Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Kalla fakta ikväll

2017-04-04 16:52 #0 av: Fillifjonkan60

"Kalla fakta granskar hur självpåtagna moralpoliser i Stockholms förorter tvingar kvinnor att följa informella regler. Granskningen avslöjar en hittills okänd form av könssegregering som drabbar unga tjejer."

"Grova trakasserier, hot och till och med stenkastning. Det är vad kvinnor i vissa svenska förorter utsätts för när dom lever självständiga liv, i strid med grannars informella regelverk om livsstil och klädsel. I veckans Kalla fakta har vår reporter Helena Gissen träffat ett par av dom som drabbats."


När jag såg trailern så berättade en kvinna som har flytt från förtryck att hon nu utsätts för detsamma här i Sverige.

Varför är det så många som blundar för det här, bland annat våra politiker som sviker alla kvinnor i dessa utsatta områden.  Arg

Kalla fakta på 4:an kl 21.00

Anmäl
2017-04-04 17:02 #1 av: Carmarino

Ja, varför blundar framför allt Fi och alla andra feminister? De verkar tiga ihjäl det istället, och det är för mig totalt obegripligt. Fast det kanske är lite jobbigare att göra något för alla förtryckta kvinnor i de här områdena, än att åka runt och klaga på män och elda upp tusenlappar.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-04 17:08 #2 av: mangemani4

sluta rösta och stöd de partier som först och främst ser till att det blir på detta sättet och sedan inte gör något åt det hela. problem solved.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-04-04 17:15 #3 av: eskils

#1 "Det finns en speciell plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra."

 (USA:s fd utrikesminister Madeleine Albright)

Ja, vad håller Fi, MP m fl "feminister" på med egentligen??? Letar efter sin förlorade trovärdighet kanske?

Någon hade följande funderingar på Facebook häromdagen:

"VARFÖR åker inte den feministiska guden Gudrun Schyman till ett sånt här cafe och skäller ut dessa män och förklarar hur fan man beter sig i Sverige? VARFÖR åker inte SVT dit med ett kamerateam och frågar ut dessa män vafan dom sysslar med och skämma ut dom i tv så alla vet vilka det är och få dom känna sig förminskade? VARFÖR åker inte en feministisk grupp till cafet och sätter sig på alla stolar från morgon till kväll en vecka i protest för att uppmärksamma problemet?!?"

Bra frågor! Tummen upp


Anmäl
2017-04-04 18:40 #4 av: Hayabusa

För 5 år sedan röstade den rödgröna majoriteten i kommunfullmäktige i Malmö ned en moderat motion om att kartlägga hedersförtrycket i staden. "Varför vill ni bara belysa hedersrelaterat våld?" frågade dåvarande jämställdhetskommunalrådet Hanna Gedin (V). "Hur ska man utreda karaktären av hedersproblematiken i ett visst område när vi inte ens kan komma överens om vad hedersvåld är?".

Hur hederskultur ser ut är i själva verket inte någon hemlighet. Dess idéinnehåll är väl dokumenterat och de släkt- och klanstrukturer som upprätthåller den kartlagda. De som tvivlar kan lyssna till dem som utsätts.

Ur Lars Åbergs bok: Framtidsstaden 

Anmäl
2017-04-04 19:59 #5 av: Carpinus

Man kan ju titta i lite trådar här på Politik iFokus för att kunna se tidslinjen när fundamentalismen ökade och moralpoliserna började dyka upp. I den här tråden som påbörjades i juni 2015 finns historien berättad av dem som upplevde förändringen, som började långt innan dess.

"Det här är inte Sverige" säger Löfven idag, förmodligen utan att inse hur rätt och hur fel han är. För det här är Sverige, det här är människor som röstar på honom, samtidigt som det är enklaver där det råder egen rättskipning och egen moralsyn. Igår stod det en förvaltare från ett allmännyttigt bostadsbolag i rätten i Göteborg och förklarade att "Vi som har hand om områdena, vi är ibland bifigurer för det är andra som bestämmer här." Och det gäller inte bara fastighetsvärdarna - det gäller alla som inte hör hemma i enklaverna.  

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-04-04 21:12 #6 av: Fillifjonkan60

Jag hoppas att många tittar och även öppnar ögonen för vad som pågår. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.