Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Friad för att han var av god familj

2018-03-05 12:39 #0 av: sponny

Igår söndag postade Aftonbladet en artikel där man berättar att en man i Solna tingsrätt friats från misshandel av sin fru. Mannen och kvinnan hade gift sig enligt Sharialag för ca sju år sedan.

Bland annat hävdas att makens familj ”verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes, vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan”.

”Det normala i ’dessa kretsar’ är vidare att en kvinna berättar för släkten att hon blir misshandlad om hon blir det så att saken kan lösas inom familjen. Det faktum att NN (kvinnan, reds. anm.) inte sagt till hans släktingar att han slog henne, utan i stället anmälde det till polisen, minskar hennes trovärdighet ytterligare.”, skriver rätten.

Rätten var oenig – två av nämndemännen, båda centerpartister, ansåg att mannen ska frias medan en moderat nämndeman samt lagmannen ansåg att mannen borde fällas. Vid lika utslag mellan rättens ledamöter ska domstolen döma till den åtalades fördel, enligt rättegångsbalken, varför mannen friades.

Ska vi säga att Twitter exploderade igår? Och det blev inte bättre av att den ena centerpartistiska nämndemannen/kvinnan är Ebtisam Aldebe som för flera år sedan uttalat sig i SVT om att införa muslimsk särlagsstiftning, att svenska lagar ska anpassas till muslimer, till exempel i skilsmässofrågor.Så vi har en islamistisk sharia-vurmare som dömer i Svensk domstol. Och redan 2011 reagerade tidningen Världen idag på att hon nekat kristna konvertiter asyl. Hur många asylsökande har råkat illa ut på grund av henne?

Jag undrar hur centern fungerar? Om man är så insnöade på inkludering att man även inkluderar Islamister?

Anmäl
2018-03-05 12:44 #1 av: [HundochKatt]

Läste detta nyligen på aftonbladet och jag tycker att det är horribelt att en dom ska byggas på en klassfråga! 

Vart är vi på väg egentligen? 


Anmäl
2018-03-05 12:56 #2 av: VSK

Sharialagar vill vi inte ha i det här landet. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-03-05 13:07 #3 av: Lamina

Är allt för invandring och mångkultur och så. Men någon måtta får det vara. Är det dom lagarna hon vill leva efter så finns det gott om andra länder som skulle passa henne mycket bättre.

Anmäl
2018-03-05 13:16 #4 av: VSK

#3

Är ju inte bara Ebtisam Aldebe som har sned människosyn. 

https://www.expressen.se/gt/homosexuella-inte-valkomna-forening-kan-forlora-bidrag/

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-03-05 14:07 #5 av: Lamina

#4 Fast det är ju inte direkt en enbart muslimsk grej. Det kryllar av folk, framförallt inom religiösa samfund, som är emot homosexualitet. Och det är en Jäkla skillnad på att inte välkomna homosexuella i sin förening och att dömma folk i Sverige efter andra lagar än just Svenska.

Det sagt så bör all homofobi, oavsett vart den kommer ifrån, bekämpas. Men det hör inte direkt tråden till.

Anmäl
2018-03-05 15:32 #6 av: Hayabusa

Ett utslag av interkultur?

Anmäl
2018-03-05 15:36 #7 av: VSK

#5

Nu tog jag en aktuell artikel (kolla datumet). 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-03-05 17:40 #8 av: eskils

#0 Fruktansvärt upprörande! Att nämndemän (C) i en svensk tingsrätt använder orden "en bra familj" om en man som misshandlar sin fru! Och att dessa nämndemän (C) har mage att påstå, att det sänker den misshandlade fruns trovärdighet att hon gjorde en polisanmälan!

Att MP, V och Fi är islamistkramare har man ju förstått, men alltså även Centerpartiet. Kräks Kan det vara så svårt att inse att även muslimska invandrarkvinnor omfattas av de mänskliga rättigheterna?? Sharialagar är INTE ok i Sverige!

I länken nedan finns mer information om den islamistiska nämndemannen (C) Ebtisam Aldebe, och hennes man Mahmoud Aldebe, fd ordförande i Sveriges Förenade Muslimer. Om honom skrivs bl a detta:

"Han krävde statlig imamutbildning (som nu finns) men också att imamer automatiskt ska få lärarlegitimation för att undervisa på svenska skolor i religion och språk. Som en naturlig integrering av islam i skolan."

https://uvell.se/2018/01/29/islamist-i-migrationsdomstolen/

Läs gärna kommentarerna under artikeln.

#1 Det handlar inte om en klassfråga. Det handlar om skillnaden mellan svenska lagar och en islamistisk kvinnosyn.


Anmäl
2018-03-05 17:46 #9 av: Hayabusa

#8 Sant - en fråga om vilka värderingar som ska ha tolkningsföreträde. Men eftersom det från vissa håll påstås att det inte finns "Svänska" värderingar så blir det lätt så här. På dansk radio P6 hör jag just nu "Can I play with madness" - kunde inte sagt det bättre själv. 

Anmäl
2018-03-05 17:52 #10 av: Lamina

#7 Och det gör den mer relevant i dethär fallet, Hur?

Anmäl
2018-03-05 18:06 #11 av: VSK

#10

Skillnaden du är ute efter är att det finns homofober och så finns det homofober som vill döda bögar. 

Det kanske var okänt för dig? 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-03-05 18:07 #12 av: [HundochKatt]

#8 #1 Det handlar inte om en klassfråga. Det handlar om skillnaden mellan svenska lagar och en islamistisk kvinnosyn.

Både och skulle jag vilja påstå. 


Anmäl
2018-03-05 18:07 #13 av: Hayabusa

Olle Lönnaeus, HD/Sydsvenskan:

""Jag har dömt enligt svensk lag", säger Ebitsam Aldebe till Aftonbladet.

Få jurister håller med. För alla rättsutbildade är de skäl som domen anger för att fria mannen från misshandel fullständigt horribla.

Men med tanke på Ebitsam Aldebes politisk-religiösa bakgrund är de inte oväntade. Och för Centern borde de inte komma som någon överraskning. Ebitsam Aldebe har nämligen tidigare öppet propagerat för muslimsk särlagstiftning i Sverige.

Inför valet 2006 skrev hennes man Mahmoud Aldebe – då ordförande i Sveriges muslimska förbund och kandidat till riksdagen för Centern – brev till alla svenska riksdagsledamöter. Han krävde att landets muslimer skulle lyda under islamsk lag vad gäller äktenskap, skilsmässa och vård av barn."

Anmäl
2018-03-05 18:56 #14 av: eskils

Hög tid att rensa ut islamister från domstolar och vallistor till kommuner, landsting och riksdagen inför höstens val. Dags att bestämma oss för vilket samhälle vi vill ha och lämna efter oss - sharia eller svenska lagar. Båda går inte.

"Människor som bor i Sverige ska lyda under svensk lag och inga andra rättssystem. Att en av våra tingsrätter tycks ha dömt enligt ett parallellt ger rysningar. Nu måste vi kämpa för ett samhälle byggt på individuella rättigheter."

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/slang-ut-sharia-ur-vara-svenska-domstolar/


Anmäl
2018-03-06 11:14 #15 av: eskils

#0   TV4 har ofta en rakare rapportering än SVT i frågor som handlar om den misslyckade integrationen och liknande. I sin nyhetssändning igår kl 22 presenterade TV4 de båda centerpartistiska nämndemännen med namn och bild, man talade om att den misshandlande mannen är irakier och expertkommentatorn gjorde bl a följande kommentar:

"Flera experter, som t ex Lars Nicander på Försvarshögskolan, har talat om att islamister kan gå in i partier, att partierna är aningslösa, att människor kan gå in som har en egen agenda och utnyttja partiet."

Man har "inte varit tillräckligt vaksam på vilka värderingar som då kan följa med in i partierna, om man inte kollar det ordentligt."

Som Kristianstadsbladet skrev (#14):

"alla muslimer önskar inte sharialagar. Men vi måste samtidigt ha mod att kritisera dem som gör det. Med stark stämma."

Verkligheten måste beskrivas som den är och hanteras därefter.


Anmäl
2018-03-06 13:58 #16 av: Carmarino

Gårdagens huvudledare i Sydsvenskan.

Svensk lag, aldrig sharia. C brister åter i ansvar.

Det är inte den friande domen i sig som är uppseendeväckande – misshandelsfall där ord står mot ord är många gånger svåra att avgöra. Det anmärkningsvärda är hur domen motiveras.

Hur kan en svensk domstol år 2018 döma baserat på en värdering av hur "bra" parternas familjer är? Ifrågasätta att en kvinna vänder sig till polisen? Eller spekulera över om kvinnan genom sin anmälan kanske försöker utnyttja mannens kärlek – eller "dumhet" – för att ta över hans lägenhet?

---

Nämndemän som driver en partipolitisk eller annan agenda i domstolarna har inget i svenska rättssalar att göra. Och sharia har ingen plats i Sverige.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-06 17:31 #17 av: gruvel

Igår 6/3 skrev på Dagens  Samhälle Anosh Ghasri om domen och företeelsen "entrism" (nytt ord för undertecknad, har det med entry/entré att göra) ung. = politisk infiltration - man är medlem i en relativt radikal  gruppering, islamistisk t.ex., men finner möjligheterna påverka åt det håll man vill alltför små där,  går då in i något större sammanhang, såsom ett parti, medförande sina ursprungliga lojaliteter -  seglar lite under falsk flagg.  Kan verka som kanske nämndeman och då bättre styra mot grupperingens mål. -  Långtifrån unikt fall får man tro.

Anmäl
2018-03-06 20:03 #18 av: Göstage

Aldebe? Där ringer det Pifklockor - tur att det finns sökfunktion!Skämtar

https://politik.ifokus.se/discussions/50cd9c99d4ebea6043005c71-sd-ett-finger-at-overheten#47

https://politik.ifokus.se/discussions/50cd9c99d4ebea6043005c71-sd-ett-finger-at-overheten#49

https://politik.ifokus.se/discussions/5717a065ce12c40df40033b5-mp-och-islamismen#33

https://sv.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Aldebe

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-06 20:20 #19 av: Göstage

#18 Som redan nämnts i tråden leder spåren från familjen Aldebe inte bara in i Centerpartiet, utan också in i Socialdemokratins broderskapsrörelse, eller Socialdemokrater för tro och frihet som de numera heter.

http://helenaedlund.se/socialdemokraternas-islamistiska-draksadd/

https://www.expressen.se/nyheter/s-lovar-att-samarbeta-med-sveriges-muslimska-rad/

http://www.gp.se/nyheter/debatt/tro-och-solidaritet-måste-lägga-alla-kort-på-bordet-1.435289

"I SVT:s Uppdrag Granskning i förra veckan skärskådades de täta kontakterna mellan broderskaparna och olika muslimska organisationer i Sverige.
Ett oblygt röstfiske pågår.

Inför valet 1998 konstaterades följande i Broderskapsrörelsens medlemstidning:
”Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – de skulle tillsammans kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder.”

I programmet berättades också hur den inflytelserike muslimske ledaren Mahmoud Aldebe vid fredagsbönen i Stockholms stora moské, två dagar före valet 2002, uppmanade alla muslimer att rösta på socialdemokraterna."

 https://www.sydsvenskan.se/2006-05-08/hand-i-hand-med-hamas

Det finns en hel på det smörgåsbordet...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-06 20:31 #20 av: VSK

Och så här i vintertid så är det bra med lite extra C-vitaminer Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-03-06 22:05 #21 av: Göstage

En MP-politiker som försvarat de båda nämndemännen har lämnat sin post.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/J1Rn04/namndeman-avgar-efter-att-ha-forsvarat-misshandelsdom

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-07 09:27 #22 av: Hayabusa

Hasse Aro om fallet:

Anmäl
2018-03-07 09:34 #23 av: VSK

GW om fallet.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hor-leif-gw-kommentera-kritiserad-dom-i-solnatingsratt?cmpid=del%3Afb%3A20180306%3Ahor-leif-gw-kommentera-kritiserad-dom-i-solnatingsratt%3Anyh%3Alp

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-03-07 09:51 #24 av: eskils

#21 Jisses! De ska vara en MP-politiker till det! Något mer korkat får man väl leta efter... Gapskrattar


Anmäl
2018-03-07 09:52 #25 av: VSK

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-04-14 07:13 #26 av: Göstage

Fler oklarheter kring nämndemannen Aldebe.

https://mitti.se/nyheter/ebtisam-utreds-ersattningsfusk/?omrade=hela-stockholm

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-01 10:35 #27 av: Göstage

Ett annat fall där domare och nämndemän har olika åsikter i skuldfrågan:

"Det är inte rimligt att en kvinna från Mellanöstern går med på att spela in en privat sexfilm.
Och att det inte är trovärdigt att hon efter att ha blivit våldtagen av sin pojkvän stannar kvar i relationen.
Det anser tre nämndemän som kör över en domare och friar en våldtäktsåtalad man i Malmö, skriver Sydsvenskan."---

"Det hela spårade ur när mannen tog hennes telefon och skickade filerna till sig själv.
Därefter använde han filmerna i utpressningssyfte. Han krävde sex – annars skulle han sprida sexvideon till ”alla araber i Malmö”, och till kvinnans bröder och pappa. Kvinnan kunde inte göra annat än att lyda."---

"Samtidigt har pojkvännen nekat till allt och menar att kvinnan är ledare för ett kvinnligt nätverk som utnyttjar utländska män för ekonomiska syften. Han menar också att filmen spelats in på kvinnans initiativ."---

"När beslutet skulle tas i tingsrätten hände något utöver det vanliga. Tre politiskt valda nämndemännen, två sverigedemokrater och en socialdemokrat, körde enligt Sydsvenskan över rättens ordförande Kristin Vernet. Mannen frikänns därmed på samtliga punkter.
– Jag och nämnden har gjort olika bedömningar av målsägandes trovärdighet. Efter den bedömningen har vi värderat bevisningen på olika sätt, säger Kristin Vernet till tidningen.
Enligt nämndemännen är det inte rimligt att en kvinna från en ”strikt kontrollerad kultur” går med på att spela in en privat sexfilm, och att det inte är trovärdigt att hon efter att ha blivit våldtagen av sin pojkvän stannade kvar i relationen. 

Sydsvenskan skriver fortsättningsvis att Vernet formulerat en sex A4-sidor lång ”skiljaktig mening”, vilket är extraordinärt omfattande. Där argumenterar hon kring varför kvinnan är trovärdig – och att expojkvännen borde fällas.
Hon yrkar på att expojkvännen ska dömas till 3,5 års fängelse."

https://www.expressen.se/kvallsposten/kor-over-domare-friar-misstankt-for-valdtakt/
Låter
a/ som ett svårdömt fall
b/ som att det går vidare till nästa instans.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.