskattning bland män?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-25 17:02 #37 av: Carpinus

#36 BRÅ anger kön och ålder i sin statistik över lagförda brottslingar och att unga män toppar den framgår verkligen i  debatten.

Det där inlägget vevar du i repris i olika former, och det är ett försök att slå in en redan öppen dörr bara för att få diskussionen dit du vill. Du har redan ältat saken i flera inlägg bara i den här tråden, och den finns  lite varstans med dig som avsändare.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 17:49 #38 av: Zepp

Mm, du har rätt, jag har en agenda!

Brottsligheten är främst en manlig företeelse.. socioekonomskt svaga är oxå överepresenterade.. fortfarande mest män.. unga är oxå främst förekommande.. mest män igen!

WTF gör vi åt manligt kön?

För det första så är jag av manligt kön själv senast jag kollade.. har oxå varit ung och ställt till det för mig och mina föräldrar.

På de senaste 40 åren iallafall så har jag tagit universitesexamen, betalat mina studielån och betalat skatt samt köpt en fastighet att bo i.. en hel del avdrag har jag oxå gjort, och jag avser att göra fler framöver.. det är lixom en av morötterna för att dra sig själv ur socioekonomiskt utanförskap och förortselände!

Hallå, halloj, det finns alternativ till förortens kriminella livstil.. och det finns fördelar med det.. dock rätt sällan snabba pengar!

Och fördelen är.. trygg anställning, stadig lön, pensionsinsättningar, sparande och avdragsmöjligheter!

Är man lyckligt lottad kan man få tjänstebil.. själv föredrar jag MC!

Finns en del garantier för de som väljer ett kriminellt liv oxå, snabba pengar som försvinner lika snabbt som de kom, fängelsevistelse i tid och otid, inga pensionsninsättningar, ej heller några avdragsmöjligheter!

Det om detta och alla möjliga val man kan göra som ung man!

Det är knappast bara jag och Springare som har uppmärksammat att utlands födda främst yngre män står för en stor del av Polisens grövre brottsanmälningar?

Grejen är fortfarande att om man bortser från etnisk tillhörighet så är det ungefär lika vad gäller sociekonomisk status... dvs främst illiterata unga män från trasiga familjeförhållanden/förotsmiljöer!

Fördelen med att vara född man i sådana förhållanden skall jämföras med att vara född till kvinnligt kön som i sin tur kan leda till något värre, nämligen prostitution!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-25 18:14 #39 av: Carpinus

#38 Och vad tycker du ditt utbroderade inlägg har för samband med frånvaron av den efterfrågade BRÅ-statistiken? Det framgår av rubriken vad den här tråden handlar om - "varför är kriminellas nationalitet tabu i Sverige", inte "vad gör vi åt det faktum att över 90%  i statistiken över lagförda och misstänkta brottslingar är av manligt kön?" Jag är f.ö. övertygad om att bland de kriminella av annan nationalitet är det större manlig dominans än så (bortsett vad gäller brotten mot åldringar). Men det får vi ju inte veta, eftersom den statistiken är tabu. Och det är det denna diskussion avser.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 18:29 #40 av: Zepp

Jo med tanke på din febless för statistiska samband så efterlyser jag dina slutsatser om att det främst handlar om personer med manligt kön.. och det sambandet är starkare än det om utländsk härkomst!

Såå.. nu vill jag att du redovisar dina synpunkter på vad f*n vi gör åt det faktum att så gott som alla brottsanmälningar handlar om personer av manligt kön!

Gäller även trafikbrottslighet!

Du får gärna utveckla det till specefika åtgärder när det gäller yngre och äldre!

Om det är Tabu så är det väl i så fall här på forumet.. i statistiken så lyser de knappast med sin frånvaro?

Likaså gäller statistiken över olyckor med bil.. cirka 2/3 orsakas av nyktra!

Jag gissar att det oxå handlar om cirka minst 90% män, så vad f*n gör vi åt alla nyktra män i trafiken som orsakar så förbannat mycket olyckor?

Iomed att du förefaller vara fena på att reda ut det mesta vad gäller statistiska samband så överlåter jag till dig att komma med förklaringar och förslag på dels hur vi minskar mäns kriminalitet och trafikbrottsligheten/olyckorna!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-25 19:02 #41 av: Carpinus

#40 Önska på du bara! Själv skulle jag önska att du skruvade på kapsylen och höll dig till ämnet.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 19:22 #42 av: Zepp

Finns rätt mycket som jag önskar.. en helt annan sak är vad din agenda är?

Och det är till stora delar ett stort frågetecken för mig!

Iallafall så har jag dragit några slutsattser från en mängd av dina inlägg;

1, Du vill avskaffa monarkin.. iomed att den familjen är av utländsk härkomst?

2, Du vill stoppa taxi och allmänna kommunikationer, iomed att dessa till väldigt stor del framförs av personer med utländsk härkomst?

3. Du vill utvisa stora delar av vår läkarkår och hemvårdspersonal, iomed att den till stora delar består utav personer med utländsk härkomst?

4. Du skiter fullständigt i Husby lixom jag iomed att ingen utav oss bor där?

5, Du använder Husby som ett slagträ för att torgföra din egen agenda.. så gör jag oxå.. dvs vi är lika goda kålsupare!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-25 19:52 #43 av: Carpinus

#42 I den här tråden vill jag diskutera exakt vad som står i rubriken, inget annat.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 20:01 #44 av: Zepp

Mm.. fast så länge vi har yttrandefrihet här i landet så kan det alltid hända så även på det här forumet att en tråd leder vidare till något som trådskaparen inte tänkt sig?Förskräckt

6, Du vill inte ha en diskution som leder till något annat, som inte stöder din egen agenda?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-25 20:03 #45 av: Carpinus

#Jag vill ha en nykter och saklig diskussion. Att du vill babbla om det som faller dig in kan jag inte göra mycket åt - det är ju ingen ovanlig företeelse på Politik iFokus på lördagkvällarna.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 20:20 #46 av: Zepp

Som regel så arbetar jag på vardagar och har varken lust eller tid att käbbla med dig då. tyvär, du får hålla dig tills jag går i pension!

Huruvida jag är nykter på lördagar skall jag låta vara osagt.. iomed att det oftast förekommer något glas vin eller två till maten.. på helgen.

7, det är inget tabu med nationalitet vad gäller främst mäns brottslighet, det är och har så gott som alltid handlat om senaste invandrargenerationen bosatta i undantagsområdena!

8, nationell tillhörighet har varierat över åren.

9, de invandrade akademikerna, läkarna, taxichauförer, bussförare, tunnelbaneförare, hemvårdspersonalen med utländsk härkomst förkommer väldigt sällan i brottsstatistiken! 

10, likaså är vårt kungahus helt dominerat av folk med utländsk härkomst.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-25 20:26 #47 av: Carpinus

Man kan ju göra statistik över vilka som inte förekommer i statistiken också om det skulle finnas behov av det, inte mig emot. 

Nu skall jag inte störa ditt lördagsfilosoferande mer.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-25 20:46 #48 av: Zepp

"Man kan ju göra statistik över vilka som inte förekommer i statistiken"

Strålande förslag, testa detta även om det kan ställa en del av din agenda på huvudet!

Vi var väl mest måna om den oomkullrunkeliga sanningen.. även om den är svåråtkomlig?

11, det är den sista generationen av de som bosätter sig i undantagsområdena som orsakar mest problem i samhället!

12, ingen bosätter sig där frivilligt.. förutom eventuellt masochister?

För övrigt så önskar jag dig en god fortsättning på helgen, själv så tror jag att det är dags för ett tredje glas vin.. samt filosoferande över lösningar utav dels nationella men även världsproblem.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-26 11:35 #49 av: lordgortor

Vore det inte allra bäst att publicera allt? Då skulle vi få reda på vilka som förekommer i Panamadokumenten vilket vore väldigt tacksamt, dessutom borde alla självdeklarationer vara offentlig handling!

Anmäl
2017-02-26 11:42 #50 av: Carpinus

#49 Var kommer just denna statistik in i den bilden tycker du?

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-26 23:12 #51 av: lordgortor

#50

Det är väl självklart att det vore bäst om allt vore öppet redovisat för att undvika gissningar och spekulationer/propaganda.

Anmäl
2017-02-27 09:27 #52 av: landsbygdsbo

Det är väl känt för de flesta som arbetar med problemen att den socioekonomiska situationen har en stark påverkan. Sedan är det väl även så att personer utan gymnasiebetyg är starkt överrepresenterade. Slår man sedan ihop den socioekonomiska situationen och avsaknaden av gymnasiekompetens så har du praktiskt taget skapat förutsättningarna för en kriminell karriär. 

Därför är det av intresse om personen som tas in för ett brott uppfyller de ovan beskrivna kriterierna..och då är informationen en del av förklaringen till varför han hamnat där han är.

Den andra aspekten är respekten för vår media. Om allmänheten får för sig att media medvetet mörkar fakta så försvinner med tiden respekten för vår media.

Och det är allvarligt med tanke på vad som händer i USA idag. En tandlös ej respekterad media har inte de muskler som krävs för att sätta blåslampan i baken på politikerna.

Anmäl
2017-02-28 13:01 #53 av: eskils

”Malmöpolisen vill publicera bilder på misstänkta brottslingar

Idén att publicera bilder på misstänkta rånare för att få hjälp att identifiera dem har kommit upp inom Malmöpolisen, efter flera butikrån den senaste tiden. "Med tanke på våldet är det nog inte så dumt" säger Malmöpolisen Stefan Sintéus till P4 Malmöhus.

Syftet att få hjälp av allmänheten att identifiera misstänka rånare skulle kunna motivera att publicera bilder från övervakningskameror. Det säger Anders Lindell, polisinspektör i Malmö, till P4 Malmöhus. I dag publiceras sådana bilder enbart på polisens interna nätverk, men bara få av bildpubliceringarna leder till att misstänkta kan identifieras.”

https://www.sydsvenskan.se/2017-02-28/malmopolisen-vill-publicera-fotografier-pa-misstankta

En bra idé! Tummen upp


Anmäl
2017-02-28 13:56 #54 av: Carpinus

Visst är det en bra idé, men Malmöpolisen har ju velat göra det tidigare men fått avbryta. När man försökte 2009 kallade kriminologen Jerzy Sarnecki det för "ett tilltag"... Ledsen

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skanepolisen-hanger-ut-misstankta-brottslingar/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-28 17:42 #55 av: eskils

#54 Nu liksom 2009 handlar det bara om att publicera bilder där "personen bedöms som farlig för allmänheten, eller är misstänkt för brott som kan ge ett fängelsestraff i två år eller längre".

Vansinnigt om man avslår polisens begäran därför att man bryr sig mer om att skydda förövarnas identitet än att skydda befolkningen! Sarnecki säger i artikeln från 2009 att bildpublicering på de grova brottslingarna skulle vara "ett stort ingrepp i den personliga integriteten", och att "oskyldiga personer hängs ut". Hur kan man vara oskyldig om man fastnar på en övervakningskamera i färd med att begå brott?  Han kan inte vara riktigt klok...

Nu har Sarnecki anlitats av Stockholms stad för att åtgärda våldsbrotten i t ex Rinkeby: http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/stockholms-stad-anlitar-jerzy-sarnecki/ Grattis Stockholm! Skämtar

(Vet att mitt inlägg i #53 egentligen inte hör till trådämnet, men hittade ingen annan lämplig tråd.)


Anmäl
2017-02-28 18:05 #56 av: Carpinus

Ja, det finns några som älskar att utnyttja sitt inflytande!  Utöver enskilda "forskare" så sitter det en del jeppar på Länsstyrelser och datainspektionen som förbrytarna borde komma ihåg i sina aftonböner - de är ju deras välgörare...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-01 15:55 #57 av: Carpinus

"Varför är etnisk bakgrund intressant när det gäller offer, men inte förövare? Det är lätt att få känslan att personer med invandrarbakgrund endast får framställas som offer", anser Aleksandra Boscanin på GP:s ledarsida.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-02 17:45 #58 av: eskils

#57 Det kallas väl censur..? Tyst Sånt man sysslade med i DDR.

Har en känsla av att det är mest i SVT och den rikstäckande pressen som man vägrar tala om utländska brottslingars nationalitet. I lokalpressen kan det vara öppnare nuförtiden, t ex här i en Uppsalatidning:

”Tidigare i veckan blev en 66-årig man utsatt för ett våldsamt rånförsök på Petters­lundsgatan då han överfölls av tre till fyra ungdomar som försökte slita av hans halskedja. De misslyckades men mannen fick sår på halsen. Händelsen liknar ett antal tidigare rånöverfall som skett i centrala Uppsala de senaste veckorna, exempelvis på Vaksalagatan den 5 februari då en 90-årig man blev rånad på sin guldklocka av en yngling som sågs springa mot Resecentrum.

Rånar för droger

Enligt Uppsalapolisen finns det en koppling mellan dessa rån – våldsamma och med små byten – och det ökade missbruket av rökheroin i Uppsala. Som bland annat Upsala Nya Tidning rapporterade om i mitten av februari rör det sig nu om minst 90 ensamkommande flyktingbarn som använder heroin kring Resecentrum. (…)

I Enköping har även svenska ungdomar börjat med rökheroin – det har vi inte sett i vårt län tidigare.

Drogen välbekant

Att just ungdomar från Afghanistan är överrepresenterade i den här gruppen tror Daniel Larsson beror på en kombination av orsaker. Välkända problem med segregation men till viss del också landets historia av opiumproduktion.

http://www.uppsalatidningen.se/aktuellt/rokheroinet-ett-skenande-tag-4557307.aspx


Anmäl
2017-03-02 23:15 #59 av: eskils

#58 En till artikel om situationen i Uppsala:

”Uppsalabon Marta Obminska, riksdagsledamot (M), är orolig över utvecklingen i Uppsala och har skickat två skriftliga frågor till inrikesminister Anders Ygeman (S).  (…)

Hur allvarlig är situationen, enligt dig?
– Det är allvarligt. Jag har varit Uppsalabo sedan 1985 och nu börjar människor, inte bara tjejer, tycka att det är obehagligt att gå ut. Och detta gäller inte bara under natten. Folk undviker Resecentrum och vissa delar av stan. Det förekommer attacker med kniv eller pistol bakifrån. Detta är inte det Uppsala vi önskar.
(…)

– En annan åtgärd är åldersbedömning. Det skulle göra stor skillnad. Jag vet att något marockanskt ”barn” hade sju identiteter, och var över 18 år. De är ofta inte här lagligt, och finns inte registrerade i Sverige. De utför alldeles för många brott. Narkotikaberoendet är en komplex fråga, men a och o är att polisen behöver förstärkning.”

http://24uppsala.se/2017/03/02/riksdagsledamot-personranen-utfors-av-marockanska-gatubarn/


Anmäl
2017-03-11 13:34 #60 av: Zepp

Varför är det tabu att jämföra SDpolitikers kriminalitet med vissa invandrargruppers?

Jag förväntar mig härmed att Avpixlat kommer att avslöja hela sanningen!

Med bilder och allt!

För om man säger som så.. SD är det riksdagsparti med flest dömda brottslingar!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-11 13:51 #61 av: mangemani4

vad yrar du om=/ http://mobil.andersleander.bloggplatsen.se/2015/12/02/11226525-listan-over-domda-politiker/

denna lista behövs inte ens, om man vill få sin världsbild utmanad(vilket inbitna SD hatare som du inte vill) så finns information att hitta om man söker, men det gör ni inte, ni söker möjligtvis efter SD skandaler, sen blir det inget mer. sorgligt att ni sedan ska öppna munnen och kläcka ur er en massa strunt.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-11 13:53 #62 av: Carpinus

#60 Det är väl inte tabu? Du gör det ju nu!

Är det den traditionsenliga lördagsdimman (#45) som håller på att tjockna redan ?Galen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-11 14:11 #63 av: Zepp

Kul med statistik!

Här kommer lite till att roa er med !

"sverigedemokrater är mer kriminella än invandrare"

http://nyheter24.se/maktkamp24/785778-5-fakta-som-visar-att-sverigedemokrater-ar-mer-kriminella-an-invandrare

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-11 14:25 #64 av: Carpinus

#63 Bra att du håller dig uppdaterad! Länken är till en artikel från 19 december 2014 och ämnet har väl diskuterats här ett antal gånger.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-11 15:37 #65 av: mangemani4

och så var det det här med källkritik. det är allmänt känt att nyheter24 är vänstervridet och det som skrivs där ska man ta med en stor nypa salt. vet att du inte kommer att göra det då du inte har något intresse i att få reda på hur det egentligen ligger till, men kolla upp alla namn och händelser i min länk jämför det med hur många kriminella handlingar SD har utfört så ska du se hur fel du har.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-11 23:13 #66 av: lordgortor

Zepp skall ni inte bry er om. Han hotade mig med på grund av mina åsikter eller snarae på grund av min inställning till överheten.

Anmäl
2017-03-12 16:35 #67 av: Zepp

Mm.. källkritik var ordet sade Bull!

Och det sved tydligen i vissa själar?Skrattar

Menna.. ponera att SDs riksdsdagrupp är helt normal, dvs ett urval av vår befolkning, med alla dess brister.. lixom anmärkningar i belastningsregistret?

Frågan som då uppstår är varför de torgför att andra grupper är värre?

Borde inte Jimmie i så fall främst rekrytera korgossar till riksdagsgruppen?

För att inte tala om alla som har fått gå på grund utav ekonomiska kopplingar till främmande makt?

#66

Antingen så låtsas du vara idiot eller så är du totalt illiterat!

"Enskilda till straff, androm till varnagel" är en term som används vid domstolar och för att förklara varför straff utmäts!

Dvs tanken är att straffet skall ha förebyggande syfte, för den enskildes fortsatta leverne och för allmänhetenens tilltro för domstolarna!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-12 17:02 #68 av: mangemani4

sved och sved, klart sådant som länkas till som är rent struntprat ska kommenteras och rättas till. har du kollat upp fallen från min länk än så vi kan släppa hela det här "SD har mest kriminella" skitsnacket? eller är du en sån som tycker det är mycket viktigare att försöka ha rätt istället för se hur det egentligen är och erkänna att du har fel? börjar få den känslan här.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-12 17:43 #69 av: Zepp

Du menar altså att våra riksdagspersoner är ett urval av vår befolkning, där vissa har noteringar i belastningsregistret?

Och att SDs riksdagsgupp inte skiljer sig nämvärt?

Dvs de är typiskt av Svenskt ursprung.. med noteringar i belastningsregistret?

Isåfall är det bra att du erkänner detta.. problemajset kvarstår dock när man jämför med folk här i landet av annan härkomst.. okänt hur belastningsregistret ser ut i de länder de kommer ifrån.

Och det var väl detta som själva tråden handlade om?

Eller vill du bara utvisa kungafamiljen för att de är av en grupp där det förekommer kriminalitet.. dvs av utländsk härkomst?

Då är du kanske främst republikan.. det är jag oxå.. men så länge den Franska familjen Bernadotte sköter sig och inte lägger sig i politiken så kan vi behålla monarkin.. av historiska skäl.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-12 19:42 #70 av: lordgortor

Problemajset?????????????????????????????

För övrigt, vilket parti består av endast absolut oförvitliga individer?

Anmäl
2017-04-27 11:15 #71 av: Carpinus

Efter kvinnoövergreppen i Köln nyårsnatten 2015-2016 har den tyska polisen följt upp brott begågna av nordafrikaner. Nu redovisar man en anmärkningsvärd höjning av brott utförda av denna grupp i landet under 2016.

I måndags presenterade den tyske inrikesminsitern Thomas de Maizière en färsk rapport från BKA, den tyska kriminalpolisen, som konstaterar att i synnerhet migranter från Tunisien, Algeriet och Marocko ligger bakom en mängd stölder och bedrägerier.

Men det är inte bara nordafrikanska migranter som ger upphov till bekymmer i Tyskland. Även när det gäller kriminalitet bland flyktingklassade personer ser man en nedslående utveckling. Under 2016 steg brott begågna av flyktingar/asylsökande med 52,7%. I synnerhet oroas man över den del av statistiken som registrerar brott av ideologisk karaktär, i huvudsak islamsk sådan - den uppvisar en ökning med 66,5% under året.

Källa

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-15 10:48 #72 av: Carpinus

Kanske beror den borttrollade statistiken på att de förfinade avskyr dålig stämning? Dan Korn är inne på något i den vägen:

"Vi kan inte uttala de nya slagskämparnas namn. Det kunde vi så länge de hette Bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson. Nu har de andra namn, som visserligen kan vara svårare att uttala för den som är ovan, men den verkliga svårigheten ligger inte där. Den ligger i att själva namnet så ofta avslöjar ett ursprung i ett annat land, långt borta. I blotta omnämnandet ligger utpekandet på lur. Vi vill inte peka ut någon om det samtidigt gör oss till rasister. Det är ofint att prata om obehagliga saker i bildat sällskap. Vi vill inte föra statistik, eftersom det avslöjar misslyckad integration."---

Dan Korn i Axess 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-15 12:14 #73 av: Carpinus

#71 Gästkrönikören Anna von Bayern i GP uppmärksammar den oroande och dramatiska utvecklingen i tysk brottsstatistik som tidigare omnämnts här* och undrar varför Sverige inte anser sig behöva en motsvarande analysmöjlighet.  Hon skriver:

"Den tyske inrikesministern Thomas de Maizière presenterade nyligen en undersökning om brottslighet som särskilt granskade brott begångna av migranter som inte tidigare bott i Tyskland och som ännu inte hade fått asyl eller subsidiärt skydd. Det är explosiv läsning i ett valår. 

Enligt statistiken har antalet nyanlända migranter bland de som misstänkts för brott stigit 52,7 procent år 2016. Det totala antalet misstänkta med utländsk bakgrund i Tyskland var 616 230 stycken, en fjärdedel var nyanlända (brott som illegal inresa eller identitetsförfalskningar är inte medräknade). Sammansättningen av brotten är ännu mer oroväckande. Nyanlända migranter utgör knappt två procent av befolkningen, men står för 15 procent av grova brott som sexuellt våld och våldtäkt.  Samtidigt uppger två tredjedelar av tyskarna att de känner sig otrygga och osäkra i det offentliga rummet.

Det finns många förklaringar; bland annat är det väldigt många yngre män bland de nyanlända som, i likhet med överallt i världen, har högre kriminell potential än genomsnittsbefolkningen. Viktigare än detta är vilka slutsatser vi drar. Hur tänker Sverige göra utan att ens ha en aktuell statistik att analysera? Varför vägrar Brottsförebyggande rådet att göra sitt arbete? "  

*Då från en dansk källa, i Sverige verkar nyheten iskall... 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-15 13:15 #74 av: mangemani4

förstår inte vänster flygelns logik. de vill ju tysta alla de höger extrema sm säger att invandrare förstör och är problemet till mycket, samtidigt sitter de på vänster flygeln och säger att så inte är fallet, att allt är frid och fröjd, men varför i hela världen bekämpar de då att statistik och info ska få komma fram, vilken etnicitet brottslingar har osv. om det nu är som de säger, att invandrare inte är problemet till det mesta och att allt är frid och fröjd, så är det ju inga som helst hinder eller problem att låta statistik föras över brott och att etniciteter får komma fram, en sådan statistik och fakta skulle ju utrota allt vad som heter höger extrema, det skulle vara det ultimata vapnet mot dem, så varför de inte vill använda sig utav detta vapen är en stor gåta. 

det är ju rätt så uppenbart att det är invandrare som är problemet till det mesta, att inte allt är frid och fröjd, annars skulle det inte finnas någon som helst anledning till att mörka och att inte föra statistik.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-05-26 19:07 #75 av: Carpinus

Jenny Sonesson i Dagens Samhälle är inte långsint efter Dagens Nyheters u-sväng"Jag var en av dem som brunmålades offentligt, men jag vill ändå applådera DN:s omsvängning från agendasättande till konsekvensneutral journalistik. Att beröringsskräcken kring brott, invandring och samhällsklass släpper är brådskande. Det handlar ytterst om att rädda liv. Den stora majoriteten av gärningsmännen har rötter i Mellanöstern och Afrika enligt DN:s studie. Kartläggningen visar att de flesta av offren, både dödade och skadade, har liknande bakgrund."---

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/jag-vill-ge-en-applad-till-dns-u-svang-om-gangvaldet-17328

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-28 13:29 #76 av: lordgortor

#67 Var har jag talat om straff? Att "Zepp" yttrar sig må vara hänt men då han är "biker" skall ,man inte ta honom på allvar.Gäspar

Anmäl
2017-06-30 20:51 #77 av: Carpinus

Expressen har gjort en stort uppslagen granskning av de kriminella gängen i Stockholmsområdet och har kommit fram till en bild av sammansättningen som de flesta insett men som det inte så gärna talas om i officiella sammanhang. Tidningens ledarsida skriver:

"Utrikes födda är kraftigt överrepresenterade i de kriminella gängen. Regeringen bör ge Brå i uppdrag att göra en grundläggande kartläggning om brottslighet och härkomst."---

"Expressens kartläggning visar att drygt 82 procent av medlemmarna i Stockholms kriminella nätverk har två föräldrar som invandrat till Sverige*. Detta betyder givetvis inte att alla människor som bor i problemförorter skulle vara brottslingar, och inte heller att alla brottslingar är invandrare. Men det visar tydligt att svensk integrations- och migrationspolitik har fått negativa konsekvenser för trygghet och säkerhet.

Argumentet att Brå inte bör ta fram denna typ av statistik eftersom det spär på främlingsfientlighet är svagt. Den största rädslan skapas av ovisshet. Det är bättre att ha korrekta fakta än att människor får en felaktig uppfattning att alla som sitter i svenska fängelser är invandrare."---

http://www.expressen.se/ledare/rads-inte-fakta-om-invandring-och-brott/

* Anm. Om man räknar dem med minst en utrikesfödd förälder är siffran 94,5 procent. (Källa Expressen.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.